MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#26557 O KSČ.....

2014-12-23 07:43

dnešního pohledu je naprosot zřejmé, že KSČ neměla být jen právně označena za zločinnou, ale měla být také zakázána.  

Na relativizaci honodt postavili svojí kariéru prakticky všichni komunisté v této zemi, od Klause počínaje, před Zemana až k Babišovi. 

Komunistická ideologie je zločinná a jeji propagace je trestná, přesto je tu strana strana komunistická beztrestná, přestoře jakékoliv vystoupení poslanců této zločinné strany propaguje zločinnou ideologii.  Pokud by kdokoliv založil Fašistickou stranu ČR, neprošla by ani registrací na min. vnitra. 

Z mého pohledu tedy i dnes má smysl usilovat o to, aby komunisté z názvu své strany jakékoliv zmínky o komunismu vypustili a stejně tak, aby na svém domě neužívali symboly komunistické diktatury, tedy ony rudé hvězdy, co si tam věšeli (nevim, jestli je tam stále mají). 

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#26561 Re: O KSČ.....

2014-12-23 07:46:25

#26557: - O KSČ..... 

 mají stále a nikdo to neřeší všichni se jich bojí :-))))

justice nereaguje ,dvojí metr


Nepřihlášený uživatel

#26566 Re: O KSČ.....

2014-12-23 08:04:49

#26557: - O KSČ..... 

 Komunistické strany - napriek tomu, že nie som a nebol som nikdy členom KS, čo Vy alebo rodina, v ktorej Vás vychovali, možno aj áno - nie sú zločinné organizácie, boli na strane pokroku a dobra, keď šlo o hospodárske a sociálne práva, ktoré máte aj vďaka nim zakotvené vo Všeobecnej deklarácii ľudských práv alebo v Európskej sociálnej charte. Nebyť strán zastávajúcich sa práv pracujúcich, nikdy by nebolo nijakej demokracie, žili by sme v tvrdom otrokárskom systéme, ku ktorému ostatne tento globálny kapitalizmus a korporatokracia smeruje. KS boli tie, ktoré bojovali proti nacizmu a ktoré vyzývali na obranu pred ním, jediné v dobách, keď sa fašizmus vďaka dôsledkom svetovej hospodárskej krízy, vyvolanej nenažranosťou kapitálistických imperialistov, ujímal moci. Komunisti boli na čele odboja voči nacistom v mnohých krajinách. Napr. Juhosláviu oslobodila komunistami vedená partizánska armáda sama ! 

Ideológia komunistov nemá byť prečo zločinná - nesmiete si to pliesť s jej vulgárnou podobou, ktorá nemá s pôvodnými ideami komunizmu nič spoločného. Ten má korene v ranom kresťanstve. A to snáď nechcete tvrdiť, že by raní kresťania boli nositeľmi zločinnej ideológie! Je to síce utópia, ale mnohé ideály komunizmu (socializmu) sú vysoko humánne. Vulgárny krajný liberalizmus, smerujúci k boju každého s každým, homo homini lupus, má oveľa bližšie k fašistickej ideológii, ako by sa Vám zdalo:-). 

KS má právo na existenciu, pretože nevyzýva tak ako Vy k obmedzovaniu práv iných, k nenávisti a k nerešpektovaniu/ potláčaniu iných; a to, čo pôsobilo v Československu po väčšinu existencie ČSSR, neboli komunisti, ale za komunistov prezlečení VY - ľudia Vášho razenia!

Áno, je mi v istých bodoch sympatický neomarxizmus. A som za slobodu myslenia, vierovyznania, presvedčenia názoru, prejavu a za pluralitu politických strán, s výnimkou tých zoskupení, ktoré majú v programe nenávisť a výzvy k zničeniu im nepohodlných a oponentov.