OTŘESNÝ PŘÍPAD ŠIKANY - SPŠ TŘEBEŠÍN, PRAHA 10

Tento příspěvek byl odstraněn jeho autorem (Zobrazit podrobnosti)

2016-02-19 05:46



Nepřihlášený uživatel

#77

2016-02-19 05:56

Lhostejnost vedení školy k daným problémům musí nést následky.

Nepřihlášený uživatel

#78

2016-02-19 06:14

Padat hlavy, hlavne ministerstvo skolstvi ucitel nemuze pomalu nic tohle bych pral tem saskum co navrhuji zakony.za starejch casu to fumgovalo .bouzel se to ututla a za par dnu se to objevi nekde jinde.jsem rad ze nekteri rodice reknou ucitelce klidne mu jednu plesknete to by melo byt vsude.jak psal uz jeden pan lumpum tento stat preje.

Nepřihlášený uživatel

#79

2016-02-19 06:38

Praha 10 je synonymum pro šikanu. Pravidla místní "morálky" zde diktují mafiánští bossové na radnici a sadistické spolky jako StV. Lidský život pro esteváky nic neznamená. Pokud nejste jedním z nich, jste méněcenný občan, který se kdykoli může stát terčem posměchu, nadávek a nebezpečného vyhrožování. Ty nejnepohodlnější mohou vystěhovat, utýrat nebo zabít. Mají pocit nadřazenosti a nedotknutelnosti. A tyhle krysy se čile rozmnožují, takže na šikanu ve školách si tahle část Prahy bude muset zvykat.

Nepřihlášený uživatel

#80

2016-02-19 06:41

Vedení školy naprosto selhalo a snaží se jalovými výmluvami vyhnout zodpovědnosti, což je nepřijatelné. Odstoupit a tzv studenty předat na náležitou výchovu do dpovídajícího zařízení.
zam

#81

2016-02-19 06:50

Každý normální člověk ví, že špatný psychický stav má velký vliv na zdraví a pokud trpěla vážnou nemocí, tak už z ní na tom byla psychicky špatně. Snažila se normálně fungovat a starat se o rodinu, ale ti idioti do ní šili tak dlouho, až to dopadlo, jak to dopadlo. To co udělali je ubohost. Měli by být vyloučeni a udělat z nich odstrašujíci případ proti šikaně. Nejlépe oplatit stejnou mincí. Nevěřím vedení školy, že o tom nic nevěděli a navíc vyjádření zástupkyně a po té ředitele mi přišlo úsměvné. Prostě je něco špatně a mělo by se s tím už něco dělat.


Nepřihlášený uživatel

#82

2016-02-19 07:05

Souhlasím s již uvedeným názorem, že se vytrácí u dětí smysl pro něco jako je zodpovědnost, ohleduplnost a úcta k lidem všeobecně. Možná je to tím, že právě rodiče těchto výrostků často zastávají vysoké funkce a zbytku světa to dávají najevo. Kde pak mají jejich děti brát inspiraci na slušné chování?

Nepřihlášený uživatel

#83

2016-02-19 07:13

Pokud budeme tyto věci tutlat a tvářit se, že se nic nestalo - či dokonce tvrdit, že si za vše může oběť sama, podřezáváme si pod sebou větev. Je třeba zdůraznit, že tady nejde o nějaký exces, ale jedná se o systémový, velice závažný problém. Pokud se k němu vedení školy staví lhostejně a bez vyvození zodpovědnosti, znamená to, že se vše bude opakovat. A tomu je třeba zabránit.
Řešit je ale potřeba více věcí. Hlavně to, aby se škola k vůli penězům nesnažila udržet si co nejvíce dětí na úkor kvality vzdělání a aby bohatí papínkové sponzoři-neměli na školách hlavní slovo. Učitel má mít prostor vybudovat si autoritu - a ne být něčí rohožkou.
Současné vedení v SPŠ Třebešín je krajně nedůvěryhodné - a neumím si představit, že by mohlo být tváří boje proti šikaně. Chceme-li bojovat proti všem formám šikany, je třeba pojmenovat zlo - a hlavně jeho příčiny. Zde není čas - ani prostor - mlčet,

Marek Řezanka
Naska

#84 Více než šikana

2016-02-19 07:18

Dobrý den,

mám letité zkušenosti jako vedoucí dětských volnočasových aktivit, tedy ne přímo jako učitel. Vždy mě práce s dětmi bavila, nemusím řešit tak náročnou agendu jako učitelé na školách. Bohužel sám vidím, že toto není jen problém vedení školy, nebo této konkrétní skupiny rodičů, která selhala při výchově. Vidím mnohem zásadnější celospolečenský problém ve výchově a zákonech, které ji upravují. Viz. tento článek který celou věc dobře vystihuje:

http://andrejruscak.blog.idnes.cz/c/480356/kult-ditete-musi-skoncit.html


Nepřihlášený uživatel

#85 Re:

2016-02-19 07:19

#1: -  

 


Nepřihlášený uživatel

#86

2016-02-19 07:19

nechápu, jak může tohle dopustit vedení školy. Doporučil bych ve vedení školy někoho pozornějšího a né jen člověka co zahřívá místo.

Nepřihlášený uživatel

#87

2016-02-19 07:21

Ředitel nese větší vinu na smrti učitelky, než ti smradi, protože tomu mohl zabránit !!!

Nepřihlášený uživatel

#88

2016-02-19 07:22

Chci upozornit jako právník na skutečnost, že vedení školy se v tomto případě nemůže (resp. nemělo by) ze své odpovědnosti za naprostou ztrátu nad vedením školy vylhat. A to z jednoduchého důvodu - z videí je patrné, že napadání pí. profesorky probíhalo i na chodbách školy, což je veřejný prostor. Ve třídě samotné musel být při orgiích těch grázlů takový hluk, že každý zodpovědný ředitel si toho musel všimnout, to je jeho povinnost. Případ tedy nestojí tak - jak se snaží vedení školy argumentovat - že důkazní břemeno ohledně neplnění povinností ředitele a jeho ekvipáže nese někdo třetí (snad rodiče? veřejnost?) - ale naopak ředitel je povinen zřízovateli školy prokázat, jak v předmětném období vůbec vykonával svoje zákonné povinnosti. Reakce vedení školy na chování těch grázlů vypovídá za vše - jejich podmíněné vyloučení. Na to nelze snad říci nic jiného, než že si dělají srandu z rodičů i veřejnosti. Je to ostudná záležitost.

JUDr. Sylva Rychtalíková,
advokátka

Nepřihlášený uživatel

#89

2016-02-19 07:23

Predevsim jsou za otresne chovani zodpovedni rodice a teprve pak bych odsuzovala skolu. Dovedu si predstavit, ze rodice zaku, kteri kantorku sikanovali jsou na stejne urovni jako jejich potomci!
(((0l.

#90 Re:

2016-02-19 07:32

#77: -  

 Dcera studuje v prvním ročníku GUH, atmosféra mezi studenty a učiteli je přátelská, kolektiv třídy je vynikající a vedení školy je příkladné.Pokud bych se jen domnívala, že dcera musí studovat v prostředí šikany, okamžitě bych vyvozovala jako rodič důsledky i za cenu odchodu ze školy.TO SKUKEČNĚ RODIČŮM NEVADÍ ŽE JEJICH DĚTI STUDUJÍ NA TAKOVÉ ŠKOLE?   


Nepřihlášený uživatel

#91

2016-02-19 07:32

Souhlasím s odvoláním ředitele školy. Jako hlavní představitel školy by měl nést následky. Proto vykonává tuto funkci.
Svatopluk Mora

#92 Zodpovědnost a následek neodvolání vedení..

2016-02-19 07:34

Vedení školy je odpovědné za to co se na škole děje. A pokud nepoznalo, že se na ní byla tak hrubá šikana a ještě několik měsíců, tak to není dobré vedení. Ať už má úspěchy v jiných oblastech nebo ne. Tato včasně neodhalená věc je natolik závažná, že jí nemůže vyvážit žádný manažerský úspěch. A pokud k odvolání vedení nedojde, bude to jasný signál ostatním, že jsou tyto zrůdné věci brány jako samozřejmost a není potřeba je rázně řešit.


Nepřihlášený uživatel

#93

2016-02-19 07:50

Vedení je zodpovědné v každém případě, učitelka by si asi stěžoval, kdyby věděla, že to má smysl. Honba za penězi na školách vede k tomu, že si studenti mohou beztrestně dovolit cokoliv. Ředitel by to měl uznat a uvolnit místo.

Nepřihlášený uživatel

#94

2016-02-19 07:53

vedení školy včetně ředitele kreje tyhlety svinstva! okamžitě vyházet celé vedení této školy!


Nepřihlášený uživatel

#95

2016-02-19 07:54

Vedoucí pracovník na jakékoliv pozici je zodpovědný za činnost týmu, kterému velí. Za tuto odpovědnost je i finančně odměněn. Pokud dojde k selhání v jeho kolektivu, potom je to hlavně jeho vina, protože jeho povinností je kolektiv řídit tak, aby k žádným takovým selháním nedošlo.

Nepřihlášený uživatel

#96

2016-02-19 08:04

Pokud vedení školy záměrně přehlíží šikanu svého zaměstnance tak co s něma.. k lopatě.
Karel

#97 Re:

2016-02-19 08:15

#88: -  

Paní doktorko, vy jste právník jakého práva? Už jsem slyšel ledacos, ale aby měl ředitel povinnost chodit po chodbách a poslouchat, jestli někde není hluk - to je výklad, který vypovídá ze vše.


Nepřihlášený uživatel

#98

2016-02-19 08:23

Otrřesné chování dětí a mladistvých má podhoubí v rodinách.
Zde se často hovoří o učitelkách jako o krávách, ředitelky jsou "řindy". Hovory tohoto typu můžete zaslechnout i v MHD, kde mládež otevřeně a bez zábran (a dost hlasitě, aby všichni spolucestující tzv."slyšeli") dehonestuje učitele (více učitelky). Již z malých dětí se dělají bohové, na které nesmíte zvýšit hlas a zklidnit je v jejich agresivních počátcích.
Smutné, H.Machová

Nepřihlášený uživatel

#99

2016-02-19 08:27

Není možné, aby za těchto okolností vedení školy setrvalo. Ať už mají jakýkoliv pocit - podpory od žáků a rodičů nebo že to řešily správně a smrt s tím případem nesouvisí.. Půl roku je na řešení dostatečně dlouhá doba. Další věc je, že je to globální problém systému. Žák = prachy pro školu. Proto žádná škola žáka jen tak nevyhodí. Proto jen trojka z mravů a podmínka - to je výsměch.

Nepřihlášený uživatel

#100

2016-02-19 08:32

Vedení školy NIC dlouhodobě neřešilo, šikana byla dlouhodobá útrpná činnost výrostků. Musí přijít exemplární tresty: vedení školy okamžitě vyhodit bez možnosti opětovně vstoupit do školství, ředitel a určené žáky (ti již nemají na škole co pohledávat) řešit jako spolupachatele trestné činu ublížení na zdraví s následkem smrti a ministryně školství, která nikdy neučila, nastavit jasná pravidla s tvrdými opatřeními do budoucnosti, neb šikana je a bude fenomén doby ....