Petice proti vyhlášce města Říčany - Povinné náhubky pro psy


Nepřihlášený uživatel

#26 PoRe:

2016-03-11 11:46

#17: -  

 Podle Vašeho příspěvku lze domyslet, že jste ten typ člověka, co jako malý zkoušel pokusy na zvířatech...

Mirek

#27 Re:

2016-03-11 11:50

#25: Občan Říčan -  

 Teď jste to sám napsal "malý bastard". Daleko agresivnější jsou malá plemena.

Otázka je, jestli s tím nějaká petice hne, pokud to myslíme vážně, chtělo by se to spojit a nějakým způsobem to dostat více mezi lidi a napsat přímo na město, požádat je o změnu (pokud je to ještě možné), či nějakou diskusi.


Nepřihlášený uživatel

#28 Re: Re: Re:

2016-03-11 11:59

#24: - Re: Re:  

 Tak zaprvé žádné bojové plemena neexistují, to jsou výmysly lidí jako jste vy a za druhé kdybyste se obtěžovala se alespoň na ty statistiky, které tak strašně propagujete podívat, tak víte, že nejvíce evidovaných útoků na člověka mají na svědomí čivavy a jim podobní.... Ti by Vám určitě strašně ublížili. Všechno je o výchově. Malým rozmazleným spratkům taky náhubek nikdo nenařizuje i když jsou někdy nebezpečnější než ten pes.


Nepřihlášený uživatel

#29

2016-03-11 12:11

Jsem proti náhubkům. A když tak všichni pejskové jinak je to diskriminace určitých plemen.
Lukáš Kykal

#30 Re:

2016-03-11 12:30

#25: Občan Říčan -  

 Tak se podepiš, občane, a nefantazíruj!

Eva

#31 Re: Re:

2016-03-11 12:35

#27: Mirek - Re:  

 Souhlasím :) město jsme oslovovali prostřednictvím sociálních sítí na jeho kanálu, odpovědí bylo, že se budou následující cca dva měsíce "monitorovat následky vyhlášky" a pak se to nechá vyhodnotit a podle toho se pak bude postupovat. Rádi bychom tuto petici předali radnici jako materiál, ke kterému by měla přihlédnout. V hlasování pro regulaci psů se pro vyjádřilo cca 150 lidí, tuto petici už podepsalo mnohem víc. Zdaleka ne všichni jsou Říčaňáci, ale i tak je to víc než těch 150. Kdyby bylo v Říčanech dostatek  ploch pro volný pohyb psů, snad by mi to ani tolik nevadilo (ale pro všechna plemena stejné podmínky). I když pan starosta přislíbil více těchto prostranství, bude to trvat a vyhláška platí už teď. Jak dopřát svému psovi pořádnou procházku, kterou si užije, když tu nic moc není a v nějakou dobu ani nebude?

Petici jsme vytvořili, protože jsme chtěli alespoň touto cestou městu ukázat, že to nejsou jednotlivci, komu přijde vyhláška nešťastná. Nebydlíme v Říčanech dlouho a hned rozjíždíme petice :-D Za jakýkoliv nápad nebo pomoc, jak to dostat mezi Říčaňáky a oslovit více lidí, budu ráda. Chodíme do práce, tak tohle pro nás je v týdnu jediný možný způsob.

Mirek

#32 Re: Re: Re:

2016-03-11 12:50

#31: Eva - Re: Re:  

 Dobrý den,

 

Vaše snaha je chválihodná. Naše rodina žije v Říčanech přes 30 let a i když já přímo psa nemám, zbytek rodiny ano a tato vyhláška nás velmi pobouřila. Už jen z vlastního pohledu, kdy máme tzv.bojové plemeno, které je absolutně mírumilovné, vs. agresivnějšího oříška.

Venčící louky moc neřeší, když se na místě sejdou všichni psi, bude to jako bojový ring. Pes může být hodný vůči člověku, ale pes se psem se prostě kamarádit nemusí. 

Domnívám se, že zavedení nošení náhubků, navíc pro špatně zvolená plemena, je zcela zcestné. Alespoň, pokud má být povinnost náhubku zároveň s voděním psa na vodítku. Souhlasím s vodítkem, s uklízením po psech, ale tohle je principelně špatné a je to věc, kterou odsuzují i odborníci, ochránci a veterináři (i říčanští).


Nechápu argument města, že budou "monitorovat" situaci a podle toho se bude postupovat. Vyhlášku už schválili ne? nikde jsem neviděl, ani na soc.síti, že by se město k tomuto vyjadřovalo. Každopádně chyběla naprosto odborná diskuse.


Jsem pro jakoukoliv pomoc. My jsme pro začátek začali napsáním do Kurýra (uvidíme, jestli to otisknou) a nyní píšeme dopis vedení města, zatím čekám až mi ministerstvo pošle statistické údaje.

 


Nepřihlášený uživatel

#33

2016-03-11 13:39

Stručně řečeno, ze všech možných pohledů je to opatření chybné a nadbytečné a je třeba proti němu bojovat.. Pište do Kurýra své nesouhlasy.
VTX

#34

2016-03-11 13:45

Takovou "píčovinu" mohl vymyslet buď stoprocentní pičus nebo bohužel vedení města. Doufám že pro hlasovala i místostarostka Špačková jejíž pes nejasné rasy, velikosti menśího telete, jí minimálně 3x do týdne zdrhne ze zahrady. Tak jsem jen zvédav jak při samovenčeni paní Špačková naučí svého čokla aby si navlékl náhubek. Na to se fakt těšim.


Nepřihlášený uživatel

#35

2016-03-11 13:46

Petici nikdy nepodepíšu, se zněním vyhlášky plně souhlasím, spíš se mě zdá příliš benevolentní, já bych přikázal náhubek všem psům. Vodítko je nedostatečné. To člověk vidí ty děti, křehké ženy a seniory, ja s nimi pes vláčí akolikrát se jim vysmekne z ruky a běhá si jak chce. Pes je především nebezpečná zbraň a tak bys ním mělo být zacházeno.


Nepřihlášený uživatel

#36 Re:

2016-03-11 13:47

#7: -  

 Bohužel myslím, že tato formulace je záměrná :-/


Nepřihlášený uživatel

#37 Re:

2016-03-11 13:52

#35: -  

 To může napsat člověk, který tomu absolutně nerozumí. Stejně tak je zbraní třeba i auto :). Zakážeme tedy řidičům řídit? Pes je zbraň v rukou šílence. Lidí pokousaných psem je oficiálně každý rok v ČR okolo 700-900. Kolik je například zranění při dopravních nehodách?

Hezký den.

 

Káťa

#38 Re: Re: Re:

2016-03-11 13:54

#24: - Re: Re:  

 To by mě teda zajímalo, z jakých statistik něco vyplívá.. A ano, je to ohrané kritizovat pravopis, ale pokud si chcete hrát na vzdělance, co čte statistiky, tak si ještě přečtěte i pravidla pravopisu. Navíc jaká statistika? Z jakých dat je tato statistika brána? Jako veterinář můžu dosvědčit, že nejvíc napadení je suverénně ze strany psů menšího vzrůstu, kteří jsou často na okrasu a ne na výchovu. Navíc většina napadení není vinou psa ani majitele. Ale druhá věc je, že to nemá cenu vysvětlovat, protože čím má jedinec menší všeobecný přehled, tím nižší je míra jeho sebekritiky a tím pádem má pocit, že on jediný ví všchno nejlíp.

Káťa

#39 Re:

2016-03-11 13:56

#35: -  

 Pes může být zbraní. Strejně tak může být zbraní auto a stejně tak může být zbraní nákupní taška, je-li správně použita. Stejně tak je nebezpečný pes s košíkem. Vezměte si 30 kg psa v plné sportovní kondici, jak se na Vás vyřítí s kovovám náhubkem a jen lehce do Vás vrazí.. Věřte, i tak může ublížit. Tato formulace vyhlášky bude diskriminovat slušné lidi. Ti, jejichž psi jsou problematičtí, se na to lidově řečenou vys** tak jako tak.


Nepřihlášený uživatel

#40 Re:

2016-03-11 13:57

#34: VTX -  

 Cituji ze záznamu zasedání zastupitelstva:

"Místostarostka H. Špačková /Klidné město/ řekla, že pes na vodítku je v pořádku, ale má problém s náhubky, dále se jí nelíbí výběr psů."

Avšak jestli hlasovala pro nelze zjistit, pouze je uvedeno, že 1 hlasující byl proti, 13 pro a 5 se jich zdrželo.

Mirek

#41 Re: Re: Re: Re:

2016-03-11 14:01

#38: Káťa - Re: Re: Re:  

 Statistiku uveřejňuje např. Ministerstvo zdravotnictví, já v současné době čekám, až mi pošlou aktuální. V těh starých na prvních místech vystupují jezevčíci či kokrové, tzv.bojová plemena až někde ke konci, takový anglický buldog tam není vůbec.

Smolím nějaký dopis na vedení města, rád bych co nejvíce sehnal vyjádření i odborníků, např.kynologů, veterinářů. Pokud někdo nějaký má či může získat, napište mi prosím na mirek.smejkal@centrum.cz. Děkuji.

VTX

#42 Re:

2016-03-11 14:02

#35: -  

 Mě pes nevláčí, nepořidil jsem si psa abych za nim vlál na voditku. Od štěněte ho mám vycepovaného, při venčeni nenosim ani voditko neb ho nepotřebuji. Perfektně zvládá poslušnost, přivolání a chůzi u nohy. Prúser je ten když si nékdo pořidí čokla a nevi co sním má dělat. Vlastnim již třetiho psa, vždy jsem měl služebni plemeno a nikdy jsem neměl problém, na druho stranu se psovi věnuji a upozorňuji že na cvičák nehodim, jen občas na obranu.


Nepřihlášený uživatel

#43

2016-03-11 14:21

Každy zodpovědný majitel psa ho má pod dozorem.
Je zodpovědný za vse, co pes udělá. Při nočním venčení psa, je ten často jeho ochranou před lidmi "bez náhubku"
Občan Říčan

#44 Re: Re:

2016-03-11 14:27

#30: Lukáš Kykal - Re:  

 Abyste mě pak chodili s těma vašima smetákama obchcávat barák? Už tak je to tady od těch podvraťáků nasráno a nachcáno všude kolem, ti lidi jsou neskutečný prasata, jestli si i v kuchyni nechávají hovna ležet na zemi.


Nepřihlášený uživatel

#45 Re: Re:

2016-03-11 14:37

#42: VTX - Re:  

 Dobře, to jste vy, ale vy nejste všichni majitelé psů. Zdaleka ne všichni, když už si čokla pořídí, se chovají ke svému okolí ohleduplně. To vidím dnes a denně.


Nepřihlášený uživatel

#46 Re: Re:

2016-03-11 14:46

#39: Káťa - Re:  

 Dobře ale pro řízení auta je potřeba složit řidičské zkoušky, tudíž se předpokládá, že účastník provozu je o bezpečnosti poučen. Stejně jako pro zbrojní průkaz je třeba složit zkoušky, kdežto psa si dnes může pořídit kdejaký neschopný idiot a já to vidím dnes a denně, jak jim ti čokli pořád někam lítají, oni na ně řvou, že to je slyšet skrz celou ulici a absolutně bez odezvy. Takže srovnáváte naprosto nesrovnatelné. 


Nepřihlášený uživatel

#47 Re:

2016-03-11 14:49

#25: Občan Říčan -  

 Občane a ten "podvraťák" je mezi těmi vybranými plemeny? Ze zkušenosti vím, že mnohá tzv. Bojová plemena dokáží být naprosto neútočná. Vždy je to o výchově - statistika- nestatistika. Mě pokousal pudl a to je tedy opravdu Bojové plemeno. A že majitele malých plemen berou psy do náruče, zvedají je nad hlavu a ječí. O co tím kolidují? Je vidět, že psům rozumi jako koza petrželi. A proto - buď všichni, nebo nikdo


Nepřihlášený uživatel

#48 Re: Re:

2016-03-11 14:53

#37: - Re:  

 Srovnáváte nesrovnatelné. Jednak pro řízení auta je potřeba složit řidičské zkoušky, tudíž se předpokládá, že účastník provozu je o bezpečnosti poučen, kdežto psa si dnes může pořídit kdejaký neschopný idiot a já to vidím dnes a denně, jak jim ti čokli pořád někam lítají, oni na ně řvou, že to je slyšet skrz celou ulici a absolutně bez odezvy. Jednak auta jsou v dnešní době nezbytností, bez nichž bychom se neobešli a kdyby někdo zakázal auta, civilizace by se zhroutila jako domeček z karet, kdežto čokly si lidi v drtivé většině pořizují jen z rozmaru. Beru jen asistenční psy, popř. policejní psy, ti jediní jsou člověku skutečně užiteční. Navíc tady nikdo o zákazu psů nemluvil (i když já bych rozhodně proti nebyl), jen o takových omezeních, která co nejvíce zajistí bezpečnost lidí, ale o tu vám evidentně nejde, vy jste jeden z těch, kteří vyzdvihují zvířata nad lidi, tudíž co si tady nadarmo lámu hubu.


Nepřihlášený uživatel

#49

2016-03-11 15:07

Říká se, že kdo nemá rád zvířata, nemá rád lidi a ani sám sebe. Fascinuje mne, jakou zlost z vás něktěří máte v sobě. Psy nemusím mít rád, ale psát o nich tak jako někteří zde, to mi zůstává rozum stát. Vás omezuje křičící člověk na psa, nebo očůraná omítka (ano to štve i mě), mě zase štvou kuřáci co mi smrdí ráno před ksichtem, když jdu do práce. Vadí mi vlastně i přes den a večer. A kuřáci kouří ze svého rozmaru, takže je zakážeme? nechal bych jim dát roubíky, aby kouři nemohli. To je totéž. Proboha lidi, žijeme ve 21.století a snad se civilizace trochu posunula, než abychom brali zvířata stále jako věc. Co by byl svět bez zvířat? kytek? bez tolerance. Každý den se kříží zájmy několika lidí, ale musíme se tolerovat a dělat kompromisy. Kdyby mě štvalo vše, co kdo řekne a nebo udělá, už bych si pořídil tank a vymlátil celou ulici.

Občan Říčan

#50 Re: Re: Re: Re:

2016-03-11 15:22

#32: Mirek - Re: Re: Re:  

 Já psa nemám a vyhlášku naopak vítám. Arogantní pejskaři si myslí, že jim patří veškerý veřejný prostor a svojí neohleduplností ohrožují ostatní. Pejskaři si konečně musí uvědomit, že jejich svoboda končí tam, kde začíná svoboda druhýho.