Petice za okamžité odvolání výpovědi prof. Horáčkovi

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#52 Re:

2016-06-09 21:07

#49: Martin Kovařík -  

 Je zvláštní, že člověk, který není ve vedení fakulty a s Útěchovem nemá nic společného, má víc informací a dříve než vedoucí ústavu a lidé, co tam pracují.

Je zvláštní, že uzavření přichází po schůzi Ústavu nauky o dřevě minulý týden, kde děkan nebyl schopen logicky vysvětlit, čím byla ohrožena bezpečnost a zdraví pracovníků (důvod k výpovědi prof. Horáčka), a pokud byla, tak proč nebyl Útěchov uzavřen do odstranění závad.

Je zvláštní, že děkan na téže schůzi Ústavu tvrdil, že všechny údajně nalezené chyby v průběhu posledního půl roku byly mávnutím proutku odstraněny, aniž by si toho někdo všimnul.

Je zvláštní, že se přesto najde teď natolik závažná chyba, že musí být Útěchov uzavřen bez prodlení.

Je zvláštní, že půl roku tam běhají různí specialisté na bezpečnost všeho druhu a až teď se obrátí na pana Říhánka, který má vypracovat chybějící bezpečnostní dokumentaci, která snad může být důvodem k uzavření, a který má až teď provést mimořádnou kontrolu celého objektu.

Je zvláštní, že po půl roce pohybu zaměstnanců a studentů v tomto nebezpečném prostředí, není nyní ani možnost odstavit zařízení či ošetřit probíhající experimenty.

Je zvláštní, že téhož dne, kdy bylo vydáno Opatření děkana zakazující vstup do objektu, vedoucí Ústavu povolil zaměstnancům cesty do Útěchova a souhlasil s VHČ prováděnou v Útěchově v blízké době, ačkoliv o této situaci zřejmě musel vědět.

Je zvláštní, že při stavbě se podařilo udělat správně jen učebnu a přilehlý záchod, kde se nedá nic dělat (rozuměj z oblasti výzkumu).

Asi to není spiknutí, ale možná to samo o sobě něco vypovídá.

Snad se závada podaří, co nejdříve odstranit.

Baar Jan 

Odpovědi

Martin Kovařík

#53 Re: Re:

2016-06-09 23:27:58

#52: - Re:  

Poslední poznámka v Vašemu vyjadřování - viz FB.

Přesně takto vznikají konspirační teorie...

Je to zvláštní, nevíte o čem mluvíte. Jako akademický pracovník a člověk vědecky bádající byste si měl nejdříve zjistit fakta a pak být schopen je správně vyhodnotit.

Mít správné informace znamená naslouchat jiným. Naslouchat, nikoliv jen poslouchat.

You know nothing, Jon Baar...