MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post

Roman Skácel
Hodonín

#12454 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Dnes je Váš velký den....

2014-11-17 10:12

#12432: - Re: Re: Re: Re: Re: Dnes je Váš velký den.... 

 Dobrý den, pan Zeman má velmi důležité ústavní povinnost, jmenuje premiéra a vládu (což už jednou zneužil, když si vybral nepolitického předsedu vlády, aby tak na rok zablokoval vše podstatné v této zemi), má povinnosti k Ústavnímu soudu, ČNB, akademické obci, Armádě ČR atd. Nemá vůbec žádnou výkonnou moc. Může podepsat amnestie, udělovat státní vyznamenání, ale moc výkonnou (vláda), ani zákonodárnou (obě komory Parlamentu) nemá. Je tak vůdcem spíše symbolickým, nikoli mocenským, jako byl např. Gottwald ve skutečnosti.

Bez svých vstoupenců by byl vůdcem bez autority a tedy neautoritou této země. A tam to pozvolna směřuje. A je možné rovnou říci, že pokud se to v důsledku nestane, že by Zeman ztratil autoritu zcela, ať udělá a řekne cokoli, bude to znamenat velký problém pro naši demokracii v důsledku, toto píši s vědomím, co to znamená...

Ano, "rozděl a panuj", to bylo heslo všech úspěšných panovníků od dob římských císařů, kteří jako první v historii lidstva museli držet moc nad ohromnou říší. Aktuálně se toto pravidlo neaplikuje jen na českou občanskou společnost, ale třeba velmi účinně a viditelně a sofistikovaně Rusy na Ukrajině.

Podle mě pan Zeman rozděluje tuto společnost z jiného důvodu, než aby zde mohl panovat (to opravdu nemůže). Podle mě je to z jeho strany krok za krokem pouze SAMOLIBÁ OBSESE, z intelektuála nám klesl poněkud do pozice "úchylného politika", dokonale neřízené střely. Je nutkán potřebou dráždit národ do maxima s vědomím své dokonalé nedotknutelnosti, vše s vyžitím populismu a demagogie, lží a přízemní vulgarity...

Česká republika není "hospodářsky a politicky rozvrácenou zemí", ve skutečnosti jsme prokazatelně naopak demokracií v nejmodernějším možném střihu, s prosperující ekonomikou i přes obludný právní řád, který podnikání v této zemi prakticky znemožňuje a v němž se už neorientuje jednoznačně ani Ústavní soud.

A pokud se lišíme od okolních postkomunistických zemí, tak pouze tím, že máme oficiální KSČ(M) svázanou do kozelce demokracií přímo ve obou komorách Parlamentu a pod dokonalou kontrolou všech institucí. Ti, kteří z KSČ unikli a infiltrovali se jinam, musí svůj "třídní boj" ukrývat poněkud v hloubi duše a tu a tam ožijí, když jim někdo dá stimul, jako aktuálně svými činy pan Zeman.

Pak je až děsivé, jak je silná komunistická Pátá kolona u nás...

 

 

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#12455 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Dnes je Váš velký den....

2014-11-17 10:14:29


Nepřihlášený uživatel

#12458 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Dnes je Váš velký den....

2014-11-17 10:21:25

#12454: Roman Skácel - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Dnes je Váš velký den.... 

 Pane pane jsou chvíle kdy dacan musí dostat dávku i za cenu ztráty. Nebojme se ničeho zeman nebude náš stát ano a vystupovat z EU a z NATO naštěstí nehrozí ani náhodou.

klaus a zeman jsou kriplové z KGB tak do nich z odvahou a putler je jeden a rusko je plné lidí s chutí mít demokratickou zemi (někteří to ještě ani nevědí ale je to tak)

 


Nepřihlášený uživatel

#12462 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Dnes je Váš velký den....

2014-11-17 10:24:53

#12454: Roman Skácel - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Dnes je Váš velký den.... 

 Já netvrdím, že president je Vůdce. Já tvrdím, že současné chování presidenta pouze slouží k odvedení pozornosti od skutečnosti, že se zde rodí nový Vůdce. Je to ale pouze můj názor.

Tak a teď již končím, běžím na Národní.

Zdeněk Fík