Petice proti trvalému označování - čipování psů - zatím ne občanů

Quoted post

Coton

#145 Re: Re: Re: Re:

2013-02-03 20:58

#17: Dedahad - Re: Re: Re:  

 Když naposledy zdražili poplatky za psy, tak jsem poslal stížnost na Ministerstvo financí. Z ministerstva mi přišla tato odpověď. " Tento poplatek je místní daní, která je zavedena v řadě evropských států a jeho cílem je především zčásti hradit obci náklady, které souvisejí s udržováním čistoty ulic a jiných veřejných prostranství" Místní zastupitelé si to ale vykládají jinak. Za to, že zaplatím, tak si musím i sám uklidit. Takže prakticky platím a nic z toho poplatku nemám. Dále se ve vyjádření Ministerstva financí píše, že tento poplatek " má zajistit evidenci psů". Když tedy po nás město vybírá nehorázné poplatky za psy, tak ať si i zaplatí nesmyslné čipování psů. Už tak polatek za psa odporuje základní listině práv a svobod, která říká, že jsme si všichni rovni. Proč musí platit jen chovatelé psů? Proč neplatí chovatelé koček, holubů a td. nic? To je nějaká rovnost?

Mám chovatelskou stanici a v ní dvě fenky v důchodu. Jsou tetované. Tetování je čitelné! Proč bych je měl ještě čipovat? Jsou snadno identifikovatelné! Poslední tři vrhy štěňat jsem čipoval. Je to zcela jistě pro štěně méně traumatizující než tetování. Jsem pro čipování nově narozených štěňat.

Jsem proti čipování psů starších jednoho roku!

Odpovědi

TOHLE MĚ ŠTVE

#147 Re: Re: Re: Re: Re:

2013-02-04 02:04:06

#145: Coton - Re: Re: Re: Re:

NO JO,ALE TŘEBA TETOVÁNÍ ČERNÝCH PSŮ JAKO TŘEBA SKOTSKÝCH TERIÉRŮ,KTERÉ CHOVÁM JE BLBOST.ČASEM TO NENÍ VIDĚT V TÉ SRSTI.DO UCHA ODMÍTÁM TETOVAT,PROTOŽE MŮŽE DOJÍT K POŠKOZENÍ CHRUPAVKY A K DEFORMACI UCHA.MÁM TETOVSANOU TAKÉ FENKU ITALSKÉHO CRTÍKA.TAM JE TO VIDĚT TO JE PRAVDA,ALE UCHO JE POŠKOZENÉ A TUDÍŽ NEMOHLA NA VÝSTAVY.JAKO MIMČO UCHO BYLO V POHODĚ .NECHALA JSEM SI NAČIPOVAT I DOSPĚLÉ NETETOVANÉ SKOTÍKY,PROTOŽE JSEM SE S CHOVATELKOU DOHODLA,ŽE TETOVAT NEBUDEME.BYL BEZ TETOVÁNÍ A JAK SE TU VYSKYTLI ČIPY IHNED JSEM ČIPOVALA.JINAK S TĚMI POPLATKY ,CO PÍŠETE SOUHLASÍM BEZ VÝHRADY.MĚ BYLO ŘEČENO,ŽE POPLATKY JDOU NA ŮKLID NECHÁPU PROČ JÁ MÁM PLATIT,KDYŽ SI PO PSECH UKLÍZÍM.TAKÉ ŽE JDOU NA OPRAVY TŘEBA HOSPOD NEBO NA SOCIÁLNÍ DÁVKY.TO MI ŘEKL PRACOVNÍK Z FINANČNÍHO ODBORU.TUDÍŽ ČLOVĚK,KTERÝ VÍ KAM TO JDE.TAK JÁ PŘISPÍVÁM NA CIKÁNY,FEŤÁKY A PODOBNĚ.ALE JAKO MAJITELKA PSŮ NEMÁM ŽÁDNÁ PRÁVA.SPÍŠE TOHLE MĚ ŠTVE NEŽ NĚJAKÉ ČIPOVÁNÍ.TADY VŮBEC NIKDO NECHODÍ A EXKREMENTY PO PSECH NEUKLÍZÍ J.JO CHODIL JEDEN PÁN.TEN MĚL NASTAROST CELÉ MĚSTO.UMŘEL A DALŠÍ UŽ TO NEDĚLÁ.KAM JDOU TY PENÍZE JSEM ZMINILA.