Sportovní hala České Budějovice

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#59 Re: Re: Re:

2013-02-26 09:35

#57: Jura - Re: Re:

Tak znovu. Vzniknou dve hraci plochy, jedny porovozni naklady a vetsi potencial pro komercni vyuziti, coz je ta jedina vec, ktera muze neco vydelat. Pristup bude mit kdokoliv, kdo zaplati obvyklou cenu, kterou urci nabidka a poptavka, anebo dotace mesta a politiku, ktere jsme si zvolili.

Jestli si tu politici a obcane zvyknou na to, ze petici se bude rozhodovat o rozvoji mesta, tak zruste odbor investic a uzemniho planovani a dejte tam cudliky ano, ne, nevim. Tohle neni demokracie, ale nejhorsi forma populismu a alibismu. Pokud tahle petice uspeje, nevznikne tu jedina stavba, protoze kazdy nespokojeny obcan si vezme priklad z pana Rataje, jizni spojky, propojeni Maje a Vltavy a ted sportovni haly. Ono je to tak jednoduche, podepsat se tady proti silnici, tady proti divadlu, tady proti parku, tady proti splavneni Vltavy a tady proti snezeni v zime. Petkrat za den to zvladne v hospode kdokoliv, kdo nebyl u voleb a dokonce neni ani z Budejovic. Zadna odborna diskuze nebude potreba, protoze si to vyrikame v anonymnim bahne internetu.

Pokud ten projekt zastavite, tak tu zadna hala nevznikne minimalne dalsich 6 let. Soucasna koalice sve rozhodnuti nezmeni, takze si pockate rok a pul do voleb, pak to znamena pul roku sestaveni nove rady mesta, rok na zmenu uzemniho planu, pul roku na novou architektonickou soutez a mezitim jsou dalsi volby a penize z rozpoctu se pouziji na jinou pripravenejsi akci, jako jsou treba privadece k dalnici, ktera se tou dobou bude stavet. Takze hokejbaliste a gymnaste si mohou vybrat. Bud dva roky provizoria a nova hala, anebo zbytek zivota v "rekonstruovane". Nevim, jestli to s najemci nekdo resil, pokud ne, tak at jim rekne i tohle.

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#61 Re: Re: Re: Re:

2013-02-26 10:31:13

#59: - Re: Re: Re:

Neinformovanému anonymu v komentáři č.59 odpovídám z čeho by si měli lidé brát příklad:
1/ Petici proti Jižní spojce jsem neinicioval, pouze podepsal.
2/Pro propojení Máje a Vltavy (správně propojení Horákové a Strakonické ulice) samozřejmě jsem a pokud vím, žádná petice zatím nevznikla. Opakuji nejsem proti výstavbě této komunikace.
3/ zbourání stávající Sportovní haly nemá nic společného s výstavbou nové haly. Je to ze strany vedení města politická záležitost a petice proti zbourání řeší tuto záležitost nikoliv politicky ale lidsky se zdravým rozumem. Poslední odstavec v komentáři č.59 je toho jasným důkazem.

Tento příspěvek byl odstraněn jeho autorem (Zobrazit podrobnosti)

2013-02-26 11:03:51



Nepřihlášený uživatel

#68 Re: Re: Re: Re:

2013-02-26 11:07:07

#59: - Re: Re: Re:

Vážený anonyme, podle vaši reakce soudím, že jste o tomto projektu velice dobře informován. Tak se pod něj laskavě také podepište. Jinak to beru zase jako velkou lež a snažíte nás přesvědčit o tom, co nikdo nemůže splnit. Já vím, že slibem nikomu neublížíte.


Nepřihlášený uživatel

#70 Re: Re: Re: Re:

2013-02-26 11:30:03

#59: - Re: Re: Re:

Tak znovu. Petice není směřována proti zastavení projektu CHS! Ať CHS stojí klidně s dvěma halama a Saturnovo prstencem, ale jinde! Současná sportovka je v polovině své životnosti a je plně vyhovující pro většinu místních sportovních oddílů s vyjimkou VK Jihostroj.

Souhlasím s tím, že se nemůže vše řešit prostřednictvím petic! Ale ono to vše vychází právě od Vámi zmiňovaného odboru investic a územniho planovani. Tam asi někdo pochybil, když se nezaptal na názor představitelů klubů, budoucích potencionálních uživatelů na demolici Sportovky a výstavbu CHS. S kým jiným by to chtěli konzultovat? Zajímá má je vůbec názor dotčené části veřejnosti? Nebo si to jen tak upekli u stolu se zástupcem nejmenovaného oddílu? Protože pokud tohle nikdo neudělá, pak je petice na místě a je jedním z mála nástrojů (spíše jediný) jak na celou věc upozornit a rozdmýchat diskuzi, obzvlášť v případě největší investiční akce města v nejbližších letech!

Vsadím se totiž, že na onom odboru ani nemají ponětí o tom kolik sportovců by mohlo v budoucnu tyto potencionálně až tři plochy (2 CHS a 1 sportovka) využívat! Ptal se někdo kolik členů mají FBC Štíři, FBC United, ale i jiné menší florbalové, fotbalové, futsalové či volejbalové oddíly. Počítal někdo s touto kupní sílou? Vědí na odboru jaký je meziroční nárůst členské základny jen ve florbale, nemluvě o ostatních sportech? Pokud by to rozumný člověk dal na papír, tak by zjistil jak špatně je na tom naše krajské město s prostory pro halový sport. Zjistili by také v jakých podmínkách v současnosti sportuje místní mládež a jak daleko musí dojíždět na tréninky!

V. Stejskal

 

O. Havelka

#78 Re: Re: Re: Re:

2013-02-26 14:13:29

#59: - Re: Re: Re:

Mohu mít jenom jeden skromný dotaz. Jaká ze stran co zvedla pro tento projekt ruku a tudíž je ve vedení města to měla zároveň ve svém volebním programu ?