Petice proti trvalému označování - čipování psů - zatím ne občanů

Petice proti trvalému označování - čipování psů - zatím ne občanů / Oznámení / KONFERENCE NA PŮDĚ SENÁTU PSP ČR ! / Komentáře


Nepřihlášený uživatel

#1

2014-06-01 14:22

Dobrý den. Když jsem se vyjádřil, že když se podle některých musí čipovat psi pro případ, že se ztratí, tak to bude brzy čipovací loby chtít čipovat i děti, bylo mi odporováno, že děti umí mluvit. Jenže - co když dítě někdo unese? Hned je pro čipovací loby důvod, že?
Dále bych se chtěl vyjádřit k tomu, že když prý budou psi čipovaní, tak jich nebude tolik v útulkách, nebudou tedy takové finanční náklady. Tady je naprosto jasné, že jde jen o ekonomické zájmy, ale zájmy zvířat jdou jaksi stranou. Co udělá většina těch "lidí", kteří se budou chtít psa zbavit? Jestliže dnes dokáží psa někde odložit, tak věřím i tomu, že čipovaného zabijí, čip zničí a budou tvrdit, že jim pes utekl nebo ho někdo ukradl. Že se nenajde? Jistě, nebude čip.
Další věc je i to, že pokud někdo psa ukradne s úmyslem ho zabít ke konzumaci, udělá to samé, psa zabije a čip zničí. Já svého psa rozhodně (!!!) čipovat nenechám. Je chytrý, poslušný, hlídá si mě, neuteče mi a tak nevidím žádný důvod. Čipování považuji za zločin proti lidskosti, je to něco naprosto nehumánního.
František Kabrna

Nepřihlášený uživatel

#2 Re:

2014-06-01 17:33

#1: -

Dobrý den, máte pravdu, mi příjde úplně zvrácené, že chtějí kontrolovat a dávat ty čipy všem mláďatům. Kočka se Vám někde ve sklepě okotí a už pálka třeba 5000 jen za čipy. Tohle je doslova vyděračství a buz. neskutečných rozměrů a pak ještě budou posílat na babičku kontrolory a ještě ji z nich trefí šlak. Takové politiky a lobbisty by měli odvést na pustý ostrov a ať si tam plánují svůj ideální svět s čipama a normálním lidem dají pokoj. Zdravím. J.M.

Necipujtenas.CZ

#4 Americké sdělovací prostředky varují před RFID podvodníky,kteří kopírují na dálku bezkontaktní karty

2014-06-05 16:14

Necipujtenas.CZ

#6 Další tři profesionální chovatelé/chovné stanice odmítající vynucování čipování!

2014-06-07 09:50

Další tři profesionální chovatelé/chovné stanice odmítající na základě svých dlouholetých zkušeností vynucování čipování v případě čtyřnohých domácích mazlíčků: Ledenice a Horní Bludovice (pejsci); Brno - Lipůvka (fretky).

http://www.necipujtenas.cz

http://www.necipujtenas.cz/Files/necipujtenas/PA191304-1.jpg...

Necipujtenas.CZ

#7 Zápis z 32. zasedání zastupitelů Statutárního města Ostravy ze dne 21. května 2014

2014-06-08 16:46

Zápis z 32. zasedání zastupitelů Statutárního města Ostravy ze dne 21. května 2014 mj. s tématikou nelegálního povinného čipování již označených domácích zvířat a řešení této otázky od 1.1.2014 dle nového Občanského zákoníku včetně ochrany základních práv/svobod občanů a dále s ohledem na poznání prostředí, kde se rodí ideje směřující k legislativnímu násilí a vynucování implantací mikročipů - viz kauza ´proslavené ostravské podnikatelsko-politické mafie´ kolem pana podnikatele M.D. Hlavní dotčené body jednání: Úvod, bod č. 1 s názvem „Informace o činnosti orgánů města“, bod č. 2 „Dotazy, připomínky a podněty na ředitele ...“, bod č. 65 „Návrh na odvolání člena představenstva Dopravního podniku Ostrava a.s.“ a především bod č. 13 s názvem „Podání ve věci zrušení obecně závazné vyhlášky č. 9/2012 ve znění vyhlášky č. 5/2013, kterou se upravuje trvalé označování psů a evidence jejich chovatelů“.

POZNÁMKA: Originální verze dokumentu má legálně zcenzurovány (začerněny) dle Zákona o ochraně osobních údajů č. 101/2000 Sb. v aktuálním znění jména části občanů vystupujících nebo zmiňovaných v diskusi tak, aby nedošlo k poškození jejich dobrého jména/pověsti. Svobodné společenství webu Necipujtenas.CZ v tomto daném případě některá jména nezačerňuje: Má souhlas Petra Hadaščoka st. se zveřejňováním jeho jména dle kontextu námi publikovaných materiálů. Oficiální dokument města Ostravy dále obsahuje řadu nepřímých citací a tím také některých nepřesností, které přirozeně mohou při přepisu audionahrávky vzniknout. Doporučujeme proto raději před čtením originálního materiálu vždy nejprve prostudovat tiskové prohlášení společenství webu Necipujtenas.CZ, které přesněji zachycuje doslovně pronesené výroky pana Hadaščoka st., pana primátora Ostravy Ing. Petra Kajnara, jeho náměstků a dalších osob, kontext a právní komentáře dle pořízených audio-nahrávek.

Samotní ostravští zastupitelé by také udělali potřebný a vstřícný krok, kdyby z hlediska oprávněných zájmů široké veřejnosti na transparentnosti a nezkreslenosti výsledků svého jednání povolili online přenosy ze svého zasedání nebo alespoň zveřejňovali doslovné stenozáznamy.

Ostrava je třetí největší město v ČR s mnohamiliardovým rozpočtem. Vedení Ostravy zasahuje do životů miliónů lidí i jejich zvířat a proto by měl mít takový krok jednu z nejvyšších priorit.

http://www.necipujtenas.cz/Files/necipujtenas/jednani-zastupitelu-mesta-ostravy-21-5-2014-nelegalni-cipovani-jiz-oznacenych-zvirat.pdf

Více se dočtete na : http://www.necipujtenas.cz/#ixzz344DbXzXh

http://www.necipujtenas.cz/Files/necipujtenas/vote-them-all-out-ostrava-deputies...

Necipujtenas.CZ

#8 Velká Británie hlásí vážné problémy čipovacího systému domácích zvířat

2014-06-11 17:07

Necipujtenas.CZ

#9 Australská společnost „Lost Pet Finder": Nepodléhejme falešnému marketingu, že čipování vše vyřeší!

2014-06-12 12:23

Necipujtenas.CZ

#10 Oficiální dokumenty Rady města Ostravy: Již 25.června 2014 hlasování o ukončení vynucování čipování!

2014-06-14 16:40

VÝKLADOVÝ KOMENTÁŘ K OFICIÁLNÍM DOKUMENTŮM: Ostravští radní se konečně odhodlali po diskusi se všemi městskými obvody, komisemi a výbory k činu. Ještě před podzimními volbami do místních samospráv splní s velkým zpožděním svůj veřejný příslib daný občanům v předcházejících měsících a předloží Zastupitelstvu Statutárního města Ostravy k hlasování dne 25. června 2014 návrhy dvou podzákonných předpisů, které:

I/ zrušují vyhlášky č. 9/2012 a č. 5/2013 o tzv. povinném čipování pejsků v Ostravě
II/ stanovují formou vyhlášky novou výši poplatků za psy a finančně zvýhodňují ty chovatele, kteří dají své čtyřnohé domácí mazlíčky DOBROVOLNĚ očipovat

Ze zveřejněných podkladových dokumentů, důvodových zpráv a dalších materiálů k výše uvedeným návrhům (viz zdroje níže) mj. vyplývá:

1/ Komise právní spadající pod Radu města Ostravy nijak nevysvětlila ani dodnes (14. 6. 2014) nereagovala (ač to její Vážený pan předseda přislíbil) na předloženou právní analýzu nelegálního vynucování čipování. Komise posléze prostřednictvím svého oficiálního zápisu pouze krátce konstatovala, že všechny návrhy na zrušení povinného čipování a úpravu poplatků za držbu psů včetně dobrovolného očipování JSOU Z PRÁVNÍHO HLEDISKA V POŘÁDKU. Také další legislativní aj. informace/podněty předložené místním politikům opakovaně písemně i ústně panem Petrem Hadaščokem st., Společenstvím webu Necipujtenas.CZ a dalšími občany byly zcela ignorovány bez jediného slůvka odborného komentáře, neřkuli vysvětlení či omluvy. - Takové pohrdání obyvateli Ostravy, kteří pracují již od prosince 2012 na vyřešení čipovacího problému a neustále se chtějí aktivně/vstřícně podílet skrze komunikaci se svými zastupiteli/patřičnými odborníky na korektní správě města: je opravdu neskutečně arogantní, také naprosto nedůstojné jakéhokoliv člověka v jakékoliv veřejné funkci - natož pak Vážených příslušníků ctěné právní obce!

2/ Důvodové zprávy poukazují na velmi zajímavá fakta:

a/ Osmnáct blíže nespecifikovaných městských obvodů se zrušením povinného čipování nesouhlasilo a ani nechtělo svým občanům pomoci z hlediska motivace k dobrovolnému čipování; pět městských obvodů se k těmto otázkám dokonce vůbec v termínu odmítlo vyjádřit; občané tak dodnes přesně nevědí, které obvody/starostové/ jaké názory vlastně oficiálně zastávají.

b/ Městská policie Ostrava měla ke zrušení povinného čipování připomínky; občané ovšem nevědí jaké, aby mohli na tyto teze adekvátně/odborně reagovat.

c/ Komise životního prostředí spadající pod Radu města Ostravy se zrušením povinného čipování nesouhlasila; občané nevědí proč; podle Váženého pana předsedy Komise: čipování bylo zavedeno především proto, aby byla definitivně vyřešena bezpečnost obyvatelstva (SIC!). Ze zápisu také nevyplývá, že by vůbec v Komisi proběhla kolem čipování nějaká podrobná diskuse a probíraly se zde nové informace předložené zastupitelům opakovaně písemně i ústně panem Petrem Hadaščokem st., Společenstvím webu Necipujtenas.CZ a dalšími občany. Opět ´ticho po pěšině´ jako v případě výše zmiňované Právní komise.

d/ Radní Ostravy nedoporučili ke schválení osvobození občanů od vynucování nelegálního čipování a s tím souvisejícího zrušení zbytečných občanských finančních nákladů včetně nesmyslných pokut, kontrol tzv. čipovacích komand apod.

e/ Rada dále oficiálně přiznala, že výše výběru poplatků ze psů dosahuje každoročně pouze cca 10.000.000,-Kč (v minulosti ale také 12 miliónů korun), když samotné Statutární město Ostrava disponuje rozpočtem zhruba 10 MILIARD KORUN ROČNĚ. Tedy poplatek za držbu domácích mazlíčků tvoří pouze neskutečných 0,1 až 0,12% z celkového ostravského rozpočtu (SIC!). (Jedno z nejbohatších měst v ČR přitom prý bez poplatků ze psů ´nepřežije´ a tak zde budou politici lidi zřejmě ždímat z posledního haléře dál.) Přitom problémy v soužití se zvířaty a stále více těžkým životem vystresovanými občany Ostravy se rok od roku zvyšují a žádné čipování je také nikde na světě nevyřešilo. Po zavedení vynucování implantací mikročipů formou ostravského legislativního násilí: počet registrovaných chovatelů psů radikálně klesl až o několik tisíc a tím také výběr z tohoto ´psího´ poplatku.

f/ Ostravští radní konstatovali, že se jim doposud nepodařilo (od října 2012, kdy byla schválena vyhláška č. 9/2012) vynutit čipování v případě tisíců svobodomyslných chovatelů domácích mazlíčků a jejich rodin, které se tak postavily mírovými/inteligentními prostředky na odpor vůči čipové totalitě; podle členů Rady jde o 35% ze všech původně registrovaných chovatelů pejsků na území města. (Procentuální vyjádření bude však jistě vyšší, neboť Rada často mylně sčítá dohromady tetovaná + čipovaná zvířata.)

g/ Magistrát údajně dále poskytuje stokorunový příspěvek na čipování ve výši 100,- Kč i v roce 2014 (praktické zkušenosti občanů však hovoří o opaku).

h/ Ostravští radní ovšem nakonec odmítli přijmout k výše uvedenému bodu římská II jakékoliv oficiální doporučení a celou situaci s vymáháním naprosto zbytečných a nic neřešících poplatků za psy tak zcela ignorovali.

Poznámka: Výše popsaný tristní stav je již naprosto neudržitelný. Na celorepublikové úrovni vystupuje nejhlasitěji/konzistentně/korektně proti legislativnímu násilí a vůči neakceptovatelnému vynucování povinného čipování domácích zvířat již 2 roky Strana svobodných občanů (Svobodní), která také usiluje roku 2014 o získání mnoha mandátů v obecních zastupitelstvech, aby mohla pomáhat občany chránit před nesmysly a nadbytečnými poplatky/daněmi, které současní krutí politici neustále dennodenně nakládají na bedra těžce zkoušeného lidu. - Předseda Svobodných pan Petr Mach byl zvolen v květnu roku 2014 poslancem Evropského parlamentu mj. hlasy odpůrců vynucování čipování.

Dne 25. června 2014 bude Společenství webu Necipujtenas.CZ podrobně sledovat přímo z jednacího sálu celou situaci při hlasování ostravských zastupitelů o ukončení vynucování nelegálního čipování a posléze vydá ke každému zastupiteli jmenovité (ne)doporučení pro účel blížících se komunálních voleb: zda je daná osobnost ještě vůbec pro občany volitelná nebo nikoliv.

http://www.necipujtenas.cz/Files/necipujtenas/komentar-dokumenty-ostrava-pro-hlasovani-o-osvobozeni-lidu-z-cipovaciho-utlaku-cerven-2014.pdf

http://www.necipujtenas.cz

http://www.necipujtenas.cz/Files/necipujtenas/petr_hadascok_udalosti_v_regionech...

Necipujtenas.CZ

#11 Slovenský "Slobodný Vysielač": Vynucování čipování je stejně špatné jako nucení lidu k očkování!

2014-06-15 15:20