Petice proti trvalému označování - čipování psů - zatím ne občanů

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#44 Re: Re: Re: Re: zamyšlení

2013-01-06 21:43

#42: Haf - Re: Re: Re: zamyšlení

Psi se pouštějí na volno tam,kde je to povolené, oni mohou rovněž obtěžovat i jiné lidi,zvířata v lese. ne všichni musí milovat psy.představte si,že někteří se jich i bojí. mají ti lidé opustit město,aby uvolnili svět vám a vaším psům na volno? jak běhají na volno,tak určitě za nimi neběháte,aby jste za nima byl schopen uklidit jejich exkrementy. to že váš pes nikomu neublíži,neznamená že se nemůže leknout,být napaden,mít zkratkovité jednání atd. a může být neštěstí na světě. zřejmě jste jeden z těch pejskařů,kterému na okolí nezáleží nejste nahodou jeden z těch týpků s bojovými plemeny na volno,kterým patři celý svět? nepřál bych vašemu psovi,kdyby ho napadl nějaký agresivní pes na volno. to by jste měl spoustu řečí o nezodpovědných pejskařích. nevím proč,ale starší pejskaři  mají psy na vodítku,jsou odpovědní k okolí.asi to je dáno výchovou v mládí,kdy byla ještě úcta k sousedům,starším lidem,...

pro mnoho lidi bude určitě přínosná vaše myšlenka o přestěhování někde jinde jak jste uvedl výše.

Pokud jste někdy složil nějaké zkoušky poslušnosti,tak víte,že nikdy není zaručeno,že si pes nepostaví hlavu a prostě nebude na chvíli poslouchat. Pokud máte psa,který nikdy nevybočil a nechtěl si počuchat háravou fenu,prohnat zajíce,tak jste jeden z nejlepších cvičitelů psů na světě.

 

Odpovědi

Dedahad

#45 Re: Re: Re: Re: Re: zamyšlení

2013-01-06 21:52:56

#44: - Re: Re: Re: Re: zamyšlení

A to vše co uvádíte bude po čipování jiné , lepší ? Nepochybuji , že se vůbec nic nezmění , určitě jen to  , že jsem tomu svému důvěřivému tvoru nechal ublížit - více či méně a sám před sebou bych se musel stydět ! Pokud vím , zatím žádný člověk to nevyzkoušel na vlastní kůži , vlastně pod vlastní kůži na levé straně krku , přestože jsme k tomu pány konšely vyzvali ! Čipování bolí a je jen rozdíl ve vnímání bolesti , stejně jako u lidí .

Haf

#53 Re: Re: Re: Re: Re: zamyšlení

2013-01-07 23:49:20

#44: - Re: Re: Re: Re: zamyšlení

Re neřihlášený uživatel: Vidím, že vše víte nejlépe. Představte si, že za svými psy, kteří většinou běhají na volno, skutečně chodím a sbírám exkrementy! Co je na tom divného? Nejsou to žádná bojová plemena i když ten 7 kilový se tak občas snaží tvářit, když potká 40kg psa :-). A opravdu je může napadnout agresivní pes, což jsou v 99 % psi nesocializovaní, kteří jsou drženi stranou od ostatních - na vodítku, za plotem a pak se najednou dostanou ven. A taky si opravdu  oba rádi počuchají háravou fenu, jsou to psi a ona je fena a všichni to přežijou bez újmy- neměli by to snad dělat?

Odvoláváte se na staré časy, kdy byla úcta k sousedům, starším lidem. V těch časech běhali psi vesměs na volno stejně jako na kdejaké vsi a nikomu to nevadilo. Ono je to totiž o toleranci. Vás bych tipoval třeba na podobného hostilního občana, který přizabil čivavu holí, protože byla na volno a asi si ho chtěla očuchat.

Nicméně to už je o vzájemné nesnášenlivosti českých lidí a ne o čipování psů...

 

 


Nepřihlášený uživatel

#157 Re: Re: Re: Re: Re: zamyšlení

2013-02-04 17:56:19

#44: - Re: Re: Re: Re: zamyšlení

Co to tady žvatláte??? Co ty vaše velice inteligentní kecy vyčtené počítám z nějaké velice odborné literatury mají společného s čipováním??? To jako když pes bude mít čip,tak nikoho nekousne,nebo bude jistota,že po něm jeho pán uklidí??? Uvědomte si laskavě o čem ta petice je a svoje návaly inteligence si nechte třeba pro BLESK nebo TV NOVA!!!