Zábavní pyrotechnika pouze na Silvestra

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#12 Re: Re: Re:

2013-12-28 10:51

#11: - Re: Re:

máte pravdu. je to striktní zákaz, neboť jinak než zákazem se toto řešit nedá. nejedná se pouze o moje psy. podívejte se kolik lidí má stejný pocit marnosti, že pár"inteligentů" si takto posiluje svoje ego. náš starosta neprohlásil, že stím nemůže nic dělat, on řekl, že musíme lidem dopřát zábavu a to je rozdíl. osobně si myslím, že obce s tím nic dělat nechtějí. když můžou zakázat o víkendech  používání křovinořezů , motorových a okružních pil a jiného nářadí, tak jistě mohou upravit i zábavní pyrotechniku( o prskavkách nikdo nehovoří, ale o dělbuších a ohňostrojích). jak jsem psal výše, petice má být jednoduchá a srozumitelná pro co nejvíce lidí. zákonou úpravu poté ať návrhu dají zákonodárci, od toho si je ostatně platíme. nikdo vás nenutí petici podepsat a jako spousta těch co podepsala máte nárok na svůj názor.

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#13 Re: Re: Re: Re:

2013-12-28 12:37:28

#12: - Re: Re: Re:

Pane Gardelko, co se týká zábavní pyrotechniky ve vztahu ke zvířatům - a tím mám na mysli všechna zvířata - psy, koně, kočky, ostatní hospodářská zvířata, lesní zvěř....v tom máme názor společný.

Myslím, že díky svým zájmům nějaké zkušenosti s ochranou psů a jiných zvířat mám.....stejně tak mám díky svým zájmům a zaměstnání nějaký ten přehled v zákonech.

Proto stále tvrdím že Vaše petice je nepropracovaná, jen jakýsi výkřik do tmy který nic nevyřeší. Samozřejmě že Vám to podepíše mnoho lidí, protože je to velice aktuální téma a každý kdo má zvíře s tím bude souhlasit. Ale minimum lidí se zamyslí nad tím KDE vaše petice skončí, jak s ní naložíte, komu konkrétně a jmenovitě ji předáte - ani tohle zde totiž nikde není uvedeno...

Jak jsem psala výše - petice nenabízí žádný návrh řešení, nerozlišuje zda se jedná o petardu, ohňostroj či jen obyčejnou prskavku. Vy sice píšete "o prskavkách nikdo nehovoří, ale o dělbuších a ohňostrojích" - ale KDE ve Vaší petici je toto vyspecifikováno? Nikde jsem to totiž nenašla, proto vycházím ze znění čl. I. odstavce 2) Přílohy č. 1-Klasifikace pyrotechnických výrobků k vyhlášce č. 174/1992Sb. Českého báňského úřadu ve kterém se uvádí "Charakteristickými pyrotechnickými předměty této třídy jsou pyrotechnické hračky, zejména: PRSKAVKY, pistolové kapsle, třaskavé bonbony a proužky,.....atd. atd." Jedná se o třídu č. I. jejíž výrobky mohou být prodávány i nezletilým....

Píšete o zákazu používání motorových a okružních pil a křovinořezů o víkendech...toto ale neřeší žádný zákon, toto upravuje obecní vyhláška každé jednotlivé obce - u nás např. toto nařízení platí jen v neděli. Proto jsem již v prvním svém příspěvku psala že by bylo vhodnější posílit pravomoce obcí - spíše jako volič donutíte starostu aby vydal vyhlášku týkající se používání zábavní pyrotechniky než vládu aby kvůli pár stovkám, možná pár tisícům hlasů petice o třech větách změnila zákon...

Tím vším chci jen říct - využijte potenciálu který Vám lidé svým hlasem dávají a petici více propracujte, navrhněte jak by měl být zákon postaven, resp. jaké změny a kterého zákona požadujete, napište kam a komu jmenovitě bude petice předána... Tohle všechno totiž v této petici postrádám a mám z ní jen pocit že je v duchu "Milí zákonodárci, tady máte seznam lidí kteří požadují aby kromě 31.12. byl vydán zákaz používání petard a ohňostroje - tak s tím něco udělejte a změňte nějaký zákon!"

Mohu Vás ujistit pane Gardelko, že v této podobě jak je petice postavena to zákonodárci smetou ze stolu a všechny hlasy přijdou vniveč - TOTO je můj názor a důvod proč se Vám to snažím vysvětlit - nebojuji proti Vám.