Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#5507 Re: Re:

2015-11-13 16:40

#5496: - Re:  Ještě, že mají normální věřící selský rozum a a cit pro věrnost Kristu a víře

 No já s tím selským rozumem a věrností Kristu u těch věřících nevím - jestli nepřijímají migranty bez ohledu na vyznání, tak jdou výslovně proti učení církve (v lásce k migrantům jedou svorně všechny církve bez rozdílu) i Krista (uhodí-li tě někdo na pravou tvář, nastav mu i druhou; požádá-li tě někdo o sukni, nech mu i plášť; když tě někdo nutí, abys ho doprovázel jednu míli, jdi s ním dvě; odpouštěj ne sedmkrát, ale až sedmdesát sedmkrát; miluj bližního svého jako sebe sama), a pak ovšem nejsou věřící. Anebo - a to spíš - jsou v pomoci už dávno angažovaní. Farář Vymětal není výjimka. Konkrétní pomoc migrantům nabídla v ČR řada farností, v Německu se v posledních pár týdnech hodně zviditelnila farnost v Oberhausenu, která vyklidila kostel a ubytovala v něm migranty z Eritreje, Somálska a Afghánistánu, a není zdaleka jediná. To jsou "normální věřící", ne církevní hierarchie. Do činnosti různých charit či diakonií se zapojují tisíce věřících. Prostě buď to myslí s vírou vážně, a pak se v sluníčkaření angažují, anebo jsou jenom pokřtěnými milovníky církevního folklóru a navštěvovači kostela, ale ne věřícími s citem pro věrnost Kristu a víře, jak píšete.

Navzájem se dokonce obě skupiny obviňují z toho, kdo je ten pravý věřící. Už i tady je řada příspěvků, kdy jeden římský katolík obviňuje druhého, že není správný římský katolík, nebo se přispěvatelé prohlašují za křesťany, a přitom odsuzují Vymětala nebo charitu nebo farnosti, které pomáhají muslimům, ačkoliv jde také o křesťany, kteří navíc dodržují učení církve i Krista. Já se na to dívám tak, že si to nejdřív mají srovnat v hlavě i srdci, dohodnout se navzájem, a teprve pak ventilovat jednotný názor. Takhle jsou pro mě křesťané jenom smečka rozhádaných psů. 

 

Odpovědi

Co je správné !?
Nepřihlášený uživatel

#5515 Re: Není lehké se orientovat

2015-11-13 21:39:17

#5507: - Re: Re:  

Tak: ... a ateistická část společnosti je např. jednotná? ... jsou mezi nimi odpůrci i sluníčkáři! (ať si to nejdříve srovnají v hlavě a mezi sebou a pak projeví jednotný názor!?) ... a pokud vím, tak církev říkala, že přijme Syrské křesťany, tak proč tady furt někdo cpe muslimy, když to tak nebylo myšleno!?

a je tu dilema: odvoláváte se citací Krista o lásce k bližnímu (ovšem to neznamená, že se má pomáhat všem, i těm, kteří si to nezaslouží, protože mají např. peníze na cestu, neutíkají před válkou - nemířili by až do Německa, silní chlapi nechají doma rodiny s dětmi ve válce, místo aby své rodiny a vlast před válkou bránili, tak zbaběle utíkají, většinou mladíci mezi 20 a 30 lety, silní, dobře živení a situovaní do Evropy!? ... kdežto opravdu chudí a nejpotřebnější na cestu do Evropy nemají, a musejí zůstávat někde blízko jejich vlasti v uprchlických tábotech, daleko od Evropy ! ... ale to už tady taky bylo v komentářích. Nebo přijaté věci odhazují, nebo arogantně si žádají pomoc a značkové věci !?)

a pak je tu otázka ochrany víry a hodnot kultury v Evropě. ... Má křesťan pomáhat v šíření islámu? ... milovat a ctít jejich islám, když islám jen nenávidí křesťany a křesťanství !?

Problém nejsou lidi jako takoví, ale zcela naprosto odlišná kultura, způsob myšlení, a nenávistný islám, který přinášejí ! Pak vzniká tento nevýslovný bordel v přístupu, hodnocení a způsobu náhledu na věc !

Naše myšlení a kultura, nabízející pomoc jaksi předpokládá z druhé strany kompatibilní kulturu a přístup ! (obdarovaný si daru váží, použije pro sebe a pro děti, začlení se do naší kultury a prostředí, do naší společnosti, a pak to jaksi funguje !) V tomto smyslu jsou začlenitelní do naší společnosti, a pro ni, pro křesťany, ale i pro ateisty např. nepředstavují žádné nebezpečí uprchlí křesťané, jezídi, ať ze Sýrie, nebo odkudkoliv.

Pokud se ale setkají naprosto odlišné kultury: 1. naše, tzv. Evropská (nazvěme ji křesťanská): ... ochota pomáhat potřebným a projevit soucit, solidaritu, štědrost (co snad se snaží charita, církev a možná i naivně sluníčkáři a dobrovolníci) ... a ... 2. islámská (žena je v islámu méně, než pes, ... na dětech až tak nezáleží, ... přicházejí nás ovládnout jménem Alláha, ... mnohoženství, ... šaria, ... jediný přijatelný postoj života je islám, ... nenávist a boj proti nevěřícím, ... zotročení křesťanů, a pokud islám (a je to v koránu - vybízí k džihádu a zabíjení nevěřících), pokud islám bere nabízenou pomoc jen jako povinnost otroků jim sloužit, a považuje charitu jako slabost, naše ustupování jim ne jako dobrou vůli, ale jako naši slabost, a námi pohrdá!? - viz komentář Jiřího Kobzy, bývalého diplomata v islámských zemích)

Jak se na svět dívá islám? ... dost videí o tom je na netu (z oficiálních prohlášení jejich imámů!):

 

... potom je otázka, jak se zachovat!?

A kdo má pravdu!? ... ta situace je tak složitá, zorganizovaná zlými silami se zlými úmysly (placená migrace, aby se celé skupiny lidí vydaly do Evropy, a rozvrátily ji!?) ... Pomoci se může tisícům, ne statisícům a miliónům - z čeho? ... na úkor sociálních dávek, důchodů, zdravotní péče? ... na úkor domácího obyvatelstva? ... čili podtrženo, sečteno:

jeden velký, organizovaný, záměrný: BORDEL !

a ještě k tomu opět citát již zde uveřejněný:

 

JE TO KOMENTÁŘ od TOMÁŠE cituji zde):

... "Nechápu, že s takovou razancí neapelujete na přijímání uprchlíků apriori muslimskými zeměmi, především bohatými ropnými teokraciemi Perského zálivu jako jsou Saúdská Arábie, Katar, Bahrajn, Spojené arabské emiráty, Kuvajt apod? Jsou tak bohatí, že nevědí, co s penězi, tak jimi mrhají na takové nesmyslné prokjekty jako budování umělých ostrovů, stavby kilometr vysokách mrakodrapů, budování umělých lyžařských sjezdovek uprostřed pouště apod, ale aby tihle nabubřelí egoističtí xenofobové přijali pár trpících bližních souvěrců, to ani omylem. V Mekce jsou desetitisíce klimatizovaných stanů pro poutníky, ale aby tyto využili jako azylové tábory a přijali tak pár nebohých muslimských imigrantů z bratrské země, kteří utíkají před válkou, kterou oni sami rozpoutali svojí štědrou podporou syrských rebelů, to ani omylem. Raději budou sponzorovat stavbu mešit v Evropě a podporovat její postupnou islamizaci. Jsem pro to, aby uprchlíky přijímaly přednostně země z jejich kulturního okruhu, tedy Evropa se s radostí postará o trpící blízkovýchodní křesťany, muslimové by zase měli držet ochranou ruku nad svými bratry, když stále proklamují, jak je islám mírumilovné a láskyplné náboženství překypující dobročinností. Já klidně přijmu syrské křesťany, přijmu i jezídy, já přijmu uprchlíky z Ukrajiny, přijmu i Vietnamce, když přijde na věc, ale nevidím jediný důvod, proč v Evropě tolerovat agresivní a expanzivní islám, který se nás snaží za celých 1400 let svojí existenci podrobit a nejinak je na tom i dnes."

 

a jiný citát od Jiřího Kobzy, bývalého diplomata, který roky působil v islámských zemích:


"Pro všechny humanistické, multikulturní, soucitné a pomáhající duše, co se mohou přetrhnout, aby se nějak zavděčily „uprchlíkům“:

Uvědomte si prosím, že podle Koránu, jste jenom jejich služebníci a cokoliv pro ně uděláte, cokoliv jim dáte, je z jejich strany považováno za pouhé splnění vaší povinnosti jako otroka svým pánům.

Vaše soucitnost a milosrdenství je chápáno (a interpretováno) Koránem, jako výraz ponížení, podřízenosti a přiznání nadřazenosti muslimů ostatním lidem. Čím lépe a více jim sloužíte, tím více jich bude chtít přijet a užít si dobrovolných otroků a (zejména) otrokyň.

Od malička je to takto učí. Po příchodu do Evropy se v jejich očích toto učení potvrzuje. Tak už toho propána vy pitomci nechte, dostanete nás všechny do maléru !"