Zábavní pyrotechnika pouze na Silvestra

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#6

2013-12-27 23:10

To znamená že v případě že by to prošlo zákonem tak celých 24 hodin dne 31.12. nebudu moct jít ven se psem protože lidi budou za celý rok tak natěšený, že to budou rány jak při bombardování? Omlouvám se, ale tuhle nepropracovanou petici o třech větách, nenabízející nic kromě jednoho datumu nepodepíšu. Jednak nevěřím že by se kvůli tomu měnil nějaký zákon, jednak bych namísto zákazu dala spíše větší pravomoce obcím které toto řeší vyhláškou-tzn. povinnost ohlášení předem, stanovit pak přesnou hodinu od-do kdy lze pyrotechniku použít a hlavně-aby měli prostřednictvím Městské policie povinnost lokální kontroly a restrikce v případě nedodržení. To se ale stále bavíme o použití většího množství pyrotechniky při příležitostech jako je Silvestr, oslavy narozenin, koncerty, různá výročí apod. - nevěřím že by změna zákona postihla hlupáka který jednou vystřelenou petardou ohrozí psa a způsobí stejnou škodu kdykoli během dne a nikdo ho nedohledá. Kromě toho mi jeden den v roce připadá značně omezující...což mne opět vede k domněnce že zákonem jako takovým upraveno nebude - co státní svátky, výročí založení nějakého města, ukončení vítězné fotbalové sezóny a podobně ;) Až bude petice trochu více propracovaná, podepíšu ráda....

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#9 Re:

2013-12-28 08:11:54

#6: -

My neděláme zákon, ale iniciujeme návrh, který by museli zpracovat legislativci. Píšete. že by natěšení lidé by bouchali celý den(31.12.) a co dělají nyní? Sotva se probudí už bouchají petardy. Akorát že v tomto žijeme celý prosine, mnohdy i déle. Nechápu, proč by se na oslavě narozenin, ukončení sezóny atd. měly bouchat petardy. Máte právo na svůj názor, ale dle počtu podpisů asi ojedinělý. Je lepší napsat petici o třech větách, než nedělat vůbec nic. Jak jsem psal na začátku, myneděláme zákon od toho jsou placeni zákonodárci, my jim jen dáváme podnět


Nepřihlášený uživatel

#10 Re:

2013-12-28 08:11:58

#6: -

to vam reknou ze to muzee byt krom nedele do desate vecerni...a bude to furt.u naas je to tak.

Zoltán

#85 Re:

2014-01-04 20:14:31

#6: -

To je vidět, že nemáte malé dítě v kočárku, vedle něhož v parku vybuchne za bílého dne rachejtle, nebo psa, který se celý třese, když ho táhnete po setmění ven z domu. Uvažujete vůbec o někom jiném, než o sobě? Že tady nejste sama? Určitě ne - vy si uděláte radost ohlušujícími výbuchy, ale co např. ptáci v parku, již zmínění psi, kteří v panice vběhnou pod auto a samozřejmě okolní lidé, kteří se také dost leknou, protože nic takového člověk nečeká. Výbuchy pyrotechniky se začínají ozývat už v listopadu a rozhodně neustávají ani po Silvestru, klidně i o půl druhé v noci. Takže kdo je tady omezován?


Nepřihlášený uživatel

#174 Re:

2014-01-12 15:02:56

#6: -

Ztotožňuji se s tímto názorem, taky nesnáším veškerou zábavnou pyrotechniku kvůli psům, ale takové zákazy ... tahle petice mne neoslovila.


Nepřihlášený uživatel

#299 Re:

2016-12-18 10:49:05

#6: -  

 SOUHLASÍM...ZRUŠILA BYCH BEZ VYJÍMKY...


Nepřihlášený uživatel

#300 Re:

2016-12-24 17:54:02

#6: -  

Nechápu trochu Váš názor. Asi jsem omezenec, ale ještě mi nikdy nikdo z dotázaných neodpověděl proč pyrotechniku používá. Stane se lepčším člověkem, když odpálí rachejtli? Nebo bude demokraticky lepší a udělá něco pro svobodu?