MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post

Roman Skácel
Hodonín

#26805 Re: Re: Re: Re: Re:

2014-12-25 10:09

#26515: - Re: Re: Re: Re:  

Nebudu to pitvat, vše potřebné už jste řekl Vy i já.

P.S. Vám prostě hrabe, Vy Převrate Barevný, v podobě "pacienta diskutéra"...

Kam bychom se asi tak převraceli? K ruskému typu "demokracie"? K autoritářství, které zakrývá pouze všemocnou oligarchii, vytvořenou k nevídaným zlodějinám na úrovny vykrádání, už rovnou státního rozpočtu? Rychle zapomeňte, tohle už máme za sebou (a jen v pokusu) a přestože to nejlevnější nebylo, byla cena ještě přijatelná, co zkušenost pro dobu příští.

Vždyť jsem psal, že Vám slovo PRAVDA neříká vůbec nic, bylo to patrné už na první pohled...

P.P.S. Demokracie není vymezitelná jen právně (řekněme lidsky právně) je dokonale definována a od čehokoli, co je nedemokratické je rozeznatelná. Například naše a běloruská, ruská a kazašská demokracie. Nebo někdejší "demokratická" Německá demokratická republika? Krásné typy demokracií, překrásné. 

Mě je rozdíl patrný už na první pohled (rozumím podstatě, rozumím zákonitostem a umím je nejen definovat, ale se závěry dále pracovat) a Vám? Tohle nedáte, tohle už je o skutečné pravdě a ta bude vždy nad Vaše síly...

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#26811 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2014-12-25 11:21:47

#26805: Roman Skácel - Re: Re: Re: Re: Re:  

 "...Apelujeme na médiá, aby pristupovali k poslaniu nezaujatého vysvetľovania udalostí presvedčivejšie než predtým. Analytici a komentátori démonizujú celé národy, bez úcty k ich histórii. Každý novinár, ktorý stojí mimo politiky, chápe obavy Rusov, ktoré vznikli na základe pozvania Gruzínska a Ukrajiny do NATO v roku 2008. Štátni lídri prichádzajú a odchádzajú. Reč je o Európe. Reč je o tom, že je nevyhnutné zbaviť ľudí strachu z vojny. Pomôžu tomu zodpovedné interpretácie udalostí, založené na solídnom zhromaždení materiálov. ..."

to si treba uvedomiť, kým niekto začne poúčať iných o PRAVEJ DEMOKRACII

 


Nepřihlášený uživatel

#27110 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2014-12-26 22:25:27

#26805: Roman Skácel - Re: Re: Re: Re: Re:  

 No chvíli to trvalo, ale stejně jste musel trefit něčím tu mou shnilou bramboru (nepopírám, že byla nahnilá :-) a že na pár řádcích toho moc podstatnýho nevyjádřím a nedělám ze sebe, že mám patent na pravdu, s tou zjevnou pravdou v mých minulých příspěvcích jsem to nemyslel tak, že by to byla pravda ABSOLUTNÍ, nuž musel jste se toho zlomyslně chytit), čímž se projevila ne, že schopnost podat komlexní popis nějakého problému, ale pouze chorobné ego.  No to mne trochu uklidnilo a je vidět, že alespoň Vy nejste nějakej velkej profík, ale pouze pacient, závislý na diskusích v elektronických médiích. 

Vzhledem ke grafu, na nějž tu dal nedávno odkaz jeden slovensky píšící diskutér, jsem už docela v klidu a vypadá to, že tento nerozumnej nápad (s tou peticí) vyšumí spíš do ztracena, pokud někdo nevyprovokuje další vlnu hysterie s nějakou další zástupnou záminkou.

Opoměl jste zmínit také jiné typy demokracie, například typ přímé demokracie uplatňované ve Švícarsku, který je rovněž odlišný od amerického. Tomu americkému je alespoň přizpůsoben americký právní systém, který lépe vyrovnává excesy vyniklé nevalnou dokonalostí tohoto typu demokracie. Jedním z prvků, který se přímé demokracii blíží, je přímá volba presidenta a současný president byl zvolen touto přímou volbou, tedy prvkem, který je opravdové demokracii blíž, než ta situace, jak byl na úřad presidenta propašován pan Klaus.

Pan Václav Havel byl  zvolen, sice volbou nepřímou, ale dobová nálada alespoň budila skutečně zdání, že si ho na tomto úřadě lidé přáli. Příliv moci a zodpovědnost na jeho bedra vloženou, ale pak už moc dobře nejspíš nezvládal, což se projevovalo zejména v tom, jak zacházel s institutem presidentské milosti. Tato možnost presidentské milosti se obecně považuje za přežitek, který přetrvává zejména ve východních slovanských státech jako přežitek feudální.

Jak do očí bijící rozdíl je například v tom jak ho pan Havel použil, když omilostnil útočníky na jeho politického protivníka pana Sládka, aby jak to alespoň vypadalo, se pomstil za jeho výroky, když byl pan Sládek chráněn demokratickým prvkem, zvaným poslanecká imunita, nebo jak omilostnil například restituční podvodnici Martu Chadimovou, tak že to budilo dojem že šlo o nadržování, od toho, jak naprosto nedemokraticky působící (dle Vás) pan Putin, omilostnil výtržnice, jež urážely jeho i pravoslavnou církev, sdružené v pofiderní hudební formaci zvané Pussy Riot. Argument, že to musel udělat kvůli olympiádě, ten podle mne neobstojí, státy by do Ruska své sportovce nepochybně vyslali i beztoho.