Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#5927 Nestigmatizujme muslimy a jejich náboženství

2015-11-22 10:19

#5921: - Re: Re: 

Dobrý den,

stálo by za to doplnit si znalosti jak teologie, tak reálné mezináboženské politiky. Už to tu zaznělo několikrát, zřejmě Vám ale dělá potíže si to dohledat. Jde o papežskou politiku halasně prosazovanou minimálně od pontifikátu Jana Pavla II., znovu vyhlášenou na konci dubna 2015 papežskou radou a opakovaně (naposledy včera) potvrzovanou hlavou katolické církve, tj. monoteističtí věřící - křesťané, muslimové, židé obzvláště - nemají dva, tři, čtyři atd. bohů. Mají Boha jediného, Stvořitele nebe i země, a tedy se musí dohodnout v rámci vzájemného mezináboženského dialogu. Koneckonců naše různé křesťanské charity a diakonie a jejich přístup k muslimským migrantům jsou toho živým příkladem. 

Přece jen papež je pro věřící větší autorita než Vy. 

 

Papežská rada pro mezináboženský dialog: Nestigmatizujme muslimy a jejich náboženství

Vatikán. Vzhledem k událostem poslední doby se mnozí dotazují: „Existuje vůbec ještě prostor pro dialog s muslimy?“ Odpověď zní: Ano, a to více než kdy jindy. Zejména kvůli tomu, že většina muslimů se neztotožňuje s probíhajícím barbarstvím.

Tato slova uvozují dnešní prohlášení Papežské rady pro mezináboženský dialog, která věřící vyzývá ke zvěstování míru a nenásilí v dnešním světě, který pojem náboženství často spojuje s násilím. „V posledních dnech jsme bohužel svědky radikalizace společenského a náboženského diskursu, s následným rizikem stupňujícího se násilí, nenávisti a terorismu a s rostoucí, zcela banální stigmatizací muslimů a jejich náboženství“, čteme dále v prohlášení.

„V tomto kontextu jsme povoláni k posílení bratrství a dialogu“, vyzývá papežská rada a vysvětluje: „Věřící tvoří obdivuhodný mírový potenciál, pokud věříme, že člověk byl stvořen Bohem, že lidstvo je jediná rodina, a tím spíše, jestliže jako my, křesťané, věříme v Boha, který je láska. Pokračovat v dialogu, i když zakoušíme pronásledování, může být znamením naděje“, připomíná vatikánské prohlášení a zve ke zpytování svědomí: „Musíme se osmělit a zrevidovat kvalitu rodinného života, způsob, jakým vyučujeme dějiny a náboženství, obsah našich kázání při bohoslužbách. Zejména rodina a škola jsou klíčem k tomu, aby zítřejší svět spočíval na základech vzájemné úcty a bratrství“, píše Papežská rada pro mezináboženský dialog v závěru dnešního tiskového prohlášení.

http://www.radiovaticana.cz/clanek.php4?id=21778 ---

 

Odpovědi

Chce to trochu se nejdříve seznámit s náboženstvími a jejich růzností a neplkat !

#5934 Re: Nestigmatizujme muslimy a jejich náboženství

2015-11-22 18:32:37

#5927: - Nestigmatizujme muslimy a jejich náboženství 

 1. Židé a Křesťané mají stejného Boha!!! ... (a máme tudíž od Něho např. DESATERO, a v něm mimojiné: NEZABIJEŠ a třeba také NEPROMLUVÍŠ KŘIVÉHO SVĚDECTVÍ ... = čili nebudeš lhát) Je to Bůh s autoritou, ale také Bůh milující a vztah věřících je na základě lásky k Bohu a Jeho lásky k lidem, ne na prvním místě ze strachu před Božím trestem)

2. Křesťané mají víru v Jednoho Boha se specifickou "zvláštností" = sv. Trojice = (1 Bůh, 3 Osoby: OTEC, SYN, DUCH SVATÝ) a pouze u křesťanů se Bůh - Syn stal i člověkem, t.j. narodil se (o Vánocích) a hlavně: obětoval se z lásky za nás na kříži a vstal z mrtvých (což se někomu nemusí líbit, nebo v to nevěří, ale je to podstata křesťanské víry) Židé ani muslimové takovou víru nemají.

3. Muslimové věří také v 1 boha, říkají mu Alláh (ovšem podle WIKIPEDIE: alláh je název původně pohanského boha!!!) a vztah k tomuto bohu mají především na základě strachu z něho a ne v prvé řadě z důvodů lásky!!!

4. POUZE ISLÁM A MUSLIMOVÉ MAJÍ VE SVÉ VÍŘE POVOLENO LHÁT DLE POTŘEBY, ZABÍJET NEVĚŘÍCI A ZA TYTO POSTOJE SLÍBEN I RÁJ (nebe)!!! ... NEMAJÍ DESATERO!!! TYTO ZÁSADY JSOU ZAKOTVENY V JEJICH SVATÝCH KNIHÁCH, PŘEDEVŠÍM KORÁNU, A TO JE JEJICH OFICIÁLNÍ SVATÁ KNIHA!!!

5. ŽIDÉ A KŘESŤANÉ MAJí STEJNOU SVATOU KNIHU = BIBLI (aspoň z části), a to: ŽIDÉ = STARÝ ZÁKON 1. část a KŘESŤANÉ NAVÍC I NOVÝ ZÁKON, s poznámkou, že důraz se klade především na Nový Zákon = ta 2. část Bible.

6. MUSLIMOVÉ NEMAJÍ BIBLI, a KORÁN JE SHRNUTÍM RůZNÝCH PRAMENů, SPOLU NESOUVISEJÍCÍCH VERŠů, KTERÉ JSOU SEŘAZENY CHAOTICKY, bez chronologie a témat, tak jak měl Mohamed své "vize". ... Na rozdíl od BIBLE, KTERÁ JE SYSTEMATICKY SLOŽENA CHRONOLOGICKY = ČASOVĚ, i TÉMATICKY: prorocké spisy, chronologie = letopisy, přísloví, zpěvy, evangelia, listy, zjevení.

7. Historicky ani židovství (které mělo vyznávat víru především ve svém izraelském národě) víru nevnucovalo ji světu = okolním zemím, a nešířilo se světem násilím a expanzí a dobýváním, (na rozdíl od 1400 let historie islámu!!!) Křesťanství se šířilo někdy určitým "násilím", ovšem často to bylo "náslilí" jako obrana proti islámu = dobytí zpět, muslimy obsazených zemí = částí tzv. Svaté země = křižácká výprava. Křesťanství se více šířilo mírumilovnou cestou = sv. Cyril a Metoděj, Velká Morava, a mnozí misionáři v zemích, jako např. v historii Japonska rozhodně nešířilo nenávist a mnoho misionářů i tam i jinde umíralo v pronásledováních!!!

Islám se šíří násilím, expanzí, lstí a pronásledováními = důkazem je 1400 let jeho šíření!!!

8. Ve Starém Zákoně v Bibli je sice několik výzev k zabití nevěřících, (ovšem jen v té biblicky staré době, a jen těch konkrétních nepřátel ve válečném konfliktu) nikdy ne všeobecně a trvale ke všem nevěřícím, jako je zakotveno v Koránu!!!

9. V Novém Zákoně = křesťané = nenajdete ani jednu zmínku, že by křesťané měli zabíjet!!!

10. Islám tedy považuji za pseudonáboženství, a alláha za pseudoboha, jelikož je založeno na podvodu, náslilí, lži. Jelikož nemá jasnou profilaci toho, co je zlé = zlo = hřích a definici toho zcela zmatenou v povolení a nařízení zabíjet a lhát dle potřeby. Islám tudíž není náboženství jako takové, ale i zrůdná ideologie, a nemá právo být připojován, srovnáván, nedejbože dáván do stejné hodnoty a roviny s křesťanstvím a židovstvím!

TAKŽE NEARGUMENTUJTE TADY LASKAVĚ AUTORITOU PAPEŽE, ... A S TÍM VYJÁDŘENÍM PAPEŽSKĚ RADY (interpretací) JDĚTE NĚKAM !!!

(a ještě malý dodatek: kdyby byly víry jako jedna a ta samá, a bohové také, a kdybyste měl pravdu ve Vaší argumentaci a interpretaci, jak vysvětlíte křesťanské misionářské působení v muslimských zemích v historii, nebo naopak nenávist muslimů ke křesťanům a židům a jejich pronásledování!? ... Kdyby Bůh a Alláh byli jedno a totéž!?)

Mysli, než začneš plkat !

#5935 Re: Nestigmatizujme muslimy a jejich náboženství

2015-11-22 18:46:56

#5927: - Nestigmatizujme muslimy a jejich náboženství 

 a na obranu Papežské rady a jejího dokumentu: existují i normální muslimové (obyčejní, kteří jsou poctivě přesvědčeni o existenci jejich Boha, a nejsou zradikalizovaní = ale to jsou vlastně "nevěřicí" muslimové, vlažní ... (z pohledu IS)

asi přece jen není každý muslim terorista (i když téměř všichni teroristi jsou muslimové = píšu téměř, protože jsou i teroristé nemuslimští: plynový útok v Tokijském metru svého času, apod)

a s takovými muslimy je možný mezináboženský dialog (řeknu to upřímně: hlásat jim evangelium, a Krista, a vlastně je oslovit křesťanstvím a nabídnout jim konverzi k víře ne násilím, ale vítězstvím myšlenek, neboť křesťanství je lepší, než islám)

Takže je to míněno tak: Židé jsou něco jako naši starší bratři ve víře, a (ti prostí, věřící muslimové = bez násilí) jako naši "vzdálení bratranci"

Je to složité téma, a skutečně asi existují mezi 1,8 miliardou muslimů někteří opravdu neškodní a vstřícní !?! Když to napíšu, uvědomuji si, že mnoho muslimů je z té druhé kategorie, ale také nejsou všichni češi, američané, či evropané, zkrátka bílí jen a jen samí svatí andělé!?)

A tož tak to asi bylo tou radou myšleno, takže:

NEOPERUJTE TADY POŘÁD S TOU PAPEŽSKOU RADOU URČITÝM JEDNOSTRANNÝM ZPůSOBEM ARGUMENTACÍ!!!

ASI JSTE FAKT PROVOKATÉR A USILUJETE JEN VRAZIT KLÍN MEZI KATOLÍKY A OSTATNÍ KŘESŤANY, ČI MEZI KATOLÍKY A NÁROD, NEBO MEZI KŘESŤANY A NÁROD !!! (ANEBO JEN MEZI SAMOTNÝMI KATOLÍKY!?)

(a pokud mě a moji autoritu chcete srovnávat s autoritou papeže - ((nevím na základě čeho)), tak si akorát tak můžete víte co ... !)