Praha 1 trpí - petice proti uzavírání Smetanova nábřeží

mess

#101 Re:

2013-10-04 17:39

#13: -

Mate namysli to, jak protipovodnove zabrany staveli hasici po kolena ve vode? Jak se soucasne vedeni Prahy zaslouzilo o vybudovani protipovodnove ochrany?

Souhlasim, ze by se mely respektovat vsechny nazory, lec mi v tom zabranuje to, ze zastanci uzavirani nabrezi neodpovidaji na zcela konkretni dotazy, ktere padly na mnoha mistech a zastituji se prazdnymi frazemi typu "vsude uz je to takhle" apod.

A rozhodne souhlasim, ze je spatne pokladat za mamlase primatora jen proto, ze je z Olomouce. On je totiz mamlas od prirody, kraj, ze ktereho pochazi, za to opravdu nemuze.

Robert Jandera

#102 Re:

2013-10-05 08:06

#50: -

Abonentních karet je zde minimum. Nehledě na to, že do městského rozpočtu přinášejí slušné peníze.


Nepřihlášený uživatel

#103

2013-10-05 10:52

Dnes to bude Smetanovo nábřeží a zítra moje ulice. Zásadně s tímto nesmyslem nesouhlasím.

Nepřihlášený uživatel

#104

2013-10-05 14:03

Tato nesmyslná uzavírka mi brání v podnikaní.

Nepřihlášený uživatel

#105 Re: Re:

2013-10-05 18:39

#101: mess - Re:

K vašim posledním dvěma větám ("myšlenkám"), jejichž extra nízká úroveň mluví sama za sebe: podívejte se spíš na sebe do zrcadla - možná uvidíte to, o čem píšete. Právě jste teď názorně ukázal(a) přímo sám(sama) na sebe, protože platí, že kdo to říká, ten to je. Nechápu vaší potřebu používat takový označení, který nic nesděluje, maximálně jen to, že se týká ve skutečnosti vás.


Nepřihlášený uživatel

#106 Re: Re: Re: Re: Otevřený dopis primátorovi

2013-10-05 19:06

#94: jam - Re: Re: Re: Otevřený dopis primátorovi

Mít nadhled znamená být objektivní a přinejmenším aspoň vnímat více úhlů pohledu, více názorů nebo je nejlíp i respektovat - součástí toho je samozřejmě nahlížení v souvislostech - to je snad všem jasné a není potřeba to tu rádoby polopaticky vysvětlovat na zcestných příkladech. Pravda je taková, že ten otevřený dopis je prostě jen jeden jediný úhel pohledu, který je určitě dobré registrovat jako jednu z mnoha možností, ale rozhodně není objektivní, nestranný, nezaujatý, s nadhledem a nad věcí.


Nepřihlášený uživatel

#107 Re: Re: Re: Re: Re: Otevřený dopis primátorovi

2013-10-05 23:33

#106: - Re: Re: Re: Re: Otevřený dopis primátorovi

A co takhle dnes již veřejně jedním z placených grantových aktivistů přiznaný a zároveň jeho slovy neprůhledný přibližný 1.000.000,-Kč z veřejných prostředků odsouhlaseným radou magistrátu hl. m. Prahy na pětisobotní naprosto zbytečnou a omezující uzávěrku nábřeží věnovat příště na hodnotnější záležitosti než na vyumělkované uzavírky s těmito všemi následky včetně a to především ztížené dopravní situace MHD na Malé Straně? Milí mladí političtí aktivisté s větrem a veřejnými financemi daňových poplatníků v zádech - co kdyby jste raději nedělali nic, do nedávna jsme se bez vás také obešli - a tím pádem neškodili nadále svému okolí?  Napadlo vás to někdy, že jste na tomto světě úplně zbyteční lidé? Co jiného jste dokázali, než jen rozdělovat a rozhádat lidi svými hloupými pro vás ekonomickými záměry? Hodláte nadále parazitovat svůj život stále tímto směrem? Jste novodobé zrůdy, které se nestydí na tyto blbosti ještě vybírat finance od veřejnosti a bohužel mi je vás ještě fakt líto, s vašim vzděláním takhle hloupě promarnit si svůj život.

 


Nepřihlášený uživatel

#108

2013-10-06 08:42

"Abonentních karet je zde minimum. Nehledě na to, že do městského rozpočtu přinášejí slušné peníze." To si ale trochu odporuje... Kromě toho, kolik je podle vás vydaných platných abonentních parkovacích karet, když tvrdíte že "minimum"? Asi máte přesné číslo. Mně ho totiž nedokázala Praha 1 na dotaz sdělit, jejich program to prý neumožňuje.
Těch peněz by mohlo být stejně i za mnohem menší počet vydaných karet pro abonenty, protože jejich ceny je hluboko pod současnou tržní cenou za parkovací místo na Praze 1, cca 6x.
bloud

#109 Re:

2013-10-06 10:19

#13: - Vážený pane, bavíte se o člověku, který způsobil záplavy na Botiči v míře zásadně větší, než byly v roce 2002. A to jen svou arogancí.

Měl by se prosadit zákon, podle kterého by primátorem Prahy neměl být nikdo, kdo se v Praze nenarodil a neprožil v ní většinu života.

 


Nepřihlášený uživatel

#110 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Otevřený dopis primátorovi

2013-10-06 12:26

#107: - Re: Re: Re: Re: Re: Otevřený dopis primátorovi

Mě je dost líto vás - když někdo musí používat pro lidi slova jako jsou ve vaší poslední větě, tak je na tom sám asi fakt hodně hodně špatně - po všech stránkách...brrr

Je vidět, že narážíte spíš na nějaký váš problém.

 


Nepřihlášený uživatel

#111 Re: Re:

2013-10-06 12:46

#109: bloud - Re:

To je snad nejvíc přízemní, zpátečnickej a zkostnatělej názor, kterej se tu objevil. ČR je velká jak obří město a řešit, kdo je odkud v téhle souvislosti je proto docela dost mimo... A ještě v rámci toho prosadit zákon - tak to je skoro největší úlet tady (těch úletů je v těch komentářích tady teda fakt šíleně moc, relevantních argumentů je tu mnohem míň - je vidět, že jde spíš o politickou "kampaň" - ještě narychlo zoufale ulovit nějaký ty body...)


Nepřihlášený uživatel

#112 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Otevřený dopis primátorovi

2013-10-06 15:57

#110: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Otevřený dopis primátorovi

Ano, narážím na můj problém s Vámi, od toho je tato diskuse a petice proti Vašim drahým a nesmyslným uzavírkám, které komplikují a omezují život místním obyvatelům. Proč svou aktivitu nezaměříte na místní referendum o uzavření nábřeží? Bojíte se výsledku?


Nepřihlášený uživatel

#113 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Otevřený dopis primátorovi

2013-10-06 17:06

#112: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Otevřený dopis primátorovi

Diskuze je určitě dobrá věc, ale měla by být slušná a věcná, ne těžce pod úrovní (viz váš předposlední komentář). Musím vás zklamat, ale nepatřím mezi organizátory. Myslím, že výsledku se oni nebojí, ale spíš asi chtějí k nějakým výsledkům dojít.

Tento příspěvek byl odstraněn jeho autorem (Zobrazit podrobnosti)

2013-10-06 19:16



Nepřihlášený uživatel

#115 Re:

2013-10-06 19:17

#1: -  

 

Cimz zpusobil jak ucpani Opletalky a Politickych veznu, tak i Bulhara z Hybernske. Fakt co trotl, to STOP09.

Nepřihlášený uživatel

#116 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Otevřený dopis primátorovi

2013-10-06 19:31

#113: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Otevřený dopis primátorovi

Super - tak ať dojdou k výsledku, že chodníky byly vystavěny pro chodce, silnice pro auta a bus, kolejové trasy pro vlaky a tramvaje, hřiště na hraní, parky pro odpočinek a kulturu v plenéru atd... Nevím, proč by si měly děti hrát na chodníku s umělým kobercem v sousedství jízdní dráhy tramvaje, když krom jiného je hned vedle nábřeží draze zrekonstruován Střelecký ostrov. Na tohle by měla malá partička kamarádů primátora, která saje obrovské státní dotace a peníze mnoha desítek úředníků a dopravní obsluhy asi vystudovat další vysoké školy a poté přednášet tato pro ně nová moudra na univerzitách.

 


Nepřihlášený uživatel

#117

2013-10-07 07:50

Myslím, že není třeba dalšího komentáře...
cyklista

#118

2013-10-07 08:40

Přečtěte si texty podporovatelů uzavření na stránkách AutoMatu, čekal bych nějaké hlasování zaměstnanců uvedených společností a ne jen osobní vyjádření ředitele (ví vůbec zaměstnanci, co za ně ředitel podpořil?), skvělý zápis je např. tento, volně citováno: společnost provozující taxislužbu podporuje uzavření nábřeží za předpokladu, že vjezd vozů taxi zůstane zachován.

nespokojený

#119 Opět diktatura - tentokrát "zastánců hesla: Ulice patří chodcům"

2013-10-07 09:06

Ti, kdož rozhodují o těchto a podobných úchylných aktivitách (např. nezbytnosti cyklodopravy v kopcovité Praze, protože v takovém zcela plochém Nizozemsku přece jezdí na kole skoro všichni), se vesele vozí ve služebních autech kdekoliv a kdykoliv, protože jich se to prostě netýká. Sehnat pár "nadšených" účastníků také není žádný problém, hlavně když nemusí prokazovat svoji skutečnou adresu... Pokud tedy ulice podle některých mozků mají patřit chodcům, pak ať laskavě vymezí pruhy pro auta - že by třeba zelené s obrázkem autíčka? A jak široké by tyto pruhy povolili - na trabanty nebo také na nové typy aut? Všechny šikany se vždy týkají pouze obyvatel a nikdy úředníků a funkcionářů, ale to už tady bohužel bylo a doufali jsme, že už se to nevrátí. Jak je vidět, není nutno být starší a zatvrzelý, mnozí mladí si rovněž nevidí dál než na špičku nosu, hlavně že zrovna teď mají tu moc!

Nepřihlášený uživatel

#120

2013-10-07 12:05

Zelený a černý (TOP 09) bolševik opět poroučí větru dešti. Já být tímto bolševikem tak z centra města vyženu všechny ty přebytečné domorodce a vše přenechám turistům a jejich potřebám jako např. již na Václaváku. Služba vedle služby, že nám závidí i v Holandsku a daňových rájích. Business je business a domorodci jen otravují a dokonce i něco si dovolí požadovat a tak deformovat neviditelnou ruku trhu bez přívlastků (nebo bez myšlení?).
Jarda

#121

2013-10-07 12:07

Byl jsem se také na sobotní akci na Smetanově nábřeží podívat a to dokonce 2 týdny po sobě. Vždy jsem tam strávil cca 2 hodiny. Mohu odpovědně prohlásit, že MINIMÁLNĚ 80 % návštěvníků tam vždy byli zahraniční turisté, slyšet češtinu byla spíše vyjímka. Z česky mluvících lidí pak ještě nezanedbatelná část byli mimopražští turisté - viz jejich evidentní moravský a jiný akcent. Prezentovat případnou trvalou uzavírku Smetanova nábřeží jako jakési dobro konané pro pražany je demagogie jak vyšitá. V místě nejsou ani obchody ani cenově přijatelné restaurace a namlouvat si že tam budou chodit davy pražanů jen proto aby se koukli na panorama Hradu je úplný nesmysl. Vůbec už nemluvím o tom, že v ranní dopravní špičce kdy průjezd Smetanovým nábřežím tolik pomáhá jsou tam chodníky jak vymetené a na celém nábřeží je obvykle jen několik málo osamocených chodců.

Tento příspěvek byl odstraněn jeho autorem (Zobrazit podrobnosti)

2013-10-07 14:03


Tento příspěvek byl odstraněn jeho autorem (Zobrazit podrobnosti)

2013-10-07 14:05



Nepřihlášený uživatel

#124 Omezení dopravy na Smetanově nábřeží (i jinde)

2013-10-08 06:07

Člověk by si mohl vymyslet lecjaké akce, ale vždy je třeba v první řadě brát ohled na obyvatele dotčených míst.Doprava v Praze vč.parkování je dlouhodobý problém a jakákoli výluka, natožpak ve vnitřní Praze ztíží značně život. Buďme rádi, že i na Praze 1 bydlí normální lidé a nekomplikujte jim život!!

Nepřihlášený uživatel

#125

2013-10-08 14:05

Obyvatelům Prahy 1 komplikují život zejména dojíždějící a parkující abonenti. Ostatně starosta Prahy 1 se už vyjádřil, že nejlepší by pro život na Praze 1 bylo omezit průjezd Smetanovým nábřežím i Malou Stranou současně. Tahle petice, kromě toho že je zcela nedůvěryhodná, připomíná hlasování všech proti obyvatelům Prahy 1, kteří tvoří méně než 3% obyvatel Prahy. Typický příklad diktatury většiny.