Petice proti trvalému označování - čipování psů - zatím ne občanů

Quoted post

Gabina

#30 zamyšlení

2013-01-04 18:40

v rychlosti jsem si přečetla zdejší diskuze a udiveně kroutím hlavou.nebudu obhajovat čipování nebo ho hanit.
zdejší moderátor fóra je sebestředný jako inkvizitor v procesch s čarodějnicemi. jakékoli názory jsou zašlapány,vše se odmítá a jen on má pravdu.má prostě patent na rozum.že jsem nergistrovala jeho protestní vystoupení když byly chovány slepice na malých prostorech,nehřímá proti kupirování psů,které je zakázáno od roku 1992 a dodnes jsou kupirovaní psi vidět.rozumím tomu,tímto se prostě nezviditelní,což mu dělá zajisté dobře.nejvíce mně pobavila zmínka o čipování lidí...např. marťany vyhrožoval již jeden známý člověk a byl dosti k smíchu.
tatínek měl nehodu na motorce,kde se srazil s volně pobíhajícím psem. 6 měsíců nemocenská,pes umřel,majitele se nepodařilo zjistit(pes byl udržovaný). Nikde se zde nepíše o zodpovědnosti(majitel psa by jistě rád uhradil bolestné atd.)-pokud jsem slovo zodpovědnost opomněla přečíst někde výše,tak se pisatelům omlouvám. stačí se projít v ostarvských parcích a kolik psů běhá na volno,i když to je zakázané.když se člověk ohradí tak je verbálnš a někdy málem i fyzicky napaden. opět žádná petice proti porušování vyhlášky....

P.S. Psa mám,uspěšně složené ZOP a dělám Dogtrekking

Odpovědi

Dedahad

#31 Re: zamyšlení

2013-01-04 19:22:43

#30: Gabina - zamyšlení

Jen pár slov o zodpovědnosti - CITACE Z PETICE :

"Vynucovaným čipováním psů se jejich počet nesníží , stejně jako se tímto opatřením nesníží množství exkrementů ani  počty nezodpovědných chovatelů psů a problémy s tím spojené ! A ti občané , co dodnes nemají evidenční známky pro své psy , nebudou mít ani čipy ! Je to tedy trest pro ty slušné a platící chovatele , bohužel , ti nezodpovědní se zásluhou radních zase mohou smát - na ně radnice nemají !"

V rychlosti čtete a výsledek podle toho vypadá ! Nejsem , stejně jako asi většina zde diskutujících žádný  profesionální pisatel petic , /mimochodem tato je moje první / jsem jen už postarší ojetý dědek , kterému došla trpělivost nad arogancí moci, klientelizmem a dnes i nad rozumováním jedné ....... - no na rozdíl od vás nemíním urážet ani zdůrazňovat inkvizitorky a čarodějnice a čísi sebestřednost ! Za koho kopete ???? Za ty volně pobíhající psy po Ostravských parcích se moc omlouvám , samozřejmě je to moje vina , MP nestíhá !

 

Čtěte prosím p o m a l u - nejsou to moje slova :

:-((  Mám raději omyly nadšence, než lhostejnost mudrce. 

 

:-((  Lhostejnost, byť jsme ji nazývali jakkoli jinak, je strašnou a trvalou formou krutosti.“

georgie

#32 Re: zamyšlení

2013-01-04 20:21:52

#30: Gabina - zamyšlení

Mějte si složené, co chcete, ale mi vadí,když mi někdo přikazuje, co mám dělat se svým psem. Čipování je v každém případě zásah do organismu zvířete a pokud se zvíře nemůže bránit, je tady jeho majitel,který má rozhodnout, zda je čip potřebný nebo ne a ne páni z magistrátu, kteří vidí Ostravu jen z okýnka svého služebního vozu.

72

#43 Re: zamyšlení

2013-01-06 16:00:43

#30: Gabina - zamyšlení

Gabi, jde jen o jeho názor a postavení, že nechce čipovat. Inkviziční je spíše chování radnivce, která si odsouhlasí, že se čipovat bude a neptá se těch, kterých se to týká na jejich názor, možnosti.....

Bacha na to!!! Dnes jde o čipy pro psy a zítra?????????

Ať se načipují na radnici, třeba jim to pomůže, aby se našli.

Já s povinným čipováním také nesoulasím!!! Mám psa registrovaného, platím, má tetování, to dle mého stačí.

policie by se měla hlavně zabývat kriminalitou, nepřizpůsobivými občany ap.

Ale nevyvrcím Váš názor. Je to Vaše věc.... Pokud máte psa, tak jej již čipovaného jistě máte..