Požadujeme prošetření vyučovacích metod učitelky Petry Štěpánové

Grizzly

#1076 Re: Re: Re:

2016-03-02 17:46

#1056: - Re: Re:  

 Ano, toto je jeden z mála pravdivých, výstižných a erudovaných příspěvků tohoto fóra. Děkuji. Devastace myšlení v této zemi, zasetá minulým zvráceným režimem, je mnohem větší než devastace materiální. Koneckonců, důkazem je i tato diskuse. Jen v jednom si dovolím nesouhlasit - nebude nám stačit 26 let....


Nepřihlášený uživatel

#1077 Citace paní učitelky nedokazuje ani jeden z bodů, které jsou jí kladeny za vinu - tedy petice nedává

2016-03-02 17:49

....smysl. 

1) Jak může objektivně učit na škole učitelka, která neovládá základní historická fakta k tématu, které zná i běžný vysokoškolsky nevzdělaný občan?
2) Dodržuje tato učitelka školní osnovy nebo vyučuje podle svého vlastního zaujatého fanatického přesvědčení?
3) Proč se žáci této učitelky domnívají, že stále žijí v komunismu, když už 26 let žijeme v demokracii?
4) Jakým právem chce tato učitelka nedemokraticky zakazovat občanům, koho mohou a nemohou volit a proč k tomuto nepřijatelnému jednání vede své žáky?

 

1. Evropu skutečně osvobodily od války a to dokonce podruhé skutečně Spojené státy, neboť Evropské státy se nedokázaly bránit komunisticko-nacistické agresi. Válku skutečně začalo Rusko s Německem okupací Polska, to je realita. Přesto Spojené státy od napadení CCCP Německem dodávali do cccp nákladní automobily a benzín v objemu, v kterém by je cccp nikdy nebylo schopno vyrábět. 

Mimo to, osvoboditel nezavádí totalitu a neznásilňuje. Rudá armáda na našem území masivně znásilňovala a NKVD tu podporovala komunisty v zavedení komunistické totality. 

2. o osnovách nebyla řeč, navíc osnovy neexistují, existuje školní vzdělávací progam, to by autor petice mohl vědět. 

3. komunistické totality stále existují a stále jsou lidé, kteří si myslí, že je komunismus je alternativou k demokracii. Dokonce a to je naprosto neuvěřitelné se dnešní vedení KSČm vyjádřilo, že jsou hrdí na komunistické budovatele, aniž by i jen naznačili, co by bez komunistů  Československu nevzniklo. 

4. Paní učitelka nikomu volbu zakazovat nemůže a ani nechce, nic takového ani nenaznačila.  Co je ovšem fatální, státní instituce by skutečně měly uvažovat o zákazu KSČm neboť je naprosto zjevné, že propagují zločineckou ideologii a tudíž se dopouští tresného činu. 

Šipr

#1078 Re:

2016-03-02 17:54

Milý anonymní amorfní , kdo má ve školství co dělat rozhodně nebudeš určovat ty, dokonce ani pracující lid. Jižní Moravu obsadily Malinovského armádu a to stačilo. Ještě něco k Svobodově armídnímu sboru /kvůli té Ostravské operaci: když je lidé vítali, tak jeden z Volyňských Čechů řekl: "nevíte co vítáte", asi měl zkušenosti se Stalinovým SSSR. A jak byli oceňování bojovníci ze Svobodova sboru, nejen Angličtí letci po roce 1945 raději nebudeme hovořit. U nás na JIžní Moravě se někteří osvoboditelé utopili ve víně. Ne nebyla to okupace ze strany SSSR. Nerekvírovali pouze jen hodinky a kola, brali i fabriky /hodinky POBĚDA/. Taky kradli konstrukce: letadlo TU4 podle amerického bombardéru B-29. Rovněž kradli území: východ Polska, Pobaltí, jih Finska, Zakarpatská Ukrajina, Besarábie, Mandžusko, Kurily, Sachalin.Jestliže se na veškerá doložitelná fakta podívám objektivně, jsem rád, že s tou mocností, kde je zítra pořád včera, tedy Ruskem , dělí DVOJE HRANICE. Doufám, že již nikdy nenastane situace, aby nás znovu "osvobodili Rusové. Tohle osvobození /třetí/ bychom už nemuseli přežít.##5: -  

 

Šipr

#1079 Re: Re: Re: Re:

2016-03-02 17:58

Milý Harry , kdo má ve školství co dělat rozhodně nebudeš určovat ty, dokonce ani pracující lid. Jižní Moravu obsadily Malinovského armádu a to stačilo. Ještě něco k Svobodově armádnímu sboru /kvůli té Ostravské operaci: když je lidé vítali, tak jeden z Volyňských Čechů řekl: "nevíte co vítáte", asi měl zkušenosti se Stalinovým SSSR. A jak byli oceňování bojovníci ze Svobodova sboru, nejen Angličtí letci po roce 1945 raději nebudeme hovořit. U nás na JIžní Moravě se někteří osvoboditelé utopili ve víně. Ne nebyla to okupace ze strany SSSR. Nerekvírovali pouze jen hodinky a kola, brali i fabriky /hodinky POBĚDA/. Taky kradli konstrukce: letadlo TU4 podle amerického bombardéru B-29. Rovněž kradli území: východ Polska, Pobaltí, jih Finska, Zakarpatská Ukrajina, Besarábie, Mandžusko, Kurily, Sachalin.Jestliže se na veškerá doložitelná fakta podívám objektivně, jsem rád, že s tou mocností, kde je zítra pořád včera, tedy Ruskem , dělí DVOJE HRANICE. Doufám, že již nikdy nenastane situace, aby nás znovu "osvobodili Rusové. Tohle osvobození /třetí/ bychom už nemuseli přežít.#1028: harry - Re: Re: Re:  

 

Kudlanka

#1080 Re:

2016-03-02 18:03

#2: -  

 Pani ucitelka nelhala, rekla, ze USA osvobodila Evropu - coz je pravda a ze si Stalin delal z vojaku lidske stity je pravda, dustojnici strileli kazdeho, kdo se nechtel hybat dopredu, tak jake lzi ?

Šipr

#1081 Re: Re:

2016-03-02 18:06

Milý anonymní amorfní Smutné, kdo má ve školství co dělat rozhodně nebudeš určovat ty, dokonce ani pracující lid. Jižní Moravu obsadily Malinovského armádu a to stačilo. Ještě něco k Svobodově armídnímu sboru /kvůli té Ostravské operaci: když je lidé vítali, tak jeden z Volyňských Čechů řekl: "nevíte co vítáte", asi měl zkušenosti se Stalinovým SSSR. A jak byli oceňování bojovníci ze Svobodova sboru, nejen Angličtí letci po roce 1945 raději nebudeme hovořit. U nás na JIžní Moravě se někteří osvoboditelé utopili ve víně. Ne nebyla to okupace ze strany SSSR. Nerekvírovali pouze jen hodinky a kola, brali i fabriky /hodinky POBĚDA/. Taky kradli konstrukce: letadlo TU4 podle amerického bombardéru B-29. Rovněž kradli území: východ Polska, Pobaltí, jih Finska, Zakarpatská Ukrajina, Besarábie, Mandžusko, Kurily, Sachalin.Jestliže se na veškerá doložitelná fakta podívám objektivně, jsem rád, že s tou mocností, kde je zítra pořád včera, tedy Ruskem , dělí DVOJE HRANICE. Doufám, že již nikdy nenastane situace, aby nás znovu "osvobodili Rusové. Tohle osvobození /třetí/ bychom už nemuseli přežít.Proč padlo tak mnoho lidí na Východě? Protože tam vládlo samoděržaví, které může plýtvat vším i lidskými životy. Tenhle způsob válčení by prezidentovi USA nebo Britskému preimérovi neprošel. Budu objektivní v Rusku se na mrtvolu nikdy nehledělo. Jako příklad poslouží bitva na řece Kalce /asi roku 1232 n.l./ . Takový edyptský faraón Ramesse II Veliký vedl bitvu u Kádeše /asi roku 1236 p.n.l. / daleko efektivněji. Holt Rusko země kde zítra je furt včera.#271: Smutné - Re:  

 

dlouhý

#1082 Re: Re: Re: Souhlasím s vámi, autora považuji za propagandistu.

2016-03-02 18:12

ez stresu a #1072: Šipr - Re: Re: Souhlasím s vámi, autora považuji za propagandistu.  

Petice je zde proto, protože učitelka prohlásila, že Evropu osvobodily USA. Což , takhle vyřčené je LEŽ ! 

A protože , jako její obhájce , to nechceš připustit, rozvolňuješ diskuzi o další a další věci. Mě nepoučuj, vím toho taky dost a můžu ti napsat celý román... . Ale diskuze je o tom, že učitelka vypustila z pusy lež. 

Tvoje první věta svědčí o tvé aroganci a bezpříkladnému napadání a urážení toho, kdo má  názor, který tobě nevyhovuje. Ty asi nebudeš pracující lid, když jím tak opovrhuješ. Úplně mě připomínáš komunisty na nějakých těch jejich schůzích !!  Máš úplně stejnou dikci !!  V pořadu to také zaznělo, nic se nezměnilo, jen prapagandiské garde se obrátilo. Kalousek měl pravdu, nejnebezpečnější jsou ti komunisté, kteří se rozlezli do jiných stran. 

Nikomu nic neurčuji, můj názor je, že tahle prolhaná učitelka nemá ve školství v dnešní době co dělat. A tys mě přestal bavit, jsi nudný, hádavý, nekonstruktivní, nic nového , co bychom už dávno nevěděli z tebe nevypadne, a navíc je to všechno mimo mísu výroku Štěpánové. Čus.

 


Nepřihlášený uživatel

#1083 Re: Re: Souhlasím s vámi, autora považuji za propagandistu.

2016-03-02 18:22

#1068: dlouhý - Re: Souhlasím s vámi, autora považuji za propagandistu.  

Naposledy,už mě to tady nebaví.Paní učitelka veřejně a odvážně vyjádřila znepokojení nad levičáckými protizápadními proruskými náladami,které tady mají vzestupnou tendenci a podporu jak z Hradu,tak formou kremelské propagandy.Jedna skupina háji výrok kantorky z důvodu,že se nechtějí vrátit před rok 89 a druhá skupina podporuje občanku Ruska,která založila tuto petici.Tato skupina lidí nemá problém se vrátit do starých kolejí před rok 89.Za první skupinu lidí vám zaručím,že do dolů vás nikdo v současné době nepošle i když se hlásíte zjevně k té druhé.To ostatní je jenom slovíčkaření.

Šipr

#1084 Re: Re: Re: Re:

2016-03-02 18:35

Milý Harry, konečně vlídné slovo. Míru vypatlanosti nás obou zkusíme ověřit např v Brně což? A půjdeme položku / válku / po položce blábolisto. Ani tu válku ve Vietnamu neprohráli. Korejská válka je dobrý srovnatelný příklad: Sever osvobozen SSSR - přivezli si sluníčko Kima na tanku. Jih okupován USA. Obě země stejně velké, na začátku stejný stav průmyslu a ekonomiky a nyní: poznáš na nočním družicovém snímku! Na Severu černo, na JIhu svítí města. Ruský / Sovětský způsob válčení si žádný normální národ nemůže dovolit.Izraelci si vyhodnotili efektivnost vedení válečných operací v minulosti. Mezi dobře hodnocenými veliteli nebyl žádný Rus nebo Sovět /ti na mrtvoli i vlastních nikdy nehleděli/. #1031: harry - Re: Re: Re:  

 


Nepřihlášený uživatel

#1085 Re: Re: Re: Re: Souhlasím s vámi, autora považuji za propagandistu.

2016-03-02 18:36

#1082: dlouhý - Re: Re: Re: Souhlasím s vámi, autora považuji za propagandistu.  

 

Petice je zde proto, protože učitelka prohlásila, že Evropu osvobodily USA. Což , takhle vyřčené je LEŽ ! 

USA skutečně osvobodily Evropu od Hitlera to je naprostá pravda, bohužel neosvobodily Evropu od komunismu a jeho zločinů.  Byly to Spojené státy, které byly na počátku osvobozování Evropy od Hitlera a to na obrovské naléhání Velké Británie. Byly to Spojené státy, které umožnili CCCP jako jednomu ze dvou pachatelů II. světové války se bránit proti agresi Hitlera tím, že skutečně naprosto masivně a do té doby v nepředstavitelném měřítku podpořili materiálně CCCP. Tedy ja naprosto jasná příčinná souvislost mezi jednáním USA a osvobozením Evropy od Hitlera. 

Stejně tak lze bohužel vidět i příčinnou souvislost Rudé armády na území Československa v podobě ukradení Zakarpatí nadílné současti Československa, v zavedení komunistické totality, odvlečení československých občanů do golagů atd. 

Z počátku války a dělení si Evropy mezi nacistické Neměcko a bolševiké CCCP je také možné dovozovat, že by CCCP nikdy proti Hitlerovi nebojovalo, pokud Hitler nenapadl CCCP, Evropu si rozparcelovali tyto dva zločinné režimy přibližně napolovic. Jediný, kdo hned od počátku války jasně říkal, že je potřeba se Hitlera zbavit, byla Velká Británie a následně USA, které jediné měly materiální základnu, která takovou věc umožňovala. 

A protože , jako její obhájce , to nechceš připustit, rozvolňuješ diskuzi o další a další věci. Mě nepoučuj, vím toho taky dost a můžu ti napsat celý román... . Ale diskuze je o tom, že učitelka vypustila z pusy lež. 

Jak výše zdůvodňuji, žádnou lež nevypustila, pouze je její tvrzení v rozporu s lživým výkladem II. světové války komunisty nejen v Rusku.

Tvoje první věta svědčí o tvé aroganci a bezpříkladnému napadání a urážení toho, kdo má  názor, který tobě nevyhovuje. Ty asi nebudeš pracující lid, když jím tak opovrhuješ. Úplně mě připomínáš komunisty na nějakých těch jejich schůzích !!  Máš úplně stejnou dikci !!  V pořadu to také zaznělo, nic se nezměnilo, jen prapagandiské garde se obrátilo. Kalousek měl pravdu, nejnebezpečnější jsou ti komunisté, kteří se rozlezli do jiných stran. 

Pracující lid je v podobě komunistů masa, které podporuje zločinnou komunistickou ideologii, ostatní jsou "kontrarevolucionáři". Tak to alespoň komunisté prezentovali v únoru 1948. 

Nikomu nic neurčuji, můj názor je, že tahle prolhaná učitelka nemá ve školství v dnešní době co dělat. A tys mě přestal bavit, jsi nudný, hádavý, nekonstruktivní, nic nového , co bychom už dávno nevěděli z tebe nevypadne, a navíc je to všechno mimo mísu výroku Štěpánové. Čus.

Za koho mluvíte, když používáte množné číslo? Komunisté a náckové vždy mluví za druhé.  Doposud jste vůbec neprokázal, že by paní učitelka lhala. 


Nepřihlášený uživatel

#1086 Re: Re: Souhlasím s vámi, autora považuji za propagandistu.

2016-03-02 18:44

#1068: dlouhý - Re: Souhlasím s vámi, autora považuji za propagandistu.  

 

Hochu, nejsem podivný, ani zdatný natož  propagandista. 

To, že se vy nevidíte jako propagandista, logicky vůbec neznamená, že jím nejste a že jste svými příspěvky nedosvědčil komunistické školení v komunistické propagandě. Na tom se jistě vv klidu shodneme. 

Ale obdivuji tebe, jak do takové jednoduché záležitosti , jako je lživé tvrzení učitelky  že: "Evropu svobodily USA" dokážeš postupně namontovat a mě podsunout nějakou moji lásku ke KGB, CCCP a nenávist k USA :-)  To tedy žijeme zase v době, že nesmíme napsat jak se historie odehrála? A kdo se to odváží napsat je hned agent KGB ? Si děláš prdel ?? Jsi vůbec normální , nebo píšeš z Bohnic ???

Žádnou lež paní učitelky jste neprokázal. Výše jsem již několikrát vysvětlil, že Stalin s Hitlerem si rozparcelovali Evropu a II. světovou válku začali společně okupací Polska. Poměrně dlouho také velmi čile spolupracovali na zničení celé polské elity a polských Židů, tedy je naprosto zřejmé, že se Stalin Hitlera zbavit nechtěl, to jednoznačně po 1.9.1939 chtěla Velká Britanie a následně USA, které k tomu také měly materiální základnu. Jednoznačně váš příspěvek relativizuje výše uvedené tím, že Evropu osvodila Rudá armáda, to je tendenční na vašem příspěvku, neboť naprosto pomíjíte, že s Rudou armádou přišel také komunistický teror velmi podobný tomu nacistickému. 

Nevím jestli už nemáme vytěžené uranové doly, ale  jestli ne, máš  snad v úmyslu mě tam nahnat, jen proto, že tvrdím, že Evropu osvobodily spojenecká vojska a nejsilnější mocnosti mezi nima byly USA a SSSR. Pokud paní učitelka uvádí pouze USA,  nemá v dnešní době ve školství co  pohledávat.

Pokud zmiňujete, že CCCP byla jednou z mocností, které osvobodila Evropu, je potřeba také jasně říci, že sebou do východní Evropy přivedla komunistickou totalitu. Pak totiž ono osvobození se stává spíše znásilněním. Snad, kdybyste si myslel, že komunistická totalita není totalita, ale diktatura proletariátu - vrchol "demokracie" jak komunisté s oblibou tvrdí, tak to leda :-) 

Šipr

#1087 Re: Re: Re: Re: Souhlasím s vámi, autora považuji za propagandistu.

2016-03-02 18:51

USA osvobodily nejen Evropu, nýbrž celý Svět. Za tohle děkujeme Ronaldu Reaganovi blahé paměti. Komunizmus zůstal pouze Severní Korei a tam pouze jako výstraha pro šílecně, kteří mají chuť blouznit o Marxovi a komunizmu. Navíc je to komparativní /srovnatelný / vzorek, jelikož Jižní Korea taky za čínala za srovnatelných podmínek. Po  60 letech je to fest vidět. Prý jsem hádavý, ano jsem a dělá mi to radost i tváří v tvář. Termín "pracující lid" je reálně socialistický blábol , kterýdo dnešní doby nepatří stejně jako vědecký komunizmus.Paní učitelka říká dětem ověřitelné fakta! #1082: dlouhý - Re: Re: Re: Souhlasím s vámi, autora považuji za propagandistu.  

 


Nepřihlášený uživatel

#1088 Re: Re: Re: Re:

2016-03-02 18:55

#1031: harry - Re: Re: Re:  

 Tak toto jsou tradiční levičácké,bolševické bláboly.Příklad: Vietnam 1964-1975.USA podepsali příměří v roce 1973 s komunisty vydatně podporované sovětským svazem.Ti ho následně po odsunu US Army porušili a vlítli na jih a prakticky bez boje obsadili Saigon.Rekapitulace? 48 000 padlých na straně USA a 1 500 000 na straně komunistů.

Šipr

#1089 Re: Re:

2016-03-02 19:03

USA osvobodily nejen Evropu, nýbrž celý Svět. Za tohle děkujeme Ronaldu Reaganovi blahé paměti. Komunizmus zůstal pouze Severní Korei a tam pouze jako výstraha pro šílecně, kteří mají chuť blouznit o Marxovi a komunizmu. Navíc je to komparativní /srovnatelný / vzorek, jelikož Jižní Korea taky za čínala za srovnatelných podmínek. Po  60 letech je to fest vidět. Prý jsem hádavý, ano jsem a dělá mi to radost i tváří v tvář. Termín "pracující lid" je reálně socialistický blábol , kterýdo dnešní doby nepatří stejně jako vědecký komunizmus.Paní učitelka říká dětem ověřitelné fakta!#404: - Re:  

 


Nepřihlášený uživatel

#1090 Re: Re: Re: Re: Seznamy válek tu kolují internetem a mají dokazovat, že všechny rozpoutaly USA....

2016-03-02 19:07

#1031: harry - Re: Re: Re:  

 .....co je na seznamu ovšem nejzajímavější, že je to seznam totalit roztodivného druhu, nejen komunistických, ale i derivací této zločinecké ideologie, je to seznam vlastně naprosto skvělý ve své podstatě, je to výčet totalit mnohdy velmi čile podporovaných komunistickým ruskem a to i materiálně vždy ovšem ideologicky. 

Jistě se bez problému shodneme, že máme zkušenost s komunistickou totalitou v Československu, s její propagandou, odeologií nenávisti vůči západu, ale především s reálným školením teroristů, kteří jak se také v klidu shodneme války vyvolávají nebo se o to alespoň snaží. Proč komunistické státy školily islámské teroristy a masivně v osmdesátých letech, kdy tehdejším absolventům je dnes něco mezi 50 a 60 lety?  Jaký to mělo smysl? Proč takové zrůdy školily? Spojené státy posílaly na východ teroristy? Bylo tomu přece přesně obráceně, komunistické totality je vyškolily, poskytly jim zdroje - tvrdou měnu jak se tehdy říkalo a poslali je vraždit na západ. Doufám, že toto nechcete popřít. 

Honza

#1091 Re: Re:

2016-03-02 19:12

#227: Miriam - Re:  

 Ono je naprosto jedno, zda byla v kláštěře a kdo na ní působil, když se připravovala na učitelské povolání. Stejně je jedno, zda vyučuje na corkevní škole, nebo státní. V každém případě jako profesionálka by podle toho měla jednat. Nemůže vnucovat dětem, které má vést k toleranci, vztahu ctít názor a myšlénky druhého, učit je diskutovat, pouze vlastní názor a chtít aby ho jako jediný uznávaly. V tom učitelka pochybyla a bylo by vhodné, aby to uznala. Pokud není takový profesionál a nebo neumí být nestranná v tomto směru, pak by se neměla na tak tenký led pouštět.  V tom případě by se měla věnovat jen tomu, na co má vzdělání, čemu rozumí a když to bude dělat svědomitě, bude mít práce dost a dost. 

Ne neodsuzuju jí, každý může udělat chybu. Neměl by v ní však pokračovat a měl by jí uznat a ne ještě více jiskřit.

Rozhodně by se však měli zdržet komentářů lidi, kteří neumějí slušně diskutovat a vyjadřují se zde takovým způsobem, jak lze zde číst.  Docela by mě zajímalo, kdyby ty jejich výlevy mohly číst jejich děti, jak by si jich nadále vážily. Jsem přesvědčen, že by ztratily i poslední zbytky slušného názoru na ně. 

 


Nepřihlášený uživatel

#1092 Re: Re: Re: Co to zase paní učitelce podsouváte?

2016-03-02 19:16

#1091: Honza - Re: Re:  

 Jak jste přišel na to, nectí názor druhého? Protože demaskuje lež, že se Stalin chtěl zbavit Hitlera a proto si s ním parceloval Evropu, jak s oblibou tvrdí komunisté a že to měl "lišácký" tah, při kterém ale ruku v ruce společně povraždili celou polskou elitu a velkou část poláků s židovskou vírou? 

Tedy vy stále dokola opakujete, že paní učitelka lhala, ale nejste schopen a doložit, nic z toho co petice paní učitelce dává za vinu. 

Proč jste tedy ten blábol podespal? 


Nepřihlášený uživatel

#1093 Citace paní učitelky nedokazuje ani jeden z bodů, které jsou jí kladeny za vinu - tedy petice nedává

2016-03-02 19:19

#1091: Honza - Re: Re:  

 

....smysl. 

1) Jak může objektivně učit na škole učitelka, která neovládá základní historická fakta k tématu, které zná i běžný vysokoškolsky nevzdělaný občan?
2) Dodržuje tato učitelka školní osnovy nebo vyučuje podle svého vlastního zaujatého fanatického přesvědčení?
3) Proč se žáci této učitelky domnívají, že stále žijí v komunismu, když už 26 let žijeme v demokracii?
4) Jakým právem chce tato učitelka nedemokraticky zakazovat občanům, koho mohou a nemohou volit a proč k tomuto nepřijatelnému jednání vede své žáky?

 

1. Evropu skutečně osvobodily od války a to dokonce podruhé skutečně Spojené státy, neboť Evropské státy se nedokázaly bránit komunisticko-nacistické agresi. Válku skutečně začalo Rusko s Německem okupací Polska, to je realita. Přesto Spojené státy od napadení CCCP Německem dodávali do cccp nákladní automobily a benzín v objemu, v kterém by je cccp nikdy nebylo schopno vyrábět. 

Mimo to, osvoboditel nezavádí totalitu a neznásilňuje. Rudá armáda na našem území masivně znásilňovala a NKVD tu podporovala komunisty v zavedení komunistické totality. 

2. o osnovách nebyla řeč, navíc osnovy neexistují, existuje školní vzdělávací progam, to by autor petice mohl vědět. 

3. komunistické totality stále existují a stále jsou lidé, kteří si myslí, že je komunismus je alternativou k demokracii. Dokonce a to je naprosto neuvěřitelné, že se dnešní vedení KSČm vyjádřilo, že jsou hrdí na komunistické budovatele, aniž by i jen naznačili, co by bez komunistů v Československu nevzniklo. 

4. Paní učitelka nikomu volbu zakazovat nemůže a ani nechce, nic takového ani nenaznačila.  Co je ovšem fatální, státní instituce by skutečně měly uvažovat o zákazu KSČm neboť je naprosto zjevné, že propagují zločineckou ideologii a tudíž se dopouští tresného činu. 

Šipr

#1094 Re: Re: Re: Re:

2016-03-02 19:26

Milý Harry, přijmež tu hozenou rukavici na stanovení Míru vypatlanosti nás obou? Zkusíme ověřit např v Brně což? A půjdeme položku / válku / po položce blábolisto. Korejská válka je dobrý srovnatelný příklad: Sever osvobozen SSSR - přivezli si sluníčko Kima na tanku. Jih okupován USA. Obě země stejně velké, na začátku stejný stav průmyslu a ekonomiky a nyní: poznáš na nočním družicovém snímku! Na Severu černo, na JIhu svítí města. Ruský / Sovětský způsob válčení si žádný normální národ nemůže dovolit. Izraelci si vyhodnotili efektivnost vedení válečných operací v minulosti. Mezi dobře hodnocenými veliteli nebyl žádný Rus nebo Sovět /ti na mrtvoly i vlastních nikdy nehleděli/. Můj oblíbený příklad /1. historicky zaznamenaná bitva Slovanů z Kyjevské Rusi na řece Kalce!/. "Vytvoření války" to je tedy termín! USA hypnotizovala Japonsko natolik, že zaútočilo na Pearl Horbour což! Mimochodem, že 2.sv. válka dopadla tak jak dopadla  děkujeme neústupnému Churchillovi /blahé paměti / a USA. Rozhodně ne SSSR , to by tady vládl národní nebo internacionální socializmus separující lidi na soukmenovce nebo podle třídního původu. #1031: harry - Re: Re: Re:  

 

Chroust

#1095 Re: Re: Re: Re:

2016-03-02 20:12

ě #573: roman - Re: Re: Re: 

Omyl,pakt Ribentrop-Molotov byl až v r.1939. V r.1934 byl podepsán pakt ěPilsudski- Ribentrop.Na základě tohoto paktu nám po Mnichovu Poláci zabrali Těšínsko.


Nepřihlášený uživatel

#1096 Re:

2016-03-02 20:15

#32: -  

 Tys chyběl(a) na hodinách češtiny? 

Chroust

#1097 Re: Re: Re: Re: Re:

2016-03-02 20:23

#999: Šipr - Re: Re: Re: Re: 

 Milý Šipre,nevím jaké dějiny máš vystudované ty ale mi to celkem jedno.Narozdíl od tebe totiž vím,že svět není černobílý a nemám potřebu někoho lustrovat.Jo,a mimochodem jsem ročník 1989.Ano,oficiální datum začátku války je 1.9.1939,ale je třeba také nevytrhovat z kontextu doby.Doporučoval bych si dostudovat přesně ,jak to bylo s Polskem  a Finskem.Pokud vím,tak válka  s Finskem není brána jako součást 2.sv.války.

DanaK

#1098 Re: Re: Důvody pro podepsání této petice

2016-03-02 21:43

#1049: - Re: Důvody pro podepsání této petice  

 Děkuji vám, že na vás působím mile :-) to ostatní si můžete nechat od cesty. Je mi vás popravdě líto, protože jestli vaši blízcí ve všem spoléhali na režim, tak nyní zde předvádíte výsledek. V každé běžné rodině se o těchto věcech mluvilo a co se zamlčelo ve škole apod., řekli s plnou pravdou rodiče a prarodiče, kteří tu dobu zažili - II. sv. válku a změnu po roce 1948.

Mám pocit, že jste dobu (totalitní) ani nemohl zažít, protože každý myslící tvor bral soc. propagandu s velkou nadsázkou. Naopak propadanda v nás vzbuzovala přesně opačné pocity a to nesnášet vše, co pocházelo z bývalého SSSR. To ale neznamená, že přestanu ctít určité hodnoty, které by člověk neměl ztratit nikdy a za žádného režimu! Nelze upřít vojákům SSSR zásluhu na tom, že tu zrovna dnes můžeme být. 

Nazýváte mne soudružkou, ale to vás bohužel zklamu. Nic by mne nedonutilo k takovému kroku přistoupit. Moje rodina velmi utrpěla za druhé světové války a stejně tak po roce 1948. Ctím velmi své předky a děkuji jim za to, že mne nikdy nevedli k nenávisti, ačkoliv si prožili velmi těžké chvíle. 

Henryk

#1099

2016-03-02 21:48

O jakém osvobozování ze strany SSSR Evropy je tu řeč? Vždyť Sověti pomáhali Hitlerovi rozpoutat Druhou světovou válku a sami se jejího začátku aktivně zúčastnili. Nebýt Hitlera, tak by za pár týdnů sami vyrazili na západ a to by pak byla mela. A měli bychom je tu doteď. S tím "osvobozením" je to tak, že jeden agresor vytlačil druhého. Na Finsku vydobité území okupují rusáci do dneška.

Henryk

#1100 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2016-03-02 21:50

#1097: Chroust - Re: Re: Re: Re: Re: 

 O jakém osvobozování ze strany SSSR Evropy je tu řeč? Vždyť Sověti pomáhali Hitlerovi rozpoutat Druhou světovou válku a sami se jejího začátku aktivně zúčastnili. Nebýt Hitlera, tak by za pár týdnů sami vyrazili na západ a to by pak byla mela. A měli bychom je tu doteď. S tím "osvobozením" je to tak, že jeden agresor vytlačil druhého. Na Finsku vydobité území okupují rusáci do dneška.