Karle Schwarzenbergu, dodržte slovo a skončete v politice!

JanSev

/ #154 Re: Re: Re: Re:

2013-02-12 13:13

#132: P.Eichler - Re: Re: Re:

Jedná se o majetek, který získal na začátku 90.let. Tehdy už se nějakou dobu znal s Vácavem Havlem, kterého spolu se zbytkem charty77, vítával na jednom ze svých panství. Ve chvíli, kdy se V.H. stal prezidentem zažádal, ho o prolomení restituci majetku orlické větve (Orlík, Čimelice, Sedlec atd.). Toto rozhodnutí bylo napadeno, jelikož se jedná o český majetek a K.S. se nechal adoptovat strýcem z Rakouska, tudíž dle českého práva zanikají jeho majetkové vazby na majetek jeho rodiny. V.H. spolu s K.S. se prosadili o prosazení Rakouského práva, kde majetek zůstává i po adopci. Ale podle toho, co tvrdí nikdy se nezřekl českého občanství (tehdy ještě teda Československého). Tudíž sumasumárum se mělo jednat dle českého práva.

 

Kecy o sudetech, jsou jasně dané. Vytáhl je sám jeho volební štáb, bohužel pro něj se k tomuto tématu vyjádřil nejasně, toho se chopil M.Z. a další a on se musel hodně snažit, aby dal vše vrátil zpět a podailo se mu dát i prsty od toho, že to vytáhl on a hodil vinu na M.Z (díky novinám, kterého všechny propagovaly). I dle politologů a expertů bylo v jeho řeči  nejasně řečeno, zda myslel, že bychom měli sud. Němcům vrátit Sudety, či ne. Omluvu už má za sebou, tu doporučil Havlovi a ten se omluvil.

Taky píšete proč to neudělal M.Z. V roce 2003, slíbil, pokud neuspěje ve volbách na prezidenta, stáhne se z politiky. Neřekl, ale, že natrvalo. Nebýt žádostí o navrácení, zřejmě by i zůstal mimo. Takže jak vídite M.Z. narozdíl své slovo od K.S. dodržel.

V jiných svých reakcích máte, že my (zastánci M.Z) jsme schopni vyvolat občanskou válku. Ale vysvětle te mi, jak je tedy možné, že před prvním kolem to ještě šlo, ale nyní, když přijdu na fakultě do posluchálrny a zmíním se o M.Z., tak zastánci K.S. se okamžitě seberou a odejdou na druhou stranu posluchárny a když se k nim člověk přiblíží, tak ho oslví téměř stylem: "Co tu chceš ty zastánce vo*a, měl jsi volit jistou nás všech", a  pomalu člověka odnesou v zubech. Na druhém konci místnosti sedí zastánci M.Z a pár lidma z tábora K.S, kteří se s volbou smířili a baví se v pohodě a chtěli by se tak bavit i s druhým táborem a podle debaty co jsme měli by to tak bylo i v případě prohry M.Z., ale to by na nás koukali ostatní shora. A není to jen u nás na fakultě. X lidí co znám z různých VŠ, co volilo M.Z. to má podobný. Mimochodem jsem student 22let.

A na závěr mezi náma dvěma. Váš stzl kopání a urážení kolem sebe koresponduje i s ostatními příznivci K.S. Buď všichni srovnejte krok (tak jak by to udělala aspoň většina nás), a nebo jestli vám to až tak vadí, tak emigrujte. Nikdo Vás tady nedrží.




Placená propagace

Tuto petici nabídneme 3000 lidí.

Zjistit více...