Schloessli

Kontaktujte autora petice

Téma diskuze bylo automaticky vytvořeno Schloessli


Nepřihlášený uživatel

#26

2014-04-12 17:01

Ueli Seiler je člověk,kterého jsem měl tu čest poznat jako učitele.Má bohaté zkušenosti,co se týče výchovy a vzdělání mladých lidí,a umí je využít při práci s lidmi.Takový člověk jako je Ueli má co nabídnout společnosti a být světu ku prospěchu,a je škoda,když to někteří lidé úmyslně přehlížejí,ať už k tomu mají jakýkoliv důvody.

Nepřihlášený uživatel

#27

2014-04-13 08:02

Měla jsem příležitost ve Schloessli být na roční praxi a sledovat, jak smysluplně je naplňován čas dětí, kteří tam žily. Ve Schloessli jsem se setkala s tím, že lidé měli o sebe zájem a pomocí umění ( divadlo, koncerty,..) a prací se zemí dostávaly znovu svůj smysl života.-velice za tuto zkušenost děkuji

Nepřihlášený uživatel

#28

2014-04-13 16:45

V bohatosti a rozmanitosti dnešní doby, je někdy těžké najít pevnost a jistotu. Najít odpovědi,na to co je správné a co ne.
Ueliho Seilera si velice vážím nejenom jako pedagoga, ale i jako člověka, který mě inspiruje a pomáhá mi rozeznávat a rozumět pravdivým obrazům dnešní doby.
Proto bych ráda podpořila působení Schloessli, jenž nese ve svém původním základě lidské hodnoty, důležité nejenom pro budoucnost našich dětí.

Nepřihlášený uživatel

#29

2014-04-14 06:20

Velké světlo, jasný proud mně provází od té doby co jsem poznala práci Ueliho Seilera, pokud mohu, přispěji i jinak k pomoci při jejich těžkých dnech.

Anna

Nepřihlášený uživatel

#30

2014-04-14 09:02

I´ve known about this problem for a long time, but I never belived that it cin lead to closing of such an inspiring and special place. We can´t allow stealrs to win.
Milan a Veronika, Obořice

#31 Schlössli- Werde, der du bist.

2014-04-15 21:42

Man muss Ueli als Mensch und Lehrer kennen, man muss Schlössli erleben, man muss Schlösslikinder zuhören. Wir hatten die Möglichkeit mit den ganzen Familie ein Jahr im Schlössli verbringen und wir hoffen, dass die Schweiz noch fähig ist, um Inspirativplätze für die Menschenzukunft zu unterstützen. Wir betten dafür.

Jiří Paul

#32

2014-04-19 20:51

Zažil jsem osobně Ueliho Seilera několikrát při výuce na Akademii Tabor. Se svými tehdy 60 (možná i trochu více) lety býval nejživějším účastníkem (své) přednášky. Je to člověk natolik všestranný a inspirativní, že po setkání s ním nelze jinak než ZAČÍT ŽÍT (já jsem se například rozhodl, že už nebudu mít studené ruce = nebudu mít strach, protože on měl ruce vždy hřejivé). Pak jsem dostal ten dar, že jsem mohl pobýt 2 měsíce jednoho léta přímo ve Schlössli. Přestože byly prázdniny a s žáky jsem se setkal až v posledních dvou týdnech svého pobytu, mám pocit, že jsem zažil v malém to, co zde mohou zažít žáci - dostal jsem příležitost setkat se SÁM se SEBOU. Prostřednictvím práce, kterou jsem vykonával většinou sám a osamotě, jsem se musel poprat se svou neznalostí, s pochybnostmi o sobě, pracovat na své sebedůvěře a vnitřně se zpevnit. Tyto dva měsíce byly (spolu s několika málo dalšími zkušenostmi) tím nejdůležitějším, co jsem v životě zažil a v pozitivním slova smyslu měly zásadní vliv na můj další život. Proto "lze pochopit", že se takové místo může pro někoho stát nepohodlným. Nicméně pro lidství by to byla nenahraditelná ztráta.

Ich habe den Ueli Seiler mehrmals persönlich beim Unterricht an der Akademie Tabor erlebt. Mit seinen damals etwa 60 Jahren (wahrscheinlich noch mehr) war er der lebendigste Teilnehmer (seines) Vortrages. Er ist in dem Masse vielseitiger und inspirativer Mensch, dass man nach Begegnung mit ihm nicht anders kann, als ANZUFANGEN ZU LEBEN (ich selber habe mich entschieden, dass ich keine kalte Hände mehr habe = keine Angst mehr habe, weil er immer warme Hände hatte). Und dann habe ich das Geschenk bekommen, in einem Sommer 2 Monate lang mich direkt im Schlössli aufhalten zu dürfen. Trotzdem, dass es Ferienzeit war und die Schüller habe ich erst in den letzten 2 Wochen meines Aufenthaltes getroffen, hatte ich das Gefühl, dass ich im kleinen das erfahren habe, was hier die Jugendliche erleben - ich bekam die Gelegenheit, MICH SELBST zu TREFFEN. Durch die Arbeit, die ich meistens allein verrichtet habe, musste ich meine Unkenntnis und den Zweifel über mich selbst bekämpfen, ich arbeitete an dem Selbstvertrauen und musste mich innerlich verfestigen. Diese zwei Monate heissen für mich das wichtigste, was ich im Leben erfuhr und bewirkten wesentlich im positiven Sinne mein Leben. Deshalb "kann man verstehen", dass solche Einrichtung für jemanden unerträglich werden kann. Jedoch für die Menschlichkeit wäre es unersetzlicher Verlust.


Nepřihlášený uživatel

#33

2014-05-02 19:29

Die Geschichten, die Ueli Seiler erzaelt, leben in meine Selle. Die haben mir viel Kraft gegeben, die kann niemand aus meinen Hertzne erwischen. Aus denn konnte ich mein eigenes Schicksaal in meiner eigenen Heanden nehmen. Aus den, konnte ich aufrecht stehen und denn anderen Menschen die Hand geben, dass sie auch sein Weg finden. Von Ueli habe ich gelern, die Mut zum unterrichten, die Mut von jungen Menschen warhaft zu sein. Ich bin sehr dankbar dafur und ich wunsche allen Menschen, dass sie gleiche Geschenk im Leben noch bekommen koenen.