MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA


Nepřihlášený uživatel

#104826 Re:

2017-03-19 11:02

#104824: -  

 Tak to je opravdu "myslitel", který si vůbec neumí komunistickou totalitu představit. 


Nepřihlášený uživatel

#104827 Re:

2017-03-19 11:03

#104823: George Soros -  

 Co to zase zkoušíš ruský trotle, takovou hovadinu ti může uvěřit tak leda Miloš Zeman a ten je v teminálním stádiu alkoholové demence. 

Vlastenec

#104828 Re: Re:

2017-03-19 11:06

#104827: - Re:  

 Sorosovská  <•> promluvila... 


Nepřihlášený uživatel

#104829 Re: Re: Re:

2017-03-19 11:16

#104828: Vlastenec - Re: Re:  

 Ty jsi schopen opradu uvěřit takovému naprostému blábolu? Proč si se učil číst a psát? 

Mimochodem, dosud nejen v této diskusi, ale vůbec nikde nebyl nikdo schopen jasně identifikovat jedinou organizaci, která by měla příspěvky od Sorose a prováděla něco hanebného. Tedy to s Sorosem asi nebude tak špatné :-)


Nepřihlášený uživatel

#104830 Re: Re: Re: Re: Re:

2017-03-19 11:28

#104821: - Re: Re: Re: Re:  

 Jo tys myslel toto? To je bohužel skutečně vražda v rodině, je to děsivé, ale nemá to nic společného s vírou, ale nejspíše velmi mnoho s psychickou poruchou. Pravděpodobný pachatel byl zadržen přímo na místě. Tedy echo24 to jede už jako AC24, hmmm. 


Nepřihlášený uživatel

#104831 Aneb scénky z ČSSR okupované rusáky z let 1969-1986......

2017-03-19 13:49

Krym ‚oslavil‘ obsazení Ruskem dětskou scénkou. Se samopaly i vztyčením vlajky

....pro ty kdo okupaci Rusáky znají opravdu nic neobvyklého či nového. Je to s Rusákama pořád stejné. 

 


Nepřihlášený uživatel

#104832 Zeman s Ovčáčkem v USA?

2017-03-19 14:06

Prezident asi neslyšel. Odmítnutí podat Merkelové ruku bylo podle Trumpova mluvčího nedorozuměním


Nepřihlášený uživatel

#104833 Šlechtová ani neví, jak má oslovovat poslance - poslankyni.....

2017-03-19 14:22

...podobně jako Janeček - zatím ředitel Finanční správy. Šlechtová se tváří, že vůbec nerozumí tomu, že nákup kournových dluhopisů vlastníkem emitenta je v rozporu se zákonem. Jak bude za pár týdnů vysvětlovat, že je neuvěřitelně hloupá. 

Babiš nezveřejnil vlastně vůbec nic, Babiš právě v Právu tvrdí, že za 20 let prodal či koupil 700 firem, to je neuvěřitelné číslo skoro 3 firmy měsíčně!!!!!, což naznačuje, že přes držení akcií 3 roky - tedy časový test Babiš následně rozjíždí karusel nákupu prodeje akcií vlastních firem, kdy při prodeji jsou samozřejmě akcii dražší - celé to odhadují soudní znalci, tedy cenu neurčuje burza - transparentní obchod, ale soudní znalci je Babiš automaticky v podezření, že v jeho karuselu dochází k velmi podivným manipulacím. 

Šlechtová si naběhla a ještě se přiznává k tomu, že si naběhla :-). 300 pozměňovacích návrhů!!!!! Co to je za zákon? Ta zešílela. 

Symptomatické, že ministryně za ANO StB je schopná tvrdit, že ČR byla vydírána EU v kontextu kompetenčního zákona, to dostatečně o Šlechtové vypovídá, neboť oddělit úředníka od politika zákonem, aby úředník nemohl být politikem vydírán, přinucen k jednání na hranici zákona atd., aby se mohl politikovi bránit, je jeden ze základních zákonů demokracie, je skoro stejně důležitý, jako zákon o volbách. 

Tedy skutečně je symptomatické, že ministryně za ANO StB to nechápe a navíc ani neví, že ČR se zavázala zákon přijmout se vstupem do EU a co více, Šlechtová "odbornice" na dotace EU ani neví, že ČR je jediná, která nerozděluje EU dotace speciálním zákonem, ale nařízeními vlády, smernicemi a vším možným co ovládají výhradně "politici" a není obecně ukotveno z zákonu a tedy to, jak dotace byly např. rozkrádány oposmluvní zlodějskou bandou v severních Čechách nebo např. Mynářem je důsledek neexistence služebního zákona a neexistence zákona na rozdělování dotací. 

 

 

 


Nepřihlášený uživatel

#104834 Re: Re: A pak že Andrej nevyužívá své noviny :-)......

2017-03-19 16:53

#104707: Evropan - Re: A pak že Andrej nevyužívá své noviny :-)...... 

 

 Do jisté míry to tak vypadá. 

Babiš ale zneužil a dále zneužívá politickou moc, pokusil se dokonce zahladit svojí velmi pravděpodobnou trestnou činnost tak, že by Sněmovna schválila  dodatečné zdanění dluhopisů. 

Je naprosto jasné, že ze sebe Andrej udělá obětí, nakonec jako každý zlodějíček, bude chtít ten jeho pytel blech udržet pohromadě, aby se tak mohl dělat i v ulicích s koblihou v ruce. 

Pochybuji ale, že potom, co celá věc byla velmi přehledně rozebrána ve Sněmovně, včetně odkazů na judikáty české a evropské o vyvádění zisku do míst z nízkou či nulovou mírou zdanění osobami spojenými, je i jeho straníkům naprosto jasné, že se dopouštěl velmi pravděpodobně trestných činů, neboť rozsah v jakém je to realizováno je gigantický. 

Janeček se zatím tváří, že to neslyšel, ale je nepochybné, že to slyšeli státní zástupci, kteří budou konat, když nebude konat Janeček a je dokonce pravděpodobné, že budou konat i když se Janeček vzpamatuje.  

Zatím je Janeček velký frajer i proto, že je možné, že Andrej dohodne (slibil) další makroamnestii. To co Babiš teď bude dělat je velmi snadno čitelné, dělá přesně to, co se dá očekávat především proto, že žádný jiný prostor nemá. 

Včera do Sněmovny nepřišel, protože ho nestihli připravit, nic složítého na tom není. Teď horečně hledají argumenty a myslí si, že když jeho jednání s dluhopisy není explicitně popsáno v zákoně o dani z příjmu, že to je jednání nejen morálně možné ale dokonce zákonné, jak dnes vyhlásil Agrofert.

Vysvětlit, že nedaní 90 mil. ročně, protože na to použil "trik" chce opravdu trošku slovní ekvilibristiku a nejde to udělat v jednom za hodinu, neb na takovou věc jsou voliči poněkud přecitlivělí. :-), ale nepochybuji, že z vysvětlení vyplyne, že je oběť, že to chtěl všechno dodanit, ale opozice mu v tom zabránila :-). 

Legrační je, že kdyby se ten jeho návrh přijal, emitent-vlastník by prostě vypořádal dluhopisy a nic by se zase nedanilo :-) 

Andrej už žádné trumfy nemá a už vůbec ne předvolební. Přestože je to problematika složitá, Babiš nedaní 90 mil. ročně a skoro miliardu za 10 let jen proto, že vlastnil emitenta dluhopisů, což je snadno komunikovatelný fakt, neb i volič Andreje chápe, že co svět světem stojí chtějí mít podnikatelé "holding" aby mezi firmami a ideálně i fyzickými osobami mohli přesouvat zisk tak, aby nakonec nezpaltili daně, ale ani jeho voliči toto neschvalují, v tom se Andrej velmi spletl, protože tím z jeho voličů udělal idioty a na to jsou obzvláště hákliví.

Nejde to vzít zpět. Není na to cesta, přestože se o to samozřejmě jeho tým pokusí. A to, že spustí mediální kolotoč, to je naprosto jasné. 

Medíálně to bude tak, že daň z 90 mil. tedy 13,5 mil x 5 let 67,5 milionu Andrej "věnuje" na charitu, to už nakonec vyhlásil a dokonce si už mohou "požádat" potřební i v tom je dnes zřejmé, jak je to pokrytecké, neboť o toto okradl stát, tedy občany této země, tedy nedává ani korunu ze svého. 

Navíc hloupě a upoceně se jedná jen o daň za 5 let, přitom má dluhopisy na 10 a ještě je k tomu byť asi mírně nadhodnocen úrok dluhopisů, tedy náklad na straně Agrofertu.  Babiš by byl první, kdo by předčasně splatil dluhopisy, aby je nemusel dle jeho vlastní změny legislativy danit. 

Babiš je dnes jen legrační šašek a vypadá jak upocený zlodějíček.  

Velká část jeho voličů se překrývá s voliči Miloše Zemana a to je část společnosti, která závidí nejvíce. 


Nepřihlášený uživatel

#104835 Opravdu super.....

2017-03-19 16:54

Němci mají vítr na moři, my máme jádro, říká člen představenstva ČEZ


 

 

Polostátní energetická společnost ČEZ hledá cesty, jak se zbavit přílišné závislosti na „špinavém“ uhlí. Dvě své uhelné elektrárny, Tisovou a Chvaletice, nedávno prodala. „ČEZ se odklání od uhlí. Zaměřuje se na služby spojené s energiemi. A vynáší to,“ říká šéf divize obchod Pavel Cyrani.

 

....v dnešní době stavět deset let 2GW zdroj, pak do něj nakupovat 30 let energii, sajrat co vyprodukuje skladovat stovky let a zase desetiletí likvidovat tento 2GW zdroj zdroj, člověk si skoro říká, jestli ještě v ČR máme mozek v hlavách. 

 

Německo staví ročně !!!! 2,8 GW ve větrnících jen v regulovaném pásmu, k tomu 800 MW ročně v solárech. Temelín funguje ve jmenovitém výkonu 270 dnů v roce. Tedy je pravděpodobné, že ty větrníky co se postaví za rok, nic dalšího nepotřebují, dají se snadno aktualizovat např. po 15. letech na účinnější, lehčí, tišší, atd. vyprodukují stejné množství elektrické energie jako temelín.

 

Elon Musk je dnes schopen za 100 dní dodat 100 MW záložní bateriový zdroj!!!! Co bude dodávat, než by se potenciálně dostavěl 2GW jaderný zdroj, tedy za 10 let? 

 

Za čtyři roky vivinul přistávající první stupeň rakety na plovoucí plošinu na moři a naučil Ameriku jezdit auty na baterky. 

 

V ČR se možná od roku 2010  nenainstaloval žádný validní obnovitelný zdroj.  Německo nainstalovalo, pokud by fungovalo v režimu omezení -  19,6 GW ve větrnících a 5,6 GW v solárech. je dobré také říci, že Němců je cca osm krát více než Čechů a Temelín pokrývá  přibližně 1/2 spotřeby v ČR. 

Nepřihlášený uživatel

#104836 Komouši ale nejsou ruští trotlové tak to opravdu ani náhodou :-).....

2017-03-19 16:56

 

.....oni to všechno "ověřují" :-) v rusákově, jestli to můžou či mají zveřejnit, jestli je to dost komoušky úderné. 

KSČM sdílí texty z dezinformačních webů. Články předtím ověřujeme, hájí se Filip


Nepřihlášený uživatel

#104837 Jako vždy odporná manipulativní lež, co jiného čekat od nacionálního komouše Zemana......

2017-03-19 16:58

 

Zeman: Sněmovna není vyšetřovatel. Daňové podvody by měla zkoumat finanční policie

 

Sněmovna podle něj není soudce, žalobce ani vyšetřovatel a takovou kauzu nemůže řešit. „Já jsem prosazoval znovuobnovení finanční policie. Ta by měla zkoumat, zda došlo k daňovému podvodu,“ uvedl prezident. Kalousek by podle něho v případě podezření měl podat například trestní oznámení. „Nic takového se neděje, předvádí se tyjátr, poslanci hodiny a hodiny žvaní na jedné i druhé straně a za nimi leží desítky zákonů, které by se za tu dobu stačily projednat,“ řekl.

 

Oposmluvnímu zloději Zemanovi nic nebránilo ve vytvořní finanční policie v letech 1998-2002, oposmluvně tu rozkrádal republiku s nezaměstnanosti na úrovni 9 %. Sněmovna nejednala hodiny a hodiny. Za hodinu a půl bylo řečeno vše co bylo potřeba. Sněmovna hlasovala jednotně až na poslance ANO a bývalé Okradmůrovce a za tu "druhou stranu" vystoupil jen Faltýnek a to ještě s naprostým blábolením. 

Zeman se jako vždy tváří jako idiot, co to nesledoval a nebo to idiot opravdu nesledoval, nebyl schopen sledovat, protože se zase ožral jako mužik. 

Sněmovna se může zabývat čímkoliv co se odehrává ve veřejném prostoru a korunové dluhopisy nakupované vlastníky emitentů je zlodějina ve veřejném prostoru, neboť jedním z těch, kteří tak čnili je ministr financí, což je opravdu absurdní stav. 

Každý z nás kdo podnikáme by chtěl svůj získ z právnické osoby převést na osobu fyzickou a ušetřit 19 % daní, neboť s.r.o nejdříve musí zdanit zisk 19% a následně ještě 15 % než jej vlastník může použít pro vlastní potřebu, ale neporušujeme zákon vydáváním korunových dluhopisů, neboť je jasné, že je to od určítého objemu dokonce trestné. 

Jak jsem psal včera, Zeman je lhář a oportunista ..... 

Zeman dodal, že on by na Babišově místě celou záležitost rovněž nechal vyšetřit finanční policií. „Když někdo něco složitě a často rozporně vysvětluje, tak se do toho zamotá jako ryba do sítě a není to příliš důvěryhodné,“ dodal prezident

......říká Babišovi "nech to vyšetřit" ale musíme na to dohlédnout, aby je náhodou nenapadlo postupovat podle judíkátů českých a evropských v této věci, musiš to nechat vyšetřtit, ale vyšetřování musíš mít po kontrolou, tak se to děla. 


Nepřihlášený uživatel

#104838 Re: Re:

2017-03-19 16:59

#104650: - Re:  

 

Ty žiješ v představě, že se členové ANO StB budou chtít podílet na jeho velmi pravděpodobné tresné činnosti? Myslíš, že členové ANO nepochopili, v čem je problém a jak gigantický průšvih to je? Ty jsi neviděl přenos ze Sněmovny? Ty jsi neviděl ubohé vystoupení Faltýnka? Ty myslíš, že během několika málo hodin to nebude řešit policie a státní zástupci, kobra a finanční správa?  

Pokud to finanční správa nezačne během několika hodin šetřit, nezačnou kontroly, tak je Janeček už i druhou nohou v kriminále. Dokonce je velmi pravděpodobné, že Janeček osobně bude podepisovat v nejbližších hodinách trestní oznámení na Babiše, pokud se mu on sám bude chtít vyhnout. Nedivil bych, kdyby už zítra nepřišel do úřadu, i takové řešení může zvolit, ale odpovědnosti za nekonání v minulých letech se nezbaví. 

Členy ANO StB možná přeceňuješ v loajalitě k pravděpodobnému zločinci a určitě podceňuješ jejich inteligenci, byť samozřejmě pro spoustu lidí bylo ANO vždy především ANO StB, tedy vždy to bylo velmi podivné uskupení. 

Myslíš, že by každý z nich nechtěl mít dvě firmy - v jedné vyrobit náklad tím, že do druhé pošlu zisk, když ta druhá se daní 0 %, tak to by skutečně dokázal opravdu každý. Je jen divné, že to Andrej sjel "jen" v 1,5 mld. proč to nesjel třeba v celém cizím kapitálu agrofertu tedy cca 60 mld., vůbec by mu to přece nedělalo žádný problém - jo vlastně trochu jo, těžko by dokazoval, kde na dluhopisy vzal, prostě by si jinde půjčil za 2,5 % :-) a pořád by to byl slušný vejvar. 

Tak takto by skutečně uměl s dluhopisy podnikat opravdu každý :-) i každý člen ANO StB, jen je otázka, jestli by se za to taky chtěl nechat zavřít do kriminálu. 

Navíc za současné situace je naprosto zřejmé, že vláda důvěru má i bez ANO, to by muselo iniciovat hlasování o nedůvěře, což by bylo dosti unikátní, když jsou koaličním partnerem, ale to ANO StB ve Sněmovně neprojde, tedy vláda tím bude mít tichou podporu a to i kdyby skutečně všichni mistřistři za ANO StB podali demisi, což se spíše nestane, takovou loajalitu asi mít Andrej, potom co provedl mít nebude a dokonce je možné, že odejde jen on a naopak bude chtít své zaměstnance ve vládě udržet, aby mu chodili práskat, tedy je možné, že je Sobotka stejně bude muset vyměnit. 

http://www.psp.cz/sqw/hlasy.sqw?g=65600&l=cz

Nepochybuji o tom, že se ale Andrej v ulicích udělá chudinkou, která bude "žíkat", že všici kradnů jen on byl u toho chycen. :-) To je naprosto jasné, že takové věci zkusí, zkusí se spojit i s nacionálním komoušem Zemanem, zkusí všechno na světě. Zkusí vyhrožovat emigrací, zkusí vyhrožovat tím, že propustí všechny zaměstnance a všechny firmy zavře, prostě udělá opravdu cokoliv. Bude "motivovat" zaměstnance cirkusu - karuselu agrofert.  Můžeme se dočkat opravdu libolné prasárny. Tedy je klika, že o svých firmách nerozhoduje, jsou ve svěřeneckém fondu, musí do toho zapojit milenku a kde koho dalšího. Na druhou stranu je mu dnes naprosto zřejmé, že právě o karusel Agrofert už bojuje - svěřenecký fond si už dnes vyčítá a Babiše okradnů jeho nejbližší a nepochybuji o tom, že si přijde na své i soudruh Faltýnek. 


Nepřihlášený uživatel

#104839 Komouš, volič a příznivec Miloše Zemana v "akci". :-), je mezi příznivci Zemana někdo normální?

2017-03-19 17:01

 

Zruší Evropská unie písmeno Ř? Senátor Doubrava šířil vtip jako poplašnou zprávu

Web se nazývá pravidiv-zpravy.cz a on to považuje za důvěryhodný zdroj informace a navíc ještě je naprosto jasné, že je to hovadina. 

Věří Zemanovi každou debilitu co si o EU vymyslí a pak mu hrabe. Ono už to členství KSČM, co potom chtí po Zemanovi, když je Doubrava o čtyři roky mladší :-). Na druhou stranu jistě "lajkuje" debility i facebooku a pak se nemůže divit, že má profilu samé hlouposti.


Nepřihlášený uživatel

#104840 Vynálezce lion-baterií ovšem právě představil sodíkové baterie s pevným elektrolytem....

2017-03-19 17:14

.....které jsou schopné pracovat i v při mínusových teplotách, jejich rychlost nabíjení je větší a především mají vysokou bezpečnost z důvodu nehořlavosti. 

Jistě se lion baterie budou ještě nějakou dobu vyrábět, ale tekutý a ke všemu ještě hořlavý elektrolyt se stává velkou překážkou pro budoucnost těchto baterií a jejich další inovace.

AUSTIN, Texas — A team of engineers led by 94-year-old John Goodenough

Tedy kde budou baterie za dva roky, když od skončení letů raketoplánů v roce 2011 dnes přistávají první stupně raket hned dvěma společnostem a Amerika má od té doby minimálně 4 soukromé společnosti, které jsou schopny dopravovat náklad i lidi do kosmu a prakticky nepřetržítě jim létá vojenský automatický raketoplán. 

Na Cínovci je až 1,4 milionu tun cenného lithia. Těžit se může už za dva roky

 PRAHA Celkové zdroje lithia na krušnohorském Cínovci jsou 1,2 až 1,4 milionu tun tohoto kovu. Vyplývá to z posledního průzkumu z konce loňského roku. V pořadu Otázky Václava Moravce to řekl vedoucí odboru nerostných surovin České geologické služby Jaromír Starý. V Česku se nachází podle hrubých odhadů šest procent světové zásoby lithia, většina je v okolí Cínovce, zbytek ve Slavkovském lese. Kov se využívá hlavně na výrobu baterií.

 

 


Nepřihlášený uživatel

#104841 I v tomto je jistá podobnost se soudruhem Zemanem......

2017-03-19 17:30

Trumpův efekt, který nikdo nečekal. Americký prezident vyvolal u charity "dárcovství ze vzteku"

....ten tady vytvořil fond na splácení státního dluhu do kterého mu nikdo nepřispívá. Při představě, že by něco takového napadlo Trumpetu se jistě mnozí dáme do smíchu nejen proto, že by asi především jeho voliči požadovali, aby zaplatil nejdřív daně. 

Jak vidno, s Amerikou to naštěstí není tak špatné, jak to vypadalo na sešlostech poblázněných voličů Trumpety. 


Nepřihlášený uživatel

#104842 Je v takové situaci preventivní úder oprávněný či nikoliv? Čím se liší komouš kim čon un od Zemana?

2017-03-19 17:52

Severní Korea se pochlubila raketovou technologií, která jí prý zajistí historické vítězství

Severní Korea se pochlubila úspěšným testem nového raketového motoru, který údajně představuje „velký skok v jejím raketovém programu“. Pchjongjang podle severokorejské agentury KCNA hodlá dosáhnout světové úrovně ve vypouštění satelitů. Podle vojenského experta osloveného CNN ale může KLDR zároveň nový motor pomoci vyvinout mezikontinentální balistické střely.


Nepřihlášený uživatel

#104843 Tohle je Evropa,

2017-03-19 18:13

Dojemná předpověď počasí. Televize splnila sen ženě s Downovým syndromem

 

Nepřihlášený uživatel

#104844 Bude zajímavé, jestli je Trumpeta vyzve k tomu, aby pátrali dál....

2017-03-19 18:55

..... 

Spolupráce Trumpa s Ruskem? Nemáme důkazy, uvedl sněmovní výbor pro tajné služby

 
 
WASHINGTON Výbor pro tajné služby americké Sněmovny reprezentantů dosud neobjevil žádé důkazy důkazy o tajné spolupráci Ruska a volebního týmu prezidenta Donalda Trumpa během loňské kampaně. Uvedl to v neděli republikánský předseda výboru Devin Nunes, podle něhož se nenašly důkazy ani pro Trumpovo tvrzení, že jej předchůdce Barack Obama nechal během téže kampaně odposlouchávat.

 


Nepřihlášený uživatel

#104845

2017-03-19 20:17

Velkou noční můru zřejmě způsobují premiérovi Sobotkovi zmínky o privatizaci bytů OKD, která je tak negativně s jeho jménem spojována, že radši riskuje další ostudu České republiky v Bruselu.

Tento týden totiž úřad při Evropské komisi, který má na starosti kontrolu hospodářské soutěže, obdržel stížnost společnosti Arca Capital Bohemia na nedovolenou státní podporu ve výši několika miliard korun při privatizaci OKD včetně jejího bytového fondu.

Firma, která stížnost podala už loni v červnu, se nově opírá o znalecký posudek, který ocenil majetek společnosti RPG Byty, původní byty OKD, ke konci roku 2015 pro účely fúze na 26,04 miliardy korun. To zásadní ale je, že podle dat Českého statistického úřadu měly byty OKD v roce 2004 hodnotu přibližně 14,076 miliardy, přičemž kvůli privatizaci byl celý bytový fond OKD ohodnocen a prodán za částku mnohonásobně nižší – za >>pouhých<< 1,79 miliardy korun. Tímto zjištěním rozčarovaná firma upozorňuje na to, že stát prodal svůj podíl ve společnosti OKD hluboko pod tržní cenou, a to o více než deset miliard korun.

Není třeba připomínat, kdo byl tehdy ministr financí, kdo je pod tímto >>výhodným<< obchodem podepsaný. Anebo radši ano, někteří lidé mohou mít krátkou paměť: v letech 2002 až 2006 byl ministrem financí Bohuslav Sobotka. Problémem, který nyní leží na stole bruselských úředníků, se premiér pochopitelně mohl zabývat dříve. Připomínat téma privatizace bytů OKD pár měsíců před volbami se mu však pochopitelně nehodí. Je to marná snaha, tohoto kostlivce se mu zpátky do skříně nacpat jen tak nepodaří.

Původní Evropan

#104846 Re: Tohle je Evropa,

2017-03-19 20:19

#104843: - Tohle je Evropa,  

 Jebat na takovou Evropu.


Nepřihlášený uživatel

#104847 Re: Re: Re:

2017-03-19 21:36


Nepřihlášený uživatel

#104848 Re: Zeman s Ovčáčkem v USA?

2017-03-19 23:49

#104832: - Zeman s Ovčáčkem v USA? 

 Merkelová by měla nechat těch nacistických praktik.


Nepřihlášený uživatel

#104849 Re: Re: Zeman s Ovčáčkem v USA?

2017-03-20 08:11

#104848: - Re: Zeman s Ovčáčkem v USA? 

 Jestli to nebude tím, že v Zemanovi nevidíš nacionálního komouše, kterým bez nejmenších pochybností je. 


Nepřihlášený uživatel

#104850 Re:

2017-03-20 08:17

#104845: -  

 OKD je model MUS, kdy Miloš Zeman vyměnil 46 % dolů a především 14 mld. hotovosti na rekultivace za 650 mil.  S OKD to socani chtěli udělat stejně, ale protože už byl zlodějský trik Miloše Zemana dobře znám, cena se postupně musela navýšit a až na rozumnou cenu v miliardách korun. Tedy s OKD to zdaleka nebylo tak hrozné, jako s MUS. 

To, že je hlubinná těžba dnes prakticky nerentabilní s tím majitelé OKD mohou dělat asi velm málo, když Německo je schopno stavět ročně 2,8 GW ve větrnících a k tomu přidávat 800 MW v solárech, znovu ročně!!!! Temelín se stavěl více jak deset let, je to zdroj 2,1 GW, na jmenovitý výkon běží 270 dnů v roce. 

V takové situace je dost logické, že uhlí prakticky nemá cenu a musí se počkat na nové technologie, jak z něj energii dostat daleko efektivněji a především bez spalování.