Petice proti trvalému označování - čipování psů - zatím ne občanů

Necipujtenas.CZ

/ #2 Zprávy z "čipovací fronty"

2014-09-20 16:41

http://www.necipujtenas.cz

  • Zpravodajský web moravskoslezsky.denik.cz uvedl ve svém článku citace diskutujících občanů z ANTI-čipovací Petice Petra Hadaščoka st. a kol. Dále zmínil některá statistická data z průběhu ostravské čipovací kampaně prosazované někdejším vedením města. Bohužel hned v úvodu textu si mohli čtenáři přečíst velmi sporný údaj o počtech celkově očipovaných psů. Většina domácích čtyřnohých mazlíčků na území Ostravy je již totiž mj. formy identifikace označena tetováním - nikoliv RFID mikročipem. Celková čísla pak tedy nesedí. Článek zároveň opět upozorňuje na hrozby nelegálními likvidačními pokutami za neočipování psa.  
  • Společenství webu Necipujtenas.CZ již v minulosti varovalo před situací, kdy vědeckotechnický pokrok v blízké budoucnosti způsobí, že vynucování implantací zastaralých forem RFID mikročipů zvířatům bude naprosto bezpředmětné. - Kalifornská firma „Escape Alert LLC“ nyní zavádí na trh nový typ mikročipu s GPS lokátorem o velikosti poštovní známky, který je napájený díky pohybům samotného těla zvířete pomocí piezoelektrického nanogenerátoru. - Všichni chovatele domácích mazlíčků, kteří například v Ostravě podlehli od roku 2012 legislativnímu násilí a ustoupili zdejším politikům při vynucování implantací dávno překonaných typů RFID transpondérů, tak budou nyní s velkým smutkem sledovat nastupující mohutnou marketingovou kampaň výše uvedené americké společnosti. - A možná se také od jistých politiků dočkají dalšího dárečku: požadavku na povinné přečipování svých zvířat. 
  • Irský týdeník „The Mayo News“ informuje o vážném problému čipovacího systému trvalé identifikace domácích čtyřnohých mazlíčků. Jde opět o nesprávné údaje v chovatelských databázích a dokonce úplnou absenci jakékoliv registrace implantovaných RFID transpondérů.