Petice za zákaz kouření v restauracích

Kontaktujte autora petice

Téma diskuze bylo automaticky vytvořeno Petice za zákaz kouření v restauracích

m_c_k

#51 Re: lasRe:

2012-12-21 16:33

#49: Sakra - lasRe:

Ano, samozrejme. Jak vidno o par prispevku vyse a jak vidno u Vaseho, extremisti jsou na obou stranach. Pokud je kurak omezeny blb, co kouri na zastavce, je to proste blb. Ale Vase generalizovani je z meho pohledu, hm, usmevne prinejmensim... Ale jestli se Vam udelalo lip, tak Vas komentar splnil ucel.

Jan

#52

2012-12-22 02:11

Nechci ze svých daní platit léčbu za zisky tabákového průmyslu. A taky chci mít možnost jít do hospody a nesmrdět pak jak sežehlý prase(:-).
m_c_k

#53 Re:

2012-12-22 09:38

#52: Jan -

Ty daně jsou již dlouho používaná mantra. Z Vašcich daní se platí i léčba narkomanů, různé programy pro nepřizpůsobivé, platy různých nepotřebných. Důchodové pojištění také mimochodem neplatíte sobě. No a k těm daním, tuším (ale neberte to jako fakt, neházím tu odkazy), že na spotřební dani by průměrný kuřák (negativní projevy kouření průměrně u 250.000 vykouřených cigaret) naspořil jen na daních přibližně 670.000. Což taky není úplně málo, když byste to vrazil např. do té léčby. Nehledě na to, že spoustu kuřáků jejich zlozvyk nedostihne, takže tyto peníze vlastně darují dalším. No a k tomu smradu - jo, to je nepříjemné, souhlasím. Ale zase jsme u té volby - nejít do kuřácké hospody. A pokud v okolí není, je otázkou proč. Třeba se nevyplatí, nevím. Třeba si na ni nikdo netroufá, protože má pocit, že nekuřáci do hospod nechodí. Ukažte místním podnikatelům, že tohle je díra na trhu, že byste rád takovou hospodu a ve svém okolí máte dost lidí, kteří ji dokážou udržet při životě...


Nepřihlášený uživatel

#54 Re: Re: Re: Re: Pasivní kouření

2012-12-24 20:33

#14: m_c_k - Re: Re: Re: Pasivní kouření

tenhle flamewar mi prijde vicemene zbytecny.. kazdy ma svuj nazor..

co me vadi na kuracke restauraci je to, ze kuraci do nekuracke nechteji - takze musim (pokud nemam cely vecer koukat na jejich otravene ksichty) jit s nimi do kuracke a dychat kour..

bohuzel argument vsech kuraku je, ze jim pivo bez cigara nechutna..

jp

#55 Kouření v restauracích, práva nekuřáků a legitimita státních zásahů

2012-12-25 22:37

"Sklon našich současníků požadovat úřední zákazy, jakmile se jim něco nelíbí, a ochota podřídit se takovým zákazům i tehdy, nejsou-li vůbec srozuměni s jejich obsahem, ukazuje, že otrocké smýšlení je v nich ještě hluboce zakořeněno… Svobodný člověk musí umět tolerovat, že jeho spoluobčané jednají a žijí jinak, než jak považuje za správné, a musí si odvyknout volat po policii, jakmile se mu něco nelíbí." ~ Ludwig von Mises

Problematika kouření v restauracích se mnohdy zcela mylně pojímá jako konflikt „svobody kuřáka zapálit si cigaretu“ a „práva nekuřáka nebýt otravován cigaretovým dýmem“.

Kouření v restauracích, práva nekuřáků a legitimita státních zásahů
http://libinst.cz/Files/KqLFy4r2/profile/2599/PA_1_2008.pdf
Lukáš

#56 Svoboda nekuřáků není větší než svoboda kuřáků

2012-12-25 22:37

1) I svoboda nekuřáků končí tam, kde začíná svoboda majitele hospody - vybrat si, jestli bude mít kuřáckou nebo nekuřáckou.
2) Přímý vliv cigaret na lidské zdraví nebyl nikdy potvrzen věděckou autoritou (ikdyž všichni intuitivně ví, že škodí).
3) Jako zdroj informací prosím neuvádějte novinky, děláte ze sebe blbce.
Zrzik

#57

2012-12-26 12:55

Naprosto souhlasím a podporuji tuto petici i kdyz sama jsem kuřák. Je pravda, zakáz kouření v barech, restauracích a diskotékách je již v jiných zemích dávno zaveden. Argumenty o vyprázdnění restauraci a barů je lichy, pokud je zákaz celoplošny. Kdo chce kouřit vyjde ven. Navíc to ma i další pozitivni hlediska pro samotného kuraka, ktery vykouri méně cigaret pokud je nucen ke kazde se zvednout a opustit místnost.
pb

#58 o petici

2012-12-26 15:48

Jsem kurak, ale jsem pro zakaz koureni v restauracich...

Nepřihlášený uživatel

#59 hmm

2012-12-26 18:04

autorům petice je asi 25 let ?, divím se, k takovému nápadu-názoru jim dopomohly zběsilé protikuřácké kampaně a to za peníze, které se mohou věnovat právě na zdravotnictví. Jinak by už dávno museli s peticí vyjít !! Potřebují tedy takovou mediální "masáž" aby si srovnaly svůj názor ? Slušný člověk v jídelně nekouří, veřejné stravování vždy mělo pauzu kdy se nekouřilo. V dnešní době jsou ventilace v moderních provozech samozřejmostí. Je to opět jen omezování práv lidí, mnoho onemocnění vzniká z nových produktů doby a nikdo je nezakazuje,duševní onemocnění z toho jak dnešní svět ovlivňují mafie a prosazují si zákony které přináší prospěch jen jednotlivcům vás netrápí ? Je to jen pouhé lobbování.
vitsoft

#60 Místa ke kouření určená

2012-12-26 19:32

Souhlasím s Andílkem, že "Když chce někdo kouřit, ať kouří doma, nebo na místech k tomu určených,".
Jenže smysl této petice je právě znemožnit, aby taková místa vůbec vznikala. Nebo by snad podle jejích signátářů mělo být povoleno, aby si restauratér založil podnik pro kuřáky, nazval jej třeba Kuřárna u zlomené fajfky a čepoval tam pivo a utopence?
<->

#61 <->

2012-12-26 19:35

Starejte se o svůj život, neserte se podnikatelům do jejich podnikání. Nikdo vám nebrání rozjet si vlastní hospodu...
Kate 4

#62 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pasivní kouření

2012-12-26 21:33

#9: m_c_k - Re: Re: Re: Re: Re: Pasivní kouření

souvisí to úplně .neexistují obchody bez čokoláda a s čokoládou, bez slazených nápojů a se slazenými nápoji...a to proto, že když někdo jí čokoládu, pije slazené nápoje nebo chodí do lesa, jak píšete...neohrožuje zdraví ostatních...kouřením bohužel ano....


Nepřihlášený uživatel

#63 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pasivní kouření

2012-12-26 22:58

#62: Kate 4 - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pasivní kouření

Ale prdlačky. V čajovně nemaj kafe, v cukrárně vepřový atd... Vlezte si do nekuřácký putyky, tam se třeba zdravě zmrskejte jak zákon káže a máte klid.

Jiří Macák
Roztoky

#64 hygienická ochrana

2012-12-27 00:39

Když si někde kupujeme oběd, tak jsme automaticky chráněni zákonem před prodejem škodlivých potravin. Zákaz kouření v restauracích je taky taková hygienická ochrana. Nejde o omezování svobody podnikání, jde o vytyčení mantinelů pro takové podnikání, jde o ochranu nekuřáků (tedy většiny národa) před pasivním kouřením. Jak už někdo napsal: "... vaše svoboda kouření končí u nosu nekuřáka ..."
Daniel Homoláč

#65 ;

2012-12-27 12:17

#1: -

kouřím, jsem tolerantní k těm, kteří nekouří a proto nechápu, proč nejsou nekuřáci tolerantní k nám kuřákům a pořád vymejšlí nějaký P.....Y. Když se vám nelíbí, že se někde kouří, tak tam K...A nelezte a N.....E s peticema !!!

 

Každej v tédle republice žgryndá o strašáku komunismu ale tohle je přece úplně normální zásah do osobních práv a svobod ! - příklad : mám svoji hospodu a nemůžu si v ní zapálit ???kde to sme???

Opravdu nechápu smysl... vždyť je přece fajn, že sou kuřácký hospody a bary kde to smrdí a hnusnej smradlavej společnosti nebezpečnej vrah svých spoluobčanů si tam může vklidu zapálit a že sou na druhé straně hospody a bary kde se nekouří, kde to voní s kde se slušní a voňaví "lepší lidé" nemusí míchat s kuřáckou lůzou...co vám, nekuřákům, na tomhle modelu pro boha vadí? CO?

 

Helena

#66 Re: Re: Pasivní kouření

2012-12-27 14:55

#5: m_c_k - Re: Pasivní kouření

Možnost volby máte možná v Praze. Pokud tedy nemyslíte možnost volby jít do hospody nebo nejít. Takže ano, když jsem někde na výletě a chci si dát něco k jídlu, mám možnost jít do kuřácké hospody nebo mít hlad, tudíž jdu do kuřácké hospody.

Párkrát jsem se o kouření bavila s provozovateli hospod, kteří nejsou vždy kuřáci, a bylo mi řečeno, že budou moc rádi, když bude kouření zakázané. Když je na vsi hospoda, kde se kouřilo odjakživa, a majitel "svévolně" zakáže kouření, místní kuřáci ho ukamenují. Když to bude nařízení zhora, kuřáci-štamgasti budou reptat, ale  do hospody přijdou stejně a přijde i víc nekuřáků.

Helena

#67 Re: Re:

2012-12-27 15:00

#41: žváro - Re:

Je mi líto, ale před "a to" se čárka dělá.

kreja

#68

2012-12-27 23:37

Já vás plně chápu! Nedávno jsem chtěl pěší výlet zakončit v podhůří a zaskočit na místní omšelý zimní stadion mrknouti se na hokej! Ovšem co mne tam čekalo!!! Řvoucí publikum, nehledouc mého citlivého sluchu, ignorující příchozivšího fanouška! Prostě zakázat a narušitele zavřít!!!
xy

#69 Re: ;

2012-12-28 16:07

#65: Daniel Homoláč - ;

CO? Žádná zákonná ochrana před pasivním kouřením.


Nepřihlášený uživatel

#70

2012-12-30 09:12

už aby se nekouřilo

Nepřihlášený uživatel

#71 Re: Re: Re: Pasivní kouření

2012-12-31 14:37

#66: Helena - Re: Re: Pasivní kouření

Možná by tedy stačilo zakázat kouření na vesnici, ať máte bene, pokud se rozhodnete tam zavítat na výlet..

mol

#72 Re: Re: Pasivní kouření

2013-01-03 02:51

#5: m_c_k - Re: Pasivní kouření

Tady se jedná spíše o to, že Vy - jakožto kuřák - ohrožujete zdraví nekuřáků. Ano, svoboda volby, ovšem ať se jedná o návštěvu kostela nebo nevěstince, tyto aktivity nemají bezprostřední vliv na lidi ve vašem okolí a nikoho neobtěžují. Když půjdeme do extrému, kouření bych přirovnala spíše ke spolužákovi, který se nemyje, strašně zapáchá a vy vedle něj musíte sedět celý školní den. Já kupříkladu nesnesu cigaretový kouř, pálí a červenají mě z něj oči, navíc šíleně zapáchá. Večer v baru to ještě pochopím, ale kouřit u jídla? Ptáte se proč tedy nechodím do nekuřáckých restaurací? Je to prosté. Má oblíbená restaurace, kde výborně vaří, je bohužel kuřácká a i když je rozdělená na kuřáckou/nekuřáckou část, cigaretový kouř je přesto cítit. Navrhovala bych zákaz kouření alespoň v době oběda, vždyť je to hnus!

Ondrej Botko

#73 Re:

2013-01-03 12:03

#1: -

Pane Danieli Homolaci,

jak zde bylo jiz receno na vyber mam mozna jen ve vetsich mestech a i tam nechapu proc bych mel jet pres pul mesta nekam kde se nekouri a nemaji tam treba tak dobre pivo, nebo jidlo, nebo prostredi, jen proto ze nejaky buran je liny si jit zapalit ven.

Ano, mate pravo svobodne kourit, ale kazda svoboda jednotlivce konci tam kde zacina svoboda druheho a vy svym kourenim omezujete mou svobodu dychat cerstvy vzduch, v hospode kde chci ja, kde maji jidlo jake chci ja, s obsluhou ktera me vyhovuje.

Pokud jste opravdu tak hloupy a nedochazi vam to, pouziji primer: Rekneme ze rad plivu kolem sebe. Je to zhruba stejne nechutne jako koureni, jen asi mene zdravi skodlive. Tak podle vasi logiky bych mohl jit do hospody a svobodne kolem sebe plivat. To ze vam poplivu zidli, nebo mikynu prece nevadi, ja take svoje obleceni musim po navsteve kuracke restaurace vyprat, protoze smrdi jak hnuj. Prece ani nevadi ze vam plivnu do piva a vy to vypijete, ja prece taky musim dychat vas kour. A takto bych mohl pokracovat dal, treba s hlasitym zpivanim... Uz to chapete???

Jiste by me asi po nejake dobe vrchni vyhodil, nebot ve vetsine hospod je plivani zakazano, ale koureni povoleno, ackoliv principielne je to to same. Samozrejme civilizovane spolecnosti se na "verejnosti" neplive, jenze ono se v civilizovane spolecnosti na "verejnosti" ani nekouri! Vsichi uz to pochopili, jen u nas bohuzel stale existuje par natvrdlych sobeckych hulvatu.

Ano, regulace statu v tomto pripade neni optimalni reseni, spise by to mela vyresit jakasi slusnost kuraku a tak jak se v civilizovanych zemich ve slusnych podnicich neplive, nebo nekrici sproste, tak by se nemelo kourit na "verejnych" mistech. To se muze docilit jedine tim ze nekuraci, ale treba i kuraci (znam jich mnoho, komu vadi ze kdyz prijde domu smrdi) zacnou bojkotovat kuracke hospody a naopak podporovat (treba i slovne) ty nekuracke (aby majitele restauraci pochopili ze je tu poptavka po nekurackych hospodach) a kuraci budou mit tolik slusnosti ze svym zlozvykem nebudou obtezovat ostatni a budou chodit ven.

Kazdy (kurak, ci nekurak), kdo chvili zil v zahranic a s kym jsem se bavil, si system nekurackych restauraci a baru jen pochvaloval

Ondrej Botko

#74 Re:

2013-01-03 13:49

#68: kreja -

Ano,

az na to ze stadiony jsou delany na fandeni a rvani, kdezto restaurace na piti a jezeni, nejsou to kurarny!!!

kreja

#75

2013-01-03 15:25

Hokejový stadion, je snad dělaný na hokej, ne? Nebo jak jste to myslel? Že by existovaly také nějaké řvárny??? Jenom jsem poukázal na stupidní argumenty militantních nekuřáků.