Petice za zákaz kouření v restauracích

Ondrej Botko

/ #76 Re:

2013-01-04 09:42

#75: kreja -

Hokejove hriste je delane na hokej, hlediste, chcete-li stadion (hriste+hlediste) je delany na fandeni, coz je hlasity projev na podporu sveho tymu (v idealnim pripade). Na hokej vam staci kluziste. Takze kdyz jdete do hlediste, tak musite pocitat ze tam bude hluk. Stejne tak bohuzel musite pocitat s tim ze kdyz jdete do hospody budete muset cuchat kour a nasledne budete smrdet. Rozdil je v tom ze hospody jsou delany na jidlo a piti a ne na koureni a kourit muzete kdekoliv jinde, kde nebudete nikoho obtezovat, kdezto fandeni na ulici pred stadionem je tak trochu absurdni. Navic pokud nechcete fandit a vystavovat se prilisnemu hluku, tak nemusite sedet v kotli, navic hluk na hokeji jeste nikomu nezpusobil zadne zdravotni komplikace a pokud ano tak fandit nemusi, ale jist a pit se musi.

Ale samozrejme chapu vasi narazku, ja jsem nikdy nekouril, ale ze zkusenosti vim ze "napraveni" kuraci jsou mnohem agresivnejsi, nez Ti co nikdy nekourili. Osobne jsem se nikdy do techto debat moc nepoustel, ale ted jsme byli na horach v jedne male vesnici a po celodeni ture jsme meli hlad a chteli jit na veceri a nikde ve vesnici nebyla nekuracka hospoda ( a ze jich tam bylo), meli jsme s sebou deti a dve tehotne zeny, tak mi poradte co v takovem pripade delat (a podobna situace se nam stala jiz nekolikrat, jen ted uz to ve me nejak preteklo, mozna i proto ze jsem delsi dobu bydlel v cizine, kde to fungovalo bez problemu a vsichni byli spokojeni). Bud stravit "prijemny" obed v zakourene hospode a vystavovat, pri opakovanych navstevach, deti zdravotnimu riziku, nebo hladoved, nebo s sebou tahat cely den velkou svacinu a zrict se tepleho jidla a to jen proto ze kuraci jsou pohodlni a musi palit jednu za druhou u piva, misto aby se zvedli a sli si zapalit ven.

Vam nevadi ze po navsteve kuracke hospody smrdite jak popelnik a ze pokud tak nechcete smrdet druhy den musite vse vyprat?