Praha 1 trpí - petice proti uzavírání Smetanova nábřeží


Nepřihlášený uživatel

/ #52

2013-10-01 15:14

51: Ale parkování je v centru města zásadní věc.
Kromě toho pochybuju, že tu petici psal někdo z Prahy 1. V našem domě není nikdo, kdo by auto používal na cesty do práce a uzavírka v sobotu - to jako vážně někoho poškozuje, když může jet po městském okruhu?
V roce 2002 po povodních bylo smetanovo nábřeží zavřeno přes půl roku (!), otevíralo se až v lednu 2003. A nejen to, zavřené byly dokonce i mosty. V podstatě IAD v centru pár měsíců po povodních nefungovala. Přesto se všichni dostali do práce, do školy, všechno fungovalo.
Já jako občan Prahy 1 mám naopak zájem, aby sem zajíždělo co nejméně aut, to je asi logické. Nechci aby sem lidé dojížděli autem a otravovali mi vzduch a zabírali místo. Nechci aby si tudy lidi zkracovali cestu (když to centrum leží ve středu - tudíž v cestě - tak to k tomu logicky svádí). Když potřebuju někam něco odvézt, absolutně mi nevadí, že nepojedu skrz centrum, ale vyjedu na okruh a zase z něj někde vyjedu. Uvědomuju si proč se ty ultradrahé tunely stavěly - aby auta smrděla pod zemí a neotravovala obyvatelům ulic, kterými projíždějí, život.