Petice na podporu náměstka hejtmana JUDr. Sloupa

Quoted post

Stanislav

#6 My z Pohraniční stráže

2012-12-15 18:07

Souhlasím s podporou Václava Sloupa ! Mám však velké výhrady ke znění závěru petičního prohlášení, kde píšete o tom, že Václav Sloup sloužil pouze 4 roky jako ZVP, potom "pouze" v týlových funkcích. Služba v Pohraniční stráži byla pro několik set tisíc pohraničníků tou nejčestnější povinností. Střežili jsme hranice státu kde nebyli bezdomovci, žádní nezaměstnaní, kde si mohl každý ze svého platu postavit dům, kde nebyly nemocniční lůžka rozdělena podle majetku. Pohraniční stráž a její příslušníci byli v době budování sociálně spravedlivější společnosti považováni za elitní a gardovou složku československých ozbrojených sil, kde sloužit bylo ctí ! Vy všichni, kteří dnes hanobí poctivou a velice záslužnou činnost naší Pohraniční stráže, přes fakt že o této složce nevíte NIC, hanobíte práci téměř půl miliónu pohraničníků, kteří touto službou za 40 let jejího trvání prošlo. Za většinu z nich prohlašuji ! Nejsme žádní vrazi ani ti kteří zneužívali služebního postavení při výkonu svých pravomocí !!!

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#7 Re: My z Pohraniční stráže

2012-12-15 20:01:54

#6: Stanislav - My z Pohraniční stráže

Dobrý den, pane Stanislave, v závěru je napsáno, že sloužil 4 roky jako zástupce velitele roty...Vy jste jistě, podle Vašich slov, sloužil na pohraniční rotě, takže víte, že rota se skládala z velitele, zástupce velitele roty, který měl sice funkci ZVP roty, ale s politickou funkcí to na rotě nemělo nic společného a výkonného praporčíka...A potom byli řadoví pohraničníci. Život tam byl daleko přátelštější a familiernější, než např. na Stavebně montážním praporu v Dolním Žandově, kde jsem  sloužil a bylo zde 250 pohraničníků....A pana Sloupa jsem znal jako proviantního náčelníka na Chebské brigádě PS, kam jsem jezdíval na vyúčtování...Byl sice přísný a důsledně vyžadoval pořádek v kuchyni a v účetnictví, ale politika ho nezajímala...Původně jsem tam vynechal ty 4 roky, ale bylo mi vyčítáno, že jsem to v petici neuveřejnil...Tak jsem to sice dodatečně opravil, ale na postoji k JUDr.Sloupovi se nic tímto nezměnilo....S pozdravem Burger.

Tento příspěvek byl odstraněn jeho autorem (Zobrazit podrobnosti)

2012-12-17 10:38:59


kreja

#26 Re: My z Pohraniční stráže

2012-12-17 10:58:54

#6: Stanislav - My z Pohraniční stráže

Co to melete, soudruhu? Vaše hrdinná, záslužná ochrana hranice spočívala víceméně maximálně v chlastacích jízdách Uazy  např. podél Lipna, v bílení benzínu z Péhámy apod... Krom toho, kdo prohlásí, že mu bylo ctí zadrátovat republiku směrem ven a nepřítele měl zásadně ve vnitrozemí, pak bych doporučil snad leda Chocholouška. A to, že nejste žádní vrazi, už je snad ,úplně mimo mísu. Jinak tedy, někteří elitní a gardoví příslušníci by samozřejmě netrefili skorem nic, páč byli imrvére pod vlivem...

VN

#104 Re: My z Pohraniční stráže

2012-12-21 07:24:50

#6: Stanislav - My z Pohraniční stráže

Milý Stanislave.

Nebyli bezdomovci, protože je nikdo nesměl ukazovat a komunistická VB je honila do lesů, kde nebyli vidět. Nebylo nezaměstnaných, protože kdejakej vekslák byl invalidní důchodce. Takže ne, že nebyli. Oni byli, jen se jinak jmenovali a režim je neukazoval, jako spoustu jiného, nechtěného a nepopulárního. A muvit o nejčestnější povinnosti - to si snad děláte srandu!?

Zatímco někdo si plnil nejčestnější povinnost tím, že střílel na bezbranné svobodomyslné lidi na drátech v pohraničí, jiný se kochal tím, jak věší Horákovou a jiné, kteří neměli ten správný politický názor. Tomuhle svinstvu říkáte nejčestnější povinnost? Já tomu říkám sprosté vraždění zaúčelem prosazení svého názoru.

Nechci, aby budoucnost mých dětí vytvářel na krajské úrovni komunistický politruk a nechci, aby se vrátila doba, o níž píšu výše. A prskám vzteky, když se demokracie a práv dovolává ten, kdo je sám v minulosti potlačoval, byť slovem na PéVéesce, na státní hranici u drátů samopalem nebo provazem na Pankráci.

Připadá Vám snad demokratické, když někdo obežene hranici ostnatým drátem a střílí do zad ze samopalu těm, kdož v takové odrátované zemi nechtějí žít? Ne každý, koho komunistická pohraniční stráž zastřelila, byl pašerák nebo zločinec.