Nesouhlas s odvoláním Mgr. Zdeňky Masnerové z funkce ředitelky ZŠ


Nepřihlášený uživatel

#1

2012-01-20 20:20

Paní Masnerová je profesionálka, má respekt u pedagogů, je schopná řešit problémy a škola pod jejím vedením vzkvétá.

Nepřihlášený uživatel

#2

2012-01-20 20:35

Chodila jsem do školy v Lipencích když tam byli tenkrát jen dvě třídy a myslím si že to co udělala paní Masnerová pro tuto školu je vážně úžasné.Není fér jí odvolat když je to právě ona kdo může za to jak ta škola dnes vypadá.

Nepřihlášený uživatel

#3

2012-01-20 21:08

Paní Masnerovou jsme na základní škole v Lipencích měli velice rádi...
Tomáš Sobota

Nepřihlášený uživatel

#4

2012-01-20 21:37

Kdo zná Mgr. Zdeňu Masnerovou, ví jaký je to čestný a spravedlivý člověk,vždy se řídí kodexem cti.Pro školu udělala hodně a vždy se snažila aby škola vzkvétala a aby se dětem dostávalo víc než kvalitní výuky. Škole dala punc rodinné školy, kde děti nejsou jen čísla ve statistice. Je hloupé takového člověka,který udělal tolik pro školu a kvalitní výuku, jen pro zlovůli některých, odvolat!!! Ilona Mozolová

Nepřihlášený uživatel

#5

2012-01-20 21:47

Znam osobne Mgr.Masnerovou a je to jedna z nejrovnejsich lidi se kterymi jsem se za posledni dobu setkala.Moc si ji vazim nejen jako cloveka,ale I jako profesionala a cloveka na spravnem miste!

Nepřihlášený uživatel

#6

2012-01-20 22:02

Zdeňka je skvělej a inteligentní člověk!Kdo jí zná ví jaká je,,, těžko ale budu přesvědčovat blbce!!!

Nepřihlášený uživatel

#7

2012-01-20 22:33

Znám Zdeňku Masnerovou 10 let . Je cílevědomá, ví co chce dosáhnout,profesionál.

Nepřihlášený uživatel

#8

2012-01-20 22:39

Mgr. Masnerová si to rozhodně nezaslouží!! Znám jí už dlouho a proto vím, že svojí práci dává všechno, vždy dělá vše na maximum a zodpovědně! Spravedlivějšího a férovějšího člověka neznám. Nevidím jediný důvod, proč jí po tolika letech a po tom všem, co pro školu udělala, jen kvůli úmyslu některých lidí, odvolat. Anička

Nepřihlášený uživatel

#9

2012-01-21 00:36

Držím palce celé škole !!!

Anonymous

#10

2012-01-21 16:45

ÚMČ Praha - Lipence, vážení přátelé ZŠ,

dovolte nám projevit nesouhlas s odvoláním Mgr. Z. Masnerové z funkce ředitelky. Jako rodiče žáka 7. třídy Antonína Bolardta, reprezentanta ČR v tenise do 14-ti let.

V předchozí ZŠ ve Zbraslavi mu nevycházeli moc vstříc. Zjistili jsme situaci v okolních školách. Nejlépe nám vyšla ZŠ Lipence pod vedením paní Mgr. Masnerové.
Ta zde působí již delší dobu a výsledky jsou jasné a hmatatelné.
Rádi bychom tady zdůraznili kladný postoj paní ředitelky k veškerému dění okolo školy a žáků vůbec. Proto jsme se rozhodli syna svěřit této škole pod vedením tak skvělé ředitelky. Mladší syn bude pravděpodobně staršího bratra následovat - pokud bude škola pod vedením takové skvělé ředitelky.

Dovolte nám touto peticí vyjádřili svůj nesouhlas s odvoláním ředitelky Mgr. Zdeňky Masnerové, která se svou pílí zasloužila o soudobou podobu lipenecké školy se všemy klady. Bolardtovi


Nepřihlášený uživatel

#11

2012-01-21 17:41

Bylo by pěkné zachovat ZŠ v Lipencích jako školu pro všechny místní děti , nejen pro vyvolené.

Nepřihlášený uživatel

#12

2012-01-21 18:19

je perfektní mnoho toho udělala pro školu!!!!!!!!!!!!

Nepřihlášený uživatel

#13

2012-01-21 19:33

Myslím že paní Masnerová si to nezaslouží, uděla s touto školou spoustu dobrých věcí a bylo by spravedlivé ji nechat pokračovat v této dobré věci.

Nepřihlášený uživatel

#14

2012-01-21 19:55

Nejlepší ředitelka jakou škola mohla mít!!!!!

Nepřihlášený uživatel

#15

2012-01-21 21:02

Udělala pro školu dost , tak proč ji odvolávat...Myslím že pod jejím vedením škola v Lipencích udělalaohromný skok vpřed.

Nepřihlášený uživatel

#16

2012-01-22 03:17

Nesouhlasím s odvoláním... Byla to i moje ředitelka a moch sem se s každym problémem obrátit a vždycky mi nebo nám pomohla ....

Nepřihlášený uživatel

#17

2012-01-22 12:30

Nechápu proč toto odvolání. Potřebuje někdo na její místo? Teď když škola prošla náročnou dobou a může žít klidným životem? Poslední dobou se to u nás stalo zvykem co se stabilizoval , tak destabilizovat. Kdyby tomu náhodou někdo nerozuměl, tak co funguje učinit nefunkčním. Do této školy nechodí jen místní, ale dojíždí z okolí . Podepsala jsem petici , protože považuji odvolání Mgr Zdeňky za Mesnerové přestože vím , že na petice se tady nebere žádný zřetel. Jsem člověk optimista a tak stále věřím, že jednou přece ta petice pomůže a ptám se BUDE TO TATO? Zdeňka Benešová

Nepřihlášený uživatel

#18

2012-01-22 13:54

Paní ředitelka Masnerová je výborný člověk. Chodila jsem do školy v Lipencích sedm let, minulý rok jsem odešla na šestileté gymnázium. Kdykoliv jsem něco od paní ředitelky, nebo učitelů, potřebovala, snažili se mi vyhovět. Pomohli mi. Díky nim jsem ted' studentkou tak prestižní střední školy. Takovou ředitelku, jako je paní Masnerová, byste jen těžko hledali. Vždy na nás, na žáky, byla milá, pomáhala nám. Měla jsem obrovské štěstí, že jsem chodila do tak krásné školy. Právě zato se zasloužila paní ředitelka. Pod jejíma rukama byla vystavěna natolik krásná tělocvična, že ostatní školy by ji brali všemi deseti. Zasloužila se o mnohé. S odvoláním absolutně nesouhlasím. Věřte mi, nikoho lepšího nehledejte, protože ho ani nenajdete.


Nepřihlášený uživatel

#19 Re:

2012-01-22 16:17

#17: - tohle odvolani se resi stejne jen proto,aby se na jeji misto dosadil clovek ktery skolu potopi a pak bude pro mistni zastupitelstvo mnohem jednoduzsi prosadit preorganizovani skoly na skolu soukromou,na kterou by se platilo vysoke skolne.coz je zamerem obyvatel nasi Beverly Hills ctvrti na kopecku.asi se jim nelibi ze jejich bohate deticky chodi do tridy s povlem zezdola.vzdyt se si nevsimli jak si tam nahore zrizuji ty svoje satelitni mestecka?pristehovalci co jsou tu par let a uz si usurpujou co se jim libi.kolik asi dostali v obalce pan starosta a spol za prosazeni tohoto odvolani?sejdeme se na zastupitelstvu zitra,tedy 23.1.2012 a tam si to snad vyrikame :)

 


Nepřihlášený uživatel

#20

2012-01-22 18:49

Vážení, pokud kdokoli z Vás má důkazy o tom, že jsem se dopustil úplatkářství, oznamte toto neprodleně policii. V opačném případě se dopouštíte krytí protizákonného jednání, které je trestně stíhatelné. Obdobně je povinen dodržovat zákon i zřizovatel školy. V tomto případě (kromě jiného)byl porušen zák. 563/2004 Sb.§5, odst.2. To, že paní ředitelka nesplňuje profesní předpoklady kupodivu nezjistily inspekce v r. 2004 ani 2007. Zřejmě je to tím, že byly běžné. Loňská inspekce ovšem přišla na podnět některých rodičů a s konkrétním zadáním. Zjistila i mnoho dalších vážných pochybení spojených s vedením školy. V některých Vašich příspěvcích je trefně popsáno okud vítr vane a kdo celou situaci způsobil. Dovoluji si ale vyslovit nesouhlas s paušalizací obyvatel lipeneckých lokalit.Zdaleka ne všichni ze jmenovaného BH sdílejí názor "aktivistů". Přestože je zákonem dán jasný postup při odvolání ředitelky, osobně jsem se snažil celý proces "natáhnout" až do letních prázdnin, kdy měla paní ředitelka podle svých slov v úmyslu ve škole skončit. Bohužel mi bylo naznačeno, že by Rada MČ mohla skončit ve správním řízení pro nedodržování svých povinností. Přestože tento způsob odvolání považuji za krajně nedůstojný, musel jsem k němu z výše uvedených důvodů přistoupit. Zásluhy paní ředitelky v řízení školy jsou neoddiskutovatelné. Ovšem jen pro upřesnění: přestavba a přístavba školy a stavba tělocvičny jsou součástí plánu jejího rozvoje, tak jak jej dlouhodobě prosazuje Zastupitelstvo městské části. To znamená, že by tyto akce proběhly i za účasti jakéhokoli jiného vedení. Jsem také přesvědčen, že vhodnějšího ředitele pro tento typ naší téměř rodinné školy budeme hledat těžko a složitě. Už z toho důvodu, že zcela jistě nebude ochoten snášet diktát některých zákonných zástupců jak má vykonávat svou profesi.
Děkuji za pochopení a zdravím
Michal Popek, starosta

Nepřihlášený uživatel

#21 Re:

2012-01-22 19:38

#20: -

(Zjistila i mnoho dalších vážných pochybení spojených s vedením školy.)Máme právo vědět co přesně zjistili !!!Chceme vědět přesné fakta a né žádné politické okecávání!Děkujeme.


Nepřihlášený uživatel

#22

2012-01-22 19:51

Dobrý večer, zpráva České školní inspekce bude na pondělním zastupitelstvu k dispozici v plném znění, včetně vyjádření paní ředitelky Masnerové.
Členka školské rady Veselá Patricie
Kudrna Jan

#23 Re:

2012-01-22 20:13

#20: -

1.  rad bych videl alespon vycet nedostatku, ktere podle inspekce pani reditelka nesplnuje.

Odvolávání ředitelů škol, školských zařízení je přesně stanoveno v zákoně č. 561/2004 Sb., v § 166 odst. 4) a 5). Odvolání není možné z jiného důvodu, než který je uveden v zákoně. Jmenovaného zaměstnance může z funkce odvolat pouze ten, kdo  ho do funkce jmenoval. Odvolání z funkce je písemné, doručuje se řediteli do vlastních rukou a musí obsahovat  důvody odvolání, jinak je neplatné. Odvolání ze jmenované funkce by kromě specifikace jmenovaného zaměstnance mělo obsahovat zejména označení funkce a den skončení jejího výkonu. Není-li v odvolání z funkce uvedeno datum pozdější, končí výkon funkce dnem následujícím po doručení tohoto právního úkonu.

Zřizovatel  odvolá z funkce ředitele v případě:

  • pozbytí některého z předpokladů pro výkon funkce ředitele školy nebo školského zařízení stanovených zvláštním zákonem – tj. zákon č. 563/2004 Sb.,
  • nesplnění podmínek získání znalostí z oblasti řízení školství studiem pro ředitele škol a školských zařízení podle zvláštního zákona – tj. zákon č. 563/204 Sb.,
  • organizačních změn, jejichž důsledkem je zrušení vykonávané funkce.
  • závažného porušení nebo neplnění právních povinností vyplývajících z vykonávané funkce, které bylo zjištěno zejména inspekční činností ČŠI, zřizovatelem nebo jinými kontrolními orgány,
  • dosažením 65 let věku (znamená, že zákon dává zřizovateli možnost, neukládá však povinnost).

Hadam ze se tedy jedna o 4.bod. Odvolani musi obsahovat presne duvody, ktere vam tedy rukou prosly, tak prosim o jejich zverejneni. mimochodem body 1,2,3 jsou v §166 odst. 4) kdy se reditel odvolat musi a body 4 a 5 v §166 odst. 5 kdy odvolat muze. takze mi reknete jake Vam hrozilo spravni rizeni, kdyz byste pani reditelku neodvolal.

2.  verim, ze ne vsichni z BH patri mezi tyto aktivisty, ale nikdo z nich urcite nebude resit, jestli sve deti budou kazde rano vypravovat na cestu do skoly na Zbraslav ci jinam. jejich deti budou chodit do skoly v Lipencich at bude statni ci soukroma.


Nepřihlášený uživatel

#24 Re: Re:

2012-01-22 21:50

#21: - Re:  Chcete fakta? Nic jednoduššího. Tady jsou: Inspekční zprávu ČŠI převzala ředitelka školy 20.12.2012 a stanovisko k ní odeslala České školní inspekci ve lhůtě 14 dnů, tedy dne 4. ledna 2012. Tehdy se zpráva stala "veřejnou", vedení městské části ji ale obdrželo poštou od ČŠI až 11. ledna 2012 po poledni. Téhož dne dopoledne předala ředitelka Základní školy zřizovateli školy, městské části Praha Lipence, své stanovisko k inspekční zprávě, kde proti nálezům inspekce a závěrům zprávy nepodala námitky. Tedy: od 5.1. 2012 si bylo možno zprávu vyžádat od vedení Základní školy a od 11.1. byla zpráva k dispozici na Úřadě městské části. Pokud vím, do 20.1. si ji u zřizovatele školy nikdo nevyžádal. Zřizovatel, reprezentovaný starostou, po jednání Rady dne 18.1. 2012 ve věci závěrů inspekční zprávy a po rozhodnutí rady o odvolání, neměl jinou možnost a byl povinen odvolat, ze zákonných důvodů, paní ředitelku Základní školy z funkce. Odvoláním nebyly zpochybněny morální, odborné, pedagogické či jiné vlastnosti a schopnosti Mgr. Zd. Masnerové. Zřizovatel rozhodl podle zákona. Rada se nezabývala otázkou, jak by mohl být zřizovatel postižen, pokud by ředitelku neodvolal. Dodržování zákona přece není jen věcí možných sankcí. Pokud by zákon (v tomto případě zák.č. 563/2004 Sb.-školský) nedodrželi členové zastupitelstva, rady, jak byste se na ně dívali?  Vedení samosprávy v Lipencích po celá léta pro obě školy, základní i mateřskou, vytvářelo co nejlepší materiální podmínky. Stav obou škol to dokládá. I v současné době je připravováno rozšíření kapacit obou škol. Z nedostatku podpory škol a pochopení jejich potřeb je tedy opravdu nemístné současné i předchozí zastupitelstva vinit. Vím, o čem mluvím a fakty to lze snadno dohledat. S pozdravem Ing. Miroslav Čížek, místostarosta a bývalý starosta z let 1998-2007.

 


Nepřihlášený uživatel

#25 Re: Re: Přesně tak Honzo, neboj zítra jim to tam přečteme! :-)

2012-01-22 23:22