Karle Schwarzenbergu, dodržte slovo a skončete v politice!

Quoted post

P.Eichler

#195 Re: Re: Re: P.Eichlere, nastuduj si dějepis

2013-02-13 18:58

#187: Pes - Re: Re: P.Eichlere, nastuduj si dějepis

No  s vámi se moc diskutovat nedá a původně jsem ani v tom pokračovat nehodlal, ale přece jen krátce.

- Jan Hus byl kacíř protože byl za kacíře prohlášen a jako katolický kněz spadal pod katolickou jurisdikci. Nijak tím jeho památku nehodlám znevažovat, ale fakt je fakt i když se vám to líbí či ne. A s jeho upálením nesouhlasím, ale dto je asi vše co stím mohu udělat.

- O Habermannovi mi můžete dávat odkazů kolik chcete. Psal jsemže pocházím z Rudy nad Moravou což je asi 6km od Bludova a tu historii znám aniž bych si proto nárokoval patent na rozum.

-Levicový či pravicový ? Toť otázka. Vysvětlete mi například, otrockou práci zaměstnaců v hodné levicové, komunistické Číně. na chdobu v komunistické Korei a srovnejte to třeba se sociálními programy v kapitalistické Francii. Proč jsou hodné levicové režimy všude na světě poskvrněny krví a utrpením celých národů ? Co hodný levicový Stalin ? Ten si nezadal, co do počtu obětí se zlým pravicovým Hitlerem. Včetně vyhlazování Židů a vysídlování celých národů.  A koneckonců proč ten Hitler dělal levicové kroky, jako např. stanovení pracovní doby, uzákonění, že zaměstnanci v zemědělství musí mít světnici a nikoli spát s dobytkem, výstavba bytů, tvorba pracovních míst a podobně ?  Že by Hitler a Stalin šli jeden tak doprava a druhý tak doleva, že si vyměnili místa ? Jen mi zas nepodsouvejte obdiv k Hitlerovi. Je to jen příklad. Definice fašismu je jaká je, není z mé hlavy a jen jsem vám ji přepsal. Rozhodně to nemůže být výmluva z mé strany.

- "Připadá vám vazba nacistického režimu na velkokapitál" Na to jste přišel kde ? Naopak, uvaloval na podniky státní (říšskou) nucenou správu. Měl byste poněkud zrevidovat to, co vám říkali ve 4. třídě ve vlastivědě.

- "Připadá vám přístup např. Drábka k nezaměstnaným (budou makat zadarmo a držet hubu) spíše fašistický a pravicový (tihle jednotlivci nemají právo na nic, společnost na ně jen doplácí), nebo levicový (levice proti tomu protestuje - považuje tyto osoby za lidi s důstojností)?" On Drábek říká, že by měl někdo makat zadarmo a držet hubu ? POšlete mi ten odkaz když si v nich tak libujete. Já se s ničím takovým nesetkal.

- Vysvětlete mi proč tzv. příznivci levice a voliči M.Zemana vyčítají K.Schwarzenbergovi to, že je pro vetší integraci a federalizaci Evropy ? Vždyť levicový, multikulturní přístup by měli spíš uvítat.

- "Většina sudeťáků se přidala k nacistům nebo je podporovali." Víte proč to tak bylo a jaká byla doba ? Dělali jen to co u nás dělá spousta lidí. Jen podporovali toho kdo jim v době obrovské nezaměstnanosti sliboval lepší život. A pokud možno bez práce. Bylo spousta Němců kteří se k tomu nehlásili a spousta Čechů kteří se prohlásili za Němce jen aby získali finanční podporu z Německé strany.

Prohlašujete se za profesionálního historika a přitom nevíte, že historie není ani levicová ani pravicová a už vůbec by se neměla překrucovat podle toho jak se nám líbí. Je to fakt na který můžeme nebo nemusíme být hrdi.

Nejsem rozhodně žádný nácek a fašoun jak se mi snažíte předhodit. Jsem pacifista a jsem proti násilí proto mi vadí i zdejší násilnické a sprosté příspěvky.

Mimochodem je zajímavé, že sprosté příspěvky údajně od stoupenců K.Schwarzenberga mají stejnou IP adresu s některými příspěvky zastánců Miloše Zemana kteří naopak toto odsuzují. Čím to může být ? Nejspíš tím, že si je píšou sami aby pošpinili voliče K.S. IP adresa je jako otisk prstu. Takže co k tomu dodat ?

Odpovědi

Pes

#197 Re: Re: Re: Re: P.Eichlere, nastuduj si dějepis

2013-02-14 11:06:50

#195: P.Eichler - Re: Re: Re: P.Eichlere, nastuduj si dějepis

P.Eichlere, já se snažím diskutovat s každým, nikoho necejchuju dopředu podle toho, jak mi vyhovují jeho názory. Spíš mi připadá, že vy (ač to odsuzujete) názorové odpůrce předem cejchujete jako nesnášenlivé, lidi co s nimi nelze diskutovat, atd.

Stručně k vašim poznámkám:

- Pokud Jan Hus byl kacíř, tak zřejmě Horákovou bystě označil za protistátní živel, že? Nebo Norimberské zákony za ve své době platnou věc, se kterou nemělo cenu diskutovat, že? Svět není černobílý. Hranice mezi oprávněností zákonů a oprávněností zákony odmítat je někdy dost křehká...

- Pokud je vám 50, tak jste Habermanna osobně nezažil. Ten článek na euportálu (i když obecně s obsahem tohoto webu nesouhlasím) obsahuje mnoho věcných faktů o tom, jak to bylo a co rozhodně tak být nemohlo. Zkuste si ho alespoň přečíst a něco tam napsané vyvrátit. Neodsuzujte odkazy na fakta hned dopředu jen proto, že jste žil blízko Bludova.

- Levicový nebo pravicový? Ono je to nakonec asi jedno, dělení na levici a pravici je stejně zastaralé a některé subjekty se tak jednoduše zařadit nedají. Ano, Hitler zavedl určité věci, které prosazovala později levice (jako třeba rekreace zaměstananců), ale jde o to, z jakého důvodu. On nikdo není tak černý, aby neudělal jednu správnou věc. (Pro jistotu: Hitlera nemám rád, stejně jako jeho obdivovatele.) A u každé ideologie je třeba rozlišovat její názorovou rovinu a praktickou realizaci. Např. křesťanství by mělo být náboženstvím lásky, přesto upalovalo čarodějnice a ty, co hlásali něco jiného než chtěla církev slyšet (ať už se jednalo i o přírodní vědy).

- Hitler uvaloval nucenou správu jen na ty nepohodlné vlastníky. Na ty velkokapitalisty, kteří se s ním spolčili a pomohli mu k moci a byli loajální to nedopadlo. Bez podpory velkokapitálu by se Hitler k moci nikdy nedostal. Ale má to cenu se tu dohadovat o věcech, který ani jeden z nás nezažil? Věřím historikům, ne nějakým amatérům, co mají svůj vlastní výklad dějin...

- Jestli nevíte, co tu Drábek zavedl, tak asi žijete v jiné zemi. Zkuste prohledat internat, článků najdete dost. (Samozřejmě, že Drábek to neřekl tak doslova, ale více než slova jsou důležité politikovy činy.)

- Nikde jsem neviděl, že by voliči M.Z. vyčítali K.S. jeho přístup k Evropě. Máte nějaký sociologický průzkum, nebo kde berete tyto informace?

- Ad sudeťáci. Ano, byla jiná doba. A v té době bylo vyhánění němců akceptováno a považována za správné. Odsun nebyl jen v ČR, ale provedly ho i jiné státy. Asi je to dobře, protože jinak bysme dnes dopadli jako Kosovo...

- Já se neprohlašuju za profesionálního historika (nejsem jím, to jste špatně pochopil). Já jim jen věřím víc než amatérským vykladačům historie. Jsem rád, že nejste fašoun.

- IP adresa není otisk prstu, většinou je dynamicky přidělovaná, takže různí lidé u stejného providera ji můžou mít stejnou (ne v jeden čas, ale postupně). Nehledě na proxy servery, které skrývají skutečnou IP adresu a všichni z dané organizace potom navenek vystupují pod jednou IP adresou.




Placená propagace

Tuto petici nabídneme 3000 lidí.

Zjistit více...