Petice za okamžité odvolání výpovědi prof. Horáčkovi

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#56

2016-06-10 22:12

Vážení a milí,

dovolte mi, prosím, jen velmi krátké zamyšlení. Pobýval jsem na fakultě v době nástupu, tehdy ještě Doc. Horáčka, do funkce děkana a tedy v době „jeho revoluce“. Je pravda, že v té době opustilo fakultu určité množství akademických pracovníků (někteří jsou dnes již zase nazpět) a je pravda, že to v některých případech asi nebylo oboustranně v bílých rukavičkách a se vztyčenou hlavou. Možná by, dnes prof. Horáček, s odstupem času, v některých případech, postupoval jinak. A v některých možná také ne, neboť možná mnoho jiných možností nebylo, pokud bylo třeba postupovat alespoň trochu efektivně, což je na akademické půdě vždycky problém. Nemohu to posoudit a ani nechci.

Chci říci, že si nepamatuji, že by odcházející akademičtí pracovníci někomu natolik chyběli, že by se proti jejich odchodu, či omezení, kdokoli takto veřejně a masivně postavil – ať už kolegové na ústavech, nebo studenti, i když k tomu měli všichni úplně stejné možnosti a prostředky, jako mají dnes. Nepamatuji se, že bychom, jako tehdejší studenti, o někom z těch lidí řekli „hmm, tak tohle byla kapacita – to je škoda, že odchází“.  A lhostejno, zda by se jednalo o škodu vědeckou, pedagogickou, či lidskou – fakulta to svým způsobem, až na pár výjimek, moc nepocítila.

V tomto vidím já osobně ten nejzásadnější rozdíl - v personální oblasti - mezi realitou fungování bývalého a současného vedení fakulty a výběrem „nepohodlných“ lidí.

Ať už se jedná o případ prof. Rejška a jeho nesmyslnou výměnu ve vedení ústavu a tolerování snah o jeho významné omezení v pedagogické činnosti, nebo nyní o výpověď prof. Horáčka – v obou případech vyhodnotili studenti i mnozí jejich akademičtí kolegové, že tento krok vedení fakulty je špatný, a proto tu vlastně diskutujeme pod touto peticí, nebo jsme před nedávnem diskutovali pod peticí hájící pedagogickou činnosti prof. Rejška a Doc. Vránové. Myslím, že je vcelku jedno, jestli máme všichni 100 procent informací, ze všech možných - NEMÁME! – a nemá je NIKDO, neboť 100 procent informací o čemkoli nemá už v dnešní době NIKDY NIKDO (posledním polyhistorem ve zdejších končinách byl, pokud je mi známo, J. A. Komenský, takže tedy NIKDO od jeho doby). Ale i tak to, aktuálně nějakým 300 lidem stojí za to, uveřejnit zde svůj nesouhlas s něčím, co považují za nesprávné. A pokud někdo tvrdí, nebo naznačuje, že všichni z těchto 300 osob jsou zabedněnci, kteří vlastně nevědí, co podepisují a kdyby věděli ještě to, nebo ono, tak by určitě bylo všechno jinak – to by minimálně jednoho z nich – a to mě – dosti urazilo. Protože, kdyby zase všichni, co čtou tyto komentáře, věděli to, nebo ono o lidech, kteří tu vehementně sdělují své hluboké myšlenky, tak by se jim zvedal žaludek.

Když odcházeli akademičtí pracovníci v dobách děkanování Petra Horáčka, mohlo se dít přesně to samé, co se děje teď…. A nedělo…. Je ten rozdíl pochopitelný?... k tomu není myslím třeba žádných dalších informací… ani není nutné okamžitě reagovat a vymýšlet protiargumenty…jen se chviličku zamyslet…díky..  

 

Míru zdar!

 

Petr Hromádko

Odpovědi

nezaujatý pozorovatel

#57 Re:

2016-06-11 12:51:06

#56: -  

Aha, všichni byli blbci, jen Profesor Narcis ne......

PS:  Jen narcis může zveřejnit svoji výpověď.......

Tento příspěvek byl odstraněn jeho autorem (Zobrazit podrobnosti)

2016-06-11 20:02:49