Pro klidnou a bezpečnou Kutnou Horu

Kontaktujte autora petice

Téma diskuze bylo automaticky vytvořeno Pro klidnou a bezpečnou Kutnou Horu

:-)))

#26 Re: Co to je!!

2012-04-12 20:10

#19: b - Co to je!!

Utíkej blboune

Petr z Neškaredic

#27

2012-04-12 20:19

Všem kteří podepisují tuto petici bych přál bydlet v Neškaredicích.
Proč by se nemohli někteří zde žijící sociálně slabší obyvatelé přestěhovat do jiných částí Kutné Hory?Naprosto souhlasím s příspěvkem č.16,pokud jsou většinou tito občané soustředěni v Neškaredicích je to dobré,ale když se mají přestěhovat někam jinam,zvláště blíže k pisatelům a podpisovatelům této petice tak to je oheň na střeše.A protože bydlím právě v Neškaredicích zcela určitě nepodepíšu.
:-)))))

#28 Re: ??

2012-04-12 20:25

#9: RoderickB - ??

No nevím nevím. Pokud tam budou lidi co budou pracovat a jejich mzda jim nedovolí lepší bydlení tak neřeknu ani popel, Budu vědět že tam jsou lidé kteří pravidelně chodí do práce manželku maj třeba na mateřský a peníze nemaj tak to pak uvítám. Ale to se nestane. Garantuju vám že se tam nastěhuje nepřizpůsobivá lůza. Už jenom to že tam bude takovéto zařízení snižuje hodnotu pozemků a nemovitostí vůbec. A ještě se zeptám odkud jste.  Určitě ne ze žižkova nebo z Přítoky.

Pavel
Nepřihlášený uživatel

#29

2012-04-12 20:26

O pravdivosti negativních dopadů přestěhování nepřizpůsobivých občanů (častěji jsou nesprávně nazýváni sociálně slabými, ale to je jen důsledek jejich nepřizpůsobivosti - samozřejmě že výjimky potvrzují pravidlo) do "klidné čtvrti domů s nízkými ploty a bohatými majiteli" jsme se všichni na Žižkově v přímém přenosu přesvědčili v souvislosti s jejich krátkodobým přestěhováním k tzv. budově Vodohospodářů (bývalá ubytovna za domovem důchodců na Žižkově), byť v menším měřítku. Živě si pamatuji jak "oblejzali" ulicemi a vyhlíželi co by šlo kde ukrást. Jako policista vím přesně o čem mluvím a s realizací projektu zásadně nesouhlasím!!!!!!!!!!!!


Nepřihlášený uživatel

#30

2012-04-12 21:10

trochu mi připadá z příspěvků některých, že horní žižkov je něco trochu víc než zbytek hory tady jsou samí lepší lidé maj tu své velké domy a malé ploty, všude jinde to být může zřejmě.

Nepřihlášený uživatel

#31 Re:

2012-04-12 21:36

#30: -  

Ano, horní Žižkov je atraktivní  a lukrativní čtvrť, atraktivnější, než čtvrti jiné - to snad každý vidí. Takové čtvrti jsou v každém městě. Závist je bohužel jednou ze základních vlastností průměrného Čecha, a proto věřím, že se zde najde velké množství lidí, kteří budou nadšeni z toho, že tato čtvrť bude zlikvidována!


Nepřihlášený uživatel

#32 Re:

2012-04-13 13:35

#27: Petr z Neškaredic -

Neškaredice byly, jsou a budou pro lůzu, tak bych to moc neporovnával s lidma, co dali jen za pozemek 2miliony a chteli mit od tohodle klid, do neskaredic za 10kc za metr muze jit kazdy..


Nepřihlášený uživatel

#33 Re: Re:

2012-04-13 15:52

#32: - Re:

Ta za tento post by někdo zasloužil přes držku

Petr z Neškaredic
Nepřihlášený uživatel

#34 Re: Re:

2012-04-13 16:37

#32: - Re:  

 Vážený pisateli příspěvku č.32,

jsem v Neškaredicích už 30 let,bývala to docela poklidná vesnice s několika cikány.Teprve po revoluci se kvůli podobným nafoukaným zbohatlíkům do této vesnice sestěhovali cikáni z Kutné Hory,aby jste měli klid.Zrovna nedávno ze Žikova-tzv.dům hrůzy-kdopak asi bydlí v okolí a potřeboval se ,,lůzy"zbavit a šup s ní do Neškaredic.I zde bydlí normální občané které zrovna tak netěší mít ve svém sousedství nepřizpůsobivé občany.Pokud si myslíte že z člověka může být nadčlověk protože bydlí v lepší čtvrti tak se hrozně mýlíte,to vyznělo i z vašeho příspěvku č.32.Ještě Vám mohu sdělit že já a ani další občané Neškaredic se za ,,lůzu"nepovažujeme,možná by jste se divil kde všude taková lůza může být.

Přeji pěkný den.Petr z Neškaredic.

MM

#35 Počítám se mezi ty, kteří by byli u toho, když myšlenka přišla na svět

2012-04-13 20:53

Emoce jsou vzedmuté a to natolik, že i moje se zvedly, když jsem byla v pátek v pozdější odpoledni oslovena k podpisu petice. Pak jsem se vrátila a vedla dialog s aktviistkami - studentkami. On to byl spíše monolog z mé strany, ale dívky poslouchaly pozorně mé argumenty. Rozcházely jsme se s tím, že je dobré vyslechnout obě strany a že kritici navrhovaného řešení by měli přijít s protinávrhem. Komplexní řešení neexistuje. Existuje jen trvalá cesta kroků, směřujcícch ke komunikaci, výchově či pomoci - podle potřeby. Kroků konaných tady a teď a námi všemi. V sociální oblasti pracuji 18 let, 14 let se aktivně podílím na programech sociální intervence a mohu konstatovat zhoršující se atmosféru ve společnosti. Již v příspěvcích v této rubrice se objevují ataky, které nemají žádný racionální základ. Doufám, že na veřejném jednání, které se k této věci bude konat, se sejdou konstruktivní lidé, kteří budou mít dobrou kulturu komunikace. Lidé, kteří se s problematikou seznámí, k pravidlům azylových domů se dají využít standardy domů fungujících. Všichni je mají na internetu. S pojemem prostupné bydlení se lze také dobře seznámit. Nejapná hádanice neinformovaných lidí nemůže přinést žádné řešení.
Pro ty, kteří doporučují, abychom si vzali nepřizpůsobivé občany k sobě sděluji, že bydlím v lokalitě, kde je v okolí řada ubytoven. Denně se s jejich obyvateli potkávám, s některými se zdravím, některým důvěřuji, některým ne. Tak už to na světě chodí.

Nepřihlášený uživatel

#36

2012-04-14 00:14

Kutná Hora přestává být milovaným městem, protože město jsou hlavně lidé. Je mi zle, kolik lidí připojí podpis na stránky s jasně rasistickým obsahem (rasistické komentáře). Vždyť to může být krásné a příkladné začlenění sociálně slabých hned vedle místní Beverly Hills. Vaše děti si mohou hrát na společném hřišti vedle lesíku. Konec separace v Neškaredicích. Škoda, že tohle rasistické bahno zastínilo to co se děje kolem TEBISu. Radní se Vám smějí, skočili jste na lep. TEBIS - to je kauza hodná defenestrace na hnůj. Přeji Vám boháčům pád na sociální dno, abyste na vlastní kůži pocítili nouzi a prosili o sociální byt.

Nepřihlášený uživatel

#37

2012-04-14 00:17

www.petice24.com/signatures/chci_vyberove_rizeni_na_energii_pro_kutna_hora/

Nepřihlášený uživatel

#38 Re:

2012-04-14 01:09

#36: -  

 "Je mi zle, kolik lidí připojí podpis na stránky s jasně rasistickým obsahem (rasistické komentáře). Vždyť to může být krásné a příkladné začlenění sociálně slabých hned vedle místní Beverly Hills. Vaše děti si mohou hrát na společném hřišti vedle lesíku."

Vážená dámo, na základě Vašeho příspěvku je patrné, že byste si velmi dobře rozuměla s Thomasem Morem, autorem knihy UTOPIA. Kdybyste nepsala o Tebisu, hádal bych, že jste předsedkyně sociální komise... Autoři a signatáři petice nepřipojili svůj podpis pod žádný rasistický text. Obsah zdejší diskuze s peticí bohužel místy pramálo souvisí. Jako signatář petice rasistické komentáře rovnež odsuzuji. Faktem je, že obavy velké části Kutnohoráků se odvíjejí od historické zkušenosti s podobnými projekty v jiných českých městech. Navíc, vzhledem k nedůvěryhodnosti vedení města prezentované mimo jiné kauzou kolem Tebisu, se občané bojí, že projekt bude sloužit investičním zájmům v lokalitě Neškaredice (firma Carpias, dotace 120 milionů), které sledují odklizení ubohých romských obyvatel jinam - jedno kam, a nikoli zájmům sociálně slabých, jak je městem prezentováno. Myslím, že obě kauzy spolu velmi úzce souvisí. Jste-li jednou ze čtyřech signatářek petice týkající se Tebisu, zklamáváte mě, nejste-li ovšem paní Zubová, ta má dnes v Neškaredicích jediný a poslední politický mandát. Pak bych Vás pochopil. Domnívám se totiž, že oba problémy, Tebis a kasárna, mají společného jmenovatele. Velmi mě mrzí, že ČSSD tento problém zcela ignoruje a nechává tak rozjiždět sociálně destruktivní projekt pro všechny zúčastněné skupiny obyvatel.


Nepřihlášený uživatel

#39

2012-04-14 01:36

To, že socan nepodporuje tenhle Váš asociální canc je jasné. Vám boháčům jde o klid v Beverly Hills. Místo toho, abyste řekli, že spolu založíte divadelní spolek, uděláte společnou grilovačku s dětma. Ženský ze sociálních bytů Vám doma uklidí a chlapům dáte práci ve Vašich firmách. To, že se socani nestarali a nestarají dostatečně o TEBIS může znamenat jen jedno, jedou v tom taky.
Kutnohorák

#40

2012-04-14 20:21

přijde mi to, že tu snad píší hlavně Ti, kteří se tam mají nastěhovat.. lidi proberte se, až bude na jednom místě stovky lidí pohromadě, kteří si nebudou vážit majetku, protože nebude jejich a nebudou muset platit nájem,jak to asi může dopadnout??? Dle mého naprostá katastrofa pro tohle město!!!

Nepřihlášený uživatel

#41

2012-04-15 06:39

Kam má podle Vás jít bydlet rozvedená samoživitelka + dvě děti, když nová kasárna podle Vás nejsou vhodné místo?

Nepřihlášený uživatel

#42

2012-04-15 09:45

nejsem ze žižkova..ale až potkáte večer partu opilejch lidí ,který budou dělat bordel a třeba vás i napadnou slovně nebo fyzicky budete se divit mám s netáhlama takovou zkušenost. já osobně sem proti tomu nechat zničit ten objekt jen proto ,aby někdo uspokojil svoje zájmy.!!!!!!!!.a stím společným hraním na hřišti..až vám bude na vaše dítě nadávat malej nevychovanej parchant a plivat na něj ..budete čumět..toť vše moje zkušenost ! lukas..

Nepřihlášený uživatel

#43 Re:

2012-04-15 10:04

#41: -  

Vážená paní, právě v kasárnách by mohl vzniknout areál pro sociálně slabší obyvatele. Například domov důchodců, jehož kapacity je v našem regionu tak potřebné rozšířit, spolu s byty pro právě takové sociálně slabé rodiny jako je ta Vaše. Předpokládám, že Vaše situace je přechodná. Jste jistě slušná žena dlouhodobě pracovně aktivní (případně jste přechodně na mateřské). Až Vám děti odrostou, jistě se Vaše situace zlepší. Jsem si jist, že byste nechtěla bydlet v domě, kde žijí rovněž početné rodiny sociálně vyloučených obyvatel, jejichž byty hostí třicet i více lidí, nepracují a živí se sběrem lesních plodů, železa a krádežemi. Bohužel zkušenost z jiných měst nám právě ukazuje, že podobné projekty směřují téměř vždy tímto směrem. Obávám se, že Váš život by v podobném zařízení výrazně ztratil na kvalitě.

Podívejte se, v Kutné Hoře existuje velké množství volných bytů a i město takovými byty disponuje. Reorganizace funkcí těchto bytů by byla řešením pro mnoho sociálně slabých rodin. Navíc Vám nahrává současná situace na trhu nemovitostí v našem městě. Jejich ceny zde totiž poklesly nejvíce ze všech měst ve Středočeském kraji. Byt 2+1 v panelovém domě je dnes možné sehnat od 700 000 korun. Hypotéku na takovou sumu je možné sehnat i s nízkým příjmem a pak byste místo nájmu platila měsíční splátku na svůj vlastní majetek, nikoli žádnému nájemci. Navíc mě napadá i řešení obvyklé v jiných evropských městech, kde jsou sociálně slabé rodiny podporovány nejen státem ale i ze strany měst, ve kterých rodiny žijí. Například naše město by dokázalo příspěvkem sociálně slabým rodinám, které splní kritéria, přispívat 2 000 Kč měsíčně na bydlení, čímž by dokázalo podpořit celkem 42 takových rodin a ročně by ho to stálo 1000 000 Kč. Samozřejmě by takový program musel být podpořen motivačními a výchovnými prvky, aby nedocházelo k další konzervaci špatné sociální situace podporovaných obyvatel. Kdyby takovými částkami byly podporovány např. koupě nových nemovitostí, nikoli pouze nájmy, mohlo by tak město zároveň zvyšovat kvalitu svého bytového fondu. To je čistě jedno z mnoha řešení, které mě napadlo, když jsem si přečetl Váš komentář. Bylo by jistě efektivnější a levnější, než projekt, který je právě v realizaci. Obávám se, že smyslem projektu není pomoci právě lidem, jako jste Vy, ale zbavit se sociálně problémových lidí tak, že se „šoupnou“ tam, kde je právě volno. Máte-li dotazy na cíle a plány iniciativy, obraťte se na bezpecnakh@seznam.cz .     

MM

#44 Re: Re:

2012-04-15 21:55

#43: - Re:  

 To je konkrétní návrh. Paní z příspěvku č. 41, bylo by moc dobře, kdybyste mohla napsat, jak se Vám jeví reálný.

Já vidím problém trochu složitější, ale tuhle konkrétní snahu vnímám pozitivně.


Nepřihlášený uživatel

#45

2012-04-15 23:35

Ja bych chtěl slyšet komentář sociálně slabého občana,po roce společného žití v početné komunitě cikánů.Určitě bude nadšený.

Nepřihlášený uživatel

#46 Re:

2012-04-15 23:47

#41: -

Matko samoživitelko,jestli se hodláte nastěhovat do cikánské komunity s dětmi,tak mi je těch Vašich dětí upřímně

líto.Nejspíš jste neviděla fota z lukrativního sídliště Chánov.Toto stejné by za pár let postihlo Kutnou Horu.

 

MM

#47 Převzato ze stránek města Kutná hora

2012-04-16 20:55


Nepřihlášený uživatel

#48 vodu!

2012-04-16 23:37

Ještě polejt horké palice vodou a bude v Beverly Hills zase klid.

Nepřihlášený uživatel

#49 o všech

2012-04-16 23:45

Jak tak koukám tak nikdo z vás si nedal práci přečíst si projekt a záměr osobně. Chyba a podle toho vaše obavy. často zbytečné.
Lůza.

#50

2012-04-16 23:55

Příspěvek 32.. Když my jsme lůza tak co jsi ty? Napiš nám kontakt. Koupíme tvé sousedy a nastěhuji ti tam spoluobčany at víš jakou má hodnotu tvůj pozemek a tvé ego nadčlověka.