Karle Schwarzenbergu, dodržte slovo a skončete v politice!

Pes

/ #202 Re: Re: Re: Re: Re: Re: P.Eichlere, nastuduj si dějepis

2013-02-15 10:30

#200: P.Eichler - Re: Re: Re: Re: Re: P.Eichlere, nastuduj si dějepis

- Pěkně jste mi to cejchování vrátil a ještě něco přidal navíc. :-) Nebuďte tak pomstychtivý. Já o věcech přemýšlím a nejsem uzavřen v nějaké slupce typu "já jsem dobro a ti, co říkají něco jiného, jsou zlí a nebudu je poslouchat". Nabourávání modelu světa v diskuzích je potřeba, aby člověk neskouznul ke stereotypu a aby uměl obhájit své názory. To není osobní výtka na vás, jen výzva pro kteréhokoliv diskutujícího.

- Já si uvědomuju, že svět není černo-bílý a navíc jsem to sám jako první napsal. Ohledně fašismu panuje mezi profesionálními historiky shoda, takže nějaké relativizování této věci neberu. V historii samozřejmě existují témata, na kterých se ani profíci neshodnou, ale nacismus mezi ně rozhodně nepatří. Tímto bych to rád uzavřel. V každé revoluci jsou revolucionáři opravdoví a ti co na poslední chvíli přehodí kabát. Tak to bylo, je a bude a my na tom nic nezměníme.

- Pokud napíšete "Jan Hus byl kacíř protože byl za kacíře prohlášen" a následně "Já jsem Jana Husa za kacíře neoznačil", tak to nevím, co si mám myslet. Každopádně jste neodpověděl nijak na moji myšlenku o odmítání zákonů (např. norimberských) a vypadá to, že prostě akceptujete zákony, které platí, jako svaté. S tímhle přístupem ale člověk, co se řídí špatnými zákony (např. norimberskými) páchá zlo a svádí to na zákony (aniž by přemýšlel a snažil se nějak s tím vyrovnat jinak). Snad chápete, jak to myslím. Není to nic osobního.

- Alespoň jeden odkaz ohledně Drábka (samozřejmě starý): http://zpravy.idnes.cz/verejna-prace-zadarmo-lidem-nevoni-odhlasuji-se-z-uradu-prace-pt1-/domaci.aspx?c=A120222_205557_domaci_brm a odkaz na Británii (kde se nakonec naše pravicová vláda inspirovala): http://www.blisty.cz/art/67492.html  Každopádně tímhle už dost odbočujeme od původního tématu.

- Dost by mě zajímalo, kde berete ty IP adresy. Můžete mi to vysvětlit, ať si mohu komentáře ověřit sám?

Vypadá to, že jsme se alespoň na něčem shodli. Osobně si myslím, že ideály levice jsou trošku lepší než ideály pravice (nemluvím o praktických realizacích těch ideálů, které ani v jednom případě nebyly řekněme nadneseně perfektní). Každopádně v hodně věcech se může pravičák a levičák poměrně dobře shodnout (pokud jeden z nich nemá klapky na očích) - bylo by fajn, kdyby se alespoň tyhle věci podařilo realizovat (např. boj proti korupci a dojení státu by mělo být bezkonfliktní téma pro oba tábory).

Taky děkuji za slušně vedenou diskuzi. V té záplavě vulgarit jste jeden z mála, co se snažil argumentovat.




Placená propagace

Tuto petici nabídneme 3000 lidí.

Zjistit více...