MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA


Nepřihlášený uživatel

#144401 S komunistickými nácky je to stále stejné, je smutné, že se toho účasní Zeman s Babišem.....

2018-12-30 15:43

Pavučina transakcí umožňuje KLDR obcházet mezinárodní sankce

30. prosince 2018  16:28
Mezinárodní sankce a sankce USA, jejichž cílem je donutit Severní Koreu, aby se vzdala jaderného programu, omezily přístup Pchjongjangu ke světovému finančnímu systému. KLDR se tudíž, podle amerických úřadů, uchýlila k nezákonnému řešení, píše list The Wall Street Journal. Severokorejci nalezli způsob, jak peníze přepírat i přes americké banky.

Zemanovce sponzorovala pavučina firem napojená na Putinova právníka

EXKLUZIVNĚ 3. listopadu 2018  11:04
MF DNES analyzovala sponzory Strany práv občanů. Více než polovina všech darů pro Zemanovce pochází od zaměstnanců provázané skupiny firem. Tyto společnosti z velké části ovládá právník spojovaný s Vladimírem Putinem. Mnohé pod italskými názvy před lety zřídil jediný Brňan. Pak z nich začaly plynout statisíce i na Zemanovu kampaň.

 


Nepřihlášený uživatel

#144402 Russáci "pracují"?

2018-12-30 16:01

Tisk a distribuci novin v USA narušil kybernetický útok. Pocházel zřejmě ze zahraničí

 


Nepřihlášený uživatel

#144403 Re: 90 000 lidí na zápase, .....

2018-12-30 16:36

#144395: - 90 000 lidí na zápase, ..... 

Duchapřítomnost zachoval Tuyen Nguyen. Muž pocházející z Vietnamu a ironií osudu fanoušek týmu Philadelphia Eagles věděl přesně, co dělat. „Když jsem viděl ptáka přistávat, pomyslel jsem si, že musí být velice unavený. Natáhl jsem proto ruku a čekal, co se stane,“ svěřil se Nguyen.


Nepřihlášený uživatel

#144404 Odklad brexitu? Jak si takovou věc představují? Že se opět sejde celá EU a bude jednat o tom....

2018-12-30 16:44

Část britských poslanců chce prosadit odklad brexitu, pokud parlamentem neprojde dohoda o podobě odchodu Británie z EU

.....že by Británie mohla vystoupit za 5 nebo snad 10 nebo 20 let? 

Vláda i tamní parlament jsou poněkud už legrační.  Jasně řekli, že jim kampaň pro brexit ovlivnili russáci, že obelhali občany GB, že celá kampaň pro brexit byla vylhaná a zároveň tvrdí, že brexit platí. 

Bylo by to k smíchu, kdyby to nebylo k pláči. 

Byla by to GB která aktivovala článek o vystoupení z EU, nebyla to EU, která by Británii i jen náznakem nějak ostakizovala, dokonce se nenašlo nic v čím by jí nevyhověla, včetně nekonečné výjimky v podobě vlastní měny. Přitom proč? Jaký smysl má držet libru? Z jakési koloniální tradice?  Snad, bylo to respektováno. 

 


Nepřihlášený uživatel

#144405 Chybí tam prototyp komouše z padesátých let soudruh Vondráček, který má taktéž projevy idiota.....

2018-12-30 16:48

Vulgarity, kouření i sexismy. Co s Čechy dělá chování Babiše, Kubery a Zemana

.....bez jakéhokoliv obsahu a navíc si pro instrukce nově jezdí do russákova k lidem na sančním seznamu. 

"Nejvýše" postavení politici země jsou bohužel kompletně parta blbů. To je smutná realita ČR. Je z toho naprosto zřejmé, v jakém ohrožení se země ocitla. Stav se nijak neliší od doby okupace ČR russáky a otevřené války komoušů proti občanům země. Tři ze čtyřech idiotů jsou anoštbáci, jedne je představitel původní post bolševické ODS KGBáka Klause. 


Nepřihlášený uživatel

#144406 Vladěna Iljič Putler okupant Krymu, Gruzie hraje hokej, to vše co jsem se o russákovu dnes dozvěděli

2018-12-30 16:51

Vladimir Putin si zahrál hokej na Rudém náměstí

30. 12. 2018 10:56

Ruský prezident Vladimir Putin se v sobotu večer zúčastnil utkání v ledním hokeji na Rudém náměstí v Moskvě. Zápasu se zúčastnil také ruský ministr obrany Sergey Shoigu i ruské hokejové legendy Vyacheslav Fetisov a Pavel Bure. Zápas byl součástí "Amatérské noční hokejové ligy" založené samotným Putinem spolu se známými ruskými hokejovými veterány v roce 2011.

  •  

Nepřihlášený uživatel

#144407 Re: Odklad brexitu? Jak si takovou věc představují? Že se opět sejde celá EU a bude jednat o tom....

2018-12-30 16:56

#144404: - Odklad brexitu? Jak si takovou věc představují? Že se opět sejde celá EU a bude jednat o tom.... 

Je tu výrazná nekompatibilita EU a Británie.  Pomineme-li neřešený demokratický deficit EU,  je zde jasný rozdíl ve směru, kterým se ubírají. Zatímco Britové ve volbách pečlivě vybírají směr co nejsprávnější,  EU se zatvrzele drží kdejakého všeobecně oblíbeného omylu, a ještě se těmi ohavnými věcmi parfémuje. Tato ultrakonzervativita EU permanentně poškozuje její občany.


Nepřihlášený uživatel

#144408 A pak tu mám odporného giga zloděje KGBáka Miloše Zeman, štbáka Babiše a dva pitomce Kuberu ....

2018-12-30 17:05

 

Brno na správné cestě. Akademici dokončili hodnocení experimentálního projektu Housing First. Zájem o něj má i Praha

.....s Vondráčkem. 


Nepřihlášený uživatel

#144409 Re: Re: Odklad brexitu? Jak si takovou věc představují? Že se opět sejde celá EU a bude jednat o tom

2018-12-30 17:15

#144407: - Re: Odklad brexitu? Jak si takovou věc představují? Že se opět sejde celá EU a bude jednat o tom.... 

Co to je zase za blábol? 

Jaký deficit má EU? Jaká disproporce? 

EU tvoří národní státy včetně GB a tedy by onen deficit musely mít národní státy.

EP je volen přímo, komisaře EK vybírají národní vlády,, složení schvaluje EP, v Evropské radě zasedají se stejným právem premiéři národních vláda, v Radách ministrů zasedají stejným dílem ministři národních vlád se stejným právem. Státy mezi sebou uzavřely smlouvy, ty jsou nově sdruženy do smlouvy jedné Lisabonské.  O její dodržování se stará EK (stejně jako se národní vlády starají o dodržování svých smluv) a ta dostává dále pokyny od Evrospké rady a Rad ministrů řešit věci veřejného prostoru EU o kterém jsme si uzavřeli již zmíněnou Lisabonskou smlouvu.  Některé země s moudřejšími politiky sdílejí společnou měnu, které předcházelo více jak dvacetiletí používání ECU a zítra měna oslaví již 20 let velmi úspěšné stabilní existecne, tedy celkově více jak 40 let existence a celosvětového používání této měny. Je tedy také povinností Evropské rady vybrat a jmenovat vedení ECB. to se také děje. 

Toto celé je směšně levné proti federálním úřadům USA, které ale nutno podotknout také spravují federální policii, federální zpravodajské služby, federální část armády atd. 

EU tedy žádný deficit proti GB nemá ani náhodou a to nejen proto, že žádným deficiten netrpí národní státy, pokud tedy pomineme, že je u nás prezidentem KGBák a premiérem štbák a předsedy Sněmovny a Senátu jsou vskutku velmi ubozí "politici" přičemž jeden z nich je z doby post bolševické ODS a druhý je naopak z doby nové bolševické partaje anoštb, to je deficit proti základním demokratickým principům opravdu fatální. Na tom se jistě v klidu shodneme, především proto, že se KGB s štbákem dostali k moci na základě porušování volebního zákona a štbák se navíc dostal  k politické moci proto, že bylo porušeno základní porevoluční pravidlo, tedy že ministr musí mít negativní lustrační osvědčení, když už ho musí mít každý úředník úřadu vlády. 

Pokud snad opět chceš diskutovat o volebním systému GB a jeho "výhodách", to už v této diskusi bylo probláno mnohokrát. Problém není ve volebním systému, problém je v dodržování stanovených pravidel, jak snadno lze dložit na lhaní tedy porušování volebního zákona právě KGBákem Zemanem a štbákem Babišem. 

Mimochodem, ani GB a její volební systém se bohužel nedokázal ubránit russké proagandě, nedokázal eliminovat lži v pro-brexit kampani, co je ale správné, že to vláda i tamní parlament konstatovaly. Smutné je, že se k tomu nedokázali postavit čelem a řešení odkládají na tu nejzašší mez. GB si brexitem naběhla na russáckou propagandu spikleneckých teorií, lží, zpochybňování demokracie a vyvolávání nenávisti (u nás reprezentované valento-russko listy a jejich klony), to v GB přesně konstatovala vláda i paralamentu, my ostatní bychom to mohli považovat za fatální selhání GB, která nedokázala občany GB ochránit přes lhaním a nanipulací odporného zločineckého režimu v Rusku, neděláme to, nejen proto, že jsme těmto manipulacím také vystaveni a víme velmi dobře, je obtížné je odolota, viz. KGBák Zeman a štbák Babiš, zatím nám nezbývá nic jiného než kostatovat to samé co vláda GB a parlament GB, brexit byl ovlivněn ruskou hybridní válkou a to směrem "pro brexit".  

.....................................

Tedy kde vidíš onen "neřešeny demokratický deficit EU"? 

Kde vidíš nějaký "omyl" EU, kterého se my národní státy držíme a GB to "řeší lépe"? 

Je jistě obvyklou hříčkou demagogů - měnit časovou osu i objemovou osu o což se nešikovně pokoušíš. 

V EU spravujeme společně prostor pro 550 mil. lidí a je to jen část veřejného prostoru, který si nespravují národní státy samy. GB si spravuje svoji část nesdíleného prostoru sama, stejně jako to děláme my, Itálie, Francie, Německo, atd., tedy naše společná řešení v rámci EU se týkají věcí opravdu poněkud rozdílných od těch, které si řešíme v rámci svých nesdílených veřejných prostorů, mimo jiné proto, že i země s 10 mil. obyvatel tedy ČR se rovným hlasem premiéra i ministrů a komisaře podílí na řešení společných sdílených částí veřejného prostoru EU a jistě i Evropy a celého Světa - zprostředkovaně, neboť 550 mil. lidí již jistě Svět "nějak" ovlivňuje, přestože je to stále třikrát méně než např. Indie a dvakrát méně než Čína, je to zase skoro 4x více než Rusko. 

Ve srpávě veřejného sdíleného prostoru Evropy jsme jednoznačně etalonem kultivovanosti, respektu k jednotlivci i v efektivitě a to celosvětově. Nic lepíšho než je EU pro 550 mil..lidí mluvícími různými jazyky v nezávislých státech není. To je naprosto jednoznačný fakt, stejně jako to, že nikdy v minulosti nic lepšího nebylo, nikdy v minulosti neměl kterýkoliv občan tolík práv, jako má nyní a tolik soukromí jako má nyní. pokud sí sám soukromí neničí nevhodným používáním facebooku a jemo podobných debilit. 

 


Nepřihlášený uživatel

#144410 Re: Re: Odklad brexitu? Jak si takovou věc představují? Že se opět sejde celá EU a bude jednat o tom

2018-12-30 17:51

#144407: - Re: Odklad brexitu? Jak si takovou věc představují? Že se opět sejde celá EU a bude jednat o tom.... 

Krátce.

Tvé vyjádření je směné, absurdní a nesmyslné, neboť to byla právě GB a její volební systém, který neubránil občany GB před nanipulací ruskou hybridní válkou a tedy ovlivnění referenda pro brexit, jak správně konstatovala vláda GB i parlament GB. 

My ostatní země EU bychom to mohli považovat za opravdu fatální demokratický deificit, který zbytečně ovlivnil ostatní státy EU, ohrozil existenci EU. Neděláme to, trpělive vyjednáváme s GB jak to vyřešit, aby to zatížilo občany EU (550 mil. lidí) co nejméně. 


Nepřihlášený uživatel

#144411 Nevyjádřili se snad komunističtí náckové KGBák Zeman a štbák Babiš, že na koncert pojedou....

2018-12-30 18:07

Koncert italských neonacistů věnovaný Palachovi budí vášně, chystají se protesty

....že je to skvělá propagace ČR a že se tam setkají se svými soukmenovci a občanům to budou prezentovat jako "schůzku na nejvyšší úrovní" a "makání"? 

Čím by se to lišilo od cest KGBáka Miloše Zemana a čím by to lišilo např. od cesty soudruha Vondráčka do russákova za lidmi na sankčním seznamu? Čím by se to lišilo od díků agentovi Protopopovi a Protopopovně od štbáka Babiše od pultíku ve Sněmovně? 


Nepřihlášený uživatel

#144412 Karusel agrofert měl v roce 2014 půjčeno cca 60 mld. korun, z toho cca 25 mld. od bank.....

2018-12-30 18:21

Cizinci z Česka loni poslali domů přes 47 miliard

Cizinci pracující v Česku loni poslali do svých domovin 47,6 miliardy, což je o 7,1 miliardy korun více než o rok dříve. Zhruba třetina financí putovala z ČR na Ukrajinu, 10 miliard pak na Slovensko. Od Čechů pracujících v cizině do ČR přiteklo 83,8 miliardy korun. Nejvíce peněz směřovalo z Německa, Rakouska a Velké Británie. Údaje zveřejnil Český statistický úřad v časopise Statistika&My.

...., pokud to nebylo jen 15 mdl. :-), ostatní kdo ví odkud. Karusel to ve své výroční zprávě nespecifikuje a stejně tak nespcifikuje, od jakých bank měl půjčeno, nemusí karusel agrofert ani jeho firmy nikdy nebyly vystaveny tržnímu prostředí, nejsou obchodovatelné na burze, stejně jako není obchodovalelný celý karusel agrofert, zato je to celé rustikálně napsáno na jednu fizickou osobu na Andreje Bureše Babiše. Tedy výnos z této půjčky i kdyby byl směšně nalý, např. 5 % by představoval 3 mld./ročně které nejspíše z větší části skončily někde v russákově. 

To jen pro představu, abychom věděli, kde se pohybujeme v jakých relacích. Dnes má karusel nepsíše půjčeno miliard 80, snadno se dohledá na www.justice.cz , tedy pokud uzávěrku karusel zveřejnil :-). 

Je dobré si také říci, že karusel je dnes na Slovensku vo "zvereněckých fondoch", tedy tak jako tak, je to celé na Slovensku, byť to ztráta rozhodně není, karusel stejně nikdy nezaplatil ze zisku více než 80 mil. korun. Tedy to vlastně v rámci 1 500 mld. daní, které se vyberou byla firma naprosto banální, minoritní. Na druhou stranu tahají z ČR dotace v objemu miliard ročně. Např. na zahlazení ekologických škod si Babiš sám sobě nepochybně vyplatil 3,2 mld. 

https://youtu.be/WTMxs1XKouw

................

Mimochodem je docela zajímavým faktem, že Andrej Bureš Babiše vzal jeho přejmenovaou boubelku Babišovou právě v době, kdy ta manželstvím a tedy společným jměním manželů nedásáhla na žádný majetek karuselu agrofert. Ale možná dobře, neb karusel agrofert vypadá spíše jako gigantické letadlo, které se bez dotací jistě řítí k zemi, než cokoliv jiného. 


Nepřihlášený uživatel

#144413 Re: Re: Re: Odklad brexitu? Jak si takovou věc představují? Že se opět sejde celá EU a bude jednat o

2018-12-30 18:30

#144409: - Re: Re: Odklad brexitu? Jak si takovou věc představují? Že se opět sejde celá EU a bude jednat o tom 

Nevěřím z těch tvých blábolů ani jedinému slovu. Seru ti na tvůj vlak do pekla, vyžraný tlustoprde.


Nepřihlášený uživatel

#144414 Re: Re: Re: Re: Odklad brexitu? Jak si takovou věc představují? Že se opět sejde celá EU a bude jedn

2018-12-30 18:33

#144413: - Re: Re: Re: Odklad brexitu? Jak si takovou věc představují? Že se opět sejde celá EU a bude jednat o 

Proč? Co tě vede k tomu nevěřit pravdě či mírněji pravdivému popisu reality EU? Nějaká duševní porucha? 

............

Nedělám nic jiného, než konstatuji fakta o EU. Pokud tam snad někde vidíš nepřesnost, či dokonce záměrnou lež, neváhej mne na to upozornit. 

Co se týče názorů na zločince Zemana s Babišem a způsobu jak získali moc, tam ti věřím, že se se mnou souhlasíše velmi nerad, problém je v tom, že nedokážeš jejich způsob získání moci popsat jinak než já, tedy nezbývá, než se se mnou shodnout :-), tedy za předpokladu, že bys netrpěl nějakou děsivou nemocí a přestože by jsi jasně  věděl co je správné, dělal a myslel si věci jiné. 

..............

Jeslti se někdo vyžral, tak nepochybně KGBák Miloš Zeman a jeho povedená Marta Zemanovna, pak se tu také pěkně vypapaly maškary z vlády anoštbáka Babiše, přičemž jsou obě móc povedené a dohání to holičem :-). Válková se sice nevypala, ale předvadla, že má místo mozku sádlo tedy že by se klidně vyfotila s Gottwaldem i Hitlerem, kdyby měli voličské preference.  Podobně je na tom "ministryně" průmyslu a obchodu o které není vidu ani slechu :-) a takové velké ambice měla, že to celé předá synovi :-). Jak že se jmenuje Marta Semelová, ne Semelová Nováková a je vůbec ještě ministryní? Ona nám to všem vyjasní, jak je potřeba tu jadernou elektrárnu postavit/nepostavit, tedy když o tom rozhodnou/nerozhodou soudruzi Zeman a Babiš :-). 

Byla by vláda stokilových Brabečků a 120 kg. maškar k smíchu, ale je k pláči, na tom se s tebou opravdu v klidu shodnu a to nejen proto, jak pěkně se vypapali, to je jen druhotný efekt.  

Jestli v této zemi někdo organizuje vlak do pekla pro občany této země, jsou to nepochybně KGBák Zeman, štbák Babiš, prototyp komouše Vondráček a bohužel s k nim přidal post bolševický ODSák blb Kubera, který je jistě zábavný jako starosta, ale jako předseda Senátu vypadá jak idiot, důvod je prostý, první dva jsou zločinci a druzí dva blbové. 


Nepřihlášený uživatel

#144415 Miloši, končíme !

2018-12-30 18:54

Miloši, končíme ! Bureši končíme !


Nepřihlášený uživatel

#144416 V Německu uzavřeli poslední uhelný důl a my tu máme štbáka Babiše manažerem i na fárání....

2018-12-30 19:15

Jeden ze zraněných horníků v dole ČSM na Karvinsku zůstává nadále v kritickém stavu

 

..........je to velmi smutný pohled na tuto zemi. 

 


Nepřihlášený uživatel

#144417 Re: Re: Re: Re: Odklad brexitu? Jak si takovou věc představují? Že se opět sejde celá EU a bude jedn

2018-12-30 19:31

#144413: - Re: Re: Re: Odklad brexitu? Jak si takovou věc představují? Že se opět sejde celá EU a bude jednat o 

Nejsi od Zemana a Ovčáčka, čtenářů valento - russko listů, zvedavce a earonetu k rozeznání :-). 


Nepřihlášený uživatel

#144418 Re: Re: Re: Re: Re: Odklad brexitu? Jak si takovou věc představují? Že se opět sejde celá EU a bude

2018-12-30 22:23


Nepřihlášený uživatel

#144419 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Odklad brexitu? Jak si takovou věc představují? Že se opět sejde celá EU a b

2018-12-31 08:38

#144418: - Re: Re: Re: Re: Re: Odklad brexitu? Jak si takovou věc představují? Že se opět sejde celá EU a bude  

Mé argumenty jsi snad někdy našel na nějakém spikleneckém serveru? Úžasné, tak to by je tam musel někdo zkopírovat z této diskuse :-), já to rozhodně nědělám, neb ty bláboly nečtu min. proto, abych si nezasvinil počítač. 

Soudruhem si oslovuj členy KSČ Zemana s Babišem, Filipa a je mu podobné ubožáky. 


Nepřihlášený uživatel

#144420 Díru russáckého modulu tedy vyvrtal russácký proletář už na zemi....

2018-12-31 08:43

......jen to russáci zapomněli řádně medializovat, zapomněli se omluvit amerických a ostatním astronautům. 

Prostě russácká pakáž, co od nich čeka. 


Nepřihlášený uživatel

#144421 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Odklad brexitu? Jak si takovou věc představují? Že se opět sejde celá EU

2018-12-31 08:46

#144419: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Odklad brexitu? Jak si takovou věc představují? Že se opět sejde celá EU a b 

Tvoje pindy alias argumenty jsem vysypal na smetiště dějin  komunistického propagandistického haraburdí.


Nepřihlášený uživatel

#144422 Z russákova a bělorussákova jsme se dozvěděli "zásadní sdělení".....

2018-12-31 08:46

Lukašenko splnil Putinovi přání. Nadělil mu čtyři pytle brambor

Čtyři pytle brambor přivezl běloruský prezident Alexandr Lukašenko jako novoroční dárek svému ruskému kolegovi Vladimiru Putinovi, s nímž se setkal v sobotu v Moskvě. Uvedla to o víkendu v běloruské televizi Lukašenkova mluvčí, podle které se tak mělo splnit Putinovo přání.

......chybí už jen délka doby po kterou se soudruzi objímali. 


Nepřihlášený uživatel

#144423 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Odklad brexitu? Jak si takovou věc představují? Že se opět sejde cel

2018-12-31 08:49

#144421: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Odklad brexitu? Jak si takovou věc představují? Že se opět sejde celá EU 

Tak to těžko, jsou v této diskusi :-).  To, že v nějakých představách žiješ a něco jiného je realita nemusíš vlastně ani psát voliči KGBáka Zemana a štbáka Babiše, neboť vůbec nevíš, proč si je volil, ale stále dokola vykřikuješ, že byli "zvoleni demokraticky" což uznáš, každého jen trochu myslícího člověka musí rozesmát, byť je to vlastně k pláči :-). 


Nepřihlášený uživatel

#144424 Polonáckové se snaží předvádět jako přísní a rozhodní :-), je to stále stejné....

2018-12-31 08:54

Rakousko hodlá zavést vlastní digitální daň

Rakousko hodlá zavést vlastní daň z digitálních služeb, které by podléhaly příjmy velkých internetových firem, jako je například Google, Facebook nebo Amazon. Prohlásil to o víkendu kancléř Sebastian Kurz. Evropské unii se zatím nepodařilo najít kompromis ohledně nových pravidel pro zdanění digitálních služeb.


Nepřihlášený uživatel

#144425 Tak mrkev nebo brambory, je to ku.... podstatný, když si soudruzi vyměňují dárky.....

2018-12-31 08:59

Lukašenko se bojí ruské anexe. Kreml hrozí Bělorusku odstřihnutím levného plynu

 

I za běžných okolností je Alexandr Lukašenko v Kremlu nejčastějším hostem ze všech světových prezidentů, letos před koncem roku ale létá za ruským protějškem Vladimirem Putinem každou chvíli. Běloruský lídr tu byl 25. prosince, znova přiletěl o čtyři dny později. Putinovi přivezl čtyři pytle mrkve a běloruské sádlo, jak si prý ruský prezident přál. Výsledkem setkání se ale ani jeden z nich nepochlubil a Putin si postěžoval, že si s ním Lukašenko tentokrát ani nezahrál hokej. „Nabízel jsem mu to, ale on říkal, že musí být doma a řešit hodně věcí. Ale domluvili jsme se, že se uvidíme ještě jednou, zahrajeme si hokej a půjdeme i na lyže,“ řekl po setkání Putin.

 

.....Vladěna Iljič Putler jako takový "tatínek" co nabízí Lukašenkovi, aby si s ním zahrál hokej, ale on na to nemá čas, řeší totiž russáckou anexi Bělorussákova o které Vladěna Iljič Putler samozřejmě vůbec nic "neví", tedy alespoň to bude tvrditl Trumpetovi, až mu po anexi bude volat a bude se dušovat, že "on za tím není". 

Přitom scénáš je stále stejný v tomto je Vladěna Iljič Putler stejně jako Hitler naprosto nekreativní. Tedy za tří měsíce už bude mít soudruh Lukašenko času na hokej s Vladěnou Iljičem času spoustu. 

1994 Podpis dohody o partnerství s EU

1998 Ratifikována smlouva o partnerství s EU

2003 Evropská politika sousedství

2008 Vypršela platnost smlouvy o partnerství s EU

2009 smlouva o východním partnerství

7.2.2010 Druhé kolo prezidentských voleb

1.10.2010 Janukovič mění Ústavu a získává oprávnění sestavovat vládu na úkor parlamentu. Mění se Ústava z                      roku 2004, kdy změna začala platit až v roce 2006, jak je obvyklé u změn ústav, tedy až po skončení                    mandátu těch, kterých se změny dotýkaly. Změna 2010 ovšem platí okamžitě a Janukovič se stává                      "samovládcem"

28.10.2012 parlametní volby na Ukrajině - podezření na neregulérnost, neonacistická Svoboda záskává velký počet mandátů

24.12.2012 vzniká druhá vláda Azarova jmenovaná Janukovičem - podivná koalice z hlediska voleb - Strana                            regionů v koalice se stranou Ukrajina vpřed (Ukraine Forward) původně "socani", ve volbách 2012 ale                    vypadají, že nejsou v parlamentu, vládu podpořili komunisté. 

11.11.2013 Janukovič se "tajně" sešel s Putinem

17.11.2013 dojednávání smluv s Ruskem, zadlužení Ukrajiny v Rusku Janukovičem

20.11.2013 První zprávy, že Janukovič nepodepíše Asociační dohodu

21.11.2013 Vláda rozhodla o tom, že nedojde k podpisu Asocičaní dohody

22.11.2013 - pátek probíhají demonstrace po celé Ukrajině

28.11.2013 Dlouho plánovaná schůzka ve Vilniusu - Janukovič nepodepisuje Asociační dohodu, Gruzie a Moldavsko ano. 

30.11.2013 Tvrdý střet s demonstranty

1.12.2013 tvrdý střet s demonstrany

6.12.2013 Další schůzka Janukoviče s Putinem v Soči

11.12.2013 další tvrdý zásah proti demonstrantům. 

17.12.2013 podpis smluv v Kremlu, masivní zadlužení Ukrajiny v Rusku - už dávno probíhají protesty občanů

16.1.2014 nejkontroverznější zákon 3879 - nejtvrdší omezení svobody na Ukrajině

28.1.2014 opětovné "zrušení" - spíše "omezení" nejdrakoničtějšího zákona 3879 o omezení svobody

31.1.2014 Janukovič podepisuje zrušení drakonického zákona 3879, zákon ovšem neosvobodil plně uvězněné

21.2.2014 - Janovič přislíbil návrat k původní Ústavě z roku 2004, kterou změnil a tím získal více osobních pravomocí. 

26.2.2014 Ukrajina vydala mezinárdní zatykač na Janukoviče

27.2.2014 - na Krymu se objevují neoznačení vojáci - začíná okupace Krymu, tentýž den je vyměněno zvolené vedení Krymu za lidi dosazené okupatnem -  Ukrajina není federací - Krym je pouze autonomní oblast. Krymský okupovaný parlament hlasuje o vyhlášení referenda. Putin ujišťuje Obamu, že za tím není. 

28.2.2014 Janukovič utekl k okupantovi, prchá do Ruska i Azarov.

3.3.2014 Rusáci v RB OSN předkládají jakousi kopii zvacího dopisu Janukoviče. 

16.3.2014 výsledek referenda - odpovědi na obě otázky vedou k okupaci Krymu.

                    1) „Jste pro znovusjednocení Krymu s Ruskem s právem subjektu Ruské federace?“

                    2) „Jste pro obnovení platnosti ústavy z roku 1992 a pro status Krymu jako součásti Ukrajiny?

12.1.2015 Interpol vydal mezinárodní zatykač na Janukoviče, na seznamu hledaných je i syn Janukoviče -                            Oleksandr. Oba jsou také už od února 2014 vyšetřování švýcarskou policií.