Praha 1 trpí - petice proti uzavírání Smetanova nábřeží


Nepřihlášený uživatel

#51 Re:

2013-10-01 14:55

#50: -

Je to tak, a navíc je možné si zakoupit ty karty na 2 či 10 hodin pro kohokoliv. Já tím řeším potřebu zaporkovat v jiné městské části se zavedenými zónami. Prostě nakoupím pár karet do zásoby a pokud již potřebuj, nemusím hledat jiné placené parkoviště a zaparkuji na zóně. To ostatně dělá i mnoho řemeslníků a cenu karty započítavají do ceny za opravu.

To vše je ale na jinou diskuzi. Tady by se mělo řešit ono prapodivné uzavírání nábřeží a poskytování tohoto prostoru prapodivným organizacím a stánkařům na úkor většiny. Docela by mě zajímalo vyčíslení všech nákladů včetně prominutého poplatku za zábor. To jde z peněz města, tedy nás všech do kapes rádoby bojovníků za vše a proti všemu.


Nepřihlášený uživatel

#52

2013-10-01 15:14

51: Ale parkování je v centru města zásadní věc.
Kromě toho pochybuju, že tu petici psal někdo z Prahy 1. V našem domě není nikdo, kdo by auto používal na cesty do práce a uzavírka v sobotu - to jako vážně někoho poškozuje, když může jet po městském okruhu?
V roce 2002 po povodních bylo smetanovo nábřeží zavřeno přes půl roku (!), otevíralo se až v lednu 2003. A nejen to, zavřené byly dokonce i mosty. V podstatě IAD v centru pár měsíců po povodních nefungovala. Přesto se všichni dostali do práce, do školy, všechno fungovalo.
Já jako občan Prahy 1 mám naopak zájem, aby sem zajíždělo co nejméně aut, to je asi logické. Nechci aby sem lidé dojížděli autem a otravovali mi vzduch a zabírali místo. Nechci aby si tudy lidi zkracovali cestu (když to centrum leží ve středu - tudíž v cestě - tak to k tomu logicky svádí). Když potřebuju někam něco odvézt, absolutně mi nevadí, že nepojedu skrz centrum, ale vyjedu na okruh a zase z něj někde vyjedu. Uvědomuju si proč se ty ultradrahé tunely stavěly - aby auta smrděla pod zemí a neotravovala obyvatelům ulic, kterými projíždějí, život.
Mysel

#53 Vsechno souvisi se vsim

2013-10-01 15:43

Prave osoba pana primatora a jeho nezakryta kolaborace s cyklofasisty jsou mezi hlavnimi duvody, proc se pro mne osobne TOP09 stala nevolitelnou. (Pro zajimavost uvedu i dalsi duvody: Heger, Drabek, Hanakova.)

Pry "pravicova konzervativni strana". Ha, ha, HA! :o)))))


Nepřihlášený uživatel

#54 Re:

2013-10-01 15:48

#3: -

jenze ty tisice aut se nevypari demente, jezdi jinudy

MiJa

#55 Okno

2013-10-01 16:07

Jen aby pan primator nevyletel z okna, jako kdysi dávno jeho predchudci!

Nepřihlášený uživatel

#56 Re:

2013-10-01 16:22

#52: -

Takže když povezu něco jako obyvatel Prahy 1 z Revoluční na Národní, mám si udělat kolečko a použít tunel jen kvůli tomu, že si pár rádoby aktivistů potřebuje postavit na nábřeží stánky, které by jim všude jinde zavřela hygiena. Že by se třeba všichni vystěhovali a oni mohli udělat z centra skanzen. Život znamená něco jiného než tyto prapodivné akce rádoby řešící situaci v centru za kterými se schovává prachsprostý obchodní záměr


Nepřihlášený uživatel

#57

2013-10-01 17:32

Nesystemove reseni, umrtveni komunikace na jedne strane reky pusobi problemy na druhe (Male) strane.
david

#58 Okruh ?

2013-10-01 19:46

V několika příspěvcích (podle tónu od obhájce uzavírek) byl zmíněn okruh. Okruh, řekl bych že od Kruh Okolo. V Praze žádný okruh není a ještě dlouho nebude. Chybí segment mezi D8 (Teplickou) a R7 (Slánskou), protože tenhle úsek blokují lidé se stejným myšlenkovým schematem (boj proti automobilové dopravě). A vrcholem absurdity všech (teď už nebudu slušný) "zelených bezmozků" je, že jedna skupina blokovačů posílá auta na okruh, který neexistuje díky soudruhům z jiné (a možná dokonce i stejné) skupiny blokovačů.

Nepřihlášený uživatel

#60

2013-10-01 21:28

58: ve spoustě měst na světě funguje polookruh, není potřeba plný okruh. Objízdné trasy dávno existují, teď už jen motivovat řidiče, aby se vyhýbali centru - například vybíráním poplatku za zábor plochy a vypouštění exhalací v obytných čtvrtích.

Nepřihlášený uživatel

#61 Re:

2013-10-01 22:26

#60: -

Stále se tu diskutuje okruh, polookruh a možnost cesty jinudy. Tato sobotní opakovaná blokáda však uzavřela cestu i těm, kteří v okolí bydlí. I oni museli a bohužel ještě 2 soboty budou muset měnit své plány a cestovat okolo Prahy při běžných činnostech jako je nákup a cestách kamkoliv. Je skutečně snahou těchto samozvaných bojovníků zcela vylidnit centrum města? Vůbec není pravda, že by někoho z místních zvali na diskuzi. Ve schránce se jen objevil leták s informací o uzavření a navíc i s doporučením trasy ve směru jih sever, která vede úzkými uličkami kam je běžně vjezd zakázán kromě dopravní obsluhy, který byl po mnoha letech diskuzí konečně zaveden. A co se stalo. Stovky lidí nyní dostali návod kudy jezdit nejen v sobotu, ale i ve všední den. Jistě neočekáváte, že by těch pár strážníků MP hlídalo zákaz vjezdu. Takže děkujeme AutoMatu, magistrátu a TOP09 za zvýšení dopravní zátěže v sobotu a bohužel i v pracovních dnech.  To se Vám opravdu nepovedlo....

Roman Korda
Nepřihlášený uživatel

#62 Re: Otevřený dopis primátorovi

2013-10-01 22:34

#59: Jan Polanecký - Otevřený dopis primátorovi

Děkuji Vám pane Jene Polanecký za s nadhledem napsaný příspěvek formou Vašeho otevřeného dopisu panu primátorovi.


Nepřihlášený uživatel

#63 Re: Re:

2013-10-01 22:43

#14: - Re:

Proč na lidech?? Protože je to pro lidi. Nebo byste si přál radši test na autech?? Nebo na robotech?? Tady v těch komentářích se slova jako test a experiment používají cíleně dost pejorativně, ač mají vlastně spíš kladný význam. Určité prověření už proběhlo - tahle akce poukázala na stav společnosti - vyhodnotit si to může každej sám... Byla právě klika pro město, že ho při povodních zachraňovalo už nové (v té době zatím jen pověřené) vedení  - škoda, že se nikdy nedozvíme variantu, jak by to dopadlo v případě toho předešlýho pasivnějšího vedení.


Nepřihlášený uživatel

#64 Re: Re: Re:

2013-10-01 23:15

#63: - Re: Re:

Nevím, odkud jste uvedené "zachraňování" měl možnost sledovat, ale na vlastní kůži za sebe jen děkuji, že nové vedení nemohlo ovlivnit práci zavedených týmů. Ony i ty jejich počáteční zmatené zprávy o tom, kde zábrany jsou a kde se právě staví jasně dokládaly jaký v tom mají zmatek. Tady ale jde o jiné téma.

A proč testy na lidech? Existuje mnoho studií a také praktických výsledků z uzavírání nábřeží a Karmelitské při rekonstrukcích, která dávno ukázaly nemožnost jejich trvalého uzavření a katastrofálních důsledků tohoto kroku na Staré Město a Malou Stranu. I to byl jeden z důvodů proč bývalé vedení, které Vám, jak vidím, leží v žaludku, nakonec tento experiment odložilo. Dalším a podstatným důvodem byl postoj AutoMatu - my to uděláme - vy nám to zaplaťte. Pokud město platí za to, že si jedna skupina zařídí byznys 5 sobot na nábřeží, je to skutečně prapodivné. A navíc ta jejich akce jak formou, tak i průběhem silně připomíná pamětníkům prvomájové průvody. Tam také bývaslo mnoho stánkařů a na hygienu se moc nedbalo.


Nepřihlášený uživatel

#65

2013-10-01 23:17

Říkáte, že tahle akce ukázala na stav společnosti? Jakože ukázala, jak několik jedinců a kamarádu naplaveného primátora si může bezostyšně a bezohledně vůči místním obyvatelům za nemalé státní peníze uzurpovat část města pro své další ekonomické záměry? Tak to Vám děkujeme, že jsme konečně prozřeli a už se to doufáme - pod peticí podepsáni - nebude opakovat!

Nepřihlášený uživatel

#66 Re: Re: Re: Re:

2013-10-01 23:57

#64: - Re: Re: Re:

Prvomájové průvody a byznys...:-))) Best joke!!! To je teda fakt nejvíc vyšinutý přirovnání a dokazuje opět úroveň zdejších komentářů... Je vidět, že doba před listopadem 89 i doba hned polistopadová se na některých lidech vážně hodně podepsala...


Nepřihlášený uživatel

#67 Re: Re: Otevřený dopis primátorovi

2013-10-02 00:05

#62: Roman Korda - Re: Otevřený dopis primátorovi

Nadhled je relativní pojem - mě naopak připadá, že tomu nadhled právě úplně chybí a že ten dopis lze chápat jen jako jeden z tisíce možných úhlů pohledu na věc. Ten dopis je spíš omezenější zaujatej jednostrannej podrobnej popis, jedna z mnoha možných interpretací... Rozhodně to ale není napsaný s nadhledem.

Pamětník povodní

#68 Re: Re: Re:

2013-10-02 00:15

#63: - Re: Re:

Je klika, že město zachraňovalo už nové (v té době zatím jen pověřené) vedení ... Tou klikou myslíte fakt, že příkaz ke stavbě protipovodňových bariér vydal primátor (tehdy jen pověřený) Hudeček s cca 6-ti hodinovým zpožděním, takže dobrovolní hasiči Prahy 1 museli situaci zachraňovat po kolena ve vodě a lovit zámky zařízení už pod vodou a pohmatem? To je jako dobré řízení kizového štábu, když špatně vyhodnotím závažnost situace? Dovedete si představit tu spoušť na Kampě, kdyby hasiči Prahy 1 situaci nezvládli? Nebo je důkazem schopnostítoho vašeho úžasného vedení, že sháněli seznam kontaktů na městské části, dokonce osočovali odvolaného primátora Svobodu, že jim žádný nedal a přitom měli k dispozici podřízený Odbor krizového řízení MHMP s téměř 60 zaměstnanci a počítačovým systémem, takže jaképak lístečky od Svobody. Povodně pane nejsou rande, kde by vám někdo psal telefon na papírek.

http://www.praha1.cz/cps/fotoalbum/Povodne_kveten_2013_I/Povodne_kveten_2013_107...


Nepřihlášený uživatel

#69 Re: Re: Re: Re: Re:

2013-10-02 00:20

#66: - Re: Re: Re: Re:

No pro stánkaře to byl jeden z největších kšeftů roku. Tak to je. Víc buřtů, limonád, piva, alkoholu a dalších věcí se najednou jinde neprodalo. A většina kontrolorů musela být v průvodu. Co je na tom vyšinutého. Tak to prostě bohužel bylo.


Nepřihlášený uživatel

#70 Re: Re: Re: Re:

2013-10-02 00:28

#68: Pamětník povodní - Re: Re: Re:

Pane...:-), tou fotkou jste už úplně odbočil od tématu a shodil jste zase o něco níž úroveň těch komentářů tady... Ještěže jste sem nedal tu legendární fotku, jak se někteří bývalí představitelé města nechali vyfotit v louži...


Nepřihlášený uživatel

#71 Re: Re: Re: Re: Re:

2013-10-02 01:17

#70: - Re: Re: Re: Re:

Nevím, co myslíte tím shazováním úrovně, chcete tedy slyšet pravdu? Ten váš cyklomiláček nemohl vydat příkaz ke stavbě povodňových zábran, protože se tou dobou veselil v La Fabrice na koncertu skupiny LUCIE a neslyšel mobil. Chcete ještě pokračovat?


Nepřihlášený uživatel

#72 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2013-10-02 01:49

#71: - Re: Re: Re: Re: Re:

Nebyla to La Fabrika ale SaSaZu, jinak to sedí, málem dopadnul jako povodňový primátor Němec, ale tenhle olomoucký měl tu kliku, že to byla jen padesátiletá voda.

Reflex 23/2013 -  06.06.2013 - text: Miroslav Cvrček

Příliš pozdní stavění protipovodňových zábran v hlavním městě, nebo příliš brzké rozhodnutí o uzavření pražských škol? Velká voda do Prahy připlavila i spory o to, kdo za co může.

V sobotu večer se zastupující primátor Tomáš Hudeček vypravil do pražského klubu SaSaZu, kde na charitativním večeru pro Nadaci Terezy Maxové vystoupila skupina Lucie. Na dotaz redaktora Reflexu, zda by se spíš neměl věnovat povodňové situaci v Praze, se Hudeček jen ošil. „Řešili jsme dosud a za chvíli se opět sejdeme. Všechno monitorujeme.“

Druhý den pak Facebook „zaplavily“ fotky montáže protipovodňových zdí v okamžiku, kdy už hasiči měli vodu skoro po kolena. Že to bylo pozdě, nakonec nahlas řekl čerstvě odvolaný primátor Bohuslav Svoboda (ODS) a už to bylo.

Šéf zastupitelského klubu TOP 09 Jiří Vávra opáčil, že za všechno může Svoboda, protože na radnici nenechal kontakty, a obvinil starostku Prahy 2 Janu Černochovou (ODS), že více pracuje na svém PR než na řešení povodní.

Podle několika účastníků krizového štábu hlavního města však magistrát organizaci nezvládá dobře. Na první krizový štáb byli pozváni jen starostové městských částí kolem Vltavy, přitom akutní problémy měli starostové s vylitým Botičem a Rokytkou. „Mysleli jsme, že naše zkušenost z roku 2002 je přenosná, ale nebyla,“ říká k tomu Černochová. „Na prvním štábu jsme se snažili vysvětlit, jak by se mělo postupovat. Na dalších štábech jsme se jen dozvídali aktuality, které jsme už věděli z médií.“

Přes Prahu 2 se prohnal Botič, rozvodněný prudkým upuštěním Hostivařské přehrady, což zaskočilo místní i starosty, kteří se marně snažili domluvit s Lesy hlavního města, jež mají přehradu ve správě a které spadají pod magistrát.

Naopak pro celou Prahu Hudeček rozhodl o uzavření mateřských, základních i středních škol, a to včetně území, jež povodní dotčena nebyla. Starostové městských částí se mu to snažili rozmluvit, nakonec někteří z nich přes příkaz otevřeli školy pro děti, s nimiž rodiče nemohou být doma.

Zkušenost s řešením povodní je, zdá se, nepřenosná. Ještě že neteče tolik vody jako před 11 lety.


Nepřihlášený uživatel

#73

2013-10-02 05:21

když magořit, tak jenom za své a na svém !!!
3b

#74 Re

2013-10-02 05:41

#45: sysel -  

 

Re: ona modra zóna je taky pekna zvrhlost, měla by smysl přes noc pro rezidenty co se vrací domu

Nepřihlášený uživatel

#75

2013-10-02 05:45

Takové experimenty jsou neuvěřitelné. Pár kroků od Smetanova nábřeží je zrekonstruovaný Střelecký ostrov, ale oni zavřou tranzitní silnici a lidi se tam mají slunit a radovat mezi projíždějícími tramvajemi. Vy už jste se opravdu všichni zbláznili?