Přejeme si zachování záchranné stanice Drosera na Bublavě

Quoted post

Bublavák

#82 Re:

2014-03-29 22:52

#81: Lenka Hlaváčková -

Pani Lenko nevim odkud jste ale vetsina lidi, co tu psali situaci neznaji pouze z tv nova ale protože tu žijí.Je zajímavė, že i spousta jinych lidi z Bublavy se neřídili zakony a nic se jim nestalo.Jejich baráky tu stoji dál nic se neboura ani nestěhuje. Tak si rikam,jak to je??? Někoho snad podplatili??? Nebo někomu jak se lidově řiká( lezli do zadku).At je to jak chce znám obě strany a v tomto směru to byl krok opravdu neuvážený, a lidé z Bublavy by se měly zamyslet jestli chtějí v čele mít někoho, kdo hází lidem, co na Bublavě něco vytvářejí jen klacky pod nohy (viz Bublavské vleky)!! Je zajímavé, že je to jedno z největších zimních lákadel a na stránkách obce o nich ani zmínka,  myslím,  že lidi , už si to sami dají dohromady

Odpovědi

Monika Žďárská

#87 Re: Re:

2014-03-30 21:24:03

#82: Bublavák - Re:

Vážený pane "Bublaváku", já osobně jsem z Prahy, ale na Bublavu jezdím od dětství za svou širokou rodinou, Droseru jsem navštívila několikrát a moc se mi líbí co dělají pro opuštěná zvířata, ale se synem jsme toto místo ocenili i z hlediska nového poznání, neb nutno říci, že kromě snad ZOO, se takto zblízka se zvířátky nesetká. I mě zaskočila informace, že Drosera byla z pozemků vesnice vypovězena a v zájmu jejího zachování jsem připojila podpis k této "petici", jejíž význam jsem chápala, jako komunikační uzel Drosery a zastupitelstva obce v čele s jejím panem starostou. Samozřejmě i já chápu, že každý spor má dvě strany mince a je třeba vědět, proč k dané situaci došlo. Obec má jistě vše písemně doloženo, nechce se mi ani věřit, že by byl vytvořen tento spor a nebyl by patřičně písemně doložen. Ale to vše již bylo řečeno. Z vašeho příspěvku - odpovědi paní Lence - je mi ale smutno, nelze ho chápat, jako váš boj o zachování Drosery, ale jakýsi výkřik k likvidaci stávajícího pana starosty a jeho zastupitelstva a využíváte k tomu tento spor. Jde vám skutečně o zvířata?

Tuto "petici" /dávám do uvozovek, neb právně využitelná petice musí mít petiční archy s vlastnoručními podpisy a adresami podpisujících/, tedy spíše výzvu, chápu k tomu, aby dala podnět k dalšímu jednání mezi zastupitelstvem obce a zástupci Drosery, kteří se budou snažit ve jménu dobré věci, spolek Drosera na Bublavě zachovat. Pevně věřím, že zástupci zmíněného spolku vyvolají s obcí další jednání a činitelé obce z výše připojených podpisů mohou soudit, že mnoha lidem není osud této záchranné stanice lhostejný, a společně dojdou k nějakému přijatelnému kompromisu, což situaci na Bublavě opět uklidní. Předpokládám, že jednání již jistě běží, vždyť na výpověď z nájmu nelze reagovat jinak, Vy by jste se také jistě bránil, kdyby Vás potkalo něco podobného.

Paní Lenka Hlaváčková je jedna z lidí, která se pod svůj příspěvek podepsala svým celým jménem, což se o Vás, a teď mi promiňte, říci nedá. Souhlasím s obsahem jejího příspěvku a spolku Drosera držím palce, aby jednání s představiteli obce dopadlo k plné spokojenosti obou stran.

 

 

 

Lenka Hlaváčková

#98 Re: Re:

2014-04-04 19:46:55

#82: Bublavák - Re:

Dobrý večer, představte si, že také bydlím na Bublavě, nejsem jako většina těch lidí, kteří z různých konců republiky píší starostovi Bublavy jaké je to nechutné a zlé a sprosté, že chce zrušit něco tak dobrého a skvělého jako je záchranná stanice a píší mu to jen na základě minutu a půl dlouhé reportáže kterou viděli na TV NOVA, která je rok od roku "důvěryhodnější". Kydat špínu umí každý. Můžete být konkrétní s těmi lidmi, kteří se na Bublavě neřídili zákony a jejich baráky tu stojí dál a nebourají se a nestěhují? Zřejmě ne, když tu vše píšete incognito aniž byste se pod to dokázal podepsat. Podplácení tady možná fungovalo za minulého pana starosty a zastupitelstva. A rozhodně to není o tom, že starosta a zastupitelstvo hází klacky pod nohy lidem kteří na Bublavě něco vytvářejí. S těmi vleky je to také trošku jinak, oni sami se propagují na stránkách bublava.cz, tak proč by je měla propagovat ještě obec? Je to celé už trochu přitažené za vlasy..