Týdny občanského neklidu

Kontaktujte autora petice

Téma diskuze bylo automaticky vytvořeno Týdny občanského neklidu


Nepřihlášený uživatel

#1576

2016-11-01 11:50

S peticí nesouhlasím. Není rok 1989, kam by se organizátoři petice chtěli vrátit a manipulovat s veřejností.
Současný president byl zvolen demokratickou cestou a pokud tvrdíte, že jste demokraté, tak se s tím smiřte.

Nepřihlášený uživatel

#1577 Re: Re: Re:

2016-11-01 12:13

#1564: - Re: Re: 

 Ano, nemá právo nikdo zacházet s kýmkoli na základě kolektivní viny, bez soudu. A co dělali Němci, oni snad soudili? Stříleli české obyvatele u zdí jak potkany. Co Lidice, Ležáky a další města ve Franciii a po Evropě, v Rusku. Co lidé v koncentrácích, ty snad někdo soudil než šli do plynu? Musíte tedy brát vše v kontextu doby. A bylo to rozhodnutí vítězných mocností a žádným soudem se v té době nikdo nezdržoval. Dnes by to možné nebylo, musel by proběhnout nejprve soud. Po celé Evropě panovala nenávist vůči Němcům. A tak jak ve Francii, tak i Češi najednou měli možnost se pomstít. Kdyby se chovali jako Němci, tak by je stavěli ke zdi a zrovna tak stříleli, za Lidice, Ležáky a další. Je to v člověku, tys nám tolik let ubližoval, tak ted se ti pomstíme. A šli, byli odsunuti. Tak, jako Němci se neměli odvahu postavit proti nacismu (a když tak šli do koncentráku-tedy na smrt) tak ani čeští obyvatelé se nestavěli na odpor vůči odsunu, troufám si tvrdit, že odsun schvalovali a možná považovali ještě za malý trest za to, co Němci napáchali za zlo. Samozřejmě se při odsunu nerozlišovalo a svezli se s tím i tací, kteří asi nikomu neublížili a jen zdvihali ze strachu tu ruku k nacistickému pozdravu. Ale ti lidé v Lidicích někomu ublížili?? A dopadli hůř, nezabavili jim majetky a nešli do odsunu, šli na smrt a za co??  Kdyby mi někdo vyvraždil rodinu a zbyl bych jen sám, myslím, že kdybych v té době žil a dali mi do ruky zbraň, tak ti, které bych měl po ruce, by do žádného odsunu už nešli, bez rozdílu. Prostě Němci mi to udělali a Němci za to budou pykat. Nenávist a zlo plodí zas jen nenávist a zlo. Každá akce budí reakci, jak v mechanice. Byla to špatná a zlá doba a nechtěl bych v ní žít. Ale uvědomme si, že odsun Němců nebyl jen náhlý výmysl někoho, něco mu předcházelo, něco jej způsobilo a počátek hledejme v Německu, u Hitlera. Byl to důsledek války, kterou nacistické Německo rozpoutalo. Zblbnout národ, zblbnout davy, na to jsou experti a jsou i dnes a dnes možná víc, než tenkrát. A Němci jsou nepoučitelní. Kdo tlačil na Rakousko-Uhersko, aby vyhlásilo válku? Němci. I stalo se a začala 1.svět.válka. Kdo rozpoutal 2.svět válku? Určitě ne Anglie, Francie, nebo Československo. Zase Němci. A asi dost lidi se mnou ted nebude souhlasit, ale kdo opět začíná rozkládat Evropu? Stačí jen uvést výrok jedné vedoucí osobnosti "My to zvládnem". A nikdo dnes nedokáže odhadnout, kam až tento krok Německa povede.... Prosím, všechno je jen můj názor a nebijte mi za něj, nekamenujte mne, nejsem historik, jen to tak cítím a třeba se mýlím a na to mám snad právo se mýlit.                          

 


Nepřihlášený uživatel

#1578

2016-11-01 12:41

ze soukromých důvodů
šutrák

#1579

2016-11-01 14:02

vocas

#1580 Re: Re:

2016-11-01 14:17

#1054: - Re:  

 Zalez do kanálu, ty špíno.


Nepřihlášený uživatel

#1581 Re: Re:

2016-11-01 14:34

#1054: - Re:  

 Zvilila ho většina z menšiny, která přišla k volbám? A není to náhodou chyba té většiny, co k volbám nešla, že byl zvolen prezidentem?

Murysek

#1582 Re:

2016-11-01 14:48

#4: -  

 Na jeho malé straně, či velké straně?

Jeník

#1583 Re: Ať žije Putin!

2016-11-01 14:49

#3: - Ať žije Putin! 

Jupíí a balíš čemodán? 


Nepřihlášený uživatel

#1584 Re: Ať žije Putin!

2016-11-01 14:51

#3: - Ať žije Putin! 

 Fuck off Putin !!! Je to pouze novodobý Hitler.


Nepřihlášený uživatel

#1585 Re: Re: Re: Re:

2016-11-01 15:24

#1577: - Re: Re: Re: 

 Ano, je to hodně složité a také nechci soudit konkrétní lidi, kteří se při odsunu nějak mstili. Psychologicky je to pochopitelné. S tím, co dělali konkrétní příslušníci vílečného Německa bych právě nechtěl cokoli porovnávat, protože ten systém byl od kořene zrůdný. I zde ale většinou soud probýhal, i když postavený na zvrhlých zákonech. Dále samozřejmě v situaci války a tedy i ve  vyjímečných podmínkách samozřejmě rozhodovací procedury probíhaj v jiném režimu, ale z hlediska protektorátních zákonů bylo bohužel vše v pořádku. Lidice, Ležáky - z jejich pohledu trest za povážlivou vzpouru vůči Říši. Myslím, nejsem odborník na právo, že z hlediska právního positivismu bylo i tady, bohužel, vše OK. Jenže znovu opakuji, ten systéma a jeho zákony, byl od kořene zvrácený, proto to vše, co dělali bylo proti zákonům obecně lidským, které vyvěrají z právního naturalismu (nikoli positivismu) - na tomto základě, a jedině na tomto, pak mohlo být zahájeno poválečné stíhání mezinárodním tribunálem.

Mám spíše dojem, že poválečná situace byly mimi jiné dobrou příležitostí jednou provždy vyřešit si dlouho trvající problém s německým živlem v našich zemích. Je mi líto, ale mylsím, že tohle rozhodnutí o kolektivním odsunu správné nebylo, ale musím uznat, že pragmaticky a vezmu li v úvahu i psychologické hledisko (vzájemné možné soužití v jednom regionu po válce), že nějaká podoba odsunu by zřejmě nutná byla. Co ale je vámi uvedenými argumenty neomluvitelné, to je opravdu divoký odsun, kde se bez soudu vraždili a lynčovali lidé bez soudu. Ono i za vlády fašismu nevím, zda něco takto živelně probíhalo. Mám za to (ale možná se pletu), že takové zrůdnosti se páchali lidmi, kteří byli součástí nějaké oficiální říšské struktury. U nás ale brali spravedlnost lidé do vlastních rukou. A pokud vím, těch zločínů bylo tolik, že musel být vyhlášen později generální pardon - a to považuji též za nevypořádání se pro změnzu zase s naší vinou - a ta vždycky zahnívá v dalších národních dějinách a nic dobrého rozhodně nepřinese.

 

Co se týče hodnocení německého národa, zase bych byl opatrný na zevšeobecňování. Samozřejmě, je zjevné, že jakési obecné vlastnosti a tendence nějakého národa existují a vámi zmíněná role tohoto živlu při vzniku 1. a 2. světové války je myslím zjevná. Jakási germánská bjovnost a rozpínavost v dějinách jistě pozorovatelná je. Ale mě se zdá, že na rozdíl od nás Němci po druhé světové válce prošli hlubokou katarsí a pokáním - za to, co se jejich prostřednictvím dělo v Evropě, jak se domnívám, se dodnes hodně stydí. Není tedy divu, že to tam možná proto překmitává do opačného extrému: abychom nikoho nediskriminovali, otevřme náruč dokořán komukoli! Prostě ale navzdory řečenému, nelze šmahem konkrétní osobu německé národnosti ocejchovat a zatratit...

 

Tak asi tolik jsem k tomu chtěl říci.

 

Lubomír Tichý


Nepřihlášený uživatel

#1586 Re:

2016-11-01 15:39

#1561: -  

 A bereš na to něco?


Nepřihlášený uživatel

#1587

2016-11-01 15:39

Prosím uveďte konkrétně jaké VAŠE SVOBODY a JAK (v ČEM) jsou už delší dobu ohrožovány politickou mocí.
Je to tím, že
1)"veřejnoprávní" ČT:
- neumožňuje Vašim oponentům (na rozdíl od Vás!) veřejně se proti Vám vyjádřit???

- zveřejňuje, propaguje a souhlasně podporuje vulgární urážky občanů ČR - ať už jednotlivě (pan Miloš Zeman, Ovčáček, Minář,..., Hůlka,...) - tak i skupinově (voliči pana Zemana, "socani", "komouši",...)

- manipuluje veřejným míněním
  * zmanipulovaná blesková "šetření"(zavádějící otázky, výběr respondentů s ohledem na očekávané "výsledky"),  na jejichž základě se vyberou "vyvolené" strany a hnutí do "veřejné" předvolební debaty
  * zaplacení komparzu: "neumožnění vstupu studentů 17.11. na Albertov" / "zásah policie proti maskovaným odpůrcům imigrantů (maskovaní policisté)" / "rozhovory s příznivci p. Zemana (dva náhodně vybraní zfetovaní bezdomovci za láhev piva)"
  * výroba "diskusních " pořadů typu Hydepark, OVM,... kde "moderátor" (řízený režií přes sluchátko) vede "správného" diskutujícího návodnými otázkami a "nesprávného" ztrapňuje, skáče mu do řeči, nepřipustí jakékoliv jiné než "požadované" vyjádření...

- zlehčuje či přímo legalizuje protiprávní jednání jednotlivců nebo skupin
 * osoba, proti níž je zahájeno řízení pro útok na veřejného činitele, je prezentována jako oběť policejní zvůle
 * krádež a zničení symbolu české státnosti je prezentována jako "právo na svobodu projevu"
 * poslanec parlamentu ČR vyzývá (za souhlasného přikyvování "moderátora" pořadu - redaktora zpravodajství) z obrazovky v přímém přenosu ČT k nerespektování výsledků demokratických voleb(!!!), nazývá voliče pana prezidenta "méněkulturní" lůzou, kterou je třeba eliminovat (!!!) s dovětkem, že jedině pak se mohou prosadit ti "vícekulturní" lidé (tj. nadlidé, čistá rasa,...) (!!!)

- atd., atp.

anebo tím, že
2) ministr vlády (tj. představitel politické moci) se účastní srazů sudetoněmeckého landsmannchaftu, jejichž účastníky oslovuje: "Milí krajané!" či "Milí spoluobčané!", a kde prosazuje myšlenku "přeměny Česka na další Spolkovou Zemi Německa."

Tak pokud je to to 2), tak v tomto punktu bych s Vámi souhlasil, což jsem už ale dal najevo podpisem petice za odvolání miniministra Hermana.

 


Nepřihlášený uživatel

#1588 Re: Ať žije Putin!

2016-11-01 16:50


Nepřihlášený uživatel

#1589

2016-11-01 17:33

Stydím se, že čelní představitelé naší země plivli do tváře všech svobodomyslných lidí v této zemi a zcela nehorázným způsobem vyjádřili vazalský postoj vůči komunistickému režimu Číny! To vše 27 let po té co byl podobný režim svržen u nás. Navíc napadli ministra vlastní vlády kvůli setkání s nositelem Nobelovy ceny míru, člověkem, který hlásá ideál nenásilí, pravdy a lásky, tedy hodnot, kterých ve společnosti ubývá, a ke kterým bychom měli směřovat. Nepovažuji pány Zemana, Sobotku, Hamáčka, Zaorálka a Štěcha za reprezentanty suverénního a hrdého státu hlásícího se k odkazu Masaryka a Havla, ale za ustrašené patolízaly nebezpečné pro zdravý vývoj v této zemi. Měli bychom si konečně uvědomit, že pevné morální zásady, etika a čest jsou důležitější než jakékoliv obchodní vztahy a levné čínské zboží. Buďme hrdí, sebevědomí, svobodomyslní a pevní, jen tak dovedeme tuto zemi k rozkvětu!

Nepřihlášený uživatel

#1590 Re: Re:

2016-11-01 17:57

#1540: jáji - Re:  

Vzdělaného? cha cha... vždyť nezvládá ani základní angličtinu :-D 

Populismus mu jde ale dobře! 


Nepřihlášený uživatel

#1591

2016-11-01 18:40

Cha cha pan ministr zemědělství Jurečka si stěžuje, že mu čínské úřady zrušily plánovanou cestu do Pekingu, kde se měl setkat se dvěma ministry! A co jako pan ministr očekával, že jej tam přivítají s vojenskými poctami? A vždyt přeci mi Čínu nepotřebujem, jsme přece suverenní stát, jak říkal. Tvrdil, že Česko není připodělané a že jim to tam řekne. To si jako myslel, že ho tam ještě chtějí, když vydává taková prohlášení? Proč by tam vůbec měl jezdit do komunistické Číny? Nejprve dělá frajera a ted kňučí. To si nejprve musí rozmyslet, co vlastně chce a že ministr musí být také diplomat. Pokud do nějakého státu chce jet jako ministr, tak nemůže před tím vykřikovat, jak jim to tam vytmaví. Ze států na západ od nás žádnému ministrovi zemědělství cestu Čína neodvolá, ani ministrům z USA. Celý svět se snaží do Číny vyvážet své zboží, a my tam nevyvezem ani jeden tavený sýr, nebo jaký kšeft tam měl dojednávat. Nepotřebují nás, doveze jim to tam klidně Německo. I Adidas tam už přesunul výrobu bot a další značkové firmy. A my zas budem kvůli dalajlámovi dělat frajery. Za vším jsou prachy a ministr by měl mít nejprve na zřeteli zájmy našich firem. Výlet do Číny holt nebude, nepustí jej tam ani jako turistu, at si jede do Vatikánu

rprk

#1592 Re: Re:

2016-11-01 19:13

#9: - Re:  

 Kdo jinému jámu přeje, sám do vlastní si sere...


Nepřihlášený uživatel

#1593 Re:

2016-11-01 19:15

#1576: -  

 Nejde o to, že nejsme spokojeni s volbou prezidenta. Jde o to , jak nás reprezentuje, co bez souhlasu a vědomí nás voličů kde domlouvá a kde díky němu skončíme. Nemá právo lézt do zadku Číňanům a Rusům a  za nás všechny. Za sebe ano. Ani by nemělpodepisovat nějaké dohody a dopisy za lidi tohoto státu. Sám za sebe to samozřejmě dělat může, nikdo mu nechce brát jeho názor a právo jako občana. Je demokracie a tak si může sám  za sebe dělat a myslet co chce. Ale ne za nás všechny. K tomu právo nemá. 


Nepřihlášený uživatel

#1594

2016-11-01 19:22

Je to tu samej pražák. Asi diagnóza.


Nepřihlášený uživatel

#1595 Re: Re: Ať žije Putin!

2016-11-01 19:25

#1588: - Re: Ať žije Putin! 

 Tak se za ním odstěhuj,nikdo Ti nebrání.Ale Ty možná čekáš,že přijde k nám za Tebou,viď.Smutné.


Nepřihlášený uživatel

#1596 Re:

2016-11-01 19:28

#1591: -  

 Máte špatné info,Adidas tam vyráběl před 20-ti lety,už se dávno přesunul do levnějších lokací.A o tom to přeci není.


Nepřihlášený uživatel

#1597 Re: Petice za odvolání Daniela Hermana

2016-11-01 19:31

#2: - Petice za odvolání Daniela Hermana 

 Tady snad někdo úplně pozbyl rozum a nevnímá relitu. Co pak jste hluchý a slepý???

aleš

#1598

2016-11-01 19:38

zmrdi komediantský


Nepřihlášený uživatel

#1599 Re:

2016-11-01 19:51

#1576: -  

 OK SOUHLAS!!!!!!!!!!!!!!!!! KOMEDIE

 


Nepřihlášený uživatel

#1600 Re: SOUHLAS!!!!!!!!!!!!!!!!!

2016-11-01 19:53