PETICE za záchranu hájenky "U DVOU ŠRAŇKŮ" v Hradci Králové


Nepřihlášený uživatel

#176

2016-02-01 11:05

Práve sa na to dívam na ČT.  Vybudovať nejaké umelé, odľudštené "enviromentálne vzdelávacie centrum" a nahradiť ním kus ozajstnej prírody, postaviť tam tú nevkusnú opachu, ktorá za pár rokov schátra, chladnokrvne zničiť  jeden ľudský život... Koho z tých "enviromentalistov" to zaujíma?


Nepřihlášený uživatel

#177

2016-02-01 11:26

Vše co má nějaký smysl se ničí.Jsem pro zachování Hájenky a obory pro zvířátka,které dnes a denně se vyhánějí z jejich obydlí kvůli lidské rozpínavosti.A když jsem shlédla reportáž,kdy pana Vojtěcha chtějí vyhnat do nějaké garsonky,vzpěnila se ve mě krev.Ten člověk tam žije a stará se o zvířata 40let,něco pro přírodu dělá a bezpáteřní úředníčci hned vymyslí,jak ho zlikvidovat! Jsem ráda,že se vždy ještě najdou lidé,kteří alespoň peticí se snaží takovým činům zabránit.Děkuji.
Michal

#178

2016-02-01 12:17

Také mne pobavil jeden z Faktů k petici „Za záchranu hájenky U Dvou šraňků v Hradci Králové“ (dostupné na webu města Hradce Králové).

Vyjádření k bodu „Důvody ochrany přírody a krajiny"

K nárůstu dopravy nedojde, doprava bude naopak omezena a bude pod větší kontrolou. Auta bez povolení, která do lesů vjíždí jako návštěvy za nájemcem, už sem rovněž vjíždět přestanou...

To já se zase těším jak bude výukové centrum zásobováno. Asi si pracovníci budou proviant a další věci nosit s sebou v igelitkách z autobusu nebo parkoviště u Lesního hřbitova, že.

 A navíc je zde vidět způsob hospodaření města se svým majetkem. Objekt byl sice před 20-ti lety opraven, ale nyní trpí mnoha závadami. Bourat něco, do čeho se před relativně pár lety investovalo jen proto, že někdo nebyl schopen pohlídat kvalitu provedených prací, případně opravy reklamovat! Pokud tedy město nakládá se svým majetkem takovýmto způsobem, nemusí být zcela vyloučeno, že navrhovaná stavba výukového centra bude za 20 let v havarijním stavu a bez využití.

V každém případě demolicí hájenky odejde kus historie tohoto místa.


Nepřihlášený uživatel

#179

2016-02-01 12:22

Zamýšlený projekt mi přijde postavený na hlavu.
Objekt bude umístěný v lese, kam z dnešních pohodlných lidí málokdo půjde z města pěšky. Takže se bude přepravovat auty apod. Tím pádem je výchovný účinek celého projektu zničen, stejně tak, jako bude při výstavbě objektu zničen kus lesa.
Tohle má být postaveno někde na kraji lesa, případně jen pár metrů od jeho kraje, aby tam směřovaly vycházky lidí, kteří se půjdou třeba jen tak projít a tímto cílem se třeba nechají zlákat.
Jinak to bude projekt, který bude udržován při životě uměle za cenu dalších utopených peněz.
Celé to na mne působí dojmem, že tu nejde o to nějakou hodnotu vystavět, ale je tu cíl spousty peněz prostavět.
Hodnotnou stavbou se pro mne rozumí to, co svůj účel bude dále plnit samo o sobě, a návštěvníci budou mít místo jako výletní cíl.
Výchovné středisko, které vznikne ničením stávajících přírodních hodnot a následujícím trvalým průběžným ničením okolního prostředí není výchovné. V této podobě se podle mne jedná jen o byznys.
Svůj příspěvek a hlas petici dávám ne jako místní občan, ale jako pěší turista, který má vztah k přírodě a brání se jejímu ničení.
Vašek Codl

Nepřihlášený uživatel

#180

2016-02-01 12:33

Podepisuji proto, že je mi na zvracení z úředníků, kteří chtějí hájenku začachrovat pro někoho z nich. Další důvody neuvedu, byl bych sprostej. Ing. Milan Vašíček.

Nepřihlášený uživatel

#181

2016-02-01 12:39

nějaký tzv.státní úředník si chce namastit kapsu
Fingal.Barbadim

#182 zrůdnost

2016-02-01 12:42

Viděl jsem to dnes v televizi, soudružka R.L. z radnice je studenej byrokratickej čumák, které jde jen o prachy a o zkurvení kusu lesa nějakým Ufem, ať se zkusí vžít do duše a mysli toho chlapa, co tam bydlí na té hájence. Jestli jej odsunou, tak ho to psychicky zruinuje, hlavně že R.L. bude mít kozy syté.


Nepřihlášený uživatel

#183

2016-02-01 13:38

Proboha, proč by se mělo něco, co desetiletí funguje a přináší radost a užitek, zbourat jen proto, aby mohlo vyrůst něco jiného, možná taky užitečného ( to nezpochybňuji) ? To není pro nový projekt jiné vhodné místo, aby mohla hájenka dále fungovat a navíc přibylo plánované výukové centrum? To jsme toho v minulosti zbourali málo místo toho abychom to zachránili? Lidi vzpamatujte se !

Nepřihlášený uživatel

#184 Re: VYJÁDŘENÍ ARCHITEKTŮ - PROJEKTANTŮ STAVBY

2016-02-01 13:43

#45: ŽÁROVKA ARCHITEKTI - VYJÁDŘENÍ ARCHITEKTŮ - PROJEKTANTŮ STAVBY 

 Vážení architekti,

skutečně jste přesvědčeni, že stavba, která vypadá jako besipka, je to, co v přírodě vypadá lépe než hájovna postavená před několika generecemi. Stavba, která harmonicky zapadá do prostředí, bude nahrazena enviromentálním blázincem.

Skutečně je Vaše radost z práce nutně navázána na potřebu "zapsat se nesmazetelně do krajiny"? Což není možné takovou práci odmítnout? Skutečně musíte mít pomníček, který budete hrdě ukazovat na soutěžích?

A ještě mi dovolte otázku, co ty malé boudičky za budouvou, tam bude možno prohlédnout si enviromentální zvířátko?

 

Prosím mějte úctu k práci našich předků, sám bydlím na chalupě staré 120 let, samozřejmě i tu je nutné upravovat a modernizovat, to dělali i naši předci, ale dbejte prosím i na tradice, nezaplevelujte krajinu svými myšlenkovými výplody.

 

S pozdravem

 

Václav Říšský

 

 

 

 


Nepřihlášený uživatel

#185

2016-02-01 14:01

vazeni,moc vam fandim,protoze jste prikladem toho,ze na svete jeste zustali slusni lide.

 

diky moc     

milos dohnal

borohradek


Nepřihlášený uživatel

#186

2016-02-01 14:42

Hodně potřebná věc

Nepřihlášený uživatel

#187

2016-02-01 14:56

Ahoj Mirku,držím palce a doufám,že nakonec zvítezí zdravý rozum. Bydlím také na polosamotě a vím o čem mluvíš.Jinak k těm dotyčným co chtějí postavit toto nesmyslné monstrum ,,příroda Vám asi nic neříkᨨkdyž chcete postavit takovou obludu do těchto míst.S pozdravem Povondra Josef

Nepřihlášený uživatel

#188

2016-02-01 15:31

Páni radní, vy HDK a další demograti a demokradi...

co nezvládnete uspořádat ani ohňostroj bez toho, aby to nebyl skandál... co nakupujete předražené parkovací domy, ve kterých nelze parkovat... co cpete ATOLu občanské peníze a kdyby se lidi neozvali, tak ještě dnes ATOLu podstrkujete městské strážníky jako garanty jejich byznysu... vy, kteří schvalujete stavby dalších a dalších prodejních ploch a mezitím se nám všem rozpadá a chřadne a podnikatelsky krachuje kdysi reprezentativní Pěší zóna, kam mimo jiné stěhujete problematické Romy (do bytů nadstandardních rozměrů a tyto byty, falešně vykládané za začleňující prvek problematického etnika, platí pracující občané ČR z obřích daní)... prosím vás, vy už nedělejte raději vůbec nic, neboť kdo nic nedělá, ten nic nekazí a z podpisů pod peticí i z ohlasu veřejného mínění snad tušíte a cítíte, že jste šlápli vedle.

Nechte pana Mirka dožít tam, kde i díky němu ještě existuje duch místa, nezničený plastovo korporátní mejdinčajna demencí.
Nekažte prosím svými od reality odtrženými projekty nepotřebných ekocenter (financovaných z pokřivených dotačních peněz EU?) místa, kam lze unikat před hnusem našeho velkoměsta, ve kterém ani v parném létě netryskají fontány a kde psí lejno snad na každém metru čtverečním je asi nejtypičtějším symbolem úpadku.


S pozdravem, ale naneshledanou
Přemek Bis

PS Jsem občanem města HK od roku 1976, kdy se pan Mirek do hájovny nastěhoval, a mimochodem nikdy nezapomenu moc pěkný příklad chování hradeckého úředníka a sice, když se v roce 2004 narodila moje dcera, tak místo gratulace a pozvánky na uvítaní nového občana, dorazila do naší poštovní schránky, světe div, se složenka na platbu za odpady, dcerka měla uhradit odvoz odpadu za poslední den měsíce, shodou okolností to byl den jejího narození :D


Nepřihlášený uživatel

#189

2016-02-01 15:58

Jen člověk bez soucitu a morální vyspělosti je schopen "Lesního muže" a jeho družku z hájenky vystěhovat!
Každý tuší, že podivnou stavbu připomínající UFO, město nepotřebuje a jsou to vyhozené peníze !!!
Váš Peter Sandokan Krajčovič.
Petr Kersch, Děčín

#190 Re:

2016-02-01 16:29

#2: -  

 Druhá věta je nesrozumitelná a umožňuje výklad v opačném smyslunež který petice má.

shalom3

#191 Ostrý protest z jiné lokality

2016-02-01 16:59

Reaguji na základě informace, kterou jsem dnes na toto téma slyšela v televizi. Opět jasný "pozitivní" vliv a "přínosnost" dotací EU, na to napojených korupcí a všeho ostatního s tím souvisejícího svinstva. Dobře, postavte si to environmentální centrum, ale někde úplně jinde!!!!! Třeba místo nějakého obchodního a administrativního centra, kterých je už v celém státě víc než habaděj.

Jaký máte zájem na tom, zničit více než 100 let starý objekt??????? Jaký máte zájem na tom, zničit život lidem, kteří tam žijí a starají se o les???? Kolik vám to vynese?????!!!!! Komunistické praktiky, jak je vidět, přetrvávají - papaláš na něco dostane zálusk a už to jede. Že je hájovna ve špatném stavu? Tak proč jste se o ni nestarali, jak praví legislativní obrat, "péčí řádného hospodáře"? Celá záležitost by měla být vyšetřována a to jak z hlediska korupce, tak i z hlediska zanedbání péče o objekt. A samozřejmě, potrestat viníky.

Prokopová


Nepřihlášený uživatel

#192

2016-02-01 17:09

Drzim panu Miroslavu Vojtechovy palce. Reportaz me dojala a nastvala zaroven. Lidem v kancelarich jsou opet LIDE volni. Pane Miroslave,hlavu vzhuru. Snad se umoudri.
P.s.jste nadherny muz a s pritelem vam prejeme silu a hodne stesti.

Nepřihlášený uživatel

#193

2016-02-01 17:14

V Hradci Kralove pracuji jiz nekolik let, kdyz vidim kolik mist potrebuje opravit nebo revitalizovat napr. u nadrazi ceskych drah, zbytecne stavene nakupni centrum Aupark zabor cim dal vice zelene plochy, ktere ma Hradec zoufale malo, tak je mi z toho nanic.

Nepřihlášený uživatel

#194 Re:

2016-02-01 17:35

#180: -  

 Velký souhlas.

Gába

#195

2016-02-01 17:48

Také jsem shlédla reportáž na ČT1 a je mi z těch radních špatně. Fandím panu Vojtěchovi s přítelkyní a doufám že zlo se v dobro obrátí a oni i s hájovnou zůstanou. Migranty atˇubytují na radnici.

Alone

#196

2016-02-01 18:24

V petici mi chybí ten hlavní důvod: Návrh je ošklivý, dísk jako z jiné planety a rohlíkovitý bezúčelný rybníček pro množení komárů. Umím si představit, že se mi k této stavbě ani nechce vyjít z lesa!


Nepřihlášený uživatel

#197

2016-02-01 19:00

Člověk si poslední dobou neváží přírody, dokonce jeho pouto s přirodou se stalo téměř mizivé, jenom pár lidí je výjimkou jako pan Miroslav, on by bez přírody nepřežil a přiroda zase bez něho, mějte úctu k přírodě a když né k ní tak k tomuto člověku.


Nepřihlášený uživatel

#198 Re: Ostrý protest z jiné lokality

2016-02-01 19:22

#191: shalom3 - Ostrý protest z jiné lokality 

 Souhlas s vaším názorem. Jen prosím neurážejte komunisty. Děkuji.


Nepřihlášený uživatel

#199

2016-02-01 19:27

dobry den ,je me z toho zle co chteji udelat tomu panovy.ale preju mu hodne stesti at to prekona a zustane tam kde je ,,,DOMA,,,

Nepřihlášený uživatel

#200 Lidskost

2016-02-01 19:51

Celý příběh má také lidský roźměr. Rýsuje se zde tragédie jednoho člověka, pro kterého může mít vystěhování fatální následky a opět se potvrzuje, že v tomto světě začínají mít peníze větší cenu než lidský život.