Petice proti trvalému označování - čipování psů - zatím ne občanů

Necipujtenas.CZ

/ #4 Informace z ANTI-čipovací fronty!

2014-09-22 14:13

http://www.necipujtenas.cz

 

  • Lokální policie ve španělském městě Badajoz zakázala zdejšímu pětačtyřicetiletému muži jeho procházky se psem jen proto, že neměl své zvíře očipované a nemohl se při kontrole na ulici prokázat doklady o zdravotní způsobilosti prověřovaného čtyřnohého domácího mazlíčka. - Tento španělský incident ukázal: jakým policejním režimem se v některých státech a městech Evropská unie stává. Pod naprosto bagatelními záminkami jsou zde likvidovány základní přirozená práva občanů. Bohužel celá řada politiků takovému vývoji nadšeně tleská a dále schvalují zákony rozdrobující generacemi předků tvrdě vybojovanou lidskou svobodu. 

 

  • Web italského deníku „Italia Oggi“ informuje o vítězném tažení francouzských malých/středních farmářů proti vynucování čipování stád ovcí/koz. Za odmítnutí používání RFID transpondérů jsou francouzští zemědělci postihováni likvidačními pokutami včetně odebírání státních a evropských finančních prostředků. - Společenství webu Necipujtenas.CZ již na tyto drastické praktiky upozorňovalo ve speciálním článku. 

 

  • Web prestižního deníku „La Voz de Galicia“ (založen roku 1882) vydávaného na území španělského autonomního společenství Galicie poukazuje na tristní situaci, kdy ani zdejší vynucování čipování psů prostřednictvím zákona a značných pokut: nedokázalo vůbec vyřešit problém s hromaděním opuštěných psů v útulcích. Místní ochranáře přírody obzvláště trápí velké množství bezprizorních loveckých plemen. 

 

  • Odchytová služba v americkém městě Greenville ve státě Severní Karolína hlásí případ nalezeného/očipovaného psa, jehož RFID transpondér nebyl registrován v žádné databázi chovatelských údajů.

 

  • Prestižní britský deník „The Guardian“ informoval o vědeckém projektu redukce lidské obezity pomocí implantace mikročipu do oblasti tzv. „bloudivého nervu“ s výsledkem potlačení nutkání ke konzumaci jídla.  

 

  • Italská tisková agentura ANSA („Agenzia Nazionale Stampa Associata“) přinesla zprávu o pokroku v medicíně: Mikročip implantovaný do lidského oka je propojený skrze bezdrátovou technologii s mobilním telefonem a včas upozorňuje na začátek tvorby glaukomu (zelený zákal).