Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#7324 S ČT H......Video: „Naučte se dějepis – Evropu od Hitlera osvobodily Spojené státy!“

2016-02-28 21:18

Video: „Naučte se dějepis – Evropu od Hitlera osvobodily Spojené státy!“

V posledním pořadu „Máte slovo“ na téma „Kam směřuje česká politika – k USA, nebo Rusku?“ se učitelka z Brna Petra Štěpánová vyjádřila na adresu Ruska a Putina. „Nevíme, kdo je agresor a kdo oběť,“ popsala názorový chaos dnešní doby a doložila to příkladem dětí ve škole, u kterých přeci dokážeme rozlišit, kdo zlobí a kdo ne. Stejné je to prý s Putinem a s Moskvou: „Chtějí se rozpínat. Je tu jasný agresor,“ ujistila. „Spojené státy osvobodily Evropu od agresora Hitlera. Naučte se dějepis,“ poučila osazenstvo s tím, že desetileté děti ji také žádaly, aby v televizi zmínila vzkaz: „Ať už u nás skončí komunismus!“ Pak po předsedovi TOP 09 Miroslavu Kalouskovi, který byl také hostem u Michaely Jílkové, žádala zrušení KSČM. „Jde o život, máme toho plné zuby,“ zhodnotila vývoj. A ostré reakce zaznamenala už v samotném vysílání: „Jestli tohle učíte děti, tak pánbůh s námi“ (celý pořad zde).

Vystoupení učitelky vyvolalo bouřlivé reakce na obou stranách

„Lidé mi telefonovali, psali vulgární maily, někteří mi dokonce vyhrožovali fyzickou likvidací. Nakonec jsem všechno nahlásila na policii a požádala ji o ochranu,“ uvedla Štěpánová pro server Echo24.cz. I teď je internet zaplaven nejrůznějšími reakcemi. Učitelka zaujala i europoslance Jaromíra Štětinu, který naopak její slova ocenil: „Statečná ženská. Zvláštní: pětadvacet let po Listopadu musí mít člověk odvahu, aby řekl, že komunismus byl špatný. Je potřeba bránit demokracii a postavit komunisty mimo zákon,“ uvedl jasně na Facebooku.

VICE-Video: „Naučte se dějepis – Evropu od Hitlera osvobodily Spojené státy!“

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#7328 Re: S ČT H......Video: „Naučte se dějepis – Evropu od Hitlera osvobodily Spojené státy!“

2016-02-29 10:49:35

#7324: - S ČT H......Video: „Naučte se dějepis – Evropu od Hitlera osvobodily Spojené státy!“ 

 Co to ten pablb Štětina zase žvatlá? Tady přece vůbec nejde o to, že vyjádřila svůj nesouhlasný názor s komunisty, každý má svůj názor a je jeho právo jej veřejně vyjádřit, ale tady jde o to, že tento svůj osobní názor vtlouká do hlav malým dětem a to se mi hnusí! Tohle dělají jen totalitní režimy, že vymývají mozky mladým dětem již v útlém věku, dokud jsou tvárné! Je mi na blití ze současného systému. Když jsem před 25 lety zvonil klíči, tak jsem netušil, že za čtvrt století se ta doba vrátí zase zpět, jen z druhé strany! 

Vlastenec

#7408 Re: S ČT H......Video: „Naučte se dějepis – Evropu od Hitlera osvobodily Spojené státy!“

2016-03-03 20:51:58

#7324: - S ČT H......Video: „Naučte se dějepis – Evropu od Hitlera osvobodily Spojené státy!“ 

 Paní učitelka to má v hlavě poněkud pomýlené. Chápu, že učí na prvním stupni základní školy kdesi na vesnici a zcela evidentně ne dějiny, ale i tak bych očekával alespoň základní všeobecný přehled. To, co paní Štěpánová předvedla v pořadu Máte slovo, nemá obdoby a je to velmi špatnou vizitkou našeho upadajícího školství. I malému dítěti musí být nad svět jasné, že nebýt Rudé armády, která za cenu mnohamilionových ztrát porazila nacistické Německo, tak dnes paní učitelka s trochou štěstí jako otrok pucuje boty velkogermánskému führerovi. Kdyby blbost nadnášela, paní "učitelka" by dávno obíhala po oběžné dráze.