Petice proti trvalému označování - čipování psů - zatím ne občanů

Necipujtenas.CZ

/ #9 Zprávy z ANTI-čipovací globální fronty!

2014-08-17 08:23

http://www.necipujtenas.cz

http://www.necipujtenas.cz/media

  • Internetové stránky prestižního kalifornského deníku „The Los Angeles Times” (založen roku 1881) varovaly chovatele zvířat na základě sdělení „The Humane Society of the United States” (největší nezisková organizace naší planety zaměřená na ochranu domácích mazlíčků), že některé identifikační RFID mikročipy nefungují a nejsou kompatibilní s čtečkami dat. Celý čipovací systém tak dostal vážné technologické trhliny. Jako řešení jedoporučována klasická psí známka zavěšená na obojku psa, kočky apod

 

  • Článek zveřejněný na webu texaského prestižního deníku „The San Antonio Express-News“ (založen roku 1865) upozorňuje, že identifikace především psů, koček aj. živočichů pomocí RFID mikročipů nepředstavuje stoprocentní záruku navrácení zatoulaného zvířete zpět domů k právoplatnému chovateli. Především se nyní ukazuje: lidé běžně nacházejí ztracené domácí čtyřnohé mazlíčky, ale nejsou vybaveni čtečkami, aby mohli zjistit číslo implantovaného čipu a posléze díky tomu také komu živočich patří. Řada občanů v dobré víře např. dá nalezenému pejskovi/kočičce najíst a pak je vypustí zpět na ulici, aby si sami našli cestu domů. V dalším případě si je lidé nechají - přijmou za své. Celý čipovací systém pak nefunguje: je de-facto zbytečný. Jako řešení navrhuje autorka článku vývoj aplikace pro chytré mobilní telefony, které by uměly signál čipu pod kůží zvířete přečíst a domácího mazlíčka také ihned identifikovat. 

 

  • Web italského deníku „Il Giorno“ hlásí vážné selhání čipovacího systému identifikace čtyřnohých domácích mazlíčků. V případě identických štěňat označených RFID mikročipem došlo totiž k administrativní chybě a k záměně údajů v chovatelské databázi. Hasiči i místní italská média už byli připraveni propagovat příběh o šťastném shledání ztraceného zvířete se svým majitelem a to vše díky ´úžasnému´ podkožnímu transpondéru. Nicméně nakonec se ukázalo, že přivezli chovateli domů úplně cizího psa. 

 

  • Nasazení čipovacích komand v Itálii.

 

  • Velmi rozsáhlý článek zveřejněný na webu irského prestižního deníku „The Irish Examiner“ (založen roku 1841) mapuje současný trend čipování lidských bytostí a poukazuje na všechna zatím známá pro/proti takovému invazivnímu kroku.

 

  • Web prestižního amerického magazínu wired.com zveřejnil text, který predikuje mohutný nástup transhumanismu, různých implantátů v lidských tělech a holduje pro omezení dalšího nárůstu lidské populace skrze kontrolní/identifikační/antikoncepční mikročipy.

 

  • RFID audio-knihy a MP3 písničky pro důchodce.