Otevřený dopis guvernérovi ČNB

Kontaktujte autora petice

Téma diskuze bylo automaticky vytvořeno Otevřený dopis guvernérovi ČNB


Nepřihlášený uživatel

#26

2013-10-17 07:52

ČNB je pro mě zločinecká organizace, součást finanční mafie, která chrání zloděje a podvodníky proti jejich podvedeným klientům. Stačí jen, jak vyřizuje stížnosti občanů na podvodné praktiky finančních poradců. Většinou je zametá pod koberec a pokuty dává jen tehdy, až jejich jednání vylouženě křičí do nebe (např. nejnovější pokuta pro poradce Štorka). Ale stejně pak mohou fungovat dále a dále okrádat důvěřivou klientelu. Těm ČNB licenci nevezme. Proč asi?

Nepřihlášený uživatel

#27

2013-10-17 07:57

Volal jsem do kanceláře ombudsmana,kde mě odmítli
problém řešit a odkázali na ČNB

Nepřihlášený uživatel

#28

2013-10-17 08:00

Stát, nebo přesněji, korporace bank trestá bezbranné občany za něco, co se snaží prokázat (možná že marně) úspěšnému družstvu, t.j. možné konkurenci. Je to lumpárna; formulace v otevřeném dopise jsou velmi korektní a mírné.

Nepřihlášený uživatel

#29

2013-10-17 08:13

S peticí a otevřeným dopisem guvernérovi ČNB naprosto souhlasím

Nepřihlášený uživatel

#30

2013-10-17 08:16


Žel plánované akce v Praze se nemohu zúčastnit. Je mi 77 let a jsem z Hradce Králové a k tomu ještě dost nemocný. Každý den odkladu výplaty mojich peněz uložených v dobré víře u státem garantovaného peněžního ústavu pro mě může znamenat, že moje životní úspory proletí našim prohnilým soudním komínem a odrbaný zůstatek (pokud nějaký zbude) zdědí příbuzní aniž si mohu poslední období života přilepšit k žebračence dostávané ve formě důchodu. Děkuji vám všem za aktivity které i v můj prospěch podnikáte a nám všem, aby se situace rychle vyřešila a mohli ke svým "nikoli nakradeným" úsporám.
Viz mail z 11.10.2013


Nepřihlášený uživatel

#31

2013-10-17 08:37

S peticí souhlasím a podporuji tyto kroky.

Nepřihlášený uživatel

#32

2013-10-17 08:40

Děkuji za petici,kterou podporuji.
Jiřina Tichá.

Nepřihlášený uživatel

#33

2013-10-17 08:40

I česká národní banka má nejen práva dávat a odebírat licence bankovním úřadům, ale i povinnosti vůči klientům u nich investujících. Tak to funguje v CIVILIZOVANÝCH zemích. Není mi jasné, jako cizinci žijícím v této zemi, kde si místní "inteligence" koupila své akademické tituly a u kterých kmotrů jsou zaměstnáni. Ale naštěstí je zde ještě anarchie, když demokracie selže. HA, HA, HA.
jenki

#34 Re: Divná hra p. Štěpánka

2013-10-17 08:55

#1: nemám rád tuneláře - Divná hra p. Štěpánka 

 Vůbec Vás nechápu, co to blábolíte.. jaká divná hra?? Je to přesně naopak. navrhuji obráítit se na finačního arbitra. ČR..

Štěpánka

#35

2013-10-17 09:29

Podepisuji petici, protože jsem přesvědčená, že se jedná o nekalou soutěž bank a cílenou likvidaci úspěšného soka, což se v naší zemi neodpouští. Přesně ve stylu - když má soused hezkého pašíka, ne že si vykrmím svého ale toho jeho otrávím, ať chcípne! (nejraději i soused :-)
Mip

#36 Zástupce zájmů státu škodí těm, kteří stát tvoří

2013-10-17 09:40

Stát, to jsou občané. Tedy i já. Ostře protestuji proti takovým "ochráncům" a zástupcům zájmů státu, tedy i mých zájmů, jako je dotyčná státní zástupkyně Smetanová. Její "zastupování zájmů státu", které zde už více než půl roku předvádí, poškozuje jedině ty, kteří stát tvoří. Pohnat takové neschopné státní úředníky, ne-li přímo škodnou, takové Smetanové, před soud! Ať hradí osobně veškerou škodu, kterou mi svou neschopností nebo zlou vůlí způsobila.
Mip

#37 Re:

2013-10-17 09:53

#20: Jitka -

Což takhle MYSLET milá Jitko, myslet než něco napíši? "Nás" MSD okrást celkem nemohlo. I kdyby se samo "vytunelovalo", dostal jsem své peníze při jeho likvidaci z pojištění vkladů. (Ostatně v době, kdy podle chytráků jako jste vy, chystalo krádež, jsem ke svým penězům mohl....) Chtělo tedy nejvýše okrást Fond pojištění vkladů. Teprve po zákroku naprosto neschopné úřednice Smetanové , která drze prohlašuje, že hájí zájmy státu, k penězům nemohu a navíc nemám nárok ani na výplatu z pojištění vkladů, neboť družstvo není v úpadku. Tato povedená státní zástupkyně tedy postihuje ne původce možné krádeže, ale mne, který rozhodně s tím nemá nic společného. To jen nějaká Smetanová přišla na nový způsob, jak mne okrást (už mi vznikla škoda tím, že nemohu k penězům. Kdo je tím vinen, Jitko?). Ano, cizí majetek v tomto státě drze tunelují a kradou už i státní zástupci. Proč by ne, vždy najdou nemyslícího hlupáka, který jim ještě zatleská....


Nepřihlášený uživatel

#38

2013-10-17 10:17

Tímto postupem dostala ČNB do problémů i naši rodinu. Nemůžeme se dostat ke svým penězům. Jsme jako rukojmí. Protestuji proti tomuto postupu a požaduji ihned uvolnit peníze družstevníkům!!!!

Nepřihlášený uživatel

#39

2013-10-17 12:04

Je nestoudné jak se chová ČNB a Státní zastupitelství ke klientům MSD ohledně přístupu k penězům klientů. Souhlasím s kontrolou činnosti MSD ale nesouhlasím, že to trvá tak dlouho a hlavně nemožnost klientů dostat se ke svým penězům.

Nepřihlášený uživatel

#40 Re: Re: Re: Re:

2013-10-17 12:20

#18: - Re: Re: Re:

MSD jakoukoliv petici rozesílat určitě nebude. Vedení (představenstvo družstva) x členové (střadatelé) = jiný rozměr.  Členové se musí zřejmě postarat sami o to, aby získali své peníze. A toto, co zde je, to není petice, to je osobní otevřený dopis p. Štěpánka a občané tento dopis podporují svým podpisem. Petice, aby měla svoji váhu, a vlastně "zastupovala" členy - družstevníky MSD a další podporující občany, vypadá jinak.

 


Nepřihlášený uživatel

#41 Re: Divná hra p. Štěpánka

2013-10-17 13:16

#1: nemám rád tuneláře - Divná hra p. Štěpánka

Bylo by zájímavé znát Vaše jméno a kontakt na Vás, případně Vaše vazby na státní zastupitelství nebo ČNB, jelikož zatím chování státní zástupkyně se musí každému jevit jako účelová likvidace nebo naprostá ignorance. Dostál


Nepřihlášený uživatel

#42

2013-10-17 16:11

Myslím, že vše bezprostředně podstatné zde již bylo řečeno. V souvislosti s naší chronickou krizí a blízkými volbami by nám ale asi neměl uniknout ani onen obecnější a dobře skrytý půvab bankovnictví. I jako další užitečná pomůcka, koho nevolit. Kdo a jak vybírá a úkoluje členy bankovní rady ČNB a státní zástupce, proč drží úroky z úspor prakticky na nule, oddaluje přijetí eura atd. Kromě daných autokratických nehorázností proti družstevním záložnám a jejich klientům nicméně ještě zbývá provést pro dobro občanů měnovou reformu. A pokud někdo hledá tunely, doporučuji věnovat pozornost dostavbě Temelína - plánovaných cca 300 miliard za dostavbu (v praxi minimálně 2x více) + minimálně 1,6 biliónu za garantovanou cenu elektřiny na 40 let + nekonečné vícenáklady.

Nepřihlášený uživatel

#43

2013-10-17 16:21

To co státní aparát provádí s MSD a s klienty, které má chránit, je hnus. Klienty MSD vzal jako rukojmí. Proč VSZ blokuje prostředky na výplatu klientů? To je snad i trestné a protiprávní.

Nepřihlášený uživatel

#44

2013-10-17 17:36

Souhlasím s touto peticí.Už jsem podobnou stížnost podal na Nejvyšší státní zastupitelství a dále brněnskému ombucmanovi.Zatím bez odpovědi.

Nepřihlášený uživatel

#45 Re:

2013-10-17 17:56

#6: -

SOUHLASÍM


Nepřihlášený uživatel

#46

2013-10-18 06:56

Musím poděkovat těm, kteří svou aktivitou aspoň něco pro sebe a hlavně ostatní dělají. Není to v dnešní době jednoduché, v době rozkladu státu, institucí, které mají chránit zájmy občanů státu a ne zájmy nadnárodních institucí. Na příkladu MSD je vidět, jak lze kohokoliv nepohodlného zlikvidovat bez možnosti obrany. Stačí pouze zadání a mašinérie se rozjede. Chtělo by to také podat hromadné trestní oznámení na neznámého pachatele, toho který stojí za zablokování peněžních prostředků nás střadatelů, toho který si nás vzal jako rukojmí a zároveň i nasadil jako trojského koně k likvidaci MSD a záložen obecně. Lumpové co úročí vklady 00% a z půjček ždímají nekřesťanské peníze odcházející do zahraničí, mohou zůstat v klidu. Vždyť vládne mafiánský kapitalismus a vše je dovoleno, ale pouze některým. Lichva není definována, nikdo ji nepostihuje, ale zkus dát lepší úrok než zlodějské banky a nebo dokonce díky tomu přetáhnout peníze klientů zlodějských bank. Odkazy na dohled ČNB a mafiánské zákony,neprokazané obvinění, tož denodenní výsměch demokracii, svobodě a nám občanům do očí. Aleš Stejskal

Nepřihlášený uživatel

#47

2013-10-18 08:13

Z jednání ČNB a státního zastupitelství přímo čiší úmysl, likvidovat malé prosperují bankovní instituce. Škoda že výše jmenované nelze nějak razantně umravnit. Jsou ostudou naší společnosti a kazí její klima.
P. Kadlec

Nepřihlášený uživatel

#48

2013-10-19 08:41

Dobry den,naprosto souhlasim s touto petici,domnivam se ze "Bankovni loby",nepotrebuje na bankovim trhu "Stiky",jako jsou "Kampelicky,ktere s nizimi naklady mohou poskytovat vyssi uroky.s pozdravem josef Nedele.
josef35

#49 komentar

2013-10-19 08:50

Dobry den,naprosto souhlasim s touto petici,domnivam se ze "Bankovn loby"nepotrebuje na bankovnim trhu "Stiky",jako jsou "Kampelicky",ktere s nizsimy naklady mohou poskytovat vyssi uroky. s pozdravem josef Nedele

Nepřihlášený uživatel

#50

2013-10-20 09:33

Jsem přesvědčen, že MSD hospodaří řádně, ale nemohu za to dát ruku do ohně, na to mám málo informací. Skandální je ale fakt, že jsou zadržovány vklady družstevníků, mnohdy jediné finanční prostředky, které mají k dispozici. Jak je to vůbec možné? Nevadí JUDr. Smetanové, že způsobuje množství rodinných tragedií? Není možné podat v tomto smyslu trestní oznámení? Kdo nám tyto škody nahradí?
Pavel Sedláček