MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#26255 Re: Re: Re: O Václavu Havlovi...

2014-12-21 09:15

#26249: Roman Skácel - Re: Re: O Václavu Havlovi... 

 Sám se ale chováte, jako by jste záviděl Zemanovi alkohol a jeho životní styl.

Odpovědi

Roman Skácel
Hodonín

#26290 Re: Re: Re: Re: O Václavu Havlovi...

2014-12-21 12:35:49

#26255: - Re: Re: Re: O Václavu Havlovi... 

O mě si myslete co chcete, já to dělám s Vámi stejně, o nás dva nejde, to jediné důležité je, kdo jsme pravdě o Zemanovi politikovi a občanovi blíže.

Jen stěží mohu Zemanovi závidět, když jím nepokrytě pohrdám nejen jako politikem, ale i jako člověkem. Z mojí strany jde o zcela běžné opovržení za zavržení hodný způsob, jak dělá svoji práci ve funkci, po níž tolik toužil a jak se chová, jako občan této země.

Každý běžný, skromný a pracovitý občan této země ho strčí bez potíží do kapsy od trenek...

P.S. A opakuji, historie bude jednou Zemanovi skládat účet a ten si za rámeček nedá. Patrně se naši potomci shodnou na tom, že to, co dělal, nedávalo smysl snad ani jemu samotnému, na rozdíl od Husáka a Gottwalda, kde to, co vyváděli tito dva "pantátové", dávalo alespoň nějaký smysl jim samotným (až mě z toho mrazí), dále též Straně a Lidu...

V demokracii máme pluralitní systém mnoha stran a z "lidu" se stali jedinci s lidskými právy, občané, kteří mohou vystupovat klidně jen sami za sebe. Problém je jen v tom, že svobodu není možné "získat od někoho", svobodu může člověk získat pouze tak, že ji přijme vnitřně (dále viz příklady konce otrokářské společnosti na jihu USA, kde dokonce i otroci měli co dělat, aby konec otrokářství vůbec pobrali). Většině se to nepodařilo dodnes, ani v několikáté generaci.

Úplně stejné je to u nás, ani 25 let nestačilo, aby se z bývalých soudruhů stali opravdu svobodní lidé, vnitřně jsou vesměs svázáni ideologiemi do skupin a přes tyto skupiny až do idologických monolitů v rámci vlastní víry, tu v Boha všemohoucího, tu v socialismus, nebo rovnou komunismus, nebo jakákoli jiný ...smus. A v rámci této své ideologické berličky vidí svět, samozřejmě úplně jinak, než jak vypadá...,

...pročež není divu, že kolikrát nejsou schopni věřit ani vlastním uším a očím...