Praha 1 trpí - petice proti uzavírání Smetanova nábřeží

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#13

2013-09-30 20:15

Některý ty kritiky tady jsou docela zoufalý a krátkozraký... Naštěstí všechny ty agresivní útoky dost rychle propadnou sítem dějin i s touhle rádoby peticí.
Copak už všichni zapomněli, jak současný vedení města úspěšně a aktivně zachraňovalo Prahu před povodní? Díky odbornosti primátora se Praha dobře ubránila a dopadla výrazně líp než v roce 2002, ale to už teď asi všichni berou jako samozřejmost, pokud si to vůbec uvědomili předtím. Autorům některých těch hysterických útoků absolutně chybí nadhled a objektivita. Celej projekt totiž zatím jen testuje, zda by podobné změny v Praze byly vůbec možný, ale při takhle agresivních reakcích bude diskuze o takových věcech asi dost těžká. V prosperujících zahraničních metropolích lidé tenhle trend zklidnění centra podporují, u nás to asi tak jednoduchý nebude...
Je mi hodně líto, že někteří kritici nedokážou diskutovat a argumentovat důstojně a diplomaticky. Řešení by se mělo hledat mírovou cestou, kde se budou respektovat všechny názory... Spíš než útoky by tu měly být slušně formulovaný opravdový argumenty. Úplně největší zoufalství a vrchol krátkozrakosti je řešit, kdo je odkud - to je přece úplně jedno - obzvlášť v miniaturní ČR...

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#14 Re:

2013-09-30 20:35:14

#13: -

Docela jste mne pobavil. Při povodních naštěstí fungoval dlouhodobě nastavený systém, hasiči včetně dobrovolných a další složky a a dobrovolníci, kteří dělali to, co měli nacvičené a bylo třeba. Naštěstí se chaotický přístup rady a primátora, který byl v době povodní ve funkci 10 dní, na jejich práci nemohl až tak projevit.

Jinak píšete to co říkají všichni - jde o test, ale proč o test na lidech?

Jirka Fojtík

#18 Re:

2013-09-30 21:43:55

#13: -

Hlavní problém je v tom, že nás (z 90% místní obyvatelé) se nikdo na názor neptal. Tento "donucovací" prostředek (podle Vás testování) měl podle organizátorů za účel vyvolat diskuzi. A v tom byl AutoMat úspěšný.. Diskuze probíhá a reakcí je i tato petice. Bohužel - spíš bohudík, sítem dějin propadne AutoMat a veškerá budoucí snaha o změnu života v Praze. A to díky sobeckému, nepromyšlenému a bezohlednému kroku, kterému dal pan Hudeček svou důvěru a paradoxně i naše peníze. Až příliš mě to připomíná loňskou akci Occupy Czech u nás před domem na  Klárově. Také šlo o veřejný prostor a jeho "správné" využití. Postavení stanového města a denní diskuze o veřejném prostoru. Výsledkem bylo kálení pod stromy, vzájemné neshody samotných organizátorů, ráj bezdomovců, sázení zeleniny v parku a propagace alternativního umění. Každý podpoří zklidnění centra - ale tou klidnou, jak uvádíte mírovou cestou. Tím, že na úkor krátkého úseku nábřeží někdo formou nařízení pošle veškerý provoz na druhou stranu řeky a způsobí se tím zácpy ve velké části Prahy, logicky naštvou tu část lidí, kteří zrovna nemají v plánu jít tančit na nábřeží anebo nuceně konzumovat bio potraviny. Zajímavá je taky Vaše poznámka o respektování všech názorů. Nejen že se nás nikdo na názor neptal, ale ve veškerých diskuzích s organizátory nikdo o žádný názor - pokud je opozitní nikdo nestojí. Co je špatného na petici?.. Vždyť to je také forma vyjádření názoru a o to přece jde ne?..


Nepřihlášený uživatel

#22 Re:

2013-09-30 23:36:03

#13: -

Já už jsem bohužel ta starší generace, co hodně pamatuje a celé tohle počínání na nábřeží mi připomíná pionýry, svazáky, úderníky, hrdiny socialistické práce a brigády socialistické práce od padesátých let dále, kdo nejde s námi, jde proti nám, my jsme ta pochodeň pokroku a všechny tmáře a reakčníky rozdrtíme železnou dělnickou pěstí.

Všimněte si, jak jsou všichni ti zastánci úředního omezování dopravy, rozvoje energetiky, hubení škůdců v lese, produkce emisí, svícení žárovkami a kdečeho dalšího jisti svojí pravdou a nejenom to, ale i svojí nadřazeností nad námi ubohými reakcionáři, odsouzenými na smetiště dějin.

To, že si mladý "svazák" z Olomouce na této vrstvě lidí staví svoji volební agitaci mne nijak nepřekvapuje, má to dobře spočítáno a jeho Promotým Praha s.r.o. se za veřejné peníze snaží, seč může.

http://www.nasepojizeri.cz/_cms/gf/modules/aktuality/top20kvetenprvnimajvkruhup5...


Nepřihlášený uživatel

#37 Re:

2013-10-01 11:46:28

#13: -  

 


Nepřihlášený uživatel

#38 Re:

2013-10-01 11:49:34

#13: - Docela jste mne pobavil srovnavanim povodni v roce 2002 a poslednimi...asi jste je nezazil,ze? A pan z Holomoca teprve ne,to az kdyz zacala voda opadat bylo treba rychle rychle politicky vyuzit prizniveho vyvoje situace...diplomacie konci tam,kde se zacina valcit a vy a vam podobni jste vyhlasili valku klidnym prazanum,kteri vam prdi na vase experimenty pomatenejch zelenejch ekoteroristickejch hlav!

 

 

hruucoon.cz

#79 Re:

2013-10-02 10:31:41

#13: -

To si děláte legraci ? Praha se ubránila před povodní, protože nedlouho před ní na trůn nastoupil "odborný" primátor ? Kterej v prvním rozhovoru pro Respekt vyjádřil svůj odbornej názor, že Praha není dobrý místo k životu ?

Je mi jedno odkud je pan primátor, ale navrhovat zavření nábřeží u Karlova mostu (popřípadě cyklostezku na magistrále) může jenom šílenec, kterej viděl Prahu akorát na pohlednici. Testovat podobný změny netřeba lidem s dostatečným IQ netřeba - prostě když se ucpe nábřeží, doprava ucpe všechno okolo... - taky netestujeme, že kyanid draselný není vhodnou součástí jídelníčku, ne?

Prostě Vám a Vám podobným hysterickým svazákům - budovatelům světlých zítřků musí někdo sice mírově, ale jasně vysvětlit, že tudy vlak nejede, peníze na snadný živobytí  už nejsou a nebudou a holt je třeba něco doopravdy dělat - ne se věnovat rozkulačování statků a budování JZD.

V kterých "prosperujících zahraničních metropolích" mimochodem podporují to Vaše bolševický "dopravní zklidnění" ?? V řadě z nich jsem pobýval a nevšimnul jsem si nějakých automatčíků...

jam

#82 Re:

2013-10-02 13:07:55

#13: - Copak už všichni zapomněli, jak současný vedení města úspěšně a aktivně zachraňovalo Prahu před povodní? Díky odbornosti primátora se Praha dobře ubránila a dopadla výrazně líp než v roce 2002

Ja mam ponekdu jine informace.

1, v roce 2002 se nakoupilo a nesledne otestovalo mraky protipovodnovych zabran - po povodni v 2002, ne pred temi povodnemi.

2,  letosni povodne byl pan primator cely vikend nedostupny (prece si nebude kazit volno) a diky tomu prace (ktere by skody jeste umensily) zacali prilis pozde. situaci zacal resit az v pondeli - to uz jen hasil problemy kterym mohl predejit, kdyby zvednul krizovy telefon a odpovedel "ano, souhlasim, vyhlasuji krizovou situaci, zabezpecte Prahu proti povodnim - krizovy vybor zasedne v pondeli, ted nemam cas".

mess

#101 Re:

2013-10-04 17:39:19

#13: -

Mate namysli to, jak protipovodnove zabrany staveli hasici po kolena ve vode? Jak se soucasne vedeni Prahy zaslouzilo o vybudovani protipovodnove ochrany?

Souhlasim, ze by se mely respektovat vsechny nazory, lec mi v tom zabranuje to, ze zastanci uzavirani nabrezi neodpovidaji na zcela konkretni dotazy, ktere padly na mnoha mistech a zastituji se prazdnymi frazemi typu "vsude uz je to takhle" apod.

A rozhodne souhlasim, ze je spatne pokladat za mamlase primatora jen proto, ze je z Olomouce. On je totiz mamlas od prirody, kraj, ze ktereho pochazi, za to opravdu nemuze.

bloud

#109 Re:

2013-10-06 10:19:26

#13: - Vážený pane, bavíte se o člověku, který způsobil záplavy na Botiči v míře zásadně větší, než byly v roce 2002. A to jen svou arogancí.

Měl by se prosadit zákon, podle kterého by primátorem Prahy neměl být nikdo, kdo se v Praze nenarodil a neprožil v ní většinu života.

 

Tento příspěvek byl odstraněn jeho autorem (Zobrazit podrobnosti)

2013-10-07 14:03:26