Petice proti trvalému označování - čipování psů - zatím ne občanů

Quoted post

Haf

#42 Re: Re: Re: zamyšlení

2013-01-06 15:36

#34: Gabina - Re: Re: zamyšlení

Můžete nám sdělit, Gábino, nějaká pozitiva čipování? Mám na mysli pozitiva pro občany města, majitele psů nebo psy samotné? Já jsem žádná neobjevil a pokud nebudu se psy chtít vycestovat (někdy mám pocit, že bych to měl udělat a trvale), marně nějaký důvod hledám. Podotýkám, že jeden náš pes je čipován z útulku a druhý identifikovatelný dle tetování, oba nosí známky. Proč někdo rozhoduje o mé povinnosti duplicitně označovat psy, navíc na mé náklady?Stačí přeci povinnost mít psa označeného libovolným způsobem dle uvážení chovatele a toto kontrolovat.

Když má Váš pes ZOP, proč nemůže běhat na volno? To Vás neposlechne?Jak mohl zkoušky udělat, nebo je agresivní/špatně socializovaný? Vodím psy navolno, protože jsou dobře socializovaní, nikomu vědomě neublíží a protože to je pro ně lepší (potřebují pohyb). Tato jejich svoboda je pro nás natolik podstatná, že jsme ochotni nést odpovědnost za případné následky.

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#44 Re: Re: Re: Re: zamyšlení

2013-01-06 21:43:32

#42: Haf - Re: Re: Re: zamyšlení

Psi se pouštějí na volno tam,kde je to povolené, oni mohou rovněž obtěžovat i jiné lidi,zvířata v lese. ne všichni musí milovat psy.představte si,že někteří se jich i bojí. mají ti lidé opustit město,aby uvolnili svět vám a vaším psům na volno? jak běhají na volno,tak určitě za nimi neběháte,aby jste za nima byl schopen uklidit jejich exkrementy. to že váš pes nikomu neublíži,neznamená že se nemůže leknout,být napaden,mít zkratkovité jednání atd. a může být neštěstí na světě. zřejmě jste jeden z těch pejskařů,kterému na okolí nezáleží nejste nahodou jeden z těch týpků s bojovými plemeny na volno,kterým patři celý svět? nepřál bych vašemu psovi,kdyby ho napadl nějaký agresivní pes na volno. to by jste měl spoustu řečí o nezodpovědných pejskařích. nevím proč,ale starší pejskaři  mají psy na vodítku,jsou odpovědní k okolí.asi to je dáno výchovou v mládí,kdy byla ještě úcta k sousedům,starším lidem,...

pro mnoho lidi bude určitě přínosná vaše myšlenka o přestěhování někde jinde jak jste uvedl výše.

Pokud jste někdy složil nějaké zkoušky poslušnosti,tak víte,že nikdy není zaručeno,že si pes nepostaví hlavu a prostě nebude na chvíli poslouchat. Pokud máte psa,který nikdy nevybočil a nechtěl si počuchat háravou fenu,prohnat zajíce,tak jste jeden z nejlepších cvičitelů psů na světě.