Karle Schwarzenbergu, dodržte slovo a skončete v politice!

Quoted post

Pes

#214 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: P.Eichlere, nastuduj si dějepis

2013-02-19 10:26

#213: P.Eichler - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: P.Eichlere, nastuduj si dějepis

Ještě odpověď, i když si ji asi nepřečtete.

Práci zadarmo si představujete dost jednoduše, ale realita je jiná. Znovu odkazuju na soudy a jejich zdůvodnění. Další výhrady třeba zde: http://stopsocialnireforme.cz/?page_id=23

sKarta je zpackaný projekt ve stylu "rychle uděláme nějakou reformu ať to stojí co to stojí, hlavně že reformujeme". Argumenty jiných: http://stopsocialnireforme.cz/?page_id=32  Znám osobně několik maminek na mateřské, které sKarta zcela vytáčí, a to jsou některé pravičačky (alespoň to o sobě tvrdí). Co se týká Zemana, je celkem známé, že vykřikuje levicová hesla aby potom jednal více pravicově - to mu už před volbou vyčítalo mnoho lidí.

2. důchodový pilíř: V té odpovědi nevidím nic o parametrech, jak jste psal dříve. Takže to jste vzal kde? Z té vaší věty o parametrech jsem předpokládal, co vám napsali, protože to socdem říká dlouhodobě. Vám odepsali, že teď neví, což je celkem férové, rozhodně lepší než kdyby vám napsali něco, co potom neudělají. Co vykřikuje jeden politik strany není závazné, závazné je na čem se shodne celá strana. Opět jste pominul historii snižování odvodů a vyžírání celého systému pravicí, které je děláno jen proto, aby se mohly přihrát nějaké kšeftíky spřáteleným finančníkům. Jinak pokud váháte, v MF DNES vyšel už před několika měsíci článek, kde se porovnávala výhodnost druhého pilíře. Vyšlo z toho, že ani pro lidi s příjmem nad 50 000 Kč to není výhodné - že je pro ně lepší si spořit sami. Opět zcela zpackaný projekt naší tzv. reformní pravice - do toho může jít jen opravdu bohatý člověk, nebo někdo, kdo se nechá zblbnout. Uvidíme, kolik takových bude. Ale tři velké penzijní fondy už od toho daly ruce pryč. Opět ilustrace zpackanosti celé akce.

Drábek: najděte si jiné odkazy s více detaily. Poslanecká imunita s tím nemá co dělat (přečtěte si články s tím související), navíc byla prohlasována i hlasy levice (podívejte se na web PS ČR, kdo jak hlasoval). Opět tu ukazujete jednoduchost schematického myšlení typu "pravice = dobrý, levice = špatný".

Některé věci u nás zatím fungují (volební právo, zdravotnictví), ale někteří pravičáci se stále snaží přejít na jiné modely (ála USA), které fungují (pro obyčejné lidi) mnohem hůř - tyto názory jsou často podloženy jen mantrou "v USA vše funguje lépe". Je třeba se takovým pokusům bránit už teď.

Privatizace: Věta "Pokud X tak Y" je podmínková, takže tím nic nepředjímám o tom, co jste myslel. Jen zkouším jednu z variant, která mimochodem díky posledním kauzám musí napadnout každého, kdo alespoň trochu sleduje politiku. Ohledně pošty atd. se mi zdají vaše názory trochu naivní - "vlastněno státem, provozováno soukromými společnostmi" (to je nějaký protimluv?). Mícháte do toho ještě dálnice... Tohle by bylo na delší vysvětlování.

Taky jsem s vámi rád diskutoval, ale asi by bylo lepší se sejít někde u piva. Mějte se fajn.

Odpovědi

P.Eichler

#215 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: P.Eichlere, nastuduj si dějepis

2013-02-19 15:25:30

#214: Pes - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: P.Eichlere, nastuduj si dějepis

Přece jen, ale opravdu naposled.
Neustále řešíte pravičáky, levičáky. Zvlášť "maminky pravičačky" jsou úsměvné. Opravdu nechápu co je pravicového na tom když se má omezit zlodějna některých lidí parazitujících na tom co má sloužit všem. To je levicový přístup ? Asi ne. A pokud ano, raději budu tím pravičákem, jímž mne označujete. Já se tak neřadím. Psal jsem už vícekrát, že takovéto třídění považuji za slaboduché.
Práce "zadarmo" sám se ve svých odkazech můžete dočíst slova jako "MŮŽE BÝT" a "V ROZSAHU AŽ 20 HODIN TÝDNĚ" Opět na to neshledávám nic nepřekonatelného pro toho, pro nějž není "PRÁCE" sprosté slovo. Asi je pro někoho lepší nechat si nosit dávky domů, nejlíp s bednou piva jako naturálií, aby nemusel vstát od sledování svých oblíbených seriálů. Nebo aby mohl vesele a nerušeně dál pracovat "načerno"
2. důchodový pilíř. Psal jsem, že na oficiálních stránkách ČSSD se můžete přesvědčit, že žádný návrh penzijní reformy nemají za cca 15 let kdy o ní mluví připravený. Najdete zde PARAMETRY stré 10 let z nichž jejich ÚDAJNÁ reforma vychází. Proto jsem se ptal PŘEDSEDY ČSSD, nikoli nějakého Hejhuly z Malé Horní-Dolní, pana Bohuslava Sobotky na stanovisko ČSSD. Co mi odepsal, jsem vám sdělil a jeho , nikoli ojedinělé vykřikování, ale oficiální stanovisko které známe z médií. A pan Sobotka vždy mluví jako "my ČSSD".
Ale tři velké penzijní fondy už od toho daly ruce pryč. Ano, ale pokud jsem slyšel jejich prohlášení, tak především kvůli antikampani a z pochopitelné obavy, že se do tohoto systému nezapojí dostatek lidí...
Volební právo a "pravičáci" jsem napsal, že to je pitomost protože to o čem píšete neplatí ani se nic takového nepřipravuje. Jestli jsou to hospodské žvásty tak je to na jejich úrovni a nikoli na oficiální. Opět vám říkám, že v Evropě toto myslitelné není a musela by se k tomu měnit ústava. Ale už jsme tu měli ústavně zakotvenou vládu jedné strany. Pardon, vedoucí úlohu.

Imunita s tím opravdu nemá co společného jen jsem ji připoměl jako aktualitu posledních dní. Máte pravdu. V jednoduchosti  schematického myšlení "pravice-levice", omezení imunity již mnohokrát předtím neprošlo právě kvůli chybějícím hlasům levice. Jak mám nazvat poslance kteří sami o řadí k levici ?
Privatizace: Pošta směřuje k privatizaci a já jsem psal, že by měla výt zachována jako státní. A bez povinného obtěžování zaměstnanců i klientů komerční nabídkami. Možná trochu nešikovně jsem to spojil s dalším.
"vlastněno státem, provozováno soukromými společnostmi" se týká především dálnic. Tak je to provozováno v mnoha zemích Evropy a funguje to. Podívejte se jak vypadají dálnice u nás a jak v jiných zemích. Něco podobného by se mohlo týkat i železnice. Ale já jsem spíš pro zachování železniční sítě státní. Ale musí fungovat a ne býtř jen bezednou dírou na státní peníze.

Taky jsem s vámi rád diskutoval, ale asi by bylo lepší se sejít někde u piva. Mějte se fajn.
Totéž jsem chtěl napsat já vám :-)




Placená propagace

Tuto petici nabídneme 3000 lidí.

Zjistit více...