Pro klidnou a bezpečnou Kutnou Horu

Quoted post

RoderickB

#9 ??

2012-04-09 09:43

Vážení, připadá mi, že jste všichni naprosto mimo. Sociálně slabým (nikoli nepřizpůsobivým !!) se může kdykoli stát kdokoli z nás. Myslím, že kdyby jste museli obracet každou korunu a rozmýšlet se, jestli ji investovat do jídla, či do bydlení, takovému bydlení přizpůsobené místo bývalých kasáren, které by Vám poskytlo za rozumnou cenu (v poměru k nízjému platu, či výši podpory) střechu nad hlavou byste s radostí uvítali. Styďte se všichni za své předsudky a pokrytectví !

Odpovědi

Martina

#10 Re: ??

2012-04-09 11:07:09

#9: RoderickB - ??

Konečně rozumný názor! Souhlasím!


Nepřihlášený uživatel

#13 Re: ??

2012-04-09 20:01:21

#9: RoderickB - ?? 

Problém zjevně nespočívá v nechuti společnosti poskytnout sociálně slabým pomocnou ruku, nýbrž v odmítání způsobu, jakým toho má být docíleno. Koncentrace sociálně slabých (a, jak již někdo napsal, sociálně nepřizpůsobivých, kteří z nich tvoří v KH velké procento) v jednom místě, je společensky velmi negativní, což jasně potvrzuje historická zkušenost (sídliště v severních Čechách, ale i jinde po republice). Pokud chce město začleňovat, proč nevyužije své byty roztroušené po městě, které naopak vehementně prodává? To by možná mělo co dělat se slovem "začlenění". Koncentrace v kasárnách má naopak jasně blížeji k izolaci. Bohužel podobné projekty slouží většinou pouze "odstraňování" nepřizpůsobivých z investičně lukrativních lokalit a poškozují zájmy jak jich samotných, tak zájmy obyvatel lokalit, kam jsou směrováni...

Petr

#21 Re: ??

2012-04-12 10:33:18

#9: RoderickB - ??

Vážená paní, už to jednou bylo a jak to dopadlo. Myslím tím ubytovnu u VHS. Asi tady na Žižkově nebydlíte. Cikáni chodili plundrovat prodejnu RIO takovým způsobem, že i uvažovali o jejím uzavření. Pak by chodili krást na naše zahrady. Je jim to jedno, stejně jim nikdo nic neudělá a za nic nepotrestá. A to oni moc dobře vědí, proto se tak chovají. Proto jsem taky podepsal petici. Kdyby se jednalo o byty pro normální slušné spoluobčany, tak nikdo nebude nic namítat. Prostě ten problém tady je a cikáni místo aby makali budou jen řvát o diskriminaci. Nás to stálo hodně úsilí a peněz, vybudovat bydlení a nenecháme si to zničit.

doblitek

#22

2012-04-12 11:03:07

#9: RoderickB - ??

 

Já ti rozumím a máš naprostou pravdu.Ale musí ti být jasné jako všem ostatním,že valná většina (ne-li všichni) těch,které tam nastěhují budou romové a především ti "nepřizpůsobiví",protože slušný romové dokážou rozumně hospodařit s penězi,popř. pracovat a tak si shání bydlení sami.Takhle vznikne gheto,které tu nemělo obdoby.A silně pochybuju,že ty opravdu sociálně slabé rodiny,které by o nabídku bydlení za nízkou cenu stály,budou mít chuť se nastěhovat do středu něčeho takového.Nejsem rasista,ale všichni víme jak to s romy je,jak se "snaží" začlenit,jak se "snaží" změnit a jak si nesmírně "cení" podobných nabídek tak,že zůstanou budovy bez oken a vybavení,o čistotě nemluvě.Třeba to tak nebude,nicméně podobné případy nás o tom v minulosti nepřesvědčily.....Taky budou chodit do centra města,protože v Přítokách a okrajových částech Žižkova téměř nejsou hospody a herny,což taky nebude úplně bez problémů....

Tímto bych se chtěl omluvit slušným romům,protože by nebylo fér házet všechny do jednoho pytle......

kutnohoračka

#24 Re: ??

2012-04-12 14:35:19

#9: RoderickB - ??

Já s Vámi naprosto souhlasím, sociálně slabým se v Kutné Hoře stanete opravdu velice lehce...

:-)))))

#28 Re: ??

2012-04-12 20:25:26

#9: RoderickB - ??

No nevím nevím. Pokud tam budou lidi co budou pracovat a jejich mzda jim nedovolí lepší bydlení tak neřeknu ani popel, Budu vědět že tam jsou lidé kteří pravidelně chodí do práce manželku maj třeba na mateřský a peníze nemaj tak to pak uvítám. Ale to se nestane. Garantuju vám že se tam nastěhuje nepřizpůsobivá lůza. Už jenom to že tam bude takovéto zařízení snižuje hodnotu pozemků a nemovitostí vůbec. A ještě se zeptám odkud jste.  Určitě ne ze žižkova nebo z Přítoky.

nell

#53 Re: ??

2012-04-17 01:06:32

#9: RoderickB - ??

hmmm, hezky dušínovský přístup :)  jen bych rád znal přesnou definici sociálně slabých spoluobčanů (a způsob jejich odlišení od těch nepřizpůsobivých); myslím, že do sociálně slabé vrstvy dnes nevědomě spadá více než 75% současných důchodců a naprostá většina tělesně, mentálně a jinak významně zdravotně postižených spoluobčanů. bohužel o ty se tu ale nejedná, není-liž pravda?? velmi nerad bych proto podporoval integraci takových "sociálně slabých spoluobčanů", kteří dlouhodobě patrazitují na sociálních dávkách nás, dosud soběstačných...

.... konečně také silně pochybuji o logice úvahy, že integrování této tzv.sociálně slabé skupiny fakticky pomůže zlepšení jejich situace, natož pak jejich vzájemné motivaci k dosažení změny tohoto stavu vlastním přičiněním...


Nepřihlášený uživatel

#66 Realita

2012-04-21 17:52:28

#9: RoderickB - ??

Vy sám v dané lokalitě máte svou nemovitost? Nebo snad zde přímo bydlíte? Pohybují se Vaše děti v této části Kutné Hory? Pokud by tomu tak bylo, nikdy by Váš příspěvek nemohl být napsán.

Termín sociálně slabý v kontextu uvedeného účelu chápe snad každý racionálně uvažujicí jedinec. Vězte, že samoživitelky s dítětem, které nemají kam složit hlavu, a blahosklonné zastupitelstvo jim pomůže v jejich nelehkém údělu, to věru nebudou. Všichni víme kdo by tam měl "bydlet". Kdo si to nechce přiznat a ohání se nějakým pseudohumanismem nebo čímsi podobným, je mimo realitu.

Plně souhlasím s tím, že izolace problém "sociálně slabých" neřeší. Ovšem neřeší jej ani to, že zastupitelé nastěhují toto etnikum mezi naše, doposud klidné, bezpečné a krásné, domovy. Mezi domovy našich rodin, mezi naše rodinná zázemí, na která v tváři potu dnes a denně vyděláváme. Tvrdě pracujeme a platíme daně, abychom mohli klidně žít. V bezpečí, v radosti, ve zdraví. Investice do bydlení patří dnes mezi největší a nejzásadnější rozhodnutí v lidském životě. Zvolili jsme si žít svůj život v Kutné Hoře. Chceme zde vychovávat své děti a spokojeně žít. Bez strachu. Bez obav. Snaží se snad statutáři města, Ti které jsme si v dobré víře zvolili, abychom svých rozhodnutí po zbytek života litovali?

věra

#68 reakce

2012-04-21 20:31:35

#9: RoderickB - ??

Nechápu jak někdo může napsat tento názor,vy tam asi nemáte pozemky pokud by tam byli startovací byty pro mladé rodiny a matky s dětmi tak klidně proč ne.Ale pokud tam nastěhujou cikány a podobnou verbeš která práci vyděla jen v televizi nebo ve zlích snech tak to nechápu,každý si brání jen svoje majetky už jen kvůli tržní cenně nebo klidné lokalitě.

taky Lenka

#74 Re: ??

2012-04-23 20:58:15

#9: RoderickB - ?? 

 A připadne Vám rozumné shromažďovat sociálně slabé všechny na jednom místě? Mě osobně tedy ne!!!!!

xena

#78 Re: ??

2012-04-24 18:12:45

#9: RoderickB - ??

Tak hele,já zde v Hoře s nima žiju od narození,čtu každý den zprávy a sleduji co se děje.To jste všichni slepý???Nenávidím je!!!!a za tím si pevně stojím.Pokud se tohle stane,tak mé děti v tomto černém městě plném nepřizpůsobivých občanů vychovávat nebudu!!!!!Tento názor nezdílím jenom já a pevně doufám,že nic z toho co chce město provést se nestane!!!!


Nepřihlášený uživatel

#79 Re: ??

2012-04-26 17:54:06

#9: RoderickB - ?? 

 Když jste tak nad věcí pane Rodericku, nikdo Vám nebrání se případně prohlásit za sociálně slabého a nastěhovat se mezi tyto lidi. Rychle si to rozmyslíte!