OTŘESNÝ PŘÍPAD ŠIKANY - SPŠ TŘEBEŠÍN, PRAHA 10


Anonymous

#201 STOP ŠIKANĚ !!!

2016-02-23 09:40

Jako člověk, který sám prošel brutální školní šikanou jsem tuto petici prostě musela podepsat. A jsem pro co nejtvrdší tresty pro všechny tyrany a to nepodmíněné !!! Prostě by jim to nemělo projít - jsou to ZRŮDY !!! A já sama bych je neváhala ZASTŘELIT !!! A všem, dko se jich zastává přeji, aby si sami prožili šikanu a co nejbrutálnější !!!  Já to pro prožila a vím, co je to SÁHNOUT SI NA DNO a zůstat bez JAKËKOLIV POMOCI, roky s bez příčit snážet brutální útoky bez příčiny a ještě kvůli tomu být onačována za BLÁZNA a PROVOKATÉRA !!!


Pro hlásám "SIC SEMPER TIRANNIS !!!"


Nepřihlášený uživatel

#202 Re:

2016-02-23 09:44

#151: -  

 Máte můj absolutní souhlas  - NA PRANÝŘ Z TĚMI GRÁZLY !!! a vystavit je na náměstí. U nás by to šlo, i ten pranýř tu máme v katovně a funguje !!!


Nepřihlášený uživatel

#203 Re: Prosím přečíst!!

2016-02-23 09:50

#16: STUDENT - Prosím přečíst!! 

 Já jsem například ta, která si šikanou prošla osobně - proto s těmi zrůdami nikdy nebudu mít slitování. Jsem pro řežení SMRT ZA SMRT !!!


Nepřihlášený uživatel

#204

2016-02-23 09:58

snad tato petice pomůže k odvolání vedení školy a tvrdému potrestání studentů!
GOGO

#205 Re: Prosím přečíst!!

2016-02-23 10:15

#16: STUDENT - Prosím přečíst!! 

 Souhlasím plně s Tebou, viníci měli být okamžitě odvoláni. Po ukončení vyšetřování rovněž ředitel!!!!!!!!


Nepřihlášený uživatel

#206 Re: zdroje

2016-02-23 10:42


Nepřihlášený uživatel

#207 Naprosto nekompetentní vedení školy

2016-02-23 12:28

Škola žádá, aby studenty za šikanu vyloučilo město. Nesmysl, říká inspekce

Toho nekompetentního blba, který si není schopen přečíst školský zákon a správní řád, okamžitě vyrazit i se zástupkyní a tím "právníkem", kterého si najali. To snad není možné, tohle. 

Mike

#208 Re: Naprosto nekompetentní vedení školy

2016-02-23 13:38

#207: - Naprosto nekompetentní vedení školy 

 Tohle už je výsměch do očí. Škola nic nedělá a ještě ve výmluvách přiznává k nekompetenci, magistrát nic nedělá a je jim úplně jedno, že tuhle nekompetenci platíme, nebo možná právě o tom jim jde. Tak asi vyrazit do ulic. Tohle už je vážně vrchol, za předchozí i dnešní výroky a nejednání by každej normální zaměstnanec dávno letěl. V tuhle chvíli už nejenom vedení školy, ale každej na magistrátu, kdo s tím má co do činění. Nekompetenci předváděj všichni.

Karels

#209 Můj názor na šikanu

2016-02-23 20:15

Já taky zažil šikanu, sice to bylo už dávno, ale svá středoškolská studia na průmyslovce jsem nakonec nedodělal. Ale neučil jsem se dobře, takže konec mých studií nebyl jenom z důvodu, že jsem byl šikanovaný.

Dneska „dělám“ na doktorátu z teologie, doučuju hebrejštinu a latinu. (zrovna dneska jsem doučoval hebrejštinu dvě hodiny - jedná se o biblickou hebrejštinu)

Jsem proti jakémukoliv utiskování ze strany kohokoliv a jakéholiv vyznání i bez vyznání, nebo rasy či jiného rysu, který odlišuje jedince od průměru společnosti. Kategoricky odmítám debilní myšlení, aby se nad děckama z učňáků ohrnoval nos. (alespoň za dob mých studií to bývalo vcelku běžné)

 

Mike píše: „Tohle už je vážně vrchol, za předchozí i dnešní výroky a nejednání by každej normální zaměstnanec dávno letěl. V tuhle chvíli už nejenom vedení školy, ale každej na magistrátu, kdo s tím má co do činění. Nekompetenci předváděj všichni.“

Můj komentář: No, alespoň každý vidí, jaký jedinec tam sedí na postu ředitele, tak se vlastně sami usvědčili, že vyhazov bude jediné přijatelné řešení.

Arabský citát, který mám na svém blogu, charakterizuje více než cokoliv jiné moje pocity:

 

Národ, který ztratí svůj morální kodex, ztratí sám sebe. 

Mike

#210 Re: Můj názor

2016-02-23 20:31

#209: Karels - Můj názor 

 Jo, já to pořekadlo znám s vírou, ale to je jedno. Je to dobrý pořekadlo.

 

Nicméně chci korigovat svoje předchozí slova a vyjádřit naději, že ve čtvrtek bude učiněno spravedlnosti zadost aspoň co se vedení školy týká. Byť to na můj vkus trvalo neskutečně dlouho, kdybych takhle pracoval, tak si nevydělám na slanou vodu. Ale zaplaťpánbůh, že se včas vzpamatovali a zdá se, že se věci konečně řeší tempem, jaké bylo vhodné nasadit od začátku. Spokojenej ovšem nebudu, dokud odvolání nebude potvrzeno. Když to tak dopadne, tak na pana Dolínka a další odpovědné lidi na magistrátu rád změním názor o 180°.

A teď ještě potrestat ty agresory podle toho, co si zasluhují dle zákona.


Nepřihlášený uživatel

#211 Re: Prosím přečíst!!

2016-02-24 00:22

#16: STUDENT - Prosím přečíst!! 

 Študent (alebo riaditeľ či jeho zástupca:)) by mal vedieť, že v slove "pykať" vo význame "niesť vinu" za nejaký zločin sa píše ypsilon! 

Študenti tej školy sa dnes predviedli v ČT v rozhovoroch s novinármi: nikto nič nevidel, nepočul, nevedel a všetkým záleží hlavne na tom, aby škola neprišla o dobrú povesť. Ten s tým tvrdením, že trieda bola zastrčená kdesi v kúte, za rohom, a tak sa nikto nemohol nič o niekoľkomesačnej tortúre pani učiteľky dozvedieť, bol najlepší. Vyzerá to na  rovnaký zbabelý alibizmus, s akým sa z celej záležitosti pokúša vyzuť vedenie školy.  Alebo ten výber študentov, ktorí sa vyjadrovali pred kamerami, nebol náhodný a ich odpovede úprimné?  Inšpekcia alebo polícia nijakým verdiktom na tom, čo si tí magori dovolili na učiteľku, voči ČLOVEKU, nezmení. Každý, kto má trochu morálneho citu, v tom má jasno. Vy, ako vidno, nie!

milda

#212 šikana

2016-02-24 09:14

Něco asi bude v chování studentů špatně,když paní Krnáčová píše ,že si studenti dobře uvědomují co je dobré a co špatné.Přitom během té doby co šikana učitelky probíhala(3 měsíce),žádný z těch (20ti nebo kolik jich je ve třídě)studentů,nikomu nic neřekl(policie,vedení školy atd.)Až po smrti učitelky začali vytahovat průběžně natočená videa.Všichni z té třídy mají na smrti učitelky svůj podíl.Ty hlavní aktéři už měli být dávno vyloučeni i s vedením školy,které je potrestalo tím směšným trestem(dnes mají žáci z nejaké 2 nebo 3 z chování jenom srandu).


Nepřihlášený uživatel

#213

2016-02-24 11:57

Protože tihle 3 výtržníci by měli být vyloučeni ale klidně nastoupí do jiné školy.Já bych žádala soudní řízení jak s těmito žáky,tak s vedením školy a třídním učitelem.To přehlížení veškerého špatného chování se zobrazuje v naší společnosti.Každý musí studovat i s odpuštěním blbec,na školství jdou obrovské peníze a kvalita jen klesá.Prostě udělat výběr,kdo má na to studovat a opravdu studuje a hned by takové věci vymizely.jinak jsou beztrestní.
Kata

#214 palec nahoru

2016-02-24 12:10

dobrý den, jsem ráda, že podle reakcí zde má ještě většina národa zdravý rozum a volala po tvrdém postihu šikanujících žáků i vedení školy

těm, kteří nepochopili závažnost situace a snažili se vše zlehčovat snad popřát, aby prožili sami něco podobného, pokud se neumí natolik vžít do situace, která se děje druhým... ono potom vše vypadá úplně jinak  ;-)

 

Mike

#215 Už je to tady

2016-02-24 16:14

Dobré zprávy!

Tak počítám, že Taťánu poškozující školu svými výroky do médií pomalu stejně jako zametání šikany pod koberec a projevující nekompetenci vykonávat funkci zástupkyně ředitele městského ústavu v téměř každé holé větě si asi bude muset vyhodit nový ředitel osobně. Ostatně ředitel, který by to neudělal, by projevil svou nekompetenci okamžitě, možná je to chyták, jestli si nově vybraný ředitel pozici zaslouží... no stejně jí ale nechci platit, nevím proč by z našich daní měl dostávat do korýtka na takové pozici někdo, kdo veřejně projevuje neznalost školského zákona. Tak doufám, že to není otázka příští nebo dokonce přespříští výplaty.

Ale jinak uznale a hlavně s vděkem kývám hlavou. Takhle se pracuje, když se chce. Takhle z vás mám radost, pane Dolínku, dámy a páni radní, takhle se může celá společnost někam posunout a něco dokázat.

Karels

#217 Vzkaz pro odvolaného ředitele Bártla

2016-02-24 20:36

Vážený pane řediteli RNDr. Bártle, konečně jste odvolaný a doporučuji vám, běžte pracovat někam do skladu, kde na místo učitelů a dětí budete mít na starosti jenom krabice...

Když vám nějaká z nich spadne na zem, tak se možná rozbije, ale v případě člověka je to jinak. Pokud jste nedokázal nazajistit dostatečné zázemí pro vaši učitelku, tak ta i díky vašemu pochybení zemřela.

Karels

#218 Učitelé

2016-02-25 05:50

Obdivuju učitele, kteří učí:

 

Učitel čelil i pistoli. Vedení to neřešilo

 

Mike

#219 Re: Učitelé

2016-02-25 06:57

#218: Karels - Učitelé 

Příšerný, příšerný. Právě proto mi ještě hodně chybí exemplární potrestání agresorů třebešínského případu. Když jsem poslouchal vyjádření pana Dolínka, tak je určitě správně, že nechce ze záležitosti dělat precedens a každý další případ bude posuzovat samostatně (přal bych si, aby nemusel) - ale to je myslím možné spíš ve vztahu k vedení škol. Žáci všude v téhle zemi ten morální precedens evidentně potřebují. A tohle bylo dost silný kafe, než aby to prošlo pouhým podmínečným vyloučením. Mám určitě maximální pochopení pro jeho snahu s agresory pracovat a zařadit je do normální společnosti, ale kdyby to byly děti. Tihle kluci dávno ví, co dělají, jsou jim jasné důsledky, dopředu věděli, jaký trest by v normální společnosti následoval. Koneckonců jestli ne všichni, tak někteří jsou zletilí (pořád mi něco říká, že všichni). Takže by se jim ta normální společnost měla ukázat, v tomhle doufám dočasný ředitel ještě zapracuje. A co se týká té společnosti, tak vážně moc doufám, že veřejná diskuze nad problémem šikany zase rychle neutichne. Oni ti politici a pracovníci ministerstva a obecních úřadů taky potřebujou hlas lidu, to se pak hned na preventivních programech pracuje jinak.

Karels

#220 Re: Re: Učitelé

2016-02-25 08:14

#219: Mike - Re: Učitelé 

A to všechno je důvod, proč se mi zrovna dvakrát nechce učit. Aprobaci mám na ZSV a latinskou filologii. Latinu bych rád učil, ale do občanky se vůbec nehrnu. (a už vůbec ne učit na základní škole)

Obdivuju všechny, kteří na základní škole denně musí zvládat děcka. Byl jsem na náslechu v jisté základní škole v Olomouci. Možná se tam jeden žák předváděl před ostatníma, ale v jednu chvíli během vyučovací hodiny vykřikl:

Paní učitelko, kopněte Markétu do hlavy.“ ... :-)

Učitelka zareagovala dobře (nekopla Markétu do hlavy...), ale hned dala tomuto uličníkovi poznámku.

Seděl jsem vzdadu, a tak jsem viděl, co žáci v hodině dělají. Proběhla například mezi žáky výměna mobilu (kvůli tomu, aby mohl psát smsky) za tři cigarety...

Během studia na pedagogické fakultě nám občas vyprávěli hrůzostrašné případy konfliktu žák vs. učitel. Jistá paní učitelka při písemce stála u problémového žáka, ťukala tužkou o lavici, žák ji dvakrát řekl, aby to nedělala. (neťukala tou tužkou o lavici) Paní učitelka se nezachovala podle jeho slov, a tak žák vytrhl tužku učitelce a vrazil jí tužku vší silou do hřbetu ruky. (prorazil učitelce hřbet ruky a vlastně tak „přišpendlil“ její ruku k lavici)

Mnoho dalších podobných příběhů, které znám, raději nebudu více šířit, ať to není nikomu na škodu.

 

Robert

#221 Re:

2016-02-25 09:05

#1: -  Naprosto s Vámi souhlasím , postih by měl být co nejtvrdší a žáci posláni do výchovného ůstavu . Postiženi by měli být i jejich rodiče . Krnáčová tam vůbec neměla co dělat , ta si neví rady sama se sebou - lítačka . Jsem překvapen drzostí ředitele školy a jeho zástupců , ti by měli být vyhozeni se zákazem práce ve školství . Jedna kontrola , kdyby ji provedli by to musela odhalit , vždyť v té třídě musel být neskutečný kravál - stačilo poslechnout za dveřmi . To ukazuje na to , že vedení nedělalo vůbec nic ve své pracovní době .

 

Robert

#222 Učitelé

2016-02-25 09:14

Učitelé jsou solí této země a proto musí být dokonale chráněni . Dík jim víme , dík jim jsme mimo některých lidmi , kteří se dovedou bavit , počítat , vynalézat a jejich práce nás provází a naplňuje od počátku do konce života . Zatím umíme chránit jen politiky , soudce a sem tam policisty - rozšiřme to i na učitele , ta doba tomu opravdu nahrává , není dobrá . Někteří žáci si i dík rodičům opravdu dělají co chtějí .

Mike

#223 Re: Re: Re: Učitelé

2016-02-25 12:42

#220: Karels - Re: Re: Učitelé 

 Jo, to s tou tužou v ruce mi před časem vyprávěl kamarád, co taky studoval pajďák. Zjevně oblíbená historka k varování "uteč, dokud můžeš." Ještě mi převyprávěl určitě další, ale tahle mi utkvěla. Radši fakt nevzpomínat, nebo nikdo nebude chtít jít dělat učitele, i kdyby nakrásně paní ministryně vydupala miliard dvacet.

Jinak souhlas s tím, co tu píše Robert, ale představoval bych si jiný statut než veřejného činitele, jak se o tom jednu dobu mluvilo. Asi by nebylo dobře, aby měl učitel takové pravomoci, taky ne každý učitel lemuje svou cestu čistě dobrými úmysly a skutky, že, to jsme v těchto dnech dobře viděli. Ale stejnou úroveň ochrany by požívat učitelé měli.

Karel

#224 Trochu jiný pohled

2016-02-26 21:19

Tuto petici podepisují lidé z celé republiky, kteří ale mají informace jen z médií. Petici na podporu vedení (viz tady ) podepisují rodiče a přátelé školy, kteří učitelský spor a vedení školy znají a do situace vidí hlouběji ...

Mike

#225 Re: Trochu jiný pohled

2016-02-27 14:00

#224: Karel - Trochu jiný pohled 

Fákt Taťáno? Tak to bude určitě zajímat policii, že nějaký přítel školy vidí do situace hlouběji... já myslel, že škola poučení dostala. Inu dobrá.