Petice proti trvalému označování - čipování psů - zatím ne občanů


Nepřihlášený uživatel

/ #1

2014-06-01 14:22

Dobrý den. Když jsem se vyjádřil, že když se podle některých musí čipovat psi pro případ, že se ztratí, tak to bude brzy čipovací loby chtít čipovat i děti, bylo mi odporováno, že děti umí mluvit. Jenže - co když dítě někdo unese? Hned je pro čipovací loby důvod, že?
Dále bych se chtěl vyjádřit k tomu, že když prý budou psi čipovaní, tak jich nebude tolik v útulkách, nebudou tedy takové finanční náklady. Tady je naprosto jasné, že jde jen o ekonomické zájmy, ale zájmy zvířat jdou jaksi stranou. Co udělá většina těch "lidí", kteří se budou chtít psa zbavit? Jestliže dnes dokáží psa někde odložit, tak věřím i tomu, že čipovaného zabijí, čip zničí a budou tvrdit, že jim pes utekl nebo ho někdo ukradl. Že se nenajde? Jistě, nebude čip.
Další věc je i to, že pokud někdo psa ukradne s úmyslem ho zabít ke konzumaci, udělá to samé, psa zabije a čip zničí. Já svého psa rozhodně (!!!) čipovat nenechám. Je chytrý, poslušný, hlídá si mě, neuteče mi a tak nevidím žádný důvod. Čipování považuji za zločin proti lidskosti, je to něco naprosto nehumánního.
František Kabrna