Petice proti umístění busty Karla Kryla v budově parlamentu ČR

Quoted post

Vojtěch Klimt
Autor této petice

#57 Re:

2014-09-26 08:36

#56: -  

Dobrý den, petice bohužel v našem státě nejsou právní nástroj, ale také je fakt, že už nejsou  odpovědnými orgány brány na tak lehkou váhu jako před lety. Myslím, že v tomto případě je nutné se minimálně ozvat a dát najevo, co si o tom myslíme. Nenechat je, aby zcela neomezeně mohli Karlu Krylovi dělat ostudu. V Klubu Karla Kryla se o to snažím už 24 let.

Odpovědi

Saurah

#58 Re: Re:

2014-09-26 08:54:06

#57: Vojtěch Klimt - Re:  

 Dobrý den, Vojtěchu, tak to také beru. Alespoň se ozvat, i když tuším tu "marnost nad marnost". A děkuji Vám za petici: nevstupuji sice do žádných skupin, ale s tvorbou KK jsem vyrůstala, hrála a zpívala... dodnes ho mám v ♥. Děkuji, Dag.

Ota Nepilý

#60 Re: Re:

2014-09-26 09:13:38

#57: Vojtěch Klimt - Re:  

Petice může být právním nástrojem, ale neplatí petice internetová, ta je pouze orientačním názorem veřejnosti. Pro právní vymáhání změny, referenda, dlašího projednávání, musí být petice písemná s originál popisem a celou adresou i rodným číslem.

Aby se peticí musel někdo z úředníků, z vlády, z právního hlediska zabývat, musí být nasbírán určitý počet platných podpisů pro daný problém. Např. petice v Brně za referendum o poloze hlavního nádraží potřebovala min. kolem 15 tisíc platných podpisů. Zde se vycházelo požadovaných % obyvatel města, kteří se k problému musí vyjádřit, aby byl jejich názor zohledněn. Pokud se petice týká celého národa, je zákonem daný počet hlasů, kdy už to úřady nemohou ignorovat a musí vyhlásit referendum pro občany. 

Jinak si myslím, že Karel Kryl má nad těmito věcmi už velký nadhled a neprožívá to stejně jako my, ale určitě nám fandí, že nejsme k věřejným věcem lhostejní a ozveme se, když se nám něco nelíbí :-)