Petice proti trvalému označování - čipování psů - zatím ne občanů

Petice proti trvalému označování - čipování psů - zatím ne občanů / Oznámení / "SNŮŠKA HLOUPOSTÍ" ? - REAKCE na e-mail p. PISTOLASE / Komentáře


Nepřihlášený uživatel

#1

2013-11-06 15:23

Tak to je něco! Pořádek nechť si udělá ÚMObPoruba! Co mají co čipy společného s exkrementy a pocitem bezpečí! Jakým to hlupákům že to slouží, pan Pistolas? K čemu je tedy MP a potažmo ÚMOb, rozdáme čipy a hotové! Pardon, jdu zvracet! S pozdravem Petr Hochvald
Necipujtenas.cz

#2 Výzva ke spolupráci a pozitivní návrh řešení

2013-11-06 15:37

Oficiální komentář Společenství Nečipujtenas.cz k vyjádření Váženého pana Ing. zastupitele Pistolase /ČSSD/ lze nalézt v diskusi zde http://miniaplikace.blueboard.cz/kniha/9hmkuiu8of7o146rx04fvx1vtx4uo0?pid=

Děkujeme :)
Necipujtenas.cz
Nepřihlášený uživatel

#3 "Nový Zéland osvobodil část zvířat od čipování! NZ"

2013-11-12 14:44

Krátce z obsahu článku: "Již roku 2006 informoval prestižní deník "The New Zealand Herald“ (založen 1863) stovky tisíc svých pravidelných čtenářů o překvapivém vítězství farmářů a všech svobodomyslných obyvatel venkovských oblastí Nového Zélandu nad zájmy „čipovací lobby“. Díky občanským protestům a petici s cca sedmi tisíci podpisů včetně podpory sdělovacích prostředků dosáhli tito stateční lidé změny v textu navrhované novely původního zákona o kontrole psů a osvobodili tak své zvířecí kamarády i sami sebe od povinného/čipovacího břemene."

Celý článek včetně vyjádření novozélandských ministrů, předsedy parlamentu a poslanců k dispozici zde: http://www.necipujtenas.cz/fakta/legislativa/n-zeland-osvobodil-cast-zvirat-od-cipovani-nz.aspx

http://www.necipujtenas.cz/Files/necipujtenas/speaker-of-the-new-zealand-house-o...

Necipujtenas.cz
Nepřihlášený uživatel

#4 Cenzura existuje i v demokratické "svobodné" společnosti

2013-11-13 14:15

Dokumenty ke stažení: Zápis z 28. zasedání zastupitelů Statutárního města Ostravy mj. s tématikou ochrany osobních, ekonomických a dalších údajů ve společnosti OVANET, dále tzv. povinného čipování a s ním spojeného potlačování občanských ústavních svobod včetně opakovaného zcenzurování dvakrát do diskuse řádně přihlášeného občana Ostravy pana Petra Hadaščoka st. Bod jednání č. 71 (Ovanet) a závěrečná část „Diskuse - různé“. POZNÁMKA: Originální verze dokumentu (viz zdroj www.ostrava.cz/cs/urad/mesto-a-jeho-organy/zastupitelstvo-mesta/usneseni-zastupitelstva/volebni-obdobi-10-14/c-documents-and-settings-capcovale-plocha-zapis28.pdf) má legálně zcenzurovány (začerněny) dle Zákona o ochraně osobních údajů č. 101/2000 Sb. ve znění pozď. předpisů jména části občanů vystupujících v diskusi. Svobodné společenství webu Necipujtenas.cz v tomto daném případě některá jména nezačerňuje: Má souhlas Petra Hadaščoka st. se zveřejňováním jeho jména dle kontextu námi publikovaných materiálů. Oficiální dokument města Ostravy (viz zdroj www.ostrava.cz/cs/urad/mesto-a-jeho-organy/zastupitelstvo-mesta/usneseni-zastupitelstva/volebni-obdobi-10-14/c-documents-and-settings-capcovale-plocha-zapis28.pdf) dále obsahuje řadu nepřesností, které přirozeně mohou při přepisu audionahrávky vzniknout. Doporučujeme proto raději před čtením originálního materiálu vždy nejprve prostudovat tiskové prohlášení společenství webu Necipujtenas.cz ( http://www.necipujtenas.cz/media/tiskova-prohlaseni-aktuality/ ), které přesněji zachycuje doslovně pronesené výroky pana Hadaščoka st., pana primátora Ostravy Ing. Petra Kajnara a jeho náměstků dle pořízených audio-nahrávek.

Společenství webu Necipujtenas.cz obzvláště upozorňuje na níže popsané chyby a nepřesnosti v oficiálním zápisu z jednání zastupitelů Ostravy, který město zveřejnilo na svém webu 12. listopadu 2013 odpoledne (viz zdroj www.ostrava.cz/cs/urad/mesto-a-jeho-organy/zastupitelstvo-mesta/usneseni-zastupitelstva/volebni-obdobi-10-14/c-documents-and-settings-capcovale-plocha-zapis28.pdf). Všem čtenářům doporučujeme nejprve nastudovat korektní kontext a znění výroků jednotlivých diskutujících dle tématického/doslovného přepisu audio záznamu z veřejného jednání zastupitelů (www.necipujtenas.cz/media/tiskova-prohlaseni-aktuality/):

1/ V diskusi k bodu č. 71 na s. 22 originálu zápisu (viz zdroj www.ostrava.cz/cs/urad/mesto-a-jeho-organy/zastupitelstvo-mesta/usneseni-zastupitelstva/volebni-obdobi-10-14/c-documents-and-settings-capcovale-plocha-zapis28.pdf) není uvedeno vystoupení pana Hadaščoka st., které ještě stihl pronést na mikrofon v rámci prvního cenzurního zásahu pana primátora Kajnara. Pan Hadaščok st. zde totiž jasně sdělil, že se jeho příspěvek týká ochrany osobních údajů občanů Ostravy - nejen chovatelů zvířat - vzhledem k budoucímu plánovanému prodeji části spol. OVANET a s tím souvisejícího předávání informací o občanech Ostravy cizím/neoprávněným/soukromým společnostem.

2/ Oficiální zápis opomíná v některých případech začerňovat jména diskutujících občanů. Je to patrné např. na s. 55 v případě pana K. a na s. 58 originálu z hlediska pana Hadaščoka st. (viz zdroj www.ostrava.cz/cs/urad/mesto-a-jeho-organy/zastupitelstvo-mesta/usneseni-zastupitelstva/volebni-obdobi-10-14/c-documents-and-settings-capcovale-plocha-zapis28.pdf).

3/ Oficiální zápis neuvádí citaci diskuse (proběhla skrze mikrofony), která nastala mezi panem primátorem Kajnarem a Petrem Hadaščokem st. - viz s. 55 originálu (zdroj www.ostrava.cz/cs/urad/mesto-a-jeho-organy/zastupitelstvo-mesta/usneseni-zastupitelstva/volebni-obdobi-10-14/c-documents-and-settings-capcovale-plocha-zapis28.pdf), kde pan primátor přiznává svou chybu, že předčasně ukončil jednání zastupitelstva a opět (podruhé) nedal již slovo do debaty řádně přihlášenému občanovi Hadaščokovi st., jenž se proti této opakované cenzuře oprávněně postavil a žádal udělení prostoru ke svému projevu. Pan primátor musel po poradě s právními experty otevřít jednání zastupitelstva a dát panu Hadaščokovi st. možnost k řečnickému vystoupení.

4/ Oficiální zápis ne zcela přesně cituje výroky náměstků pana primátora Kajnara.

Aj.

Více se dočtete na : http://www.necipujtenas.cz/#ixzz2kXByu0vZ

Necipujtenas.cz
Nepřihlášený uživatel

#5 "Město Prudník: Stop čipování a dani ze psů! PL"

2013-11-14 21:08

Krátce z obsahu článku: "Společenství webu Necipujtenas.cz již informovalo o řadě důležitých vítězství polských občanů nad zájmy „čipovací lobby”. Takové úspěchy jsou v Polské republice možné mj. díky sdělovacím prostředkům a justici, když tyto důležité pilíře společnosti naštěstí stále dokáží účinně hájit ústavní svobody, přirozené právo a odbřemeňují tak chovatele zvířat od nehumánní/čipovací/poplatkové povinnosti. Zrušené vyhlášky měst a obcí vyžadujících pod hrozbou tvrdých sankcí povinnou implantaci cizích elektronických těles do živých těl zvířat hovoří za vše.

Polští starostové, primátoři, zastupitelé si také měli možnost po dobu několika minulých let v praxi vyzkoušet, že vynucování čipování a dokonce i plateb za registraci psů nikomu neprospívá - už vůbec ne městskému rozpočtu. Rzeczpospolita si to dobře uvědomila: proto zrušila plošnou daň ze psů novelou zákona z roku 2007, nicméně umožnila jednotlivým městským/obecním úřadům zavést tzv. „psí poplatek” (podobně jako v České republice), ovšem tentokráte na základě dobrovolné volby zastupitelů a legislativního zastropování max. možné výše platby za psího domácího mazlíčka. Mnoho radnic však svým občanům nechce přidělávat další problémy a tak již tento typ poplatků raději znovu vůbec nezavádí.

Na konci října 2013 došli ke stejnému závěru - po pečlivé finanční rozvaze - také zastupitelé polského Prudníku (cca 15 kilometrů severovýchodně od českých Zlatých Hor) a odmítli schválit povinné poplatky za psy chované na území města. Zamítli současně i záměr na vynucování čipování vyhláškou - formou legislativního násilí. Uvědomili si: Prosazování těchto návrhů proti vůli lidu přináší pouze zbytečné problémy, nevyplácí se to a ubývají jim voliči."

Celý článek k dispozici zde: http://www.necipujtenas.cz/fakta/legislativa/mesto-prudnik-stop-cipovani-a-dani-ze-psu-pl.aspx

http://www.necipujtenas.cz/Files/necipujtenas/prudnik-poland-end-of-mandatory-mi...