Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#5380 Českobratrská církev evangelická pomáhá uprchlíkům

2015-11-09 17:35

16.10.2015

CHCI POMOCI UPRCHLÍKŮM

Jak to mohu udělat?

PAMATUJTE NA CELOCÍRKEVNÍ SBÍRKU

Výtěžek sbírky pro sociální a charitativní pomoc bude mj. určen na pomoc uprchlíkům na území ČR. číslo účtu 7171717171 / 2700, var. symbol 911140  

VYHLASTE SBÍRKU VE SBORU

Vyhlaste ve svém sboru finanční sbírku na pomoc lidem, kteří uprchli do Evropy, nebo lidem, kteří žijí v uprchlických táborech v zemích okolo Sýrie. číslo účtu 292949292 / 0300  Pomáhejte uprchlíkům v Evropě: var. symbol 320 Pomáhejte uprchlíkům v jordánském táboře Za ́atari: var. symbol 314 Pomáhejte uprchlíkům v severním Iráku: var. symbol 318 Garantem sbírky je Diakonie ČCE – Středisko humanitární a rozvojové spolupráce. V Evropě pracujeme s uprchlíky v Řecku, Maďarsku a Srbsku. Z Vašich peněz jim pomáháme zajistit stravu, hygienu, ubytování, psychosociální pomoc i vzdělání. V jordánském Za´atari podpoříte obzvlášť rodiny s malými nemocnými dětmi či nemohoucími členy. Nově spolu s Vámi pomáháme také uprchlíkům v táborech v severním Iráku. Díky Vašim darům zlepšujeme podmínky přímo v těchto zemích, aby se lidé nemuseli vydávat na velmi nebezpečnou cestu do Evropy. Další informace na webu www.spolu.diakonie.cz/uprchlici.  

ZAPOJTE SE DO DOBRÉ HODINY

Vyzvěte členy svého sboru, aby se zapojili do programu Dobrá hodina a věnovali jednu hodinovou mzdu za měsíc na pomoc uprchlíkům. Ne každý může jet pomáhat do uprchlického tábora, ale každý můžeme věnovat jednu hodinu měsíčně. Další info na webu www.dobrahodina.cz. Garantem programu Dobrá hodina je Diakonie ČCE – Středisko humanitární a rozvojové spolupráce. Zapojit se mohou i ti, kdo ještě nebo už nevydělávají. Kontaktujte paní Michaelu Stachovou, stachova.spolu@diakonie.cz, mobil 730 182 571.  

NABÍDNĚTE KONKRÉTNÍ POMOC

Pokud můžete například nabídnout ubytování uprchlíkům v České republice nebo víte, jak jinak konkrétně pomoci , obraťte se na Středisko celostátních programů a služeb Diakonie ČCE v Praze, na paní Alenu Fendrychovou, která s migranty dlouhodobě pracuje. Kontakt: fendrychova@diakonie.cz, mobil 739 244 668. 

Děkujeme, že myslíte na ty, kdo jsou v nouzi.

---

Křesťani nejsou xenofobní fašisti. Pomáhají uprchlíkům v Evropě i mimo ni. Dávají jim stravu, hygienu, ubytování, psychosociální pomoc i vzdělání, zprostředkovávají uprchlíkům ubytování v České republice a jinou konkrétní pomoc. Sluníčkář pro křesťana není nadávka, ale konstatování faktu.

Odpovědi

černej humor jako lógr

#5462 Re: Českobratrská církev evangelická pomáhá uprchlíkům

2015-11-12 18:06:40

#5380: - Českobratrská církev evangelická pomáhá uprchlíkům  

... trochu černého humoru a ironie: "Chci pomoci uprchlíkům !"

opravdu jim chceš pomoci ? ... tak emigruj někam pryč a uvolni jim 1 místo místo sebe v Evropě !