Petice proti hodnocení písemných maturitních prací z češtiny

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#2

2012-06-17 23:51

Má dcera ztratila smysl života!Učila se velmi dobře,těšila se na další studium!Díky deseti bodům ze slohové maturitní práce,nemá šanci na její sen být LÉKAŘKOU.....................

Odpovědi

Katarina

#4 Re:

2012-06-17 23:59:00

#2: -

Naprosto Vás chápu, já sama jsem před 2 lety maturovala a tak vím, jaké stresy to byly. Byly mezi námi i tací, kteří maturitu napoprvé nedali, ale že by ztráceli smysl života? Tak to teda opravdu NE ! Pokud odvolání nepomůže, jsem si jistá, že na podruhé to určitě zvládne. Přece ji nějaká slohová práce nezkolí pokud chce být lékařkou, jelikož v tomto oboru jsou větší stresy. Přeji jí hodně štěstí !

Ing. Šelepa

#5 Re:

2012-06-18 00:21:55

#2: -

Když to udělali jiní, tak to asi tak těžké nebylo. Deset bodů je relativně dost. Má dcera s tím problém třeba vůbec neměla. Záleží jaké téma si zvolíte. Je to mrzutě, ale vaše dcera asi nemá dost bujnou fantazii, nebo jen nezvládla psát ve vymezném okruhu. Pokud bude chtít být lékařkou, tak si maturitu dodělá v září a nastoupí na vysokou, jako každý normální student. V dnešní době už jsou i takové školy, které počkají s mat. vysvědčením. Toť můj názor.

doktorka

#90 Re:

2012-06-29 19:52:55

#2: -

Doktorka a složí se při prvním neúspěchu? Co bude dělat, až se stane něco nmohem horšího?

Iveta

#104 Re:

2012-07-04 16:58:14

#2: -

Moje dcera je na tom podobně. Pro studenta, který celé 4 roky dřel a teď nemůže jít dál studovat, kvůli nějaké zrůdě, která dostala pod ruku jeho sloh, je to velká rána. Navíc studenti, kteří do školy chodili jen občas a každý rok dělali reparáty, maturitu mají a jdou na vysoké školy studovat místo nich. Práci mé dcery jsem nechala ohodnotit 4 hodnotilelkami z loňska. Dvě ji ohodnotily na 2 a dvě, které chtěly být mimořádně přísné daly 3. Všechny se však shodly na tom, že hodnotitel ze slohové práce pozná, že jde o výborného studenta. Nenacházejí se v ní pravopisné chyby a používají složitější vazby než čtverkaři. Z toho mi je jasné, že tyto výborné studenty nechali propadnout záměrně. Pravděpodobně nějaká osobní msta. A tyto zrůdy budou hodnotit naše děti i v září!!!